۱۴۰۰ دی ۱۰, جمعه

ژیلا کرم زاده مکوندی جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد

 

اخبار امروز.
ژیلا کرم زاده مکوندی، فعال مدنی، روز چهارشنبه ۸ دی ماه جهت تحمل دوران محکومیت ۵ ساله خود راهی زندان اوین شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، خانم کرم زاده مکوندی پیشتر طی ابلاغیه ای جهت تحمل دوران محکومیت خود به واحد اجرای احکام دادسرای شهید مقدس احضار شده بود.

ژیلا کرم زاده مکوندی پیشتر به صورت غیابی و بدون تشکیل جلسه دادرسی توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سیدعلی مظلوم به ۶ سال حبس محکوم شد و پس از پذیرش درخواست واخواهی و برگزاری جلسه دادگاه رای مورد اعتراض عینا تایید شد. محکومیت وی نهایتا به تایید شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران رسید که با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال زندان برای وی قابل اجرا است.

خانم کرم زاده مکوندی به همراه راحله راحمی پور فعال حقوق بشر در تاریخ ۲۱ آبان ۹۸، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شدند. ماموران پس از بازداشت این شهروندان به منزل این دو شهروند مراجعه کرده و پس از تفتیش منازل برخی از وسایل شخصی ازجمله تلفن همراه، تبلت و برخی وسایل شخصی آنها را ضبط کرده و با خود بردند. آنها نهایتا مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.

ژیلا کرم زاده مکوندی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز مدنی خود را دارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48021

لینک شماره ۲۴۲ ماهنامه بشریت کانون دفاع از حقوق بشر درایران

ماهنامه بشریت شماره ۲۴۲


source https://koodak.bashariyat.org/?p=41324

خودکشی یک نوجوان در سقز

۰۸ دی ۱۴۰۰

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه ۸ دی‌ماه، یک نوجوان در سقز، از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۸ دی‌ ۱۴۰۰، یک پسر نوجوان در سقز دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد.

هویت این نوجوان نیما خسروی، اهل شهرستان سقز توسط هرانا احراز شده است.
از دلایل و انگیزه این نوجوان حدودا ۱۸ ساله، که از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده است اطلاع دقیقی در دست نیست.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41320

خودکشی نوجوان ۱۶ ساله در مهاباد

۰۸ دی ۱۴۰۰

خبرگزاری هرانا – روز شنبه ۲۰ آذرماه، یک نوجوان ۱۶ ساله در مهاباد، از طریق خوردن قرص برنج دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۰، یک دختر نوجوان در مهاباد دست به خودکشی زد.

هویت این نوجوان، دیمن بایزیدی، فرزند اسماعیل، ۱۶ ساله و اهل مهاباد توسط هرانا احراز شده است.
وی از طریق خوردن قرص برنج دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داده است.

از دلایل و انگیزه خودکشی این نوجوان اطلاع دقیقی در دسترس نیست، با این حال گفته می‌شود علت این اقدام برخی اختلافات خانوادگی بوده است.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41317

۱۴۰۰ دی ۹, پنجشنبه

فرمانده انتظامی علی آبادکتول:قتل کودک ۲ ساله به دست ناپدری در علی آباد/ قاتل دستگیر شد

۰۸ دی ۱۴۰۰

علی آبادکتول- فرمانده انتظامی علی آبادکتول از قتل کودک دو ساله در این شهرستان خبر داد و گفت: قاتل دستگیر و به ضرب و شتم منجر به قتل کودک اعتراف کرد.


سرهنگ الیاس تازیکه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پنجم دی ماه، یک کودک دو ساله با حال عمومی بد به بیمارستان بقیه الله اعظم علی آباد کتول منتقل و در بیمارستان فوت کرد.

فرمانده انتظامی علی آبادکتول افزود: شواهد حاکی از مرگ مشکوک این کودک دو ساله بود که به پزشکی قانونی ارجاع و معاینات لازم انجام شد.

وی بیان کرد: طبق گفته‌های مادربچه و شواهد موجود، ناپدری به دلیل اختلافات و اعتیاد، این کودک را مورد ضرب و شتم قرار داده بود.

تازیکه اضافه کرد: این فرد توسط نیروی انتظامی دستگیر و اعتراف کرد که بچه را مورد ضرب و شتم قرار داده است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41314

خودکشی یک نوجوان در شهرستان سرباز

۰۶ دی ۱۴۰۰

خبرگزاری هرانا – روز شنبه ۴ دی ماه، یک نوجوان حدودا ۱۷ ساله در شهرستان سرباز از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رسانک، روز شنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۰، یک نوجوان اهل شهرستان سرباز، دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد.

هویت این نوجوان محمد صلاح زهی،حدوداً هفده ساله فرزند نورمحمد اهل روستای “کناران” واقع در شهرستان سرباز عنوان شده است.

در این گزارش به دلایل و انگیزه خودکشی این نوجوان اشاره ای نشده است.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41311

بیش از ۴۰۰ هزار کودک بی شناسنامه در ایران وجود دارد

۰۵ دی ۱۴۰۰

رکنا: یک میلیون بی‌شناسنامه در کشور وجود دارد.به گزارش رکنا؛ یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: بیش از ۴۰۰ هزار نفر از این تعداد، کودک و ۴۵۰۰ نفر نیز در استان سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند.

تعداد زیادی از افراد بی‌شناسنامه، حاصل ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه‌اند. تعدادی از خانواده‌ها، دختر خود را بدون ثبت ازدواج در دفاتر رسمی به عقد اتباع بیگانه درآوردند بنابراین فرزندان آنان بدون شناسنامه مانده‌اند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند
پذیرش درمانگاه برای تعیین وقت، از مرد می‌خواهد کارت ملی بیمار را بدهد. مرد با صدای آهسته می‌گوید: کارت ملی ندارد … پذیرش این بار صدایش را بلندتر می‌کند که «یعنی چی کارت ملی نداره؟». مرد مجدد و با صدای آهسته می‌گوید: «خانم این بچه کسی رو نداره…». پذیرش باز هم نمی‌پذیرد و مرد را به مدیریت درمانگاه ارجاع می‌دهد.
روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: به کودک نگاه می‌کنم، چهره‌اش آرام است و شاید کودک هم نباشد؛ حدود ۱۲-۱۳ سال سن دارد و عینک روی صورتش، نشان می‌دهد که چشم‌هایش مشکل اساسی دارد. خانمی که در صندلی کنارم نشسته، نگاهش به بچه می‌افتد و ناخودآگاه برایش دلسوزی می‌کند و می‌گوید: «خدا خیرش بده این مرد رو. اگه اینها نباشند معلوم نیست سر این بچه‌های بی‌کس چه می‌آید …»
ماجرای افراد بی‌شناسنامه، شاید در ابتدا به عنوان یک معضل و موضوع مهم و فراگیر به ذهن نیاید. خصوصا در ازدواج میان ایرانی‌ها و خارجی‌ها که قانون جدید مشکلشان را تا حدود زیادی برطرف کرده و چنانچه بتوانند مدارک لازم را ارائه دهند، صاحب شناسنامه می‌شوند. اما به هر دلیل زیاد شدن آنها و در عین حال نداشتن مدارک هویتی، قطعا از آنان افرادی «محروم» خواهد ساخت.
یک میلیون بدون شناسنامه؟

برای اینکه بدانیم تعداد افراد بدون شناسنامه در کشور چقدر است، احتمالا نتوانیم به آماری رسمی دست یابیم. شاید یکی از آخرین اظهارنظرها در این‌باره به سال ۹۶ برمی‌گردد که یک عضو وقت کمیسیون اجتماعی مجلس به خبرگزاری مجلس گفته بود: «طبق شنیده‌ها یک میلیون بی‌شناسنامه در کشور وجود دارد. بیش از ۴۰۰ هزار نفر از این تعداد، کودک و ۴۵۰۰ نفر نیز در استان سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند. البته صحت این آمارها را نمی‌توان به درستی تایید کرد و ممکن است تعداد بی‌شناسنامه‌ها در کشور بیشتر یا کمتر از این تعداد باشد.»
این نماینده وقت مجلس همچنین گفته بود: «تعداد زیادی از افراد بی‌شناسنامه، حاصل ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه‌اند. تعدادی از خانواده‌ها، دختر خود را بدون ثبت ازدواج در دفاتر رسمی به عقد اتباع بیگانه درآوردند بنابراین فرزندان آنان بدون شناسنامه مانده‌اند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.»
وی تولد کودکان بی‌هویت را بحرانی جدی خوانده و افزوده بود: «اولین مدرک اساسی که هویت افراد را معرفی می‌کند شناسنامه است و کودکان بی‌هویت در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.»
بیشترین تعداد در سیستان و بلوچستان

طبق گفته‌های این نماینده سابق مجلس، بیشترین تعداد افراد بی‌شناسنامه در استان سیستان و بلوچستان هستند که این ادعا ما را به سمت این استان می‌کشاند.
برای آگاهی بیشتر از وضعیت این افراد با رضا راحت دهمرده مدیرکل ثبت‌ احوال سیستان و بلوچستان گفت‌وگو می‌کنم.
او می‌گوید: ثبت احوال در ایران سابقه‌ای بیش از صد سال دارد و در استان ما هم حدود ۹۵ سال ثبت احوال فعال است و قاعدتا نباید ایرانی بدون شناسنامه وجود داشته باشد.
او افراد بدون شناسنامه را چند دسته می‌داند و این‌طور تشریح می‌کند: بیشترین تعداد افراد بدون شناسنامه در سیستان و بلوچستان به گروه فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی بدون مجوز مربوط می‌شود که متاسفانه ازدواج‌های آنان به صورت قانونی ثبت نشده و ولادت فرزندان آنان نیز ثبت نمی‌شود.
دهمرده می‌گوید: ۶۵ درصد کسانی که در سامانه تقاضای شناسنامه، ثبت نام کرده‌اند، مربوط به همین دسته‌اند. دسته دوم گروهی‌اند که هیچ‌گونه مدرک سببی و نسبی ندارند و به صرف سکونت طولانی و بسیار زیاد در ایران ادعای ایرانی‌بودن می‌کنند که نمی‌توان برای این افراد تشکیل پرونده داد و در مواردی هم که بررسی شده، نشان می‌دهد اغلب این گروه ایرانی نیستند.
وی ادامه می‌دهد: گروه سوم که تعدادشان کم است، افرادی‌اند که از پدر و جد پدری، مدارک نسبی ارائه می‌دهند که ما مواردی در این زمینه داریم که پس از استعلامات از مراکز ذی‌صلاح در یک روال عادی کارشان انجام و در صورت تایید برایشان شناسنامه صادر می‌شود.
وی درباره دیگر گروه‌ها همچون ازدواج مردان ایرانی و زنان خارجی و کودکان بی‌سرپرست بهزیستی و مراکز مربوط هم می‌گوید: این موارد چندان مشکل خاصی ندارند و قانون برای صدور شناسنامه آنان منعی ندارد.
آمار نداریم

از مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان درباره آمار افراد بی‌شناسنامه می‌پرسم و عدد یک میلیون که نماینده سابق مجلس گفته بود را برایش بازگو می‌کنم اما او تاکید می‌کند که ما در این زمینه آمار مشخصی نداریم. اما اغلب این افراد در حواشی شهرها هستند که در بسیاری از شهرها از جمله در تهران، کرج و … زندگی می‌کنند و بیشترشان نیز از مناطق مرزی برای «کار» رفته‌اند.
دهمرده تاکید می‌کند: با توجه به اینکه بیشترین تعداد افراد بی‌شناسنامه از گروه اول (فرزندان ازدواج خانم ایرانی و مرد خارجی) هستند، چنانچه تقاضای آنان در روال اداری قرار بگیرد و تایید شود، مشکل بسیاری‌شان حل می‌شود.
اگرچه قانون اخیر، مشکل بسیاری از افراد بدون شناسنامه را که اول فرزندان ازدواج مادر ایرانی و مرد خارجی بودند، حل می‌کند، اما برخی گزارش‌ها از کندی و سنگینی این روال حکایت دارد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41308

ترک تحصیل ۱۵۰۰ دانش آموز در استان یزد

۰۵ دی ۱۴۰۰

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: حدود هزار و ۵۰۰ نفر از دانش آموزان استان به علت ویروس کرونا و شرایط آموزش ترک تحصیل کردند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سعیده بهادرزاده در بازدید از مدارس ابتدایی مهریز گفت: متاسفانه ویروس کرونا تاثیر منفی خود را در آموزش و پرورش گذاشته و برابر آمار حدود هزار و ۵۰۰ نفر از دانش آموزان استان به دلیل نیاز‌های مالی و نداشتن شرایط و فقر فرهنگی خانواده و یا ورود به بازار کار از تحصیل بازماندند.ترک تحصیل ۱۵۰۰ دانش آموز در استان یزد

وی افزود: هنوز ۴۳۴ دانش آموز به گردونه تحصیل بازنگشته که توسط همکاران در حال شناسایی هستند و امیدواریم با تلاش خانواده‌ها به تحصیل برگردند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به افت تحصیلی دانش آموزان اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا، تغییر و تحول را بر همه حوزه‌ها و عرصه‌های زندگی اجتماعی تحمیل کرد و آموزش و پرورش را به طرف آموزش‌های مجازی سوق داد.


بهادرزاده ادامه داد: آموزش مجازی در شرایط سخت کرونایی ، راهی برای جلوگیری از رکود تعلیم و تربیت است که تاکنون برای همه دانش آموزان به طور یکسان سودمند نبوده و موجب شد تا بین دانش آموزان و معلمان در کلاس درس فاصله بیفتد.

وی یکی از دلایل اصلی افت تحصیلی دانش آموزان در فضای مجازی را ارتباط نداشتن چهره به چهره میان معلم و دانش آموز عنوان کرد و گفت: عدم انتقال احساسات و برقراری تعاملات انسانی و بین فردی موجب شده تا شاهد افت تحصیلی در میان دانش آموزان شویم و این افت در پایه‌های اول و دوم بیشتر مشهود است.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان خاطرنشان ساخت: افت تحصیلی تنها شامل تجدیدی و مردودی دانش آموزان نیست بلکه وقتی آموخته‌ها و توانایی دانش‌آموز از آنچه انتظار می‌رود کمتر باشد، افت تحصیلی روی داده است که شیوع ویروس کرونا این مفهوم و آسیب را در عرصه تعلیم و تربیت مجازی در جامعه پر رنگتر کرد.

بهادرزاده تصریح کرد: حضوری شدن کلاس‌ها با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و واکسینه شدن دانش آموزان و اولیا و معلمان می‌تواند گامی موثر برای جبران افت تحصیلی دانش آموزان باشد



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41305

بیانیه‌ جمعی فعالان حقوق زنان استان سیستان و بلوچستان در محکومیت خشونت و جنایات علیه زنان

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از امتداد، جمعی از زنان فعال در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی استان سیستان و بلوچستان با انتشار بیانیه‌ای قتل ۲ دختر نوجوان با انگیزه ناموسی در شهرستان دشتیاری را محکوم کردند.


خبرگزاری
هرانا – جمعی از زنان فعال در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی استان سیستان و بلوچستان با انتشار بیانیه‌ای قتل ۲ دختر نوجوان با انگیزه ناموسی در شهرستان دشتیاری را محکوم کردند و نوشتند “این ۲ دختر قربانی شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نابسامان و تقریباً ضد زن در استان سیستان و بلوچستان شدند”. در بشی از این بیانیه با اشاره به اینکه در سالهای اخیر تعداد قابل اعتنایی از زنان و دختران سیستان و بلوچستان، بدلایل متعدد قربانی خشونتهای خانوادگی و طایفگی شده و در گورهای بی نام و نشان دفن شده اند، آمده است “نگاه تحقیر آمیز و جنس دوم داشتن به زن، دیدن زن به مثابه دستگاه تولید مثل، محاط و محدود کردن زن به خانه و عدم باور به تحصیل و اشتغال زنان، چند همسری و مشکلات فراوان مرتبط با آن، ازدواجهای اجباری و طلاق، مسأله مهم کودک همسری، خشونت های خانوادگی و قتل های ناموسی از جمله مسائل مبتلا به جامعه زنان سیستان و بلوچستان هستند”.

متن کامل این بیانیه در ادامه می آید:

“۱- زنان و مسائل، نیازها، خواسته ها، آرمانها و رویاهای آنان همواره در ساختار و مسائل فرهنگی، اجتماعی و تفاسیر خاص، محدود و محاط کننده فقهی و مذهبی قرار گرفته و عملا” در بسیاری از موارد این زنان بوده اند که صدای برابری خواهی، تعالی و ترقی طلبی و آزادیهای مشروع و قانونی آنان بدلیل اعمال اقتدار جامعه مرد سالار استان به انزوا رفته و شنیده نشده است. به طوریکه در همین سالهای اخیر جدا از محدودیت ها در ارتقا و توسعه زنان، زنان بسیاری قربانی خشونتهای خانوادگی و فامیلی شده اند که آخرین مورد این خشونتها، جنایت دلخراش علیه دو دختر این سرزمین بود، که قربانی شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نابسامان و تقریباً ضد زن در استان سیستان و بلوچستان شدند. بنابراین جمعی از بانوان این سرزمین تصمیم گرفته اند که با امضای این بیانیه ضمن محکومیت شدید این جنایت، توجه، همدلی و همراهی افکار عمومی، نخبگان و ارکان مختلف حاکمیت را در کاهش آلام، معضلات، آسیب ها و مسائل مرتبط با زنان جلب کنند:

۲- متاسفانه زنان استان سیستان و بلوچستان علی الخصوص زنان بلوچ، در فرهنگ جمعی و قبیله ای با ساختار طایفه ای مردسالار و تفاسیر افراط گرایانه از شریعت با مسایل و مشکلات فراوانی مواجه هستند، مسایلی مانند: نگاه تحقیر آمیز و جنس دوم داشتن به زن، دیدن زن به مثابه دستگاه تولید مثل، محاط و محدود کردن زن به خانه و عدم باور به تحصیل و اشتغال زنان، چند همسری و مشکلات فراوان مرتبط با آن، ازدواجهای اجباری و طلاق، مسأله مهم کودک همسری، خشونت های خانوادگی و قتل های ناموسی، محاکم رسمی و غیر رسمی در تسلط مردان، نرخ‌های بالای بیسوادی و کمبود توانمندی‌های مهارتی، نگاه‌های افراطی در سبک زندگی و انتخاب پوشش، نگاه‌های نابرابر و ناکارا در مسأله ارث و حقوق زنان، متزلزل بودن بنیان‌های سنتی در مواجهه با مدرنیسم و شرایط آنومیک دوران گذار و… از جمله مسائل مبتلابه جامعه زنان سیستان و بلوچستان هستند و برای کاستن این مسایل اراده جمعی و همراهی همه ارکان جامعه را می طلبد.

۳- متاسفانه در سالهای اخیر تعداد قابل اعتنایی از زنان و دختران سیستان و بلوچستان، بدلایل متعدد قربانی خشونتهای خانوادگی و طایفگی شده و در گورهای بی نام و نشان دفن شده اند. در آخرین مورد این قتلها، دو دختر جوان در شهرستان چابهار بودند که آماج گلوله های جهل قرار گرفتند.

۴- جامعه سنتی سیستان و بلوچستان نیز همانند دیگرجوامع در حال گذار، شاهد سست شدن بنیانها، مناسبات و بایدها و نبایدهای عرفی و سنتی از یک طرف و عدم اخذ وجوه دنیای مدرن نظیر: قانونمندی، عقلانیت، تعهد کاری و حرفه ای و…از طرف دیگر است. در دوران گذار شاهد بحران هویت، سرگشتگی و افرایش برخی از کج‌رفتاری‌ها علی الخصوص در برخی از مناسبات و روابط جوانان هستیم. دختران و پسرانی که به دلیل نداشتن مهارتهای اجتماعی و بنیادی مانند: «خود مراقبتی»، «ناآگاهی از شیوه ی تعامل و روابط صحیح در جامعه»، «استفاده مناسب از فضای مجازی و نداشتن و مهارت و سواد رسانه ای» ، «شیوه مواجهه با دام های پهن شده در فضای مجازی»، و همچنین نظارت ناکافی و صحیح خانواده ها بر رفتار فرزندان و برخی از خشونت های خانگی، مکان امن خانه و خانواده را برای یافتن دنیایی بهتر و زندگی رویایی شان ترک می کنند و متاسفانه درغالب موارد ضمن افتادن در دام سواستفاده گران و شکارچیان و ناکامی در تحقق رویاهایشان مجبور به بازگشت به خانه می شوند و خانواده هم متاثر از ارزشهای غلط قبیله ای، بجای اینکه با این فرزندان که از پوست و گوشت خانواده هستند با مهر و بخشش برخورد کند، در غالب موارد با شدیدترین شکل خشونت که همانا قتل است، با آنها برخورد می کند.

در پایان:

– جنایت اتفاق افتاده در شهرستان چابهار را به شدید تربن وجه محکوم می کنیم و از مسوولان قضایی و نظارتی می خواهیم که ضمن مجازات عاملان جنایت، قصوری که از در این رخداد تلخ متوجه دستگاههای متولی است را بررسی و عاملان آن را محاکمه کند .

– خانواده ها، ضمن توجه به تغییرات و پوست اندازی جامعه و سبک زندگی جوانان، نظارت و مراقبت کافی را داشته باشند.

– آموزش و پرورش و دانشگاهها، باید محتواهای لازم را برای آگاهی بخشی و توانمند سازی نوجوانان و جوانان فراهم کنند .

– دستگاههای متولی، رسانه ها و فعالان اجتماعی و مجازی استان سیستان و بلوچستان نیز با تولید محتواهای لازم، جوانان را در استفاده درست از شبکه های اجتماعی و مهارتهای استفاده از رسانه ها آموزش دهند.

– انتظار می رود، در چنین جرائمی که در خیلی از موارد بدون شاکی خصوصی هستند، مدعی العموم و دادستانی ورود پیدا کرده و تعقیب و اجرای حکم برای قاتلین را با جدیت داشته باشند.

– دستگاه های اجرایی که به صورت مستقیم رسالت خدمات رسانی، حمایت و توانمندسازی جامعه زنان را بر عهده دارند، نسبت به چرخه تلخ و خشونت های مختلف نظیر زن کشی و قتل‌های ناموسی برنامه های اثر گذار و مداخله های موثر داشته باشند.

سارا خوشخوی/ سعیده خاشی / ثریا ریگی/ژیلا میرمرازدهی /الناز امیریان/حوا نارویی/یاسمین بارکزایی/نصرت علوی /زهرا رنگریز/فاطمه زینلی / سائمه آسکانی /یاسمین برنایون/مهرنور برنایون/ندا سرابندی/یاسمین ایرندگانی/امنه داودی/ سمیرا رودینی / آیلین میرمرادزهی / شمسه دامنی فرد /مریم باشنده/ مریم جعفری/عطیه نارویی/توران حمل زهی/ مینو اسعدی /سکینه نارویی/زهرا بلوچ زهی /خدیجه دهمیری/سلیمه گرگیج/لیلی زمانی/نرگس داوودی/آیدا شیرخانزهی”

چندی پیش ویدیویی از پیکر ۲ دختر نوجوان که با انگیزه ناموسی توسط نزدیکانشان در شهرستان دشتیاری به قتل رسیده‌اند، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. بنابر اعلام فرمانده انتظامی شهرستان چابهار، این حادثه مربوط به ۵۰ روز پیش است و متهمان شناسایی و دستگیر شده‌اند.

در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48006

خودکشی نوجوان ۱۶ ساله در مهاباد


 

خبرگزاری هرانا – روز شنبه ۲۰ آذرماه، یک نوجوان ۱۶ ساله در مهاباد، از طریق خوردن قرص برنج دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۰، یک دختر نوجوان در مهاباد دست به خودکشی زد.

هویت این نوجوان، دیمن بایزیدی، فرزند اسماعیل، ۱۶ ساله و اهل مهاباد توسط هرانا احراز شده است.

وی از طریق خوردن قرص برنج دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داده است.

از دلایل و انگیزه خودکشی این نوجوان اطلاع دقیقی در دسترس نیست، با این حال گفته می‌شود علت این اقدام برخی اختلافات خانوادگی بوده است.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48003

۱۴۰۰ دی ۸, چهارشنبه

اسیدپاشی به چند زن در تهران

خبرگزاری هرانا – صبح امروز سه‌شنبه ۷ دی، چند زن در تهران که برای ورزش صبحگاهی به پارک رفته بودند، توسط یک مرد مورد اسیدپاشی قرار گرفتند. یکی از زنان توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شده است.

 اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، امروز سه‌شنبه ۷ دی ۱۴۰۰، تعدادی از زنان در تهران که برای ورزش صبحگاهی به پارک خیابان درختی در شهرک مریم (فاز یک اندیشه) شهریار حضور داشتند، توسط یک مرد مورد اسیدپاشی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، مرد ناشناس که ماسک به صورت داشت و پشت بوته های پارک پنهان شده بود از پشت به زنان اسید پاشیده و سپس متواری شده است.

به دلیل لباس های ضخیمی که تن زنان بوده است آسیب جدی به آنها وارد نشده و شاهدان حاضر در صحنه می گوید فقط یکی از آنها به دلیل سوختگی بیشتر توسط اورژانس به بیمارستان منتقل می شود.

پلیس غرب تهران با تایید این خبر، مدعی شد: متهم بیمار روانی بوده و پرونده در حال بررسی و تحقیقات برای دستگیری مرد اسیدپاش ادامه دارد.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.

در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47996

درگیری و خشونت در پی “امر به معروف”/ یک شهروند بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – به تازگی ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در آن دخالت یک روحانی تحت عنوان “امر به معروف” به نوع پوشش یک زن در قم به بروز درگیری انجامید. خبرگزاری حوزه اعلام کرده که پس از انتشار ویدیو، این زن بازداشت شده است. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دخالت یک روحانی در قم تحت عنوان امر به معروف در شیوه پوشش یک شهروند زن باعث بروز درگیری شد.

خبرگزاری حوزه گفته که پس از انتشار ویدیو درگیری، زن مذکور بازداشت شده و برای وی پرونده قضایی گشوده شده است.

در این گزارش به هویت و شرایط کنونی این شهروند اشاره ای نشده است.

کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47993

بازداشت زوج جوان توسط نیروهای امنیتی در ایلام

خبرگزاری هرانا – شامگاه روز سه شنبه ۳۰ آذرماه، یک زوج جوان در بخش کارزان از توابع شهرستان سیروان در استان ایلام توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، شامگاه روز سه شنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۰، یک زوج جوان اهل بخش کارزان از توابع شهرستان سیروان در استان ایلام توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

هویت این زوج پوریا جوادی و مریم حق‌گو عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، بازداشت این شهروندان بدون ارائه حکم قضائی صورت گرفته و با تفتیش منزل آن ها همراه بوده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش پیگیری و نلاش های خانواده این دو شهروند جهت اطلاع از دلایل بازداشت و محل نگهداری آن ها بی نتیجه بوده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47990

۱۴۰۰ دی ۷, سه‌شنبه

معاینه زنان توسط پزشکان مرد؛ نگرانی تازه نمایندگان خانه ملت

صدای مردم .

تازه‌ترین موضوع حاشیه‌ای که برخی از بهارستانی‌ها در این کوران مشکلات و کاستی‌ها بر آن تمرکز کرده‌اند، جلوگیری از معاینه زنان توسط پزشکان مرد است؛ موضوعی که حتی برای اغلب خانواده‌های متعصب هم موضوعیت ندارد و قابل‌هضم است… مجلس، اگر مجلس باشد؛ به‌جای نگرانی از درمان زنان توسط پزشک‌ مرد، باید نگران تاراج سلامت ایرانیان باشد.»

 

معاینه زنان توسط پزشکان مرد؛ نگرانی تازه نمایندگان خانه ملت

همدلی|  ستاره لطفی- درحالی‌که مردم زیر بار انواع و اقسام مشکلات اقتصادی، معیشتی، اجتماعی، زیست‌محیطی و … کمر خم کرده‌اند، نمایندگان مجلس انقلابی به‌جای  پرداختن به اولویت‌ها، سر خود را با مسائل حاشیه‌ای گرم کرده و  وقت و انرژی خود را صرف  موضوعاتی می‌کنند که نه‌تنها هیچ دردی از دردهای بیشمار جامعه را دوا‌ نمی‌کند، بلکه مشکلاتی نیز بر آن می‌افزاید و باعث نارضایتی بیشتر مردم هم می‌شود.
تازه‌ترین موضوع حاشیه‌ای که برخی از بهارستانی‌ها در این کوران مشکلات و کاستی‌ها بر آن تمرکز کرده‌اند، جلوگیری از معاینه زنان توسط پزشکان مرد است؛ موضوعی که حتی برای اغلب خانواده‌های متعصب هم موضوعیت ندارد و قابل‌هضم است. دیروز نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در سخنانی عجیب خواهان این شد که زنان  در توسط پزشکان ‌مرد معاینه نشوند. سید محمد پاک مهر گفته: تلاش ما بر این است تا بانوان توسط پزشکان خانم درمان شوند و حتی در استثنائات هم پیش نیاید که بانوان ما ناچار باشند که در حوزه زنان نزد پزشک مرد بروند. البته در حوزه  ایجاد محدودیت برای  درمان زنان، مجلسی‌ها تنها نیستند، چند وقت پیش خبرگزاری فارس  کارزاری به راه انداخت و خواستار جلوگیری سونوگرافی بانوان توسط رادیولوژیست‌های مرد و اصلاح وضعیت مراکز سونوگرافی دولتی و پاسخ‌گویی وزیر بهداشت درباره عدم اجرای طرح «انطباق جنسیتی مراکز درمانی» شده بود. در نتیجه این کارزار، حضور یکی از محارم یا کارکنان زن برای سونوگرافی زنان توسط مردان الزامی اعلام شد.

 مجلس به دنبال حاشیه

این اولین بار نیست که نمایندگان مجلس با نادیده گرفتن اولویت‌های جامعه به دنبال مسائل حاشیه‌ای هستند؛ چند وقت پیش بهارستانی‌ها خیز برداشته بودند که مانع هواخوری سگ و گربه‌ها در فضای سبز و پارک‌ها شوند. آن‌ها در طرحی به  نام «طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک» به دنبال قانونی  کردن حیوان آزاری بودند، موضوعی که اغلب مردم نه‌تنها با آن همسو نیستند بلکه به‌شدت هم با آن مخالف‌اند. نمایندگان مجلس انقلابی معمولاً از هیچ موضوع حاشیه‌ای عبور نمی‌کنند تا نشان دهند، درک درستی از وضعیت جامعه ندارند. همین چند وقت پیش نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به‌جای چاره‌اندیشی برای مشکلات اقتصادی و معیشتی به عینک آفتابی و آلات موسیقی گیر داده بود. این نماینده مجلس در واکنش به خبر «ممنوعیت واردات آلات موسیقی و عینک آفتابی به کشور» گفته هر که به دنبال عینک آفتابی و آلات موسیقی است از ایران برود.
کاظم موسوی، نماینده مجلس گفته چرا باید باوجوداین همه شهدا و علمایی که داریم آلات موسیقی به جمهوری اسلامی وارد شود؟ افرادی که به دنبال آلات موسیقی یا امیال شخصی خودشان هستند، کشورهای دیگر هستند می‌توانند از ایران بروند.
کودکان نیز از تیررس حاشیه بهارستانی‌ها دور نمانده‌اند و با آنان نیز جنجال‌آفرینی می‌کنند.  چند وقت پیش نایب‌رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یازدهم در یک اظهارنظر جنجالی  با انتقاد از اطلاق عنوان کودک همسری به دختران ۱۳ یا ۱۴ساله گفته کودک همسری به موارد ازدواج بچه ۹ یا ۱۰سال گفته می‌شود اما دختر ۱۳ساله که دیگر کودک نیست. موارد ذکرشده تنها چند مورد از صدها موارد حاشیه‌ساز مجلس کنونی است. این مجلس از زمان شروع به کارش تاکنون حواشی و جنجال‌های زیادی را خلق کرده است.

 تمرکز بر حاشیه باعث ایجاد  نارضایتی می‌شود

تمرکز بر مسائل حاشیه‌ای که اولویت جامعه نیست از سوی افرادی که خود را نماینده مردم در مجلس می‌دانند، ضمن این‌که باعث سرخوردگی و ناامیدی بیشتر مردم از مسئولان می‌شود، باعث نارضایتی بیشتر از مردم از حکومت نیز می‌شود. بدون تردید نارضایتی درب ورود به ناامیدی است و مرگ امید می‌تواند تبعات بسپار منفی برای جامعه داشته باشد و حتی جامعه را به سمت ناامنی و مشکلات امنیتی سوق دهد.
حاشیه‌سازی برخی از نمایندگان مجلس به‌اصطلاح انقلابی  برای بسیاری این ذهنیت را ایجاد کرده که آنان  به دنبال دیده شدن هستند و ازآنجاکه عملکرد خاصی ندارند تا از قبل آن دیده شوند، ناچارند حاشیه‌سازی کنند تا به خاطر اظهارات جنجالی‌شان، تیتر رسانه‌ها شوند و این‌گونه دیده شوند.
البته عده‌ای دیگر  معتقدند مجلسی‌ها با  مطرح کردن مسائل حاشیه‌ای و تمرکز بر موضوعاتی که اولویت جامعه نیست، می‌خواهند با خلق حاشیه نگاه‌ها را از مسائل و مشکلات اساسی کشور دور کنند و این‌گونه بر ناکارآمدی خود سرپوش بگذارند.
در حالی مجلس روی مسائل حاشیه‌ای تمرکز کرده است که این روزها خبر عودت محصولات کشاورزی از سوی کشورهای مختلف به خاطر  وجود سموم بالا به گوش می‌رسد اما مجلسی‌ها به‌جای پرداختن به این ابرچالش که سلامتی مردم را نشانه گرفته است به دنبال ایجاد محدودیت برای درمان زنان هستند.
محمد درویش در توییتی در این مورد نوشته: «‏تنها فایده عودت شرم‌آور محصولات صادراتی کشاورزی ایران، شاید این باشد که نشان داد چه سمومی را سال‌هاست مصرف می‌کنیم و تا چه اندازه نهادهای نظارتی و بهداشتی کشور حالت مترسک دارند. مجلس، اگر مجلس باشد؛ به‌جای نگرانی از درمان زنان توسط پزشک‌ مرد، باید نگران تاراج سلامت ایرانیان باشد.»

 مجلسی‌ها از وظایف خود غفلت نکنند

تمرکز بر حاشیه‌ها از سوی برخی نمایندگان مجلس، نشان از غفلت آنان از واقعیات و اولویت‌های جامعه و همچنین غفلت از وظایف نمایندگی خود است. واقعیت این است امروزه  آن‌قدر نمایندگان مجلس درگیر مسائل حاشیه‌ای شده‌اند که از بعد نظارتی و حتی قانون‌گذاری در زمینه مسائل مهم جا مانده‌اند.  تا زمانی که این غفلت در بین نمایندگان وجود داشته باشد و خود را درگیر مسائل حاشیه‌ای  کنند قطعاً بعد نظارتی آن‌طور که باید اجرایی نخواهد شد. بدیهی است جا ماندن مجلس از نظارت بر اجرای قوانین زمینه قانون‌گریزی را فراهم می‌کند و هر کسی دزدی، اختلاس، کم‌کاری و قاچاق کرد خود را آزاد احساس می‌کند. درحالی‌که مجلس متولی نظارت بر اجرای قوانینی است که تصویب می‌کند.
ناگفته پیداست  برای رسیدن به یک مجلس کارآمد و  تحول‌گرا باید  نمایندگان از پرداختن به حاشیه‌ها دوری کنند و بر مسائل اساسی کشور تمرکز کنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47987

کاربران در کارزاری توییتری به بازداشت و نگهداری نرگس محمدی در سلول انفرادی اعتراض کردند

ایران اینترنشنال.

شماری از کاربران دوشنبه شب در یک کارزار توییتری با هشتگ‌های #سلول_انفرادی_شکنجه_است و #نرگس_محمدی به بازداشت دوباره، «۴۲ روز نگهداری در سلول انفرادی و بیش از یک ماه بی‌خبری» از این فعال حقوق بشر و «اجرای ۳۰ ماه حکم ظالمانه و گشودن پرونده‌های جدید» برای او، اعتراض کردند.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر است که از سال ۸۹ تاکنون چند بار بازداشت و زندانی شده است و در آخرین مورد از ۲۵ آبان ماه بار دیگر بازداشت شده است.

پیش از این بازداشت، محمدی در پانزدهم اردیبهشت ۹۴ نیز بازداشت و بیش از پنج سال زندانی شد. او در جریان اعتراضات آبان سال ۹۸ در حال سپری کردن دوران حبس در زندان اوین بود اما همراه جمعی از زندانیان به سرکوب و کشتار معترضان اعتراض کرد.

دو ماه پس از این اعتراض، نرگس محمدی در دی ماه ۹۸ از سوی قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها به زندان زنجان منتقل شد، انتقالی که با ضرب و شتم این فعال حقوق بشر به دست نیروهای امنیتی و مقام‌های زندان اوین همراه بود.

پس از آنکه این فعال حقوق بشر در مهر ماه سال ۹۹ از زندان زنجان آزاد شد همچنان به فعالیت‌های حقوق بشری و دیدارها و حمایت‌های خود از خانواده‌های دادخواه کشته‌شدگان اعتراضات و زندانیان سیاسی اعدام شده ادامه داد.

محمدی اسفند سال گذشته همراه با جمعی از فعالان مدنی و سیاسی که در جریان بازداشت خود در سلول انفرادی نگهداری شده بودند در بیانیه‌ای با عنوان «سلول انفرادی، شکنجه است، باید متوقف شود»، به اقدامات قوه قضاییه و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شکنجه روحی و روانی زندانیان با استفاده از «سلول انفرادی» اعتراض کردند.

در یازدهم اسفند سال ۹۹ محمدی همراه با جمعی از فعالان مدنی و سیاسی با حضور در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در غرب تهران، اقدام به ثبت دادخواستی علیه آمران، عاملان و مامورانی کردند که مدتها آنها را در سلول‌های انفرادی محبوس کرده بودند.

این فعال حقوق بشر همان زمان گفت که هدف ما از ثبت چنین شکایتی این است که اعلام کنیم شکنجه در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، سلول انفرادی مصداق بارز شکنجه است و در بندهای امنیت در شهرستان‌ها و در تهران از جمله در زندان اوین- بندهای ۲ الف، بند ۲۰۹، بند ۲۴۰ و بند ۲۴۱- اعمال می‌شود و مسئول مستقیم این شکنجه قوه قضاییه جمهوری اسلامی است.

سه ماه پس از ثبت این شکایت، شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران، در حکمی نرگس محمدی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق انتشار بیانیه مبارزه با اعدام» و به خاطر اعتراضاتش در دوره حبس قبلی، به ۳۰ ماه زندان تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت جزای نقدی محکوم کرد.

نیروهای امنیتی در بیست و پنجم آبان ماه و همزمان با دومین سالگرد کشته‌شدگان اعتراضات آبان، نرگس محمدی را به هنگام حضور در مراسم سالگرد ابراهیم کتابدار، یکی از معترضان کشته شده، در کرج بازداشت کردند.

تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، یک ماه پس از بازداشت او گفت که بازپرس دادسرای اوین اعلام کرده نرگس محمدی حق انتخاب وکیل ندارد و همچنان در سلول انفرادی نگهداری می‌شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47984

ارجاع پرونده فریبا فریدونی به دیوان عالی کشور

خبرگزاری هرانا – پرونده فریبا فریدونی، فعال مدنی به شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور جهت تعیین شعبه رسیدگی ارجاع داده شد. این امر در پی تشخیص عدم صلاحیت رسیدگی به پرونده توسط دادسرای عمومی و انقلاب خمین و دادگاه انقلاب تهران صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پرونده فریبا فریدونی، فعال مدنی به دیوان عالی کشور ارجاع داده شد.

این پرونده جهت تعیین مرجع رسیدگی به شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور ارسال شده است.

این امر در پی تشخیص عدم صلاحیت رسیدگی به پرونده توسط شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب خمین و دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام جریحه دار کردن عفت عمومی صورت گرفته است.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «مشخص نیست به چه دلیلی فریبا فریدونی به جریحه دار کردن عفت عمومی متهم شده، او تنها در صفحه خود در شبکه‌های اجتماعی درباره نحوه بازداشت خود و نامزدش آقای رضایی در تیرماه ۹۹ اطلاع رسانی کرده بود! این موضوع چطور میتواند عفت عمومی را جریحه دار کند؟!»

آذرماه امسال نیز شعبه دوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب خمین برای این فعال مدنی از بابت اتهام نشر اکاذیب قرار منع تعقیب صادر کرد. براساس دادنامه این امر به موجب طرح شکایت از سوی نهاد امنیتی برای مصداق اتهامی یکسان است که هم اکنون در دیوان عالی کشور در انتظار تعیین مرجع رسیدگی است.

این کارشناس ارشد حقوق تجارت بین الملل پیشتر در تاریخ ۲ مردادماه ۱۳۹۹به همراه نامزدش مجید رضایی توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل پدری خانم فریدونی در شهرستان خمین بازداشت شد.

فریبا فریدونی پس از بازداشت به زندان اراک و نامزد وی به زندان خمین منتقل شدند. این فعالین مدنی نهایتا در تاریخ ۴ مردادماه ۹۹ به زندان اوین منتقل شده و مدتی بعد آزاد شدند.

خانم فریدونی در تاریخ ۲۴ شهریورماه، توسط پلیس اطلاعات و امنیت عمومی شهرستان خمین احضار و در خصوص مطالب منتشر شده در صفحه شخصی اینستاگرام‌ خود مورد بازجویی قرار گرفت.

 



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47981

شایعه‌سازی درباره رد پناهندگی یک ورزشکار زن

مهدی رستم‌پور، روزنامه‌نگار ورزشی، ادعای مسئولان جمهوری اسلامی درباره رد درخواست پناهندگی شقایق باپیری، عضو تیم ملی هندبال زنان ایران را کذب می‌داند.

https://ift.tt/3etorCF



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47975

۱۴۰۰ دی ۶, دوشنبه

مدیرعامل بهشت زهرا: نصب عکس زن بدون حجاب روی قبر ممنوع است

رادیو فردا,

سعید غضنفری، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، گفته است نصب عکس بدون حجاب روی قبر زنان ممنوع است وانتظامات بهشت زهرا «جلوی نصب سنگ‌های با تصاویر مکشوفه و غیرمتعارف» را می‌گیرند.

او همچنین از قسطی‌شدن فروش قبر برای «قشرهای کم برخوردار» خبر داده و گفته است قیمت قبرهای فروشی در بهشت زهرا بین ۵ تا ۲۵ میلیون تومان تعیین شده است.

سعید غضنفری گفته است در حال حاضر « بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار قبر» در بهشت زهرا وجود دارد و در مورد مقبره خانوادگی نیز قیمت مقبره با ۳۰ قبر را ۷۵۰ میلیون تومان و قیمت مقبره تا سقف ۵۰ قبر را یک میلیارد و دویست میلیون تومان اعلام کرده است.

در طول دو سال گذشته که شیوع کرونا جان هزاران نفر در ایران را گرفت، نگرانی‌هایی درباره ظرفیت بهشت زهرا مطرح شد ولی مسئولان شهرداری تهران اعلام کردند که قبرهای این منطقه را سه طبقه کرده‌اند و فعلا مشکل حل شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47972

برنامه شماره ۴۹۲ رادیو اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه چهارصد و نودو دوم راديو كانون دفاع از حقوق بشر در ايران


source https://koodak.bashariyat.org/?p=41300

یک روانشناس بالینی: کودک همسری کودک آزاری است

۰۵ دی ۱۴۰۰


ایسنا/لرستان یک روانشناس بالینی گفت: کودک همسری نوعی کودک‌آزاری است.

ندا هوشیار در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کودک همسری پدیده تازه‌ای نیست اما اخیراً بیشتر در مورد آن می‌شنویم بحث پیری جمعیت، کاهش نرخ زاد و ولد و همچنین افزایش بی‌رویه آمار طلاق در کشور، قانون‌مداران را به این فکر انداخته است که به کودک همسری به‌عنوان راه‌حلی برای جوانی جمعیت و کاهش آمار طلاق نگاه کنند.

وی تصریح کرد: دیدگاه ساده انگارانه و کارشناسی نشده‌ای که نه تنها راه‌حل نیست، بلکه خود دردی به‌علاوه دردها و مشکلات دیگر خواهد بود. اینکه چطور کودکی که اجازه افتتاح حساب بانکی، رأی دادن، رانندگی و… را ندارد، از پس مسئولیت‌های فراوان و پیچیده زندگی مشترک برخواهد آمد سؤالی است که باید از پیشنهاددهندگان این راهکار پرسیده شود.

این روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: بر اساس پیمان‌نامه جهانی حقوق کودکان، به هر فردی که سن او کمتر از ۱۸ سال باشد، کودک گفته می‌شود. بدین ترتیب ازدواج هر فردی تا قبل از سن ۱۸ سالگی، کودک همسری تلقی می‌شود.

هوشیار اضافه کرد: طبق نظریات رشد دوره کودکی قبل از سن ۱۳ سال و طبق برخی دیدگاه‌ها دوره کودکی تا قبل از ۱۸ سالگی ادامه دارد. این در حالی است که روانشناسان دوره کودکی را دوره تحولات سریع و تغییرات پرشتاب جسمی، فکری، اخلاقی، اجتماعی و روانی می‌دانند که کودک در حال تمرین و کسب تجربه برای ایفای نقش یک فرد بزرگسال در آینده است.

وی بیان کرد: دورانی که بستر اصلی شکل‌گیری شخصیت انسان در بزرگسالی در آن شکل می‌گیرد و فرصت مهمی برای یادگیری مهارت‌های مهم زندگی است. فرصتی که اگر به آسانی از دست برود به‌راحتی قابل جبران نخواهد بود.

نبود رفاه اقتصادی و فقر از مهمترین دلایل تمایل خانواده‌ها به کودک همسری است

این روانشناس بالینی با اشاره به دلایل کودک همسری، افزود: یکی از دلایل فقر و مشکلات اقتصادی است، نبود رفاه اقتصادی و فقر از مهمترین دلایل تمایل خانواده‌ها به کودک همسری است بخصوص خانواده‌های با مرتبه اجتماعی و فرهنگی ضعیف، ازدواج فرزندان مخصوصاً دختران در سن کم را راهکاری برای خلاصی از بار مسئولیت مالی و اقتصادی می‌دانند و با دریافت مهریه، شیربها و جهیزیه مشکلات مالی خود را رفع می‌کنند و وظیفه تأمین مایحتاج فرزند خود را به دوش فرد دیگری می‌اندازند. همچنین وام ازدواج گزینه امیدوارکننده خوبی در بهبود شرایط مالی خانواده‌های کم برخوردار است.

هوشیار یکی دیگر از دلایل را مسائل فرهنگی (وجود باورهای اشتباه) برشمرد و ادامه داد: داشتن نگاه‌های جنسیت زده و کلیشه‌ای به جنسیت (مثلاً نان‌آور دانستن فرزند پسر و نان‌خور یا سربار و مصرف‌کننده پنداشتن فرزند دختر)، نگاه ابزاری به زنان (تا توانایی باروری از دست نرفته است باید هر چه سریع‌تر ازدواج و فرزندآوری را تجربه کند)، اعتقاد به اینکه ازدواج راهی مناسب برای مدیریت نیاز جنسی نوجوان و پیشگیری‌کننده از انحراف و فساد است و همچنین تمایل مردان مسن و جوان به ازدواج با کودکان و…فقط چند مورد از این باورهای شایع، اما نادرست است این نشان می‌دهد که در بحث ازدواج در حوزه فرهنگ چقدر نیازمند کار و برنامه هستیم و چقدر خلأ آموزشی داریم.

وی علل اجتماعی را دیگر دلایل دانست، اظهار کرد: نگرانی از تجرد قطعی فرزندان، ارزشمند دانستن ازدواج در حد یک دستاورد و موفقیت بزرگ، تا حدی که برخی خانواده‌ها ازدواج فرزندان را یک هدف اجباری و حتمی دانسته تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا فرزندان خود را به عقد و ازدواج دربیاورند. جامعه نکوهی تجرد و دیدگاه منفی و بدبینانه‌ای که در مورد افراد مجرد وجود دارد و همچنین امتیازاتی که خانواده و جامعه، خواسته و ناخواسته برای افراد متأهل قائل می‌شوند (بالغ و کامل پنداشتن افراد متأهل، وجهه اجتماعی، جامعه‌پذیری و…).

این روانشناس بالینی تصریح کرد: از طرفی با کاهش امنیت اجتماعی و افزایش آزار و جنایت‌های جنسی، خانواده‌ها مراقبت از فرزندان، خصوصاً دختران را کاری دشوار پنداشته و ترجیح می‌دهند این امانت! را زودتر سالم تحویل کسی دهند!

هوشیار با اشاره به عوامل سیاسی و کلان از دیگر عوامل، خاطرنشان کرد: در سطح کلان، سیاست‌گذاری‌های مشوق ازدواج و فرزندآوری، تحکیم بنیان خانواده، افزایش آمار ازدواج و کاهش طلاق و همچنین جوان‌سازی جمعیت وقتی با زیرساخت‌های درست فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همراه نباشد شاهد شیوع پدیده‌های آسیب‌زایی مثل کودک همسری خواهیم بود.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل مسائل دینی و شرعی است، اضافه کرد: بعضی از طرفداران کودک همسری، به این مسئله استناد می‌کنند که در دین اسلام برای ازدواج محدودیت سنی در نظر گرفته نشده است.

عضو سازمان نظام روانشناسی بیان کرد: در نتیجه وقوع ازدواج در هر سنی بلامانع است؛ اما براساس نظر بسیاری از فقها، ازدواج دختران پیش از رسیدن به سن ۹ سالگی و بــلوغ جنسی دختران، جایز نیست. همچنین در اسلام به رضایت طرفین و بلوغ فکری فرد برای اداره زندگی تأکید شده است که این نکته مهم در کودک همسری نادیده انگاشته می‌شود.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41296

معاون بهزیستی گلستان خبرداد؛اذیت و آزار کودک معلول در گلستان/ ۲۸۹ مورد کودک آزاری ثبت شده است

۰۵ دی ۱۴۰۰

گرگان- معاون اجتماعی بهزیستی گلستان از یک مورد کودک آزاری در استان خبرداد و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۸۹ مورد کودک آزاری در استان ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مریم معصومی بعدازظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: یکی از وظایف مهم اورژانس اجتماعی مداخله در بحران‌های اجتماعی است.

معاون اجتماعی بهزیستی گلستان افزود: خوشبختانه با آگاهی و همراهی دهیار یکی از روستاهای شرق استان، گزارشی مبنی بر کودک آزاری توسط والدین را ارئه داد که منجر به مداخله همکاران ما در اورژانس اجتماعی شد.

وی تصریح کرد: این کودک از افراد دارای معلولیت شدید ذهنی و جسمی سازمان بوده که به دلیل اعتیاد والدین مورد آزار و اذیت بوده و در شرایط بسیار تأسف باری زندگی می‌کرده است.

معصومی ضمن تشکر از دادستان شهرستان آزادشهر با بیان اینکه ورود جدی قضات در برخورد با چنین اتفاقاتی باعث پیشگیری از تکرار آن است. اظهار کرد: در خصوص موارد این چنینی همکاران ما با هماهنگی دادستانی نسبت به دریافت حکم قضایی انتقال کودک اقدام کرده و به مراکز بهزیستی برای اقدامات بعدی تحویل داده شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تا کنون ۲۸۹ مورد کودک آزاری به مراکز اورژانس اجتماعی گزارش شده که با ورود کارشناسان منجر به کاهش و یا پیشگیری از آسیب‌های ثانویه برای کودک شده است.

معاون اجتماعی بهزیستی گلستان از مردم خواست تا درصورت مشاهده چنین مواردی با اورژانس اجتماعی تماس گرفته گرفته تا از بروز مشکلات بعدی برای آسیب دیدگان یا افراد در معرض آسیب پیشگیری شود.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41292

فرمانده انتظامی شهرستان دهلران:انفجار مین در دهلران جان کودک ۱۰ ساله را گرفت

۰۵ دی ۱۴۰۰

دهلران-فرمانده انتظامی شهرستان دهلران گفت: انفجار مین به جا مانده از جنگ تحمیلی باعث جان باختن کودک ۱۰ ساله شد.
به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ منوچهر مکی عصر یکشنبه درباره جزئیات این خبر اظهار داشت: کودک ۱۰ ساله عشایر کوچ رو در منطقه مرزی اطراف ابوغویر شهرستان دهلران مشغول چرای احشام بود، که بر اثر برخورد احشام با مین ضد نفر، ترکش حاصل از انفجار مین به سینه کودک اصابت کرد.

فرمانده انتظامی شهرستان دهلران ادامه داد: پس از انفجار، فرد زخمی برای ادامه درمان به درمانگاه بخش دشت عباس شهرستان دهلران اعزام شده بود، که به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41289

در پی مخالفت با ازدواج؛ قتل یک زن جوان در آبادان

هرانا

یک زن جوان در آبادان در پی مخالفت با ازدواج وی، توسط برادرش به قتل رسید. متهم بازداشت و تحقیقات از او برای افشای جزئیات ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک زن جوان در آبادان توسط برادرش به قتل رسید.

بر اساس این گزارش، مأموران پلیس آبادان از مدتی پیش یک متهم به سرقت را شناسایی کرده و تلاش می‌کردند او را بازداشت کنند.

تحقیقات در این رابطه ادامه داشت تا اینکه دو روز پیش آنها مطلع شدند این متهم در یکی از خیابان‌های شهر دیده شده است. مأموران برای دستگیری این متهم وارد عمل شدند و او را خلع‌ سلاح و بازداشت کردند.

متهم در ابتدا جزئیاتی از دزدی‌های خود را بازگو کرد و پس از آن از ارتکاب قتل سخن به میان آورد و گفت خواهرش را کشته است.

او گفت: خواهرم یک خواستگار داشت که من از او خوشم نمی‌آمد و با ازدواج آنها مخالف بودم. وقتی دیدم نمی‌توانم مانع این وصلت شوم، خواهرم را به قتل رساندم.

این متهم در حال حاضر در بازداشت به‌ سر می‌برد و تحقیقات از او برای افشای جزئیات قتل ادامه دارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47965

۱۴۰۰ دی ۵, یکشنبه

با انگیزه ناموسی؛ قتل دو دختر نوجوان در شهرستان دشتیاری

۰۴ دی ۱۴۰۰

خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته ویدیویی از پیکر ۲ دختر نوجوان که با انگیزه ناموسی توسط نزدیکانشان در شهرستان دشتیاری به قتل رسیده‌اند، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. بنابر اعلام فرمانده انتظامی شهرستان چابهار، این حادثه مربوط به ۵۰ روز پیش است و متهمان شناسایی و دستگیر شده‌اند. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری آنلاین، ۲ دختر نوجوان با انگیزه ناموسی توسط نزدیکانشان در شهرستان دشتیاری به قتل رسیدند.

بر اساس این گزارش، طی روزهای گذشته ویدیویی از پیکر ۲ دختر نوجوان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد آنها بر اثر اصابت گلوله به قتل رسیده‌اند.

گفته می‌شود این دختران ۱۷و حدودا ۱۸ ساله خانه‌شان را در روستای ترکانی از توابع شهرستان دشت‌یاری، بدون اطلاع خانواده ترک کرده و به زاهدان می‌روند، اما پس از چند روز پشیمان شده و تصمیم می‌گیرند به خانه برگردند. این دختران پیش از بازگشت با خانواده‌شان تماس گرفته و می‌گویند از کاری که کرده‌اند پشیمان هستند، نزدیکان‌شان هم آنها را برای بازگشت به خانه تشویق می‌کنند.

این دو نوجوان در مسیر بازگشت به روستا و در جاده فرعی گرانچدان که فاصله چندانی با روستای‌ ترکانی ندارد، با چند نفر از مردان خانواده‌هایشان روبه‌رو می‌شوند. این افراد درحالی که مسلح بودند، به سوری دختران تیراندازی کرده و آنها را به قتل می‌رسانند.

ابراهیم کوچکزایی، فرمانده انتظامی چابهار درباره این رویداد گفت: حادثه مذکور مربوط به ۵۰ روز پیش است و متهمان که از نزدیکان ۲ مقتول هستند شناسایی و دستگیر شده‌اند. همچنین تحقیقات قضایی در این‌باره ادامه دارد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41284

طی سال جاری؛ ثبت بیش از ۲۴۰۰ مورد ازدواج کودکان ۵ تا ۱۴ سال در استان سیستان و بلوچستان

۰۴ دی ۱۴۰۰

خبرگزاری هرانا – مدیرکل ثبت احوال استان سیستان و بلوچستان، از ثبت ۱۸ مورد ازدواج کودکان بین ۵ تا ۹ سال در این استان، از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد. به گفته وی طی سال جاری در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال نیز، دو هزار و ۴۰۵ مورد ازدواج به ثبت رسیده است. آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، مدیرکل ثبت احوال استان سیستان و بلوچستان، از ثبت ۱۸ مورد ازدواج کودکان بین ۵ تا ۹ سال در این استان خبر داد.

رضا راحت دهمرده ضمن اعلام این خبر گفت: در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال نیز، دو هزار و ۴۰۵ مورد ازدواج به ثبت رسیده است.

وی همچنین افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، بیشترین آمار ازدواج ثبت شده در دختران در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال بوده است.

آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41281

مرگ پرابهام ابوالفضل شعبانی، کودک-مجرم در زندان آمل

۰۴ دی ۱۴۰۰

خبرگزاری هرانا – ابوالفضل شعبانی، کودک-مجرم محبوس در زندان آمل روز جمعه ۳ دیماه به صورت پرابهامی جان خود را از دست داد. این شهروند زمانی که ۱۶ سال داشت، از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، اما چندی قبل با پرداخت دیه موفق به اخذ رضایت اولیای دم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۳ دیماه ۱۴۰۰، ابوالفضل شعبانی، کودک-مجرم محبوس در زندان آمل به صورت پر ابهامی جان خود را از دست داد.

اطلاعات ضد و نقیضی در خصوص نحوه مرگ این شهروند وجود دارد. به گفته منابع نزدیک به خانواده او، آقای شعبانی در پی یک درگیری در زندان آمل و در نتیجه عوارض آن جان خود را دست داده است. با این وجود منابعی دیگر به هرانا خبر از اقدام به خودکشی آقای شعبانی با مصرف قرص داده‌اند. به دلیل عدم اظهار نظر مقامات زندان تا لحظه تنظیم این خبر دلایل فوت این کودک-مجرم زندانی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
ابوالفضل شعبانی امروز شنبه ۴ دیماه ۱۴۰۰ به خاک سپرده شد.

ابوالفضل شعبانی در تاریخ ۱۴ بهمن‌ماه ۱۳۹۲ زمانی که ۱۶ ساله بود در پی یک درگیری از بابت اتهام قتل یکی از دوستانش بازداشت شد. او که به اعدام محکوم شده بود سه مرتبه نیز جهت اجرای حکم اعدام پی چوبه دار منتقل شده بود. با این حال چندی قبل با پرداخت دیه موفق به کسب رضایت اولیای دم شده و تاکنون دوران محکومیت خود را از بابت جنبه عمومی جرم در زندان آمل سپری می‌کرد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41278

کشته شدن یک کودک بر اثر تیراندازی ماموران در شهرستان گلشن

۰۴ دی ۱۴۰۰

خبرگزاری هرانا – روز جمعه ۳ دی‌ماه، در پی تیراندازی بی ضابطه ماموران در مرز کلگان از توابع شهرستان گلشن در استان سیستان و بلوچستان، یک کودک کشته شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز جمعه ۳ دی‌ ۱۴۰۰، یک کودک در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران، در مرز کلگان شهرستان گلشن کشته شد.

بنابر این گزارش، هویت این کودک عثمان بامری، فرزند نبی بخش و از اهالی شهرستان ایرانشهر عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: این کودک با موتورسیکلت در مرز کلگان مشغول کار سوختبری بوده و با تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران کشته شده است.

در بخشی از گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران ویژه سال ۲۰۲۰، به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.
به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۳۶ کولبر، ۵ سوختبر، ۳۳ شهروند توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است. ۱۳۰ شهروند نیز به واسطه شلیک بی ضابطه ارگانهای نظامی مجروح شدند که از این تعداد ۱۰۹ نفر کولبر، ۱۶ شهروند عادی و ۵ نفر سوخت بر هستند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41275

چشم‌هایی در انتظار نیمکت‌ مدرسه؛ من مجید ۱۶ سال دارم

۰۴ دی ۱۴۰۰

ایسنا/البرز اسمش را می‌پرسم و با خجالتی که سعی در پنهان کردنش دارد، جواب می‌دهد: کوچیک شما مجیدم. ۱۶ساله است و در کلاس اول درس می‌خواند. می‌گوید از شش سالگی کار می‌کند و کمک خرج پدر پیر و عیالوارش است.سه خواهر و یک برادر کوچکتر از خودش دارد که آنها هم نتوانسته‌اند به موقع به مدرسه بروند. تنها برادرش، کلاس دوم دبستان ترک تحصیل کرده و خوش شانس‌ترین خواهرش هم امسال کلاس چهارم ابتدایی را تمام می‌کند.

به گزارش ایسنا، سختی و فشار زندگی باعث شده از لحاظ چهره و رفتار پخته‌تر از هم سن و سالانش به نظر برسد. دوست دارد خواندن و نوشتن یاد بگیرد تا بتواند کتاب داستان بخواند و از حساب و کتاب زندگی سر در بیاورد. حساب و کتابی که اگر عادلانه پیش می‌رفت، مجید امسال یک دانش آموز دبیرستانی بود نه اینکه بخواهد تازه الفبا را یاد بگیرد تا ۹ سال بازماندگی از تحصیلش را جبران کند.

آمار نمی‌دهیم!

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز با اشاره به تفاوت مفهوم بازماندگی از تحصیل با ترک تحصیل ، اظهار کرد: منظور از بازمانده از تحصیل افراد هفت تا ۱۶ساله هستند که سن آنها از سن ورود به مدرسه گذشته و به مدرسه مراجعه نکرده‌اند ولی ترک تحصیل کرده‌ها کسانی هستند که پس از گذراندن یک یا چند سال تحصیلی مدرسه را ترک کرده‌اند.

یونس جاوید نسب در پاسخ به اینکه جمعیت کودکان بازمانده از تحصیل البرز چقدر است، اظهار کرد: به دلیل برخی محدودیت‌ها، امکان ارائه آمار دقیقی از تعداد این دانش آموزان، وجود ندارد.

وی ادامه داد: اختلافات والدین، مهاجرت خانواده و مشکلات اقتصادی از مهمترین دلایل بازماندگی یا ترک تحصیل دانش آموزان البرزی است.

کرونا آمار بازماندگان تحصیل را افزایش داده است

وی با اشاره به افزایش آمار کودکان بازمانده از تحصیل در دو سال اخیر توضیح داد: با شیوع کرونا، برخی والدین به واسطه نگرانی از ابتلا به این ویروس، ترجیح دادند که فرزندشان را پایه جدید تحصیلی ثبت نام نکنند.

این مسئول با بیان اینکه استدلال این والدین این بود که سلامت فرزندشان بر تحصیل آنها ارجحیت دارد، افزود: بر این اساس طی دو سال گذشته شاهد افزایش دانش آموزان بازمانده از تحصیل به ویژه در پایه اول ابتدایی بودیم.

جاویدنسب اظهار کرد: البته با واکسیناسیون عمومی در مقابل کرونا و کاهش تعداد مبتلایان، دغدغه والدین در این زمینه کاهش داشته و امسال شاهد ثبت نام بیش از ۸۰ درصد از این دانش آموزان بودیم.

وی با اشاره به اینکه شناسایی کودکان ترک تحصیل کرده و بازمانده از تحصیل ساده نیست، اضافه کرد: شماره تلفن و آدرس دقیقی از والدین برخی از این دانش آموزان در دسترس نیست که دسترسی به این اطلاعات نیازمند همکاری اداره کل مخابرات البرز است.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز توضیح داد: باید تعاملی بین آموزش و پرورش، ثبت احوال و مخابرات استان صورت بگیرد تا از طریق کد ملی والدین بتوانیم به شماره تلفن و آدرس دقیقی از این دانش آموزان دسترسی پیدا کنیم.

مشکلات اقتصادی مهمترین عامل ترک تحصیل دانش آموزان

جاوید نسب با تاکید بر اینکه ترک تحصیل دانش آموزان یا بازماندن کودکان از تحصیل مساله‌ای چند وجهی است، گفت: برای برخورداری همه کودکان از حق تحصیل، کمیته امداد، ثبت احوال، دستگاه‌های مختلفی مثل بهزیستی، نیروی انتظامی، استانداری و … دخیل هستند و و تلاش آموزش و پرورش به تنهایی کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی عاملی مهم در ترک تحصیل برخی دانش آموزان دارد، گفت: طی چند سال گذشته تورم و گرانی افسار گسیخته باعث کوچک شدن سبد اقتصادی بسیاری از خانوادها شده است.

وی اظهار کرد: بر این اساس برخی والدین با این استدلال که اگر فرزندشان در جایی مشغول به کار شود می‌تواند بخشی از هزینه‌های زندگی را تامین کند، با ادامه تحصیل آنها مخالفت می‌کنند.

وی ادامه داد: قبل از شیوع کرونا آمار ترک تحصیل کرده‌ها بیشتر بود ولی حالا آمار بازمانده از تحصیل‌های استان بیشتر است.

جاوید نسب با بیان اینکه برخی والدین معتقدند اگر فرزندشان یکی دو سال درس نخواند اتفاقی نمی‌افتد، افزود: شاید عقب ماندگی تحصیلی آنها را بتوان جبران کرد ولی این تاخیر در ثبت نام کودکی که آماده تحصیل است، فرایند رشد او را کند می کند.

ترک تحصیل در پسران بیشتر از دختران است

وی با اشاره به اینکه در البرز بیشتر دانش آموزان پسر هستند که ترک تحصیل می کنند، گفت: علاوه بر این، آمار ترک تحصیل کرده‌ها در شهرهای استان بیشتر از مناطق روستایی است.

جاویدنسب در پاسخ به اینکه کدام ناحیه کرج بیشترین آمار ترک تحصیل کرده‌ها را دارد، گفت: با توجه محدودیت‌های موجود به این سوال هم نمی توانم پاسخ بدهم.

این مسئول توضیح داد: در صورتی که مدارس به طور کامل حضوری شوند، پیگیری برای بازگرداندن این دانش آموزان راحت تر خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به برخی حمایت‌های آموزش و پرورش برای تسهیل شرایط تحصیل دانش آموزانی که مشکل دارند، گفت: سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ دستگاه تبلت، گوشی تلفن همراه و سخت افزار آموزشی بین دانش آموزان نیازمند استان توزیع شده است.

جاوید نسب افزود: برخی دانش آموزان حتی از پس تامین هزینه خرید کتب درسی هم بر نمی آیند که در این شرایط مدیران مدرسه کتاب و لوازم التحریر را به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌دهند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز با بیان اینکه مردم می‌توانند به آموزش و پرورش در شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل یا ترک تحصیل کرده کمک کنند، افزود: در صورت مشاهده کودکی که به هر دلیل از حق تحصیل خود محروم مانده، باید با شماره ۰۲۶۳۲۵۲۲۷۲۸ تماس بگیرند یا به نزدیک ترین اداره آموزش و پرورش محل سکونت خود مراجعه کنند.

وی اضافه کرد: محرومیت دانش آموزان از تحصیل، مساله‌ای اجتماعی است و صرفا با اقناع والدین برای بازگشت فرزندشان به مدرسه حل نمی‌شود.

جاویدنسب با بیان اینکه دانش آموزانی که ترک تحصیل می‌کنند بسیار آسیب پذیر هستند، افزود: با ارائه خدمات حمایتی و پشتیبانی امکان حضور مجدد این دانش آموزان در مدارس بیشتر می شود.

بازگشت ۱۳۲ کودک بازمانده از تحصیل به مدرسه

مدیرکل بهزیستی البرز با اشاره به اینکه این اداره کل در خصوص آموزش کودکان کار و خیابانی که از تحصیل بازمانده‌اند، خدماتی ارائه می‌دهد، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۳۲ کودک بازمانده از تحصیل در مدارس دولتی استان ثبت نام و به تحصیل بازگشته‌اند.

اسدالله حیدری توضیح داد: علاوه بر این، امکان ثبت نام ۷۰ کودک در مراکز حمایتی- آموزشی بهزیستی به دلایلی چون مشکلات ذهنی، سن بالا و نداشتن اوراق هویتی وجود نداشت.

وی اضافه کرد: متولی اصلی شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل یا ترک تحصیل کرده، آموزش و پرورش است و ما صرفا کودکانی که به دلایل مختلف به مراکز بهزیستی ارجاع می شوند را در این حوزه رصد و شرایط بازگشت به تحصیل آنها را فراهم می کنیم.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41272

۱۴۰۰ دی ۴, شنبه

لیست جدید کتابهای منتشر شده در کتابخانه کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در دسامبر ۲۰۲۱

لیست جدید کتابهای منتشر شده در کتابخانه کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – دسامبر ۲۰۲۱


source https://koodak.bashariyat.org/?p=41269

برنامه شماره ۴۹۱ رادیو اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه چهارصد و نودو یکم راديو كانون دفاع از حقوق بشر در ايران


source https://koodak.bashariyat.org/?p=41267

رئیس هلال احمر سیاهکل: بی احتیاطی راننده کامیون باعث مرگ کودک ۱۱ ساله شد

۰۴ دی ۱۴۰۰

سیاهکل- رئیس هلال احمر سیاهکل گفت: بی احتیاطی راننده کامیون و نبستن زنجیره چرخ و لغزنده بودن جاده سبب تصادف با چند خودرو و مرگ یک کودک ۱۱ ساله در شهرستان سیاهکل شد.


به گزارش خبرنگار مهر، سعید رجبی صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به تصادف یک دستگاه کامیون با چند خودروی پارک شده در حاشیه جاده لارخانی، اظهار کرد: عصر روز گذشته به علت بی احتیاطی و بی توجهی راننده یک دستگاه کامیون یک کودک ۱۱ ساله جان خود را از دست داد.

وی افزود: بی احتیاطی راننده این خودرو و بی توجهی به هشدارهای راهداری و پلیس و نبستن زنجیر چرخ و لغزنده بودن جاده، خودرو از مسیر منحرف و با چندین خودروی پارک شده برخورد کرد.

رجبی گفت: در این حادثه یک کودک ۱۱ ساله به علت شدت ضربه در محل حادثه جان باخت و چند نفر از سرنشینان دیگر خودروها به شدت مصدوم شدند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41264

آموزش و پرورش اعلام کرد: دخترانِ دبیرستانی می‌توانند ازدواج کنند

۰۱ دی ۱۴۰۰

سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان گفت: از دانش‌آموزانی که بر اساس قانون ازدواج می‌کنند حمایت می‌کنیم تا بتوانند ادامه تحصیل بدهند.

مهدی متقی‌فر
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، مهدی متقی‌فر اظهار کرد: این مهم به ترویج ازدواج و پایین آمدن سن ازدواج کمک می‌کند.

متقی‌فر در پاسخ به این سوال که حضور دانش آموز متاهل در مدرسه چه پیامدهایی دارد و آیا این می‌تواند منجر به ازدواج در سنین پایین شود؟ گفت: قطعا مدنظر آن‌ها ازدواج دختران کم سن و سال نیست. دختران دبیرستانی می‌توانند ازدواج کنند، به طور مثال پیش‌تر دختری که ۱۶ یا ۱۷ سال داشت ازدواج می‌کرد عذرش را از مدرسه می‌خواستند و طبیعتا این با قانون جوانی جمعیت و از سوی دیگر فرهنگ ترویج ازدواج منافات دارد.

وی افزود: ما در مورد سن ازدواج از آن طرف افتاده‌ایم، یعنی قرار بود ازدواج در ۲۳.۲۴ سالگی باشد، اما اکنون سن ازدواج دختران و پسران تا ۳۰.۳۵ و حتی تا ۴۰ سال رفته و در ۴۰ سالگی دچار وسواس می‌شوند که آیا می‌توانند یا نمی‌تواند ازدواج کنند، اکثرا ازدواج نمی‌کنند و متاسفانه دچار تجرد قطعی می‌شوند.

متقی‌فر بیان کرد: قطعا ما طرفدار ازدواج معقول از روی بلوغ و عقل هستیم و معتقدیم هم دختر و هم پسر باید به یک بلوغ عقلی و استقلال فکری برسند و به ازدواج فکر کنند و این می‌تواند کمک کند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41261

ماجرای قتل دو دختر نوجوان به دلایل ناموسی

همشهری

تحقیقات قضایی در پرونده قتل 2دختر جوان در سیستان و بلوچستان در حالی ادامه دارد که شواهد به‌دست آمده حاکی از آن است که این جنایت به‌دست نزدیکان مقتولان انجام شده است.

در روزهای گذشته فیلمی مربوط به قتل 2 دختر جوان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. این فیلم که در تاریکی شب ضبط شده پیکرهای 2 دختر جوان را نشان می‌دهد که بر اثر اصابت گلوله به قتل رسیده‌اند. هرچند در فیلم به‌نظر می‌رسد که جنایت به تازگی رخ داده، اما پیگیری‌های خبرنگار ما نشان می‌دهد قتل مربوط به حدود 50روز قبل است.

ماجرای قتل دو دختر نوجوان به دلایل ناموسی

ماجرا از این قرار است که 2دختر 17و18 ساله خانه‌شان را در روستای ترکانی شهرستان دشت‌یاری چابهار، واقع در استان سیستان و بلوچستان بدون اطلاع خانواده ترک کرده و به زاهدان رفته بودند. آنها چند روزی را دور از خانه گذراندند، اما بعد از آن پشیمان شدند و تصمیم گرفتند به خانه برگردند. پیش از بازگشت با خانواده‌شان تماس گرفتند و گفتند از کاری که کرده‌اند پشیمان هستند و پی به اشتباه‌شان برده‌اند. نزدیکان‌شان هم آنها را برای بازگشت به خانه تشویق کردند و به این ترتیب آنها به‌سوی روستای‌شان بازگشتند.

دختران جوان خوشحال از اینکه خانواده‌شان آنها را بخشیده‌اند، در راه خانه بودند که در جاده فرعی گرانچدان که فاصله چندانی با روستای‌شان نداشت، ناگهان چند نفر از مردان خانواده‌هایشان را دیدند. مردان خشمگین که مسلح بودند، اسلحه‌شان را به‌سوی دختران نشانه گرفتند و در حالی که 2دختر بی‌پناه برای نجات جانشان التماس می‌کردند، آنها را به گلوله بستند و به قتل رساندند. دقایقی از این حادثه می‌گذشت که ساکنان منطقه خود را به محل تیراندازی رساندند و چند نفر با گوشی‌های موبایل‌شان شروع به فیلمبرداری از پیکرهای قربانیان کردند. حالا معلوم نیست که چرا با گذشت حدود 50روز از این حادثه تلخ این فیلم در شبکه‌های اجتماعی دست به‌دست می‌شود؟

سرهنگ ابراهیم کوچکزایی، فرمانده انتظامی چابهار درباره این حادثه می‌گوید: این حادثه در نزدیکی روستای ترکانی دشتیاری اتفاق افتاد اما معلوم نیست چرا حالا فیلم کشف اجساد 2 دختر جوان منتشر شده است. او درباره جزئیات این جنایت می‌گوید: فرار 2 دختر جوان از خانه باعث خشم و ناراحتی خانواده‌شان شد. آنها چند روزی در پی پیداکردن دختران‌شان بودند تا اینکه آنها خودشان به خانه برگشتند، اما پیش از ورود به روستا این حادثه اتفاق افتاد. وی درباره متهمان پرونده گفت: متهمان از نزدیکان 2 مقتول هستند که شناسایی و دستگیر شده‌اند و هم‌اکنون در بازداشت به‌سرمی‌برند. تحقیقات قضایی در این‌باره ادامه دارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47952

قائم مقام سازمان تبلیغات: ۸.۵ میلیون زن مستعد باروری داریم، افزایش جمعیت باید مطالبه شود

مهر

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی ایران با اشاره به پیشنهاد دولت برای تخصیص ۱۲ هزار میلیارد تومان در بودجه سال آینده برای افزایش جمعیت گفت که «۸.۵ میلیون خانم مستعد باروری در کشور» وجود دارد و باید «فرهنگ‌سازی و مطالبه» افزایش جمعیت در اولویت باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روح‌الله حریزاوی با ارائه آماری درباره افزایش جمعیت ایران گفته است باید به رسیدن به وضعیت مطلوب افزایش جمعیت، تعداد نوزادان متولد شده ۷۵۰ هزار نفر در سال بیشتر از آمار فعلی شوند.

کاهش نرخ رشد جمعیت در ایران از نگرانی‌های حکومت به ویژه رهبر جمهوری اسلامی است و علی خامنه‌ای در سال‌های اخیر بارها خواستار افزایش جمعیت تا ۱۵۰ میلیون نفر شده است و مجلس ایران نیز به تازگی «طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را تصویب کرده است.

علی نیکزاد، نایب رئيس مجلس ایران، پیش از این با اشاره به بودجه ۱۲ هزار میلیارد تومانی برای اجرای طرح‌هایی چون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» گفته بود هدف از این طرح تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری است.

قانون جدید همچنین دسترسی به سقط جنین، وسایل پیشگیری و خدمات داوطلبانه عقیم‌سازی را محدود می‌کند که کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد آن را «نقض مستقیم حقوق زنان بر اساس قوانین بین‌المللی» دانسته‌ و خواستار لغو آن شده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47951

جمع‌آوری وسایل پیشگیری از بارداری زنان در ایران

ماهنامه خط صلح

مادرشدن ممکن است یکی از زیباترین اتفاقاتی باشد که هر زنی در زندگی تجربه کند؛ با این حال این تجربه می‌تواند به دلایل مختلفی برای زنان به تجربه‌ای تلخ تبدیل شود. عوامل بسیاری بر مرگ مادران و به‌خطر‌افتادن جان و سلامتی آن‌ها تأثیر دارد. عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و انواع تبعیض‌های جنسیتی در به‌خطرافتادن جان زنان در بارداری و مراقبت‌های جلوگیری از بارداری تأثیر دارند. بعضی از زنان در کشورهای مختلف از دسترسی به وسایل پیشگیری محرومند. بر اساس «طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور» که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، «سقط جنین، عقیم‌سازی، وازکتومی، توبکتومی و هرگونه تبلیغات درباره‌ی تحدید موالید و کاهش فرزندآوری» ممنوع است و برای متخلفان مجازات دو تا پنج سال زندان تعیین شده. در حالی که زنان سلب قدرت تصمیم‌گیری درباره‌ی بدن خود را تجربه می‌کنند، واردکردن مردان به دایره‌ی باید و نبایدها در اموری که به بدن زن مربوط می‌شود، موجی از واکنش‌ها را نسبت به ممنوعیت وازکتومی به دنبال داشته. محدودیت و ممنوعیت دسترسی به امکانات پیشگیری از بارداری، سلامت جسمی، جنسی و روحی‌ زنان را به طور جدی به مخاطره خواهد انداخت. طرح جوانی جمعیت طبق اصل ۸۵ در کمیسیون مشترک و بدون بررسی در مجلس تصویب شده. برخی از امتیازات مالی و شغلی به افرادی که صاحب فرزند می‌شوند، اعطا می‌شود و در کنار این امتیازهای مالی امکان پیشگیری از بارداری و سقط جنین محدود می‌شود. سازمان دیدبان حقوق بشر نیز از مخالفان قانون جدید جمعیت ایران موسوم به «طرح جوانی جمعیت» است و آن را ناقض حقوق زنان در زمینه‌ی سلامت جنسی و باروری و افزایش ایدز و بیماری‌های مقاربتی معرفی کرده. پروانه سلحشوری، نماینده‌ی سابق مجلس ایران با انتقاد از قانون موسوم به «جوانی جمعیت» گفته وقتی وسایل پیشگیری رایگان از بارداری از دسترس مردم خارج شود، بازار سیاه برای خرید و فروش این اقلام گسترش پیدا می‌کند. او گفته سیاست‌گذاران به جای حل مسئله به دنبال حذف صورت مسئله‌اند. فاطمه محمدبیگی، نماینده‌ی مجلس درباره‌ی حذف وسایل پیشگیری از بارداری گفته یارانه‌ی این وسایل برداشته شده و دیگر رایگان نیست، ولی قابل دسترسند.

نقض حقوق بارداری زنان

علاوه بر نقض حقوق شهروندی زنان و مردان در رابطه با تصمیم‌گیری در بارداری، تأثیر مستقیم آن بر مرگ‌ومیر زنان از طریق افزایش بارداری‌های ناخواسته و سقط جنین است. بر اساس آمار وزارت بهداشت هر سال بین از صدوپنجاه تا سیصدوپنجاه‌هزار سقط جنین منجر به مرگ در ایران ثبت می‌شود. به دلیل غیرقانونی‌بودن سقط جنین در ایران آمار دقیقی از بارداری‌های ناخواسته‌ای که منجر به سقط جنین می‌شود، وجود ندارد و مشخص نیست چه میزان از سقط جنین‌هایی که باعث مرگ مادر نشده، به سلامت زنان آسیب وارده کرده. دیدبان حقوق بشر گفته منع دسترسی به سقط جنین قانونی و امن جان و سلامتی زنان و دختران را به خطر می‌اندازد. در کشورها جرم‌انگاری سقط جنین و منع دسترسی به پیشگیری منجر به رویه‌های ناامنی شده که جان افراد را به خطر می‌اندازد و به ویژه زنان گروه‌های به حاشیه رانده‌شده و نجات‌یافتگان تجاوز و خشونت خانگی و جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بر اساس ماده‌ی ۵۹ این طرح فروش داروهای سقط جنین و مشارکت در سقط جنین غیرقانونی است و افرادی که این کار را انجام می‌دهند، متخلف شناخته می‌شوند و تحت پی‌گرد قانونی قرار می‌گیرند. این قوانین مبهم می‌تواند ناقض حقوق بشر باشد و می‌تواند به حقوق افرادی ضربه وارد کند که از حقوق اولیه‌ی خود دفاع می‌کنند. حقوق بشر می‌تواند در زمینه‌ی مشکلات و کمبودهایی که زنان به واسطه‌ی آسیب‌پذیری با آن مواجه می‌شوند، کارا عمل کند. کمک به دختران نوجوان باردار که در این دوران با سوء‌تغذیه و کمبود آهن مواجه می‌شوند، می‌تواند مثال یا نمونه‌ی کوچکی در اهمیت این موضوع باشد. توجه به اشتغال زنان یکی دیگر از ابعاد حقوق بشری است. مادران تحصیل‌کرده و مستقل از نظر مالی کم‌تر از سایر زنان با مشکلات متعدد دوران بارداری مواجه می‌شوند. دریافت آموزش‌های لازم و داشتن شغلی مناسب در خصوص تعیین زمان ازدواج و امکان استفاده از برنامه‌های تنظیم خانواده و روش‌های پیشگیری از بارداری و تعیین تعداد بارداری‌ها و فاصله‌های زمانی بین آن‌ها و بهره‌بردن درست از امکانات و خدمات سلامت مربوط به دوران بارداری و زایمان به زنان و دختران آگاهی و استقلال کامل می‌دهد. در این میان نباید بسترهای فرهنگی و وضعیت اقتصادی کشوری را که زن در آن‌جا زندگی می‌کند، نادیده گرفت.

سیاست کلی جمعیت

بعد از ابلاغ «سیاست‌های کلی جمعیت» از سوی رهبر جمهوری اسلامی در ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ برای جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و باروری نمایندگان مجلس در مرداد ۱۳۹۳ طرحی یک ‌فوریتی تصویب کردند با نام «افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت» که بر اساس ماده‌ی اول آن کلیه‌ی اقدامات مربوط به سقط جنین و عقیم‌سازی مانند وازکتومی و توبکتومی در مراکز دولتی و نیز هرگونه تبلیغات درباره‌ی تحدید موالید و کاهش فرزندآوری ممنوع بود و افراد متخلف شامل مجازات‌‌های تعزیری حبس می‌شدند. درس تنظیم خانواده از میان واحدهای اجباری دانشگاه‌ها حذف شد و روش‌های دائمی پیشگیری از بارداری برای فرد انجام‌دهنده و پزشک معالج مجازات به همراه داشت و وسایل پیشگیری از بارداری موقت از دسترسی رایگان خارج شد.

مصوبه‌ی مجلس نتوانست نظر شورای نگهبان را جلب کند و پس از اعاده‌شدن از جانب شورای نگهبان حدود سه سال در مجلس مسکوت ماند و در آبان ۱۳۹۶ نمایندگان مجلس دهم آن را اصلاح کردند. نمایندگان برای رفع ایرادات این شورا ماده‌ی یک طرح و تبصره‌ی آن را که به‌ موجبش کلیه‌ی اعمال جراحی به‌ منظور پیشگیری دائمی از بارداری ممنوع و رعایت‌نکردن آن از سوی شاغلان تخلف محسوب می‌شد.

باری مضاعف برای زنان

قانون جوانی جمعیت باعث شده تا زنان بر بدن خودشان هیچ اختیاری نداشته باشند و آن‌ها را بی‌هویت و بی‌اختیار کرده. زنانی که به خاطر کمبود پزشک متخصص زنان، فاصله‌ی ده‌ها کیلومتری با مراکز درمانی، هزینه‌ی پزشک، آزمایش، سونوگرافی و رفت‌وآمد و ناتوانی در پرداخت هزینه‌ها نمی‌توانند برای چکاپ به دکتر مراجعه کنند، در چنین شرایطی در بارداری به خطر می‌افتند. این زنان بیشتر مبتلا به افسردگی و فشار روانی ناشی از حاملگی ناخواسته می‌شوند. این قانون بیش از همه شمشیر را بر زنان خانه‌دار و «اغلب محروم» از رو بسته که بدون دسترسی به منابع مالی به ‌دنبال راهی برای جلوگیری از حاملگی‌های ناخواسته‌اند. پزشکان و بهورزان می‌گویند بسیاری از این زنان به‌تنهایی بار تأمین وسایل جلوگیری از بارداری را بر عهده دارند و عوارض ناشی از روش‌های هورمونی را تحمل می‌کنند تا به خاطر عدم رضایت شوهرشان برای استفاده از کاندوم خود جلوی حاملگی‌های پشت سر هم را بگیرند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47949

فاطمه بهمنی توسط ماموران امنیتی در شازند بازداشت شد

هرانا

امروز جمعه ۳ دی‌ماه، فاطمه بهمنی فعال صنفی معلمان، توسط ماموران امنیتی در منزل شخصی خود واقع در شهرستان شازند بازداشت شد. ماموران حین بازداشت تلفن همراه وی را ضبط کرده و با خود بردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، امروز جمعه ۳ دی‌ ۱۴۰۰، فاطمه بهمنی فعال صنفی معلمان، توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل شخصی خود واقع در شهرستان شازند بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، بازداشت خانم بهمنی بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته و ماموران حین بازداشت تلفن همراه وی را ضبط کرده و با خود بردند.

تا لحظه تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت و محل نگهداری این معلم و فعال صنفی، اطلاعاتی در دسترس نیست.

فاطمه بهمنی پیشتر نیز در سال ۱۳۹۷، در جریان تحصن معلمان در اراک به همراه همسرش محمد کرد بازداشت و به زندان این شهر منتقل شده بود.

این زوج معلم نهایتا، در دو پرونده جداگانه و توسط دو دادگاه مجموعا به دو سال حبس تعلیقی به مدت سه سال و پرداخت ۸ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بودند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47945

۱۴۰۰ دی ۳, جمعه

فقر،بی شناسنامگی،کودک همسری و سوخت بری؛ دلایل ترک مدرسه در سیستان و بلوچستان

صدای مردم

سلب ادامه تحصیل دختران به دلیل نداشتن معلم زن
ازماندگی‌ از تحصیل مشکلی است که سیستان و بلوچستان به دلیل کم برخورداری و غفلت مسئولان بیش از استان های دیگر با آن درگیر است. این موضوع کار را به جایی رسانده که تعدادی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل ، کارکردن و سوخت بری را جایگزین تحصیل کرده و به دلیل مشکلات زندگی عطای درس خواندن را به لقایش می‌بخشند….

بازماندگی‌ از تحصیل مشکلی است که سیستان و بلوچستان به دلیل کم برخورداری و غفلت مسئولان بیش از استان های دیگر با آن درگیر است. این موضوع کار را به جایی رسانده که تعدادی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل ، کارکردن و سوخت بری را جایگزین تحصیل کرده و به دلیل مشکلات زندگی عطای درس خواندن را به لقایش می‌بخشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیستان و بلوچستان با وجود تمام ظرفیت هایش همواره درگیر گستردگی و دور افتادگی است. پهناور بودن این استان و بُعد مسافت در آن، باعث شده روستاهای زیادی در این استان شکل بگیرند و از آنجا که بسیاری از این روستاها در دور افتاده ترین نقاط استان واقع شده اند مشکلات ساکنان‌ آن کمتر دیده می‌شود.

کمی نزدیک‌تر از روستاها، حاشیه شهر زاهدان و چابهار است که به لحاظ امکانات دست کمی از روستاها ندارد و چه بسا با وجود همجواری با شهر مشکلات شان از روستاییان هم بیشتر باشد .

بارزترین مشکلات خانواده‌های دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل ، فقر، بیکاری ، تعصبات خانوادگی، کودک همسری، نبود مدرسه و نداشتن شناسنامه است که این مسئله در حاشیه شهر و روستاهای استان به دلیل کمبود امکانات، نمود بیشتری دارد.

بسیاری از دانش آموزان سیستان و بلوچستان به دلیل نبودن مدرسه در مقاطع بالاتر در روستاها و عدم امکان رفتن به روستاهای اطراف، ترک تحصیل می کنند، برخی از دانش آموزان به دلیل کمک به درآمدزایی خانواده به استان‌های دیگر می روند، برخی از دانش آموزان به دلیل نداشتن سرویس مدرسه، برخی به دلیل بی پولی، برخی به دلیل نداشتن شناسنامه و برخی از دانش آموزان دختر هم به دلیل ازدواج زود هنگام بازمانده از تحصیل می شوند.

افزایش بازماندگی از تحصیل در دوران شیوع کرونا

معلم روستای مورتان در شهرستان راسک با اشاره به اینکه بازماندگی از تحصیل در زمان کرونا افزایش داشت،می گوید: در بسیاری از روستاها اینترنت و یا تبلت و موبایل برای حضور دانش آموزان در کلاس‌های مجازی وجود نداشت و ما به ترتیب و با فاصله زمانی مشخص به دانش آموزان به صورت حضوری درس می‌دادیم اما این روش در یادگیری آنان تاثیری نداشت چون تدریس با فاصله انجام می شد.

ملک رئیسی اظهار می‌کند: دانش‌آموزانی داشتم که به دلیل نداشتن معلم خانم، اجازه ادامه تحصیل نداشتند و محدودیت های خانواده ها سبب ترک تحصیل آنان شده است.

کودک همسری عامل تشدید بازماندگی از تحصیل

معلم روستای مورتان از توابع راسک می‌گوید: بسیاری از دانش آموزان دختر در سنین پایین و در مقطع ابتدایی نامزد و یا ازدواج می‌کنند، این مسئله سبب دور شدن‌شان از تحصیل می شود و پس از گذشت مدت کوتاهی درس و مشق را کنار می گذارند.

وی درباره ترک تحصیل دانش آموزان پسر هم می‌گوید: از آنجا که اغلب دانش‌آموزان پسر در مناطق مرزی برای کمک به امرار معاش خانواده‌هایشان مجبور به سوخت بری هستند و در دو سال گذشته نیز تعدادشان افزایش پیدا کرده‌است، اغلب‌شان به ناچار به‌خاطر مشکلات اقتصادی درس و مشق را رها کرده و به کار مشغولند.

این معلم می‌گوید: یکی دیگر از دلایل ترک تحصیل، نبود فضای آموزشی است و معمولا دانش آموزان به دلیل نداشتن سرویس مدرسه به روستاهای اطراف نمی‌روند ، خودم هم به عنوان معلم روستا با ماشین های سوخت بر به روستا می‌آیم .

وی در پایان می‌افزاید: تعداد زیادی از دانش آموزان روستایی استان به دلیل نبود مدرسه و شرایطی که گفته شد وارد مقطع متوسطه نمی شوند و در مقطع راهنمایی به تحصیل خود پایان می دهند.

کاهش تعداد افراد بازمانده از تحصیل در سال‌های اخیر

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با توجه به کاهش تعداد افراد بازمانده از تحصیل در سال های اخیر، می‌گوید: از ۱۴۸ هزار نفر لیست اسامی بازماندگان از تحصیل که از سوی وزارت آموزش و پرورش به استان ارسال شد، از سال ۹۳ تاکنون ۶۸ هزار نفر شناسایی شدند و برای حضور آنان در مدارس برنامه‌ریزی شد.

رخشانی می گوید: از ۸۰ هزار نفر باقیمانده در بررسی‌های بعدی مشخص شد ۱۴ هزار نفر منع خدمات بودند؛ به این معنا که در مدارس ما بدون کد ملی و با کد سایر، مشغول به تحصیل هستند.

رخشانی خاطر نشان می‌ کند: ۶۶ هزار نفر باقی مانده نیز هیچ نشانی از آنها پیدا نشده ، این دانش‌آموزان یا فوت شده‌اند و هنوز شناسنامه آنان باطل نشده ، یا دو تابعیتی‌هایی هستند که در کشورهای همسایه مشغول به تحصیلند و یا کسانی هستند که در مدارس دینی درس می‌خوانند و آموزش و پرورش از آنان اطلاعات دقیقی ندارد.

وی بر ضرورت همراهی و هم افزایی اعضای شورای شهرها و نمایندگان مجلس با آموزش و پرورش برای حل مشکلات تاکید می کند و می گوید : ایجاد کارگروه تأمین زمین برای بررسی مشکلات فضاهای آموزشی و تغییر کاربری می‌تواند بسیاری از مشکلات ساخت مدارس در شهر زاهدان را حل کند.

وی می افزاید: جدولی برای مقایسه تعداد بازماندگان از تحصیل سیستان و بلوچستان با استان‌های دیگر وجود ندارد و درصد بازماندگان را وزارت خانه آموزش و پرورش باید مشخص کند.

رخشانی عنوان می کند: بازماندگی از تحصیل به دلایل مختلفی رخ می دهد که برای مثال می توان به کارِ کودکان در سنین دانش آموزی، فقر اقتصادی خانواده و نداشتن تمکن مالی برای تحصیل، فقر فرهنگی، پراکندگی و وسعت جغرافیایی استان، ازدواج های زودهنگام به ویژه برای دختران، محدودیت و تعصب‌هایی که خانواده‌ها برای تحصیل دختران قائل می شوند و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

وی می‌گوید: با توجه به تدابیر اتخاذ شده و استفاده از ظرفیت مردم ، امامان جمعه، ریش سفیدان، متنفذان و … در حال حاضر سیستان و بلوچستان در بحث تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل و تعداد دانش آموزان بازگردانده شده به تحصیل در وضعیت بهتری نسبت به سال های گذشته قرار دارد اما از این هم نباید غافل شویم که مولفه‌های موجود می تواند باز هم بازماندگی از تحصیل را به دنبال داشته باشد.

وی می گوید: براساس آمایش سرزمینی و شرایط روستاهای مختلف سعی کردیم براساس آمار ، آموزش و پرورش به ادارات شهرستان تفویض اختیار دهد که در هر نقطه‌ای که مرکزیت دارد ، مدارس در مقاطع مختلف دایر شود. اما در برخی نقاط آمار دانش آموزی پایین بوده و حد نصاب مدرسه براساس سامانه‌های ستادی و سناد نداشته‌ایم به همین دلیل مدرسه تاسیس نشده است.

رخشانی می‌گوید: اگر شرایط روستاها اجازه داده حتما مدرسه ساختیم اما در مواردی روستاها نیاز به مدرسه داشته‌اند اما ساخت مدرسه به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی مقدور نبوده که در این شرایط هم با فاصله کمی در روستاهای اطراف، مدرسه تأسیس کردیم.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان خاطر نشان می کند: یکی از دلایلی که در بازماندگی از تحصیل دانش آموزان موثر است هزینه رفت و آمد دانش آموزان به روستاهای اطراف و یا مرکز شهر است که برای رفع این چالش تقویت مدارس شبانه روزی و طرح روستا مرکزی را راه اندازی کردیم. در حال حاضر نیز مجوز ساخت ۹۲ مدرسه شبانه‌روزی گرفت شده و مراحل تأسیس آن در دست انجام است .

وی در ادامه می گوید: در سال گذشته ۱۵ دستگاه ون به منظور تقویت طرح روستا مرکزی از سوی بنیاد برکت به آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اهدا شد تا رفت و آمد دانش آموزان به روستاهای اطراف تسهیل شود.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان می‌گوید: ما در تلاشیم که توسعه عدالت آموزش در استان محقق شود و تفاوتی میان دانش آموزان نقاط مختلف استان وجود نداشته باشد. برای مثال در کنکور سراسری سال گذشته یکهزار و ۸۱۷ نفر استان سهمیه داشتیم اما با پیگیری و رأی کمیسیون ویژه ۱۰۰۰ نفر سهمیه اضافه دریافت کردیم که در عمر آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان این موضوع بی نظیر است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=47943

فرمانده انتظامی بندرعباس:حادثه مدرسه شهید ادیب محله نیایش مربوط به درگیری و اختلاف دانش آموزان همان مدرسه باهم بود/این افراد ارازل و اوباش نیستند

۰۳ دی ۱۴۰۰

فرمانده انتظامی شهرستان بندرعباس گفت: حادثه مدرسه شهید ادیب محله نیایش مربوط به درگیری و اختلاف دانش آموزان همان مدرسه باهم بوده است ونمی توان گفت این افراد اراذل‌واوباش هستند.

 

به گزارش ایلنا، سرهنگ تیمور دولتیاری دراین باره گفت: ساعت 16، سه‌شنبه 30 آذرماه سال جاری دو دانش‌آموز متوسطه شهید ادیب (دو پسرخاله ) به همراه فرد دیگری که دانشجو بوده است پس از ورود به مدرسه با یکی از دانش‌آموزان بر سر اختلافی درگیر شدند.

وی ادامه داد: نزاع آن‌ها بالا گرفته که در همین هنگام معاون و مدیر مدرسه برای میانجیگری به درون حیاط آمدند.

سرهنگ دولتیاری با بیان آن فرد دانشجو درحالی‌که کودک 3 ساله در بغل، چاقو به همراه داشت؛ گفت: لحظاتی بعد آن فرد دانشجو با چاقو ضرباتی به مدیر و معاون مدرسه وارد کرد.

 

این مقام انتظامی افزود: بلافاصله مأموران به سر صحنه رفتند و آن 3 نفر در سنین حدود 15 تا 18 ساله را دستگیر کردند. فرمانده انتظامی شهرستان بندرعباس یادآور شد: با هنجارشکنان تعارف نداریم و با آن‌ها برخورد می‌کنیم ولی در این مورد که در همه‌جا ذکر شده است این افراد اراذل‌واوباش بودند این قضیه را رد می‌کنم.

در این حادثه معاون و مدیر مدرسه مصدوم شدند که مدیر در حال حاضر با جراحاتی از سه ناحیه سر و گردن و ساعد در بخش جراحی بیمارستان شهید محمدی بستری و معاون مدرسه ترخیص شده است.

وی ادامه داد : متهمان به دستگاه قضایی تحویل داده شدند وتحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

انتهای پیام/



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41258

گزارش ایلنا از دلایل بازماندگی از تحصیل در سیستان و بلوچستان ؛فقر،بی‌شناسنامگی،کودک همسری و سوخت‌بری؛ دلایل ترک مدرسه در استان/ سلب ادامه تحصیل دختران به دلیل نداشتن معلم زن

۰۲ دی ۱۴۰۰

بازماندگی‌ از تحصیل مشکلی است که سیستان و بلوچستان به دلیل کم برخورداری و غفلت مسئولان بیش از استان های دیگر با آن درگیر است. این موضوع کار را به جایی رسانده که تعدادی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل ، کارکردن و سوخت بری را جایگزین تحصیل کرده و به دلیل مشکلات زندگی عطای درس خواندن را به لقایش می‌بخشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیستان و بلوچستان با وجود تمام ظرفیت هایش همواره درگیر گستردگی و دور افتادگی است. پهناور بودن این استان و بُعد مسافت در آن، باعث شده روستاهای زیادی در این استان شکل بگیرند و از آنجا که بسیاری از این روستاها در دور افتاده ترین نقاط استان واقع شده اند مشکلات ساکنان‌ آن کمتر دیده می‌شود.

کمی نزدیک‌تر از روستاها، حاشیه شهر زاهدان و چابهار است که به لحاظ امکانات دست کمی از روستاها ندارد و چه بسا با وجود همجواری با شهر مشکلات شان از روستاییان هم بیشتر باشد .

بارزترین مشکلات خانواده‌های دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل ، فقر، بیکاری ، تعصبات خانوادگی، کودک همسری، نبود مدرسه و نداشتن شناسنامه است که این مسئله در حاشیه شهر و روستاهای استان به دلیل کمبود امکانات، نمود بیشتری دارد.

بسیاری از دانش آموزان سیستان و بلوچستان به دلیل نبودن مدرسه در مقاطع بالاتر در روستاها و عدم امکان رفتن به روستاهای اطراف، ترک تحصیل می کنند، برخی از دانش آموزان به دلیل کمک به درآمدزایی خانواده به استان‌های دیگر می روند، برخی از دانش آموزان به دلیل نداشتن سرویس مدرسه، برخی به دلیل بی پولی، برخی به دلیل نداشتن شناسنامه و برخی از دانش آموزان دختر هم به دلیل ازدواج زود هنگام بازمانده از تحصیل می شوند.

افزایش بازماندگی از تحصیل در دوران شیوع کرونا

معلم روستای مورتان در شهرستان راسک با اشاره به اینکه بازماندگی از تحصیل در زمان کرونا افزایش داشت،می گوید: در بسیاری از روستاها اینترنت و یا تبلت و موبایل برای حضور دانش آموزان در کلاس‌های مجازی وجود نداشت و ما به ترتیب و با فاصله زمانی مشخص به دانش آموزان به صورت حضوری درس می‌دادیم اما این روش در یادگیری آنان تاثیری نداشت چون تدریس با فاصله انجام می شد.

ملک رئیسی اظهار می‌کند: دانش‌آموزانی داشتم که به دلیل نداشتن معلم خانم، اجازه ادامه تحصیل نداشتند و محدودیت های خانواده ها سبب ترک تحصیل آنان شده است.

کودک همسری عامل تشدید بازماندگی از تحصیل

معلم روستای مورتان از توابع راسک می‌گوید: بسیاری از دانش آموزان دختر در سنین پایین و در مقطع ابتدایی نامزد و یا ازدواج می‌کنند، این مسئله سبب دور شدن‌شان از تحصیل می شود و پس از گذشت مدت کوتاهی درس و مشق را کنار می گذارند.

وی درباره ترک تحصیل دانش آموزان پسر هم می‌گوید: از آنجا که اغلب دانش‌آموزان پسر در مناطق مرزی برای کمک به امرار معاش خانواده‌هایشان مجبور به سوخت بری هستند و در دو سال گذشته نیز تعدادشان افزایش پیدا کرده‌است، اغلب‌شان به ناچار به‌خاطر مشکلات اقتصادی درس و مشق را رها کرده و به کار مشغولند.

این معلم می‌گوید: یکی دیگر از دلایل ترک تحصیل، نبود فضای آموزشی است و معمولا دانش آموزان به دلیل نداشتن سرویس مدرسه به روستاهای اطراف نمی‌روند ، خودم هم به عنوان معلم روستا با ماشین های سوخت بر به روستا می‌آیم .

وی در پایان می‌افزاید: تعداد زیادی از دانش آموزان روستایی استان به دلیل نبود مدرسه و شرایطی که گفته شد وارد مقطع متوسطه نمی شوند و در مقطع راهنمایی به تحصیل خود پایان می دهند.

کاهش تعداد افراد بازمانده از تحصیل در سال‌های اخیر

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با توجه به کاهش تعداد افراد بازمانده از تحصیل در سال های اخیر، می‌گوید: از 148 هزار نفر لیست اسامی بازماندگان از تحصیل که از سوی وزارت آموزش و پرورش به استان ارسال شد، از سال 93 تاکنون 68 هزار نفر شناسایی شدند و برای حضور آنان در مدارس برنامه‌ریزی شد.

رخشانی می گوید: از 80 هزار نفر باقیمانده در بررسی‌های بعدی مشخص شد 14 هزار نفر منع خدمات بودند؛ به این معنا که در مدارس ما بدون کد ملی و با کد سایر، مشغول به تحصیل هستند.

رخشانی خاطر نشان می‌ کند: 66 هزار نفر باقی مانده نیز هیچ نشانی از آنها پیدا نشده ، این دانش‌آموزان یا فوت شده‌اند و هنوز شناسنامه آنان باطل نشده ، یا دو تابعیتی‌هایی هستند که در کشورهای همسایه مشغول به تحصیلند و یا کسانی هستند که در مدارس دینی درس می‌خوانند و آموزش و پرورش از آنان اطلاعات دقیقی ندارد.

وی بر ضرورت همراهی و هم افزایی اعضای شورای شهرها و نمایندگان مجلس با آموزش و پرورش برای حل مشکلات تاکید می کند و می گوید : ایجاد کارگروه تأمین زمین برای بررسی مشکلات فضاهای آموزشی و تغییر کاربری می‌تواند بسیاری از مشکلات ساخت مدارس در شهر زاهدان را حل کند.

وی می افزاید: جدولی برای مقایسه تعداد بازماندگان از تحصیل سیستان و بلوچستان با استان‌های دیگر وجود ندارد و درصد بازماندگان را وزارت خانه آموزش و پرورش باید مشخص کند.

رخشانی عنوان می کند: بازماندگی از تحصیل به دلایل مختلفی رخ می دهد که برای مثال می توان به کارِ کودکان در سنین دانش آموزی، فقر اقتصادی خانواده و نداشتن تمکن مالی برای تحصیل، فقر فرهنگی، پراکندگی و وسعت جغرافیایی استان، ازدواج های زودهنگام به ویژه برای دختران، محدودیت و تعصب‌هایی که خانواده‌ها برای تحصیل دختران قائل می شوند و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

وی می‌گوید: با توجه به تدابیر اتخاذ شده و استفاده از ظرفیت مردم ، امامان جمعه، ریش سفیدان، متنفذان و … در حال حاضر سیستان و بلوچستان در بحث تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل و تعداد دانش آموزان بازگردانده شده به تحصیل در وضعیت بهتری نسبت به سال های گذشته قرار دارد اما از این هم نباید غافل شویم که مولفه‌های موجود می تواند باز هم بازماندگی از تحصیل را به دنبال داشته باشد.

وی می گوید: براساس آمایش سرزمینی و شرایط روستاهای مختلف سعی کردیم براساس آمار ، آموزش و پرورش به ادارات شهرستان تفویض اختیار دهد که در هر نقطه‌ای که مرکزیت دارد ، مدارس در مقاطع مختلف دایر شود. اما در برخی نقاط آمار دانش آموزی پایین بوده و حد نصاب مدرسه براساس سامانه‌های ستادی و سناد نداشته‌ایم به همین دلیل مدرسه تاسیس نشده است.

رخشانی می‌گوید: اگر شرایط روستاها اجازه داده حتما مدرسه ساختیم اما در مواردی روستاها نیاز به مدرسه داشته‌اند اما ساخت مدرسه به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی مقدور نبوده که در این شرایط هم با فاصله کمی در روستاهای اطراف، مدرسه تأسیس کردیم.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان خاطر نشان می کند: یکی از دلایلی که در بازماندگی از تحصیل دانش آموزان موثر است هزینه رفت و آمد دانش آموزان به روستاهای اطراف و یا مرکز شهر است که برای رفع این چالش تقویت مدارس شبانه روزی و طرح روستا مرکزی را راه اندازی کردیم. در حال حاضر نیز مجوز ساخت 92 مدرسه شبانه‌روزی گرفت شده و مراحل تأسیس آن در دست انجام است .

وی در ادامه می گوید: در سال گذشته 15 دستگاه ون به منظور تقویت طرح روستا مرکزی از سوی بنیاد برکت به آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اهدا شد تا رفت و آمد دانش آموزان به روستاهای اطراف تسهیل شود.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان می‌گوید: ما در تلاشیم که توسعه عدالت آموزش در استان محقق شود و تفاوتی میان دانش آموزان نقاط مختلف استان وجود نداشته باشد. برای مثال در کنکور سراسری سال گذشته یکهزار و 817 نفر استان سهمیه داشتیم اما با پیگیری و رأی کمیسیون ویژه 1000 نفر سهمیه اضافه دریافت کردیم که در عمر آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان این موضوع بی نظیر است.

گزارش : فائقه راغی

انتهای پیام/



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41255

تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد

۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...