۱۴۰۱ فروردین ۱۱, پنجشنبه

نظر رهبر انقلاب درباره ورود زنان به ورزشگاه

تازه نیوز

مطابق نامه‌ای که در فضای مجازی با عنوان نظر رهبر انقلاب درباره ورود زنان به ورزشگاه‌ها منتشر شده، ایشان با طرح محمود احمدی‌نژاد در این باره مخالف بودند.

به گزارش تازه‌نیوز، انتشار نامه‌ای به دستخط رهبر انقلاب در فضای مجازی خبرساز شد. برخی معتقدند این نامه جعلی است و برخی آن را برای اتفاقات سال ۸۵ و تذکر ویژه به احمدی‌نژاد بابت نقل قول غلط و هزینه‌کردن از رهبری می‌دانند و تعمیم آن به سال‌های بعد را نادرست می‌دانند. بویژه که در سال‌های اخیر و در دولت تدبیر و امید، زنان بارها به ورزشگاه‌ها راه یافتند و این امر حتی مختص به فوتبال نبود. به عبارتی اگر رهبر انقلاب مخالف حضور زنان در ورزشگاه‌ها بودند این اتفاق در سال‌های قبل رخ نمی‌داد. با این همه نامه رهبری به محمود احمدی‌نژاد که به طور قطعی تایید یا رد نشده است را در ادامه می‌خوانید و می‌بینید.

جناب آقای احمدی‌نژاد ریاست محترم جمهوری
با سلام
حضرت آقای مصباح نقل کرده‌اند که جنابعالی گفته‌اید رهبری با اقدام مربوط به ورزشگاه‌ها مخالفت نداشته است، در حالی که اینجانب عدم رضایت خود را صریحاً به جنابعالی گوشزد کردم، لکن چون این پس از اقدام شما بود لذا صلاح ندانستم دخالت کنم.
به‌هرحال لازم می‌دانم جنابعالی به نحو مناسبی آن اقدام را تصحیح فرمایید. ابراز مخالفت با نظر مراجع نیز به هیچ وجه درست نیست.
امید است روزبه‌روز موفق‌تر باشید، ان‌شاءالله.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49291

فیفا خواستار توضیح فدراسیون فوتبال ایران در خصوص حوادث مشهد شد

BBC

iran

فدراسیون بین‌المللی فوتبال، فیفا با ارسال بیانیه‌ای به بی‌بی‌سی فارسی، اعلام کرد که “ما اخبار نگران کننده در خصوص اینکه دیروز به زنان اجازه حضور در بازی شهر مشهد داده نشده” را دریافت کرده‌ایم و “از فدراسیون فوتبال ایران خواسته‌ایم تا در این خصوص توضیحات و اطلاعات بیشتری بدهند”.

در این بیانیه آمده که موضع فیفا در قبال حضور زنان در ورزشگاه روشن است.

فیفا در ادامه با بر شمردن چندین بار حضور زنان از جمله در سال ۲۰۱۹ که برای اولین بار پس از ۴۰ سال اتفاق افتاد نوشته است: “پیشرفت تاریخی حاصل شده” و “راه برگشتی نیست.”

همچنین یک روز پس از جلوگیری از حضور زنان در استادیوم مشهد برای تماشای بازی تیم ملی فوتبال ایران و لبنان و برخورد خشونت آمیز پلیس با آنها، بی‌بی‌سی دریافته که فدراسیون فوتبال ایران به فیفا گفته بود زنان هم در استادیوم حضور خواهند داشت.

پیشتر، و بعد از وقایع مرتبط با مسابقه فوتبال بین ایران و لبنان، فدراسیون فوتبال ایران در بیانیه‌ای گفته بود که حضور زنان در ورزشگاه “غیر ممکن و بحران‌ساز” بود.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران هم وزیر کشور را مامور رسیدگی و تهیه گزارش از اتفاقات دیروز در مشهد کرده است.

روز گذشته رسانه‌های ایران و شبکه‌های اجتماعی ویدئوهایی را منتشر کردند که نشان می‌داد شمار زیادی از زنان با وجود خرید بلیت، اجازه ورود به ورزشگاه را پیدا نکردند.

همچنین براساس تصاویر ویدیویی پلیس برای متفرق کردن زنان از اسپری فلفل استفاده کرد.

فدراسیون فوتبال ایران امروز در واکنش به اعتراض‌ها به این موضوع اطلاعیه‌ای صادر کرده و مدعی شده “تنها ۹ هوادار زن” بلیت خریده بودند که هزینه آن‌ها ۴۸ ساعته عودت داده می‌شود و مابقی بلیت‌ها جعلی بوده است.

فدراسیون فوتبال ایران گفته به دلیل شرایط کرونا قرار نبوده بلیتی فروخته شود و سه روز مانده به مسابقه اقدام به این کار شده و در این مدت ” امکان پیش بینى و فراهم سازى شرایط مساعد براى ورود بانوان به استادیوم و فراهم ساختن امکان ورود امن، همچنین گیت های مناسب و جایگاه وِیژه وجود نداشته” است.

در این اطلاعیه گفته نشده که چرا ورود زنان به ورزشگاه ” غیر ممکن و بحران ساز” بوده و در صورت ورود زنان به ورزشگاه چه بحرانی به وجود می‌آمد.

فدراسیون فوتبال ایران از اتفاقات پیش آمده ابراز تاسف کرده و “اتفاقات تلخ” دیروز را ” حاصل شیطنت و سودجویی” افرادی دانسته که با فروش و چاپ بلیت جعلی نظم و امنیت ورزشگاه را به خطر انداخته‌اند.

با وجود این اطلاعیه، روز گذشته مدیرکل اداره ورزش و جوانان خراسان رضوی در گفت‌وگو با رسانه‌ها مسایل مذهبی در شهر مشهد را دلیل عدم حضور زنان در بازی ایران و لبنان بیان کرده بود.

علی اکبر هاشمی جواهری گفته بود: “با توجه به اینکه مشهد به عنوان پایگاه فرهنگی جهان اسلام و تشیع است، بنابراین بعضی از مسائل باید از قبل پیش‌بینی می‌شد”.

اما فرماندار مشهد امروز در یک نشست خبری درباره ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه گفت: “تمام تصمیمات، تصمیمات ملی بود و برای همه حوزه ها با نظر ملی تصمیم گرفتیم و کسی در استان تصمیمی در این خصوص نگرفته و همه چیز با مرکز بود”.

بازی روز گذشته فوتبال بین ایران با لبنان با نتیجه دو بر صفر به سود ایران خاتمه یافت اما آنچه پر رنگ‌تر از پیروزی ایران بود ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه بود.

علیرضا جهانبخش زننده دومین گل ایران پس از پایان بازی در مقابل دوربین تلویزیون دولتی ایران ابراز امیدواری کرد که تماشاگران زن بتوانند در ورزشگاه ها حاضر شوند اما اخبار صدا و سیما سخنان او را سانسور کرد.

انتقاد مسئولان و نمایندگان مجلس ایران از برخورد با زنان و حاشیه‌های این بازی، کم سابقه است.

فاطمه رحمانی، نماینده مشهد در مجلس، وزارت ورزش را مقصر حاشیه‌های دیروز دانست و از این وزارتخانه خواست پاسخگو باشد. او در توئیتر نوشت: “بارها گفته شده است ایجاد زیرساخت‌های لازم و بسترهای فرهنگی از الزامات حضور بانوان در ورزشگاه است که با درایت و برنامه‌ریزی دنبال نشده است”.

مجتبی توانگر، نماینده تهران نیز نوشت “دختران برای تماشای فوتبال بلیت خریدند ولی سهم‌شان گاز فلفل شد! این اقدامات جز هزینه‌تراشی در داخل و خارج نتیجه دیگری ندارد”.

علی مجتهدزاده، حقوقدان و وکیل داد گستری برخورد قهرآمیز با زنان و ممانعت از ورودشان به ورزشگاه را خلاف قانون اساسی دانسته و گفته “مصداق جرایم کلاهبرداری، نقض آزادی‌های مشروع موضوع ماده ۵٧٠ قانون مجازات اسلامی و تخلف نیروی انتظامی از قانون به کارگیری سلاح بود”.

دادستان کل کشور در واکنش به اتفاقات دیروز به “ضعف مدیریت” اشاره کرد و در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی ایران گفت”باید مسئولین عقل‌شان را به کار می‌انداختند و عذرخواهی کافی نیست”.

ابراهیم رئیسی نیز از وزیر کشور خواسته درباره فرآیند فروش بلیت، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی ستاد کرونا در رعایت سقف مجاز تماشاچیان و تضییع حقوق برخی از شهروندان که برای تماشای مسابقه، بلیت تهیه کرده بودند، گزارشی تهیه کند.

همچنین رئیس مجلس ایران به کمیسیون امور داخلی مجلس ماموریت داده تا به “رفتار دور از شأن در مواجهه با بانوان در بازی فوتبال ایران و لبنان” رسیدگی کند.

آذرماه سال گذشته رسانه‌های ایران خبر دادند که فدراسیون فوتبال ایران با هماهنگی وزارت ورزش به فیفا تعهد داده که همه بازی‌ها از جمله تیم ملی، لیگ قهرمانان آسیا و لیگ‌برتر فوتبال ایران، با حضور تماشاگران زن، برگزار می‌شود.

اما به جز مسابقه فوتبال بین ایران و عراق که در هشتم بهمن‌ماه برگزار شد، بازی‌های ایران بدون تماشاگر برگزار شد و دلیل آن هم شیوع بیماری کرونا اعلام شد.

احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد پیش از مسابقه فوتبال ایران و عراق در اول بهمن‌ماه گفته بود ” اینکه می‌گویند فیفا مجبور کرده است زنان باید تماشای بازی فوتبال شرکت کنند؛ شیطنت‌های افراد بی‌دین و ضد‌انقلاب خارج‌نشین است که فیفا را تحریک کردند وگرنه فیفا به این کارها کار نداشت”.

آقای علم‌الهدی پس از آن مسابقه هم از نشان دادن “هیجانات” زنان انتقاد کرده بود و گفته بود “جایگاه بانوان در ورزشگاه باید به گونه‌ای باشد که هیجانات آنها به جایی منعکس نشود و متاسفانه دیروز این اتفاق نیفتاد”.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49287

افزایش اعتیاد در بانوان در حوزه پیشگیری از اعتیاد عقب ماندیم

خبرگزاری مهر

افزایش اعتیاد در بانوان/ در حوزه پیشگیری از اعتیاد عقب ماندیم

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه در ۴۰ سال گذشته به اندازه کافی به موضوع پیشگیری از اعتیاد پرداخته نشده است، گفت: اعتیاد در بانوان کمی افزایش داشته است.

اسکندر مؤمنی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در ۴۰ سال گذشته به اندازه کافی به موضوع پیشگیری از اعتیاد پرداخته نشده است، گفت: در ۴۰ سال گذشته در حوزه مقابله در زمینه اعتیاد و توزیع مواد مخدر تلاش‌های خوبی در کشور انجام شده اما در حوزه پیشگیری به اندازه حوزه مقابله تلاش نکرده‌ایم و عقب‌ماندگی داریم.

وی ادامه داد: برای همین هم طرح «یاریگران زندگی» را اجرا کردیم تا در این طرح به صورت عینی هم مقابله داشته باشیم و هم با کمک خانواده‌ها، نهادهای فرهنگی، گروه‌های تأثیرگذار و … تلاش کنیم تا در جوانان قدرت «نه گفتن» را ایجاد کنیم.

باید تلاش کنیم افراد به سمت اعتیاد نروند

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: تمام تلاش ما باید بر این باشد تا افراد به سمت اعتیاد نروند که مراحل بعدی مانند جمع‌آوری و درمان معتادان را هم کاهش دهیم.

به گفته مؤمنی، وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و آموزش و پرورش باید در خصوص پیشگیری از اعتیاد تلاش کنند.

اعتیاد در بانوان کمی افزایش داشته است

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در سال گذشته اعتیاد بانوان افزایش داشته است یا خیر؟ گفت: کمی افزایش اعتیاد بانوان را داشته‌ایم اما همچنان کمتر از یک درصد معتادان کشور بانوان هستند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: در مقایسه با آمارهای جهانی و کشورهای منطقه، ایران زنان معتاد کمتری دارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49289

۷ میلیون کودک کار و ۲۰ هزار فقره ازدواج کودکان

چگونگی برخورد یک حاکمیت با کودکان کشورش بهترین نشانگر میزان پایبندی آن حاکمیت به موازین حقوق بشر است. امروز در کشور ما کودکان بسیاری برای رفع نیازهای مادی خود و خانواده های‌شان مجبورند از سنین بسیار پائین به کارهایی مختلف روی آورند. “کودکان کار” را در مجموع می‌توان به دو گروه تقسیم کرد: کودکان خیابان و کودکان کارگر. کودکان خیابان کودکانی هستند که به کارهایی مشغول می‌شوند که پایه و اساس با ثباتی ندارد و می‌تواند از روزی به روز بعد تغییر یابد…..

در مورد رویکردهای کودکان خیابان به کارهایی همچون فروش آدامس یا گل یا تمیز کردن شیشه‌های جلو اتومبیل‌ها بر سر چهارراه ها یا تکدی در مکان‌های پر تردد و محل زفت و آمد طبقات متوسط می‌توان نمونه آورد. مشاغلی که کودکان کارگر به آن‌ها روی می‌آورند به‌طور نسبی ثبات بیشتری دارند ولی از نظر تناسب‌شان با توانایی جسمی کودکان و همین‌طور از نظر طول زمانی انجام‌شان در خلال شب و روز معمولاً فشار زیادی را بر آنان تحمیل می‌کند. در جامعه‌هایی که آحاد یک ملت از حمایت کافی دولتی برخوردار نیستند و نمی‌شوند (همچون کشور ولایت زده ما ایران)، بالاجبار بسیاری از کودکان در ردهٔ کودکان کار قرار می‌گیرند.
هرانا، در گزارشی جامع، موارد نقض حقوق بشر در ایران طی سال ۱۴۰۰ را منتشر کرد.

در این گزارش آمده است که آمارهای ارائه‌شده در این گزارش «نمی‌تواند آیینه تمام‌نمای وضعیت حقوق بشر در ایران محسوب شود» زیرا جمهوری اسلامی به سازمان‌های مستقل حقوق بشری اجازه فعالیت آزادانه نمی‌دهد. در این گزارش آمده است:

دادگاه‌های عمومی و انقلاب در مجموع ٣١٠ پرونده متهمان عقیدتی یا امنیتی، مجموعا بیش از ۱۱۱۰ سال حبس، و برای دگراندیشان در ایران بیش از ۶.۶ میلیارد ریال جریمه نقدی صادر کردند.

طی سال ۱۴۰۰ خورشیدی: ازدواج بیش از ٢٠ هزار کودک ثبت شد؛ دست‌کم ۷۷۸۰ مورد کودک‌آزاری، تجاوز، و آزار جنسی کودکان به وقوع پیوست؛ ٩٢ کودک دست به خودکشی و سه کودک دست به خودسوزی زدند؛ بیش از سه میلیون کودک از تحصیل محروم بودند؛ و بیش از هفت میلیون کودک کار در ایران وجود داشت.

در سال گذشته دست‌کم ۴۰۰۰ ضربه شلاق صادر و نزدیک به ۴۰۰ ضربه شلاق اجرا شد.

طی سال گذشته بیش از ۲۱۵۰۰ هزار مورد خشونت خانگی رخ داد، دست‌کم ١٢ زن در معرض اسیدپاشی قرار گرفتند، ١٠ زن خودسوزی کردند، و ٢٠ زن دیگر قربانی قتل ناموسی شدند.

در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، ٢٠٣ شهروند ایرانی هدف شلیک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی قرار گرفتند، ۲۶ کول‌بر کشته و ۸۶ کول‌بر زخمی شدند، ١٣ سوخت‌بر کشته و ١٢ سوخت‌بر زخمی شدند، و در نتیجه انفجار مین ۲۵ شهروند کشته و ۶۵ نفر دیگر زخمی شدند.

طی سال گذشته دست‌کم ٣٣٣ ایرانی، از جمله سه کودک‌مجرم (افرادی که در زمان ارتکاب جرم زیر سن قانونی بودند) توسط جمهوری اسلامی اعدام شدند و برای ۱۰۵ تن دیگر احکام اعدام صادر شد.

طی سال ۱۴۰۰ خورشیدی، دست‌کم ۱۰۶۶۹ کارگر اخراج یا بیکار شدند، ۷۶۴ کارگر در سوانح کاری کشته و ۹۴۴۱ کارگر دیگر مصدوم شدند، و نزدیک به ۳۲ هزار کارگر از معوقات مزدی خود خبر دادند.

در سال گذشته دست‌کم ۲۷۶۹ تجمع اعتراضی ثبت شد که ۶۱۰ مورد از آنها تجمع کارگری، ۱۷۶۹ مورد تجمع صنفی، ۴۸ مورد تجمع دانشجویی، و ۲۶۲ مورد تجمع مالباختگان بود.

در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، ١٩٣ زندانی دست به اعتصاب غذا زدند، ٣١٧ زندانی مورد تبعید، تهدید، و شکنجه قرار گرفتند، و ٢٧ زندانی بر اثر «بیماری، قتل توسط ماموران، و خودکشی» جان خود را از دست دادند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42615

فروش قسطی کودک ۱۸ ماهه‌ توسط زن شیشه‌ای | از شدت خماری می‌خواستم پسرم را بفروشم

مادر شیشه‌ای گفت: از شدت خماری قصد داشتم «عماد» را بفروشم. آن لحظه به چیزی جز تهیه پول شیشه نمی‌اندیشیدم.

 

اواخر سال قبل بود که یکی از منابع و مخبران محلی در تماس با پلیس، از معامله اقساطی یک کودک در یکی از پاتوق های معتادان خبر داد. در پی دریافت این خبر و با صدور دستوری ویژه از سوی سرگرد جعفر عامری (رئیس کلانتری سپاد مشهد) گروه ویژه‌ای از نیروهای اطلاعات و عملیات عازم بولوار توس شدند.

آنان با هماهنگی قاضی یساقی (جانشین معاون دادستان در دادسرای انقلاب اسلامی) ابتدا به بررسی غیرمحسوس ماجرا پرداختند و سپس در یک عملیات غافلگیرانه پاتوق مذکور را به محاصره درآوردند. در این هنگام زن ۲۹ ساله معتاد که با مشاهده نیروهای انتظامی به شدت نگران شده بود، با حالتی پریشان فروش فرزندش را انکار کرد و گفت: فقط قصد حساب و کتاب داشتیم. اما نیروهای انتظامی که یقین داشتند با حضور به موقع آنان در پاتوق معتادان، معامله این کودک ۱۸ ماهه نافرجام مانده است، زن جوان را به همراه کودک مذکور به کلانتری هدایت کردند.
این گزارش حاکی است: این زن ۲۹ ساله که کودکش را در آغوش گرفته بود به ناگاه دچار عذاب وجدان شد و در حالی که مهر و عاطفه مادری در چهره اش موج می زد حقیقت فروش اقساطی فرزند دلبندش را فاش کرد و گفت: از شدت خماری قصد داشتم «عماد» را بفروشم. آن لحظه به چیزی جز تهیه پول شیشه (مواد مخدر صنعتی) نمی اندیشیدیم. قرار بود کودک ۱۸ ماهه ام را ۴۰ میلیون تومان از من بخرند ولی من گفتم فقط ۵/۱ میلیون تومان به من نقد بدهید، بقیه پول را هم سفته می‌گیرم تا به صورت اقساطی پرداخت کنید! این زن معتاد که حالا از شدت عذاب وجدان اشک‌هایش سرازیر شده بود در ادامه ماجرا به قصه تلخ زندگی‌اش نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون سه بار ازدواج کرده‌ام و سابقه زندان هم دارم. در دو ازدواج قبلی شکست خوردم تا این که برای سومین بار به عقد موقت یک مرد معتاد دیگر درآمدم که او هم از دو سال قبل به جرم سرقت و موادمخدر در زندان است. از سوی دیگر من نیز آواره پاتوق‌های مواد مخدر شدم و روزهای جوانی‌ام را در پاتوق‌های گوناگون به سر بردم. اگرچه بیماری گواتر سمی هم دارم ولی به خاطر اعتیادم نمی‌توانم برای درمان اقدام کنم!
این زن معتاد به حادثه تلخ و دردناک دیگری در زندگی‌اش اشاره کرد و ادامه داد: این کودک تنها سرنوشت سیاه من نیست بلکه پسر ۱۱ ساله دیگری هم دارم که او را به خانواده‌ای سپردم تا از او مراقبت کنند و نزد آن‌ها تحصیل کند ولی زمانی که دلم برایش تنگ می‌شود با ترفندهای مختلفی به دیدارش می‌روم. آن خانواده در انتهای کوی آب و برق مشهد ساکن هستند و من به این دلیل که فرزندم آینده‌ای دارد، هیچ گاه خودم را به عنوان «مادر» به او معرفی نکردم تا خجالت نکشد! می‌دانم اگر او با این ظاهر آشفته و چهره‌ای که اعتیاد نابودش کرده است، متوجه شود که من مادرش هستم از نظر روحی به هم می‌ریزد. وقتی خوشحالی او را می‌بینم تا مدتی شادمان هستم چرا که من هم یک مادرم! اما اعتیاد روزگارم را سیاه کرده است. گاهی خودم را به عنوان کارگر و کلفت معرفی می‌کنم و به خانه آن زوج می‌روم تا فرزندم را ببینم. هربار که با دیدن او اشک می‌ریزم، پسرم از من می‌پرسد «چرا گریه می‌کنی؟!» ولی من حرفی برای گفتن ندارم! چگونه می توانم او را در آغوش بفشارم و بگویم پسرم من مادرت هستم! اعتیاد زندگی‌ام را ویران کرده است و حالا …
هم اکنون دیگران می خوانند

زن جوان در حالی که اشک‌هایش را پاک می‌کرد خطاب به نیروهای کلانتری سپاد گفت: امروز حاضرم با شما همکاری کنم تا همه این پاتوق‌های خلاف و خلافکاری را جمع کنید تا مادرانی مانند من مجبور نشوند جگر گوشه خود را اقساطی بفروشند! من فرزندم را دوست دارم اما مواد مخدر صنعتی حس مادری را هم از انسان می‌گیرد، من قصد دارم فرزندم را خودم بزرگ کنم و…

با اظهارات تلخ این زن جوان، مراتب از سوی سرگرد قنبری (معاون عملیات کلانتری سپاد) به مقام قضایی گزارش شد و سپس با راهنمایی‌های قاضی یساقی و دستورات ویژه قضایی، زن جوان به یکی از مراکز دولتی ترک اعتیاد معرفی شد و فرزند ۱۸ ماهه او نیز در اختیار بهزیستی قرار گرفت تا این زن جوان بعد از رهایی از چنگال اعتیاد تحت حمایت‌های قانونی قرار گیرد و فرزندش نیز در صورت داشتن صلاحیت به وی تحویل شود. هنگام دستگیری این زن جوان در پاتوق معتادان، مشخص شد که برخی از قسمت‌های بدن کودک نیز دچار سوختگی شده است./ روزنامه خراسان



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42612

رئیس اداره بهزیستی کاشان: ۱۳۵ مورد کودک آزاری سال گذشته در اورژانس اجتماعی بررسی شد

کاشان – رئیس اداره بهزیستی کاشان گفت: در سال گذشته ۱۳۵ مورد کودک آزاری در اورژانس اجتماعی کاشان بررسی شد.
ام البنین متقی نژاد در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به راه اندازی اورژانس اجتماعی در کاشان اظهار داشت: این مرکز با تلاش پرسنلی مجرب خدمات شایان توجهی به اقشار مختلف جامعه ارائه کرده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۳۵ مورد کودک آزاری در مرکز اورژانس اجتماعی کاشان توسط کارشناسان مربوطه مورد بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: این مرکز با استفاده از روش‌های علمی و همچنین بهره مندی از جدیدترین روش‌های روز جهان خدمات مربوطه را به خانواده‌ها و همشهریان کاشانی ارائه می‌دهد.

رئیس اداره بهزیستی کاشان همچنین با اشاره به ورود این مرکز به اختلافات خانوادگی تصریح کرد: در طول سال گذشته ۶۳ مورد اختلاف حاد خانوادگی نیز به کارشناسان اورژانس اجتماعی کاشان ارجاع شد که موارد مربوطه مورد بررسی قرار گرفت.

وی همچنین از بررسی ۵۱ مورد همسر آزاری کاشانی‌ها در این مرکز در سال گذشته خبر داد و گفت: ۱۵ مورد سالمند آزاری هم در سال گذشته به این مرکز گزارش و مورد رسیدگی قرار گرفت.

متقی نژاد ضمن اشاره به گزارش پنج مورد معلول آزاری به مرکز اورژانس اجتماعی کاشان در سال گذشته افزود: پنج مورد قرار از منزل و پنج مورد بد سرپرستی هم از دیگر مواردی بود که سال گذشته به اورژانس اجتماعی کاشان گزارش و توسط کارشناسان این مرکز مورد بررسی قرار گرفت.

وی تاکید کرد: این آمار آسیب‌های ثبت شده و ساماندهی شده در مرکز اورژانس اجتماعی کاشان است و ممکن است تعداد موارد واقعی بیش از موارد ذکر شده باشد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42631

نجات کودک ۱۵ ماهه‌ از دست پدر و مادر مبتلا به اعتیاد/ آنها قصد داشتند بچه را در رودخانه بیاندازند

فرمانده انتظامی رودسر در استان گیلان گفت: کودک ۱۵ ماهه‌ای که پدر و مادرش قصد داشتند بچه خود را به داخل رودخانه بیاندازند با اقدام به موقع پلیس از مرگ نجات یافت.

به گزارش ایلنا از رودسر، فرمانده انتظامی رودسر گفت: کودک ۱۵ ماهه‌ای که پدر و مادرش قصد داشتند بچه خود را به داخل رودخانه بیاندازند با اقدام به موقع پلیس از مرگ نجات یافت.

سرهنگ سید جلال‌الدین جوانمردی در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: در پی دریافت خبری مبنی بر اینکه پدر و مادر کودکی بر روی پل شرقی رودسر ایستاده و قصد دارند کودک خود را به داخل آب بیاندازند بلافاصله ماموران کلانتری ۱۱ این شهرستان برای بررسی موضوع در محل اعلامی حضور یافتند.

وی به حضور ماموران انتظامی و روانشناسان پلیس به محل موردنظر و بی‌توجهی پدر و مادر کودک ۱۵ ماهه به مشاوره‌های پلیس برای منصرف کردن آن‌ها اشاره کرد و افزود: پدر ۳۷ ساله این کودک پس از حمله‌ور شدن به سمت ماموران انتظامی با اقدام غافلگیرانه پلیس دستگیر و با اقدام به موقع پلیس کودک از دست آن‌ها نجات یافت.

فرمانده انتظامی شهرستان رودسر با بیان اینکه با آزمایش‌های انجام شده مشخص شد پدر و مادر این کودک به علت مصرف موادمخدر حالت طبیعی نداشتند، تصریح کرد: با هماهنگی قضایی کودک ۱۵ ماهه تا تعیین تکلیف پرونده به اداره کل بهزیستی گیلان تحویل داده شد و والدین معتاد این کودک نیز به مرکز ترک اعتیاد معرفی شدند.

سامانه تلفنی پلیس پاسخگو با شماره ۰۹۶۵۸۰، کارشناسان مشاوره در دوایر مشاوره کلانتری‌های سطح استان و مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی گیلان همه روزه آماده ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌های مختلف به شهروندان هستند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42628

۱۴۰۱ فروردین ۱۰, چهارشنبه

هشدار دوباره فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی درباره حجاب: هنجارشکنی را برنمی‌تابیم

VOA PNN

ویدا موحد، اعتراض به حجاب اجباری

فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی می‌گوید با کسانی که تذکرات ماموران پلیس در مورد تعیین نوع پوشش را نپذیرند، برخورد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به سپاه پاسدارن، حسین اشتری در جلسه قرارگاه نوروزی فرماندهی انتظامی استان اصفهان اظهار داشته است: «پلیس با شادی مردم مخالف نیست اما هنجارشکنی را بر نمی‌تابد و با هنجارشکنان قاطعانه برخورد خواهد کرد.»

این سخنان فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در حالی است که طی روزهای اخیر تصاویر متعددی از سوی کاربران فضای مجازی و گزارش‌هایی توسط برخی نهادهای ناظر بر حقوق شهروندی مبنی بر «برخورد نیروهای انتظامی و امنیتی با شهروندان شرکت‌کننده در جشن‌های سال نو در مناطق کردنشین ایران» منتشر شده است.

اشتری همچنین با اعلام این تداوم رویه تذکر به افرادی که کشف حجاب می‌کنند هشدار داده است که با کسانی که این «تذکرات» را نپذیرند برخورد می‌شود. او گفته است:‌ «اگر عده‌ای خواستند برای پلیس گردنکشی کنند، مأموران ما ناچار به برخورد با آنها هستند.»

این درحالی است که گسترش مخالفت‌ها با «حجاب اجباری» در ایران، طی ماه‌های اخیر بسیار شدت یافته است و مجازات‌های شدید معترضان، از شدت این اعتراضات نکاسته ‌است.

از تیر ماه ۵۹ رعایت «حجاب اسلامی» ابتدا در ادارات برای زنان ایرانی الزامی شد و اندکی بعد نیز در سال ۶۲ ذیل ماده ۱۰۲ قانون تعزیرات برای همه زنان و بعدها در سال ۷۵ برابر با ماده ۱۴۱ قانون مجازات اسلامی این موضوع رسما جرم‌انگاری شد و اکنون مطابق تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی می‌تواند تا دو ماه حبس و یا ۷۴ ضربه شلاق مجازات در پی داشته باشد. این درحالی است که اعتراض برخی از مخالفان حجاب اجباری با شدت به مراتب بیشتری از مجازات تعریف شده، پاسخ داده شد و بعضی از آنها به زندان‌های طولانی مدت محکوم شده‌اند.

هشدار به برخورد با عدم رعایت پوشش اجباری موضوع جدیدی نیست و حتی در دوره فرمانده نیروی انتظامی فعلی نیز در قالبهای مختلف مطرح شده است. حسین اشتری در بهمن‌ماه ۹۸ نیز گفته بود: «با افرادی که در خودرو کشف حجاب می‌کنند، برخورد قانونی صورت می‌پذیرد‌ چرا که معتقد هستیم این عمل ناشایست یک هنجارشکنی محسوب می‌شود.»

نداشتن پوشش دینی در قوانین ایران با عنوان «بی‌حجابی» معرفی شده و مخالفت علنی با «حجاب اجباری» در ادبیات مسئولان جمهوری اسلامی «کشف حجاب» اعلام می‌شود. موضوعی که از چهار دهه قبل وجود داشته اما در سالیان اخیر شدت بیشتر و بروز گسترده‌تری یافته است.

نگرانی بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی از گسترش این پدیده باعث شد که جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سوم اسفندماه ۱۴۰۰ در تذکری مکتوب به ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و دیگر مسئولان اجرایی ایران، بر «ضرورت رسیدگی به وضعیت نامطلوب حجاب و عفاف» تاکید کنند.

شدت این نگرانی به حدی گسترش یافته که حتی به دایره مردگان نیز تسری یافته است.

مدیرعامل آرامستان بهشت زهرا تهران ششم دی‌ماه ۱۴۰۰ با اشاره به این نگرانی، از ایجاد «اکیپ انتظامات سنگ قبر» برای «جلوگیری از نصب سنگ قبرهایی که دارای تصویر نامتعارف و مکشوفه هستند» خبر داد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49254

تعلیق دو مربی زن پس از انتشار ویدیو جامپینگ در فضای باز

بالاترین

تصویر لینک

به دنبال انتشار ویدیویی از اجرای جامپینگ بانوان در شهرستان ماهشهر، مدیر کل ورزش استان خوزستان دستور تعلیق مربیان حاضر در ویدیو را صادر کرد. همچنین اعلام شد که هیچ ورزشکاری بدون هماهنگی با هیئت ورزش‌های همگانی اجازه تولید و انتشار کلیپ در فضای مجازی را ندارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49259

استاندار کردستان حادثه مرگ کودک مریوانی در شهربازی زریوار بررسی شود


ایسنا/کردستان استاندار کردستان خواستار بررسی حادثه مرگ کودک مریوانی در شهربازی زریوار شد.

️دکتر اسماعیل زارعی کوشا، خواستار بررسی سریع دلیل وقوع حادثه در شهر بازی مریوان شد و بر برخورد با هر گونه کم کاری و قصور در این رابطه تاکید کرد.

همچنین وی، سرپرست فرماندار مریوان را موظف کرد که به صورت ویژه این حادثه را مورد بررسی قرار دهد.

استاندار کردستان ضمن تاکید بر لزوم رعایت استاندارهای لازم و مسائل ایمنی در شهر بازی های سطح استان، عنوان کرد: جلوگیری از وقوع این گونه حوادث از سوی سازمان های مسئول بخش های دولتی و خصوصی لازم و ضروری است.

وی ضمن تسلیت به خانواده کودک متوفی در این حادثه، بیان کرد: باید ضمن بررسی تمامی جوانب با هر گونه قصور احتمالی در جریان وقوع این حادثه برخورد جدی صورت گیرد.

بعد از ظهر چهارشنبه و به دنبال بروز حادثه در شهر بازی زریوار مریوان، یک کودک چهار ساله با رها شدن از دست پدرش سقوط کرده و علیرغم تلاش تیم های امدادی و درمانی و با توجه به مصدومیت شدید، متاسفانه جان خود را از دست داد.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42609

«بی اشتهایی روانی» برخی پسران نوجوان برای تحصیل/خروجی «دیپلم» پسران ۲۰ درصد کمتر از دختران

روانشناس و استاد ممتاز دانشگاه تهران با اشاره به ورودی بیشتر پسران دانش آموز و خروجی کمتر آنها به نسبت دختران دانش آموز در مقطع دبستان، گفت: پسران نوجوان بعضا دچار بی اشتهایی روانی شده، درس را رها کرده و افت تحصیلی پیدا می‌کنند و این مشکل جدی است که باید به آن توجه کرد.

دکتر غلامعلی افروز در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: بعضا پسران نوجوان دچار بی‌اشتهایی روانی شده، درسها را رها کرده و افت تحصیلی پیدا می‌کنند. این مشکلی جدی است چراکه اگرچه ورودی پسران به مقطع دبستان اندکی بیشتر از دختران است اما خروجی دیپلم پسران ۲۰ درصد کمتر از دختران است.

«بی اشتهایی تحصیلی» و پدیده “دیپلم ردی”

استاد ممتاز دانشگاه تهران ریشه این “واماندگی تحصیلی” و تمام نکردن چرخه تعلیم و تربیت در پسران را “بی اشتهایی تحصیلی” دانست و توضیح داد: پسران نوجوانی که دچار “بی اشتهایی تحصیلی” می شوند معمولا کم حوصله بوده و میل خود به تحصیل را از دست می‌دهند. در همین راستا پدیده شوم “دیپلم ردی” نیز در کشور زیاد است که از جمله عوامل موثر در این پدیده “ثبات شخصیت” است.

وی همچنین از دست دادن امید و احساس ناامنی در نوجوانان پسر را یک نشانه از آسیب جدی روانی برای این پسران عنوان کرد که می تواند بر «بی اشتهایی تحصیلی» و پدیده “دیپلم ردی” نیز موثر باشد.

کاهش ۴ساله بلوغ جنسی

۳۰ درصد پنجمی‌ها و ششمی‌ها در حال تجربه اولین بلوغ جنسی

این استاد روانشناسی در بخش دیگر سخنان خود به مسائل پیرامون بلوغ نوجوانان پسر نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به نسبت ۵۰ سال گذشته، بلوغ جنسی حدود چهار سال کاهش پیدا کرده است. دوران بلوغ جنسی جدی شده است و دیگر عنوان “کودکان دبستانی” درست نیست، بلکه باید از عنوان “کودکان و نوجوانان دبستانی” استفاده کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از بچه‌های پنجم و ششم دبستان در حال تجربه اولین بلوغ جنسی در آغاز نوجوانی هستند. نوجوانی دیگر یک عدد نیست بلکه سن زیستی و سن شناسنانه‌ای هر دو در امر نوجوانی مهم هستند و در حال حاضر دوران نوجوانی طولانی شده است.

به گفته افروز، اگر مداخلات روانشناختی و مدیریت مناسب در راستای کاهش سن بلوغ جنسی در نوجوانان انجام نشود، آسیب پذیری نوجوانان در این دوره بیشتر می‌شود.

این روانشناس تاکید کرد: باید توجه داشت که پسرها در کاهش سن بلوغ جنسی بیشتر از دخترها در معرض آسیب هستند. در عین حال اگر مراقبتهای لازم انجام شود امکان افزایش ظرفیت هوشی و خلاقیت این بچه‌ها نیز وجود دارد.

استاد ممتاز دانشگاه تهران در پایان سخنان خود با تاکید بر لزوم افزایش امید به منظور افزایش «اشتهای روانی» دانش آموزان برای تحصیل، تاکید کرد: باید مراقب پویایی نسل جوان بود تا این نسل امید خود را از دست ندهد، دچار تعارضات روانی نشود، کلافگی فکری پیدا نکند، به خاطر مسائل اقتصادی و مشکلات خانوادگی احساس نا امنی نکرده و با اشتهای علمی درس بخواند.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42606

رودخانه مرغا جان یک کودک ۳ ساله را گرفت

ایذه- بخشدار مرکزی ایذه گفت: یک کودک در رودخانه منطقه مرغا غرق شد و جان خود را از دست داد.
حسن سبزعلی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: ظهر جمعه یک کودک سه ساله در رودخانه منطقه مرغا غرق شد.

وی افزود: با تلاش اهالی، جسد کودک ایذه‌ای از آب بیرون کشیده شده و توسط خودروی شخصی به بیمارستان شهدای ایذه منتقل شده است.

سبزعلی زاده گفت: این کودک برای تفریح و شنا در کنار رودخانه منطقه مرغا رفته بود به هنگام شنا غرق شد.

بخشدار مرکزی ایذه اظهار کرد: هر ساله تعداد زیادی از جوانان این منطقه و ایذه و مسافرانی که برای تفریح به این منطقه می‌آیند به دلیل ناآشنا بودن با خطرات احتمالی در این رودخانه غرق می‌شوند.

وی با بیان اینکه بارها به روش‌های مختلف اعلام شده که شنا در رودخانه‌های ایذه ممنوع است، گفت: همواره خانواده‎‌ها به دلیل بی‌توجهی و تسلط نداشتن به شنا در محیط‌های رودخانه‌ای، داغدار می‌‎شوند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42603

متخصص اورژانس بیمارستان پارس آباد خبر داد؛ نجات جان دختر ۸ ساله در پارس آباد

اردبیل- متخصص طب اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان پارس آباد گفت: کودک ۸ ساله ای که بر اثر بی احتیاطی دچار آسیب و خونریزی در ناحیه شکم شده بود، نجات یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، نسرین شاهی عصر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در پنجمین روز سال جدید، دختر بچه هشت ساله‌ای که در اثر بی احتیاطی، دچار خونریزی از ناحیه شکم شده بود پس از انجام مشاوره جراحی و جهت کنترل خونریزی به اتاق عمل انتقال یافت.

وی گفت: بر اثر این حادثه، طحال این بیمار که به شدت آسیب دیده و با خونریزی شدید همراه بود سریعاً تحت عمل جراحی قرار گرفت و خونریزی بیمار کنترل شد.

گفتنی است با تلاش‌های پزشکان و پرسنل بخش‌های اورژانس و اتاق عمل، این کودک پس از عمل جراحی و با حال عمومی مساعد به بخش منتقل شد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42600

ادامه واکنش‌ها به‌اتهام آزار جنسی از جانب فرهاد اصلانی، بازیگر سینما و تلویزیون

دویچه وله

Symbolbild - Sexuelle Belästigung im Iran

واکنش‌ها به افشاگری سمیه میرشمسی، دستیار کارگردان نسبت به آزار جنسی فرهاد اصلانی ادامه دارد. انجمن دستیاران کارگردان سینما در بیانیه‌ای از این افشاگری حمایت کرده و خواستار عدم سکوت در مواجه با چنین رفتارهایی شده است.

انجمن صنفی برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان سینما روز دوشنبه، هشتم فروردین (۲۸ مارس) در بیانیه‌ای از سمیه میرشمسی و افشاگری او در باره آزار جنسی از جانب فرهاد اصلانی، بازیگر ایرانی، حمایت کرد.
این انجمن ضمن تاکید بر “صداقت “سمیه میرشمسی نوشت: «متاسفیم که اعلام کنیم، این نوع بداخلاقی‌ها و ایجاد ناامنی‌های روانی و حتی تهدید و برخورد فیزیکی در پشت صحنه تولید صنعت فیلم ایران، برای نخستین بار نیست که اتفاق می‌افتد و برای ریشه‌کن کردن این رویه غیر انسانی، برخورد ریشه‌ای، جدی و هماهنگی‌های بینا صنفی نیاز است.»

انجمن صنفی برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان سینما از افشاگری‌های میرشمسی به عنوان “مشتی نمونه‌ی خروار” یاد کرده و نوشته است:‌ «وظیفه خود می‌دانیم که در هماهنگی با کانون محترم کارگردانان سینمای ایران، صنف واحد تهیه‌کنندگان، انجمن محترم مدیران تولید، انجمن محترم بازیگران سینمای ایران، مدیر عامل موثر خانه سینما و همکاران‌مان در سازمان سینمایی کشور، مسائل را به شدت و دقیق پیگیری کرده و موجب عدم تکرار این قبیل هنجارشکنی‌ها در آینده شویم.»
این نهاد صنفی از “آحاد انجمن” خواسته است، در صورت مشاهده کوچکترین هتک‌حرمت نسبت به خود یا دیگران، “مراتب را دقیق و بدون ممیزی” گزارش دهند.

روایت میرشمسی

روز چهارشنبه، سوم فروردین سمیه میرشمسی، دستیار کارگران، در رشته توییتی پرده از “آزار جنسی” و “رفتار خشونت‌آمیز” فرهاد اصلانی در پشت صحنه فیلمی به کارگردانی هاتف علیمردانی برداشت. این رشته توییت به‌سرعت با واکنش کاربران فضای مجازی روبرو شد. پیش‌تر نیز روایت‌هایی بدون نام در صفحه “جنبش من هم ایران” از آزار جنسی از جانب فرهاد اصلانی منتشر شده بود.
به گفته میرشمسی، اصلانی در شب فیلمبرداری نوشیدنی الکلی مصرف کرده، طوری که “روی پا نبود و دیالوگ‌ها را نمی‌توانست بیان کند.”
بازیگر سینمای ایران در این حالت اقدام به آزار جنسی میرشمسی کرده، طوری که یکی دیگر از بازیگران به او گفته است:‌ «سمیه جلوی چشمش نباش؛ امشب تو دختر منتخب عموفرهادی».

واکنش شماری از کارورزان زن سینما

آوازه شهناز، فیلمساز و کارگردان در واکنش به افشاگری سمیه میرشمسی در توییتی نوشت، روایت میرشمسی را “واقعی “می‌داند، چرا که خود او هم “تجربه مشابهی “در فیلمی دیگر با فرهاد اصلانی و به کارگردانی هاتف علیمردانی داشته است.
هستی مهدوی‌فر، بازیگر سینما در استوری اینستاگرام خود نوشت: «بترسید.این آب از آب تکان‌نخوردن موقتی است، به زودی سیل ویرانتان خواهد کرد، منتظریم.»
مروارید کاشیان، بازیگر سینما نیز در استوری صفحه اینستاگرامش در واکنش به موجی از انتقادات و حملات نسبت به افشاگری میرشمسی نوشت: «اگر همه ما زن‌ها در سینما دهان باز کنیم نصف این شهر روی هواست. پس لطفاً شلوغ نکنید و ببندید تا فعلاً ما هم دهانمان بسته است به هزار دلیل.»

هاتف علیمردانی کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده، چندی پیش در ویدیویی از سیاوش اسعدی و آیدین آغداشلو در برابر افشاگری‌هایی که از آزارهای جنسی آنان منتشر شده بود، حمایت کرده بود.
آنطور که سمیه میرشمسی در بخشی از روایتش نوشته است، هاتف علیمردانی باوجود اطلاع از ماجرا، “بدون هیچ برخورد و حمایتی “میرشمسی را به “حاشیه‌سازی “متهم کرده است.

“مقابلش بایست، رسوایش کن و دلت قرص باشد”

سمیه میرشمسی با ابراز امیدواری نسبت به بیانیه انجمن صنفی برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان سینما در اینستاگرامش نوشت: «وقتی روایتم را با نام خودم منتشر می‌کردم، تصورم آن بود که با موجی از حملات و ترورهای آنلاین روبرو خواهم شد. اما اگر حتی یکصدهزارم هم می‌دانستم که چقدر پشتم به تمام رفقایی که می‌شناسم و نمی‌شناسم گرم است، همان روز با اولین آزار در پشت صحنه، چنان پاسخی را فریاد می‌زدم که دیگر کسی جرأت یک بی‌احترامی “کوچک” را هم به خودش ندهد. من حالا این را فهمیده‌ام؛ مثل تو. تو هم حالا فهمیدی که اگر کسی نگاه چپ به تو کرد، دستش را جلو آورد، خواسته کثیفی داشت و فکر کرد چون به هر دلیل از تو ارشدتر است، پس مالک تو است، مقابلش بایست، رسوایش کن و دلت قرص باشد که یک جهان با تو است.»

فرهاد اصلانی تاکنون در برابر این اتهام ها سکوت کرده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49257

۱۴۰۱ فروردین ۹, سه‌شنبه

ضرب و شتم و اعتصاب غذای سهیلا حجاب در بند زنان کرمانشاه

خبرگزاری هرانا

سهیلا حجاب، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه، طی نامه ای از اعتصاب غذای خود خبر داد. این زندانی سیاسی همچنین روز دوشنبه ۸ فروردین‌ماه، توسط زندانبانان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از ملاقات او با خانواده‌اش جلوگیری شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیلا حجاب زندانی سیاسی بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه طی نامه ای از اعتصاب غذای خود خبر داد.

او در بخشی از نامه خود دلایل اعتصاب غذای خود را اعمال نفوذ نهادهای امنیتی، جلوگیری از اعزام وی به مرخصی و عدم رسیدگی پزشکی عنوان کرده و گفته است “راهی جز اعتصاب غذای مجدد سراغ ندارم”.
همچنین به گفته یک منبع نزدیک به خانواده خانم حجاب، روز دوشنبه ۸ فروردین ماه، وی توسط زندانبانان مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته و علیرغم حضور خانواده، از ملاقات با آنان محروم مانده است.

متن کامل نامه سهیلا حجاب که جهت انتشار در اختیار هرانا قرار گرفته در ادامه می آید:
“همه ما به عدالت محتاج هستیم، در هر سن، دوره و در هر مقامی، آیا تابحال شنیده اید که بگویند یک کشور به عدالت نیاز ندارد! عدالت مفهومی است که بشر از آغاز تمدن برای استقلال آن کوشیده و یکی از موضوعات برای وضع قوانین در روابط اجتماعی انسانها، نهاد دادگستری است که به عنوان بخش اساسی میراث اساسی کشور، ارتباط مستقیمی با حقوق اجتماعی و شهروندی مردم دارد.

آرامش و امنیت روانی یک جامعه را با سنجش عدالت در سیستم قضایی کشور میتوان سنجید. هیچ انسانی را نمیتوان پیش از محاکمه عادلانه مجرم شناخت و سیستم قضایی هیچ کشوری نمیتواند متهم به نقض پیمان اجتماعی را از حمایت همگانی محروم کند. ما که نا عادلانه محاکمه شدیم.

مطابق با اصل ۳۸ و ۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر دو محور تاکید دارد. منع آزار و شکنجه در کسب اقرار یا شهادت یا سوگند محور دوم منع هتک حرمت نسبت به محکومان و متهمان، آنچه ضرورت دارد رعایت آزادی افراد در بیان مطالب است و توکل به اجبار از هر طریق ممکن نادرست و سلامت روحی و جسمی افراد را لطمات و صدمات جبران ناپذیری را وارد خواهد ساخت.

ماده ۱۷ میثاق بین الملل حقوق مدنی و سیاسی نیز اشاره به حفظ حرمت زندگی خصوصی و خانوادگی افراد دارد. ماده ۱۸ اعلامیه اسلامی حقوق بشر در بیانیه ای که حکومت اسلامی خود را ملزم به آن میداند، بر این موضوع تاکید دارد. اما همه این مواردی که به آن پرداخته شد، همه نوشتاری بر روی کاغذ است. چراکه سیستم قضایی کشور از استقلال برخوردار نیست و بازجویان نهادهای اطلاعاتی و امنیتی سپاه که به آنها اصطلاح ضابط قضایی اطلاق میشود، هم در سرکوب مردم و هم در صدور احکام ظالمانه و تحمل حرفهای غیر منطقی و آسیب پذیر، نقش قابل توجهی دارند.

در سیستم قضایی ایران ضابطین دادگستری دارای اختیارات مطلق هستند که منجر به سلب آزادی شهروندان و نقض فاحش حقوق بشر گردیده و هیچ استاندارد سازی در راستای رفتار ضابطان دادگستری شکل نگرفته است. که مانع از دخالتهای خودسرانه و تقصیر پیچیده و تاریک شخص بازجو نباشد. تا به امروز با ۱۷ مقام بلند پایه قضایی در زندان دیدار داشتم. با انسیه خزعلی مشاور ابراهیم رئیسی در امور بانوان و آقای مقدسی فر مشاور اژه ای رئیس قوه قضاییه در امور زندانیان سیاسی امنیتی و با دادستان و رئیس دادگستری تهران و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفتگوهای بسیاری داشتم. در این راستا بارها و بارها برای کاهش فشارهای نهادهای اطلاعاتی و امنیتی صحبت کرده و وجه مشترک تمام شخصیت های فوق این بوده است که من فردی صلح طلب هستم. اما فشارهای امنیتی کماکان ادامه داشته، بارها دست به اعتصاب غذا زدم که در نتیجه همین اعتصاب غذا ها آسیبهای جدی به سلامتی اندامهای داخلی بدنم وارد گشته و هر بار که اعتصاب غذا نموده ام با وعده های بسیاری از جمع کثیری از مسئولان به اعتصاب غذای خود پایان دادم.

مجدد درخواست دارم، نظریه قضایی رئیس قوه قضاییه که در شهریور ماه ۱۴۰۰ در رسانه ها مبنی بر کاهش دخالت و اعمال نفوذ ضابطان دادگستری منتشر کردید، پیگیری شود. اعمال نفوذ و دخالت بازجویان نهادهای اطلاعاتی و امنیتی، فشارها، تهدیدها، پرونده سازی برای اعضای خانواده اینجانب منجربه فروپاشی نهاد خانواده و زندگی خصوصی اشخاص و افراد خانواده گردیده و صدمات جبران ناپذیری بر پیکره خانواده اینجانب وارد آورده است. خاطرنشان میکنم که سلامتی جسمی و روحی مادرم، به خصوص چشم او در خطر کامل نابینایی قرار دارد. تمام موارد فوق مطابق نظر پزشکی قانونی و پزشکان متخصص مغز و اعصاب قلب و چشم اینجانب نیاز به درمان خارج از زندان دارد که با اعمال نفوذ نهادهای اطلاعاتی مانع از اعطای مرخصی درمانی درخصوص اینجانب گردیده، لزا راهی جز اعتصاب غذای مجدد سراغ ندارم.”

سهیلا حجاب خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۳ میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه او را از بابت اتهاماتی ازجمله “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، تشویش اذعان عمومی به قصد آشوب و تشکیل گروه غیرقانونی” محکوم کرد که با اعمال ماده ۱۳۴، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است. خانم حجاب، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۳۹۹، پس از تائید حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. وی مدتی قبل از زندان قرچک ورامین به زندان سنندج تبعید و در تاریخ ۱۷ دیماه ۱۴۰۰ به کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه منتقل شد.

هرانا پیشتر در گزارشی از ضرب و شتم سهیلا حجاب توسط رئیس حفاظت زندان و تهدید به پرونده سازی و تبعید مجدد وی خبر داده بود. سهیلا حجاب، روز شنبه ۱۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ از بابت پرونده‌ای که اخیرا در دوران حبس علیه وی گشوده شده به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای کرمانشاه احضار شد. خانم حجاب به دلیل عدم رعایت فاصله زمانی قانونی بین تاریخ ابلاغ و تاریخ احضار و همچنین عدم دسترسی به وکیل از حضور در جلسه بازپرسی خودداری کرد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49251

گزارشی از آخرین وضعیت زندانی سیاسی فاطمه مثنی احضار به زندان علیرغم بیماری و شرایط وخیم جسمی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زندانی سیاسی فاطمه مثنی به موجب احضاریه و دستور امین وزیری،(دادیار ناظر بر زندان) می‌بایست در روز ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ خود را به زندان اوین معرفی کند وی برغم شرایط وخیم جسمی، صدور حکم مصادره و تخلیه منزل و آواره شدن فرزندانش، به زندان اوین احضار شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، زندانی سیاسی فاطمه مثنی برغم شرایط وخیم جسمی به موجب دستور امین وزیری، به زندان اوین احضار شد. احضار وی به زندان با وجود بیماری، حکم مصادره و تخلیه منزل و آواره کردن فرزندانش صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، به موجب احضاریه صادر شده، وی باید روز ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ خود را به زندان اوین معرفی کند.

این زندانی سیاسی توان تحمل زندان را نداشته و پرونده پزشکی دارد. اما به دستور امین وزیری باید خود را به زندان معرفی کند.

زندانی سیاسی فاطمه مثنی به دلیل سالهای زیاد تحمل زندان و شرایط بد غذایی و تنشهای زندان، به بیماری کولیت اولسروز (تب روده) مبتلا شده و از مشکلات کبدی و کولیت روده رنج می برد. وی بارها با تب و دردهای شدید به بیمارستان منتقل شده است.

به گفته پزشکان معالج، این زندانی سیاسی ۵۳ ساله نباید در شرایط استرس و فشار عصبی قرار بگیرد. فاطمه مثنی بارها به دلیل درد شدید در زندان به حالت بیهوشی افتاد. پزشکان بارها دوز داروهای او را بالا برده و اعلام کردند که درمان او در شرایط زندان فایده ای ندارد چرا که او نباید استرس داشته باشد.

این در شرایطی است که از یکسو همسر خانم مثنی، زندانی سیاسی حسن صادقی در زندان گوهردشت محبوس است، و از سوی دیگر ستاد اجرای فرمان خمینی دستور مصادره منزل مسکونی فرزندان این زوج زندانی را داده و قرار است خانه آنان را مصادره کرده و وسایل آن را به بیرون از خانه بیندازند.

در دی ماه سال ۱۴۰۰، توسط ستاد اجرایی فرمان خمینی به فرزندان زندانیان سیاسی حسن صادقی و فاطمه مثنی اعلام شد که حکم تخلیه منزل آنان توسط دادگاه تجدید نظر تایید شده و باید خانه‌ای را که در آن ساکن هستند، تخلیه کنند.

خانواده صادقی به تایید حکم مصادره منزل اعتراض کرده و گفتند دادگاه حکم داده که این منزل متعلق به ما است. اما از طرف ستاد اجرایی خمینی به این خانواده اعلام شد که دادگاه تجدیدنظر تشکیل شده و حکم به تخلیه خانه داده است.

فاطمه مثنی در سال ۶۰ هنگامی که ۱۳ سال بیشتر نداشت، بازداشت و در زندان با اعدام و قتل برادرانش به دست مأموران و عوامل وابسته به نظام ولایت فقیه روبرو شد.

وی پس از چند سال تحمل زندان آزاد شد و مجددا در سال ۹۴ با همسرش دستگیر و هر دو به ۱۵ سال زندان محکوم شدند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49249

آتش‌سوزی در جزیره قشم | ۲۱ نفر مصدوم شدند؛ ۵ کودک بین مصدومان!

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه هرمزگان، تعداد نهایی مصدومین حادثه آتش‌سوزی الهیه قشم را ۲۱ نفر اعلام کرد.

آتش سوزی
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر حسین قاسمی رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه هرمزگان ظهر امروز (۶ فروردین ماه) تعداد نهایی مصدومین حادثه آتش‌سوزی الهیه قشم را ۲۱ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۷ نفر که دچار مسمومیت حاد استنشاقی شده بودند توسط آمبولانس های اورژانس ۱۱۵ قشم به بیمارستان منتقل و ۱۳ نفر خدمات سرپایی در محل دریافت کردند.

قاسمی در تشریح این خبر افزود: در بین مصدومین این حادثه ۵ کودک ۳ تا ۱۲ ساله نیز بوده نیز بوده که ۲ نفر از آنها به بیمارستان منتقل شده است.

وی ضمن تقدیر از پرسنل اورژانس ۱۱۵ قشم به خاطر پوشش امدادی این حادثه گفت: از دقایق اولیه این حادثه سه دستگاه آمبولانس اورژانس با ۹ تکنسین خبره در محل حضور یافته و اقدامات درمانی لازم را ارائه کردند.

رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه هرمزگان ادامه داد: ساعت۴:۳۰ بامداد امروز، گزارش یک مورد حریق در شهرک الهیه قشم به مرکز پیام اورژانس ۱۱۵ ارسال و از همان دقایق اولیه تیم های اورژانس ۱۱۵ و آتش نشانی در محل حضور دارند. سه دستگاه آمبولانس به محل اعزام شده است.

قاسمی بیان کرد: ساختمانی مذکور یک ساختمان مسکونی چهار طبقه است که ظاهرا زیر زمین آن انبار چوب بوده که به علت شدت حریق ساختمان ریزش کرده است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42597

با کمک پلیس؛ ۳ کودک گمشده در الیگودرز به آغوش خانواده بازگشتند

الیگودرز- فرمانده انتظامی الیگودرز از پیدا شدن سه کودک گمشده توسط پلیس در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ گراوند امروز پنج شنبه در گفت و گو با رسانه‌ها گفت: در الیگودرز، سه دختر بچه از منزل خارج شده و در بازار روز سرگردان شده بودند که گروهبان یکم «یاسین شیخ عینی» هنگام گشت زنی با دیدن کودکان قصد نزدیک شدن و کمک به آنها را داشته که کودکان احساس ترس کرده و متوجه قصد فرار آنها می‌شود.

۳ کودک گمشده در الیگودرز به آغوش خانواده بازگشتند

وی افزود: این پلیس مهربان با خرید شیرینی و غذا برای آنها به کودکان نزدیک و با دادن اطمینان به آنها که قصدش کمک است، جویای احوال آنها شده که هر سه کودک اعلام می‌کنند که گم شده‌اند و آدرسی از منزل و خانه خود ندارند.

فرمانده انتظامی الیگودرز بیان کرد: این همکار پلیس کودکان را با خود به کلانتری محل خدمت آورده و پس از چند ساعت مراقبت با اطلاع رسانی یکی از شهروندان در کانال‌های محلی والدین آنها با مراجعه به کلانتری ۱۱، هر سه کودک خود را تحویل گرفته و از زحمات پلیس قدر دانی کردند و مردم طی تماس با مدیر کانال از حس مسئولیت پذیری این پلیس مهربان تشکر کردند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42594

افزایش قتل و کشتار؛ کشته شدن یک شهروند بلوچ با تیراندازی نیروهای سپاه در زاهدان

یک شهروند بلوچ دیگر با تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران در چشمه زیارت زاهدان کشته شد.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، روز جمعه ۵ فروردین ماه ۱۴۰۱، یک شهروند بلوچ بر اثر تیراندازی نیروهای سپاه در چشمه زیارت شهرستان زاهدان کشته شد.

هویت این شهروند بلوچ “فرشاد شه بخش” فرزند سلیمان اهل زاهدان عنوان شده است.

گفته می شود این شهروند بلوچ با تیراندازی نیروهای سپاه در منطقه کالیکه زاهدان کشته شده است.

براساس این گزارش، در روزهای اخیر کشته شدن شهروندان بلوچ توسط نیروهای نظامی افزایش چشمگیری داشته است و مقامات نظامی شهروندان بلوچ کشته شده در روزهای اخیر را اشرار و سارق معرفی کرده بودند.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۱ کمپین فعالین بلوچ، دستکم ۸۷ سوخت بر هنگام سوخت بری با تیراندازی بی ضابطه ماموران و یا بر اثر سانحه جان خود را از دست داده اند که از میان جان باختگان، سه مورد کودک زیر ۱۸ سال بوده اند. همچنین طی این حوادث ۳۱ سوخت بر بلوچ زخمی شده اند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42588

مدیرکل بهزیستی کرمانشاه خبر داد؛ رسیدگی به۳۶۰پرونده کودک کار کرمانشاهی درمراکز آموزشی وحمایتی کودک

کرمانشاه- مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از رسیدگی به۳۶۰پرونده کودک کار کرمانشاهی درمراکز آموزشی وحمایتی کودک خبر داد.
فرحناز محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یک مرکز شبانه روزی کودکان کار خیابانی و ۲ مرکز روزانه غیر دولتی در استان فعال است.

وی افزود: کودکان کار خیابانی با دستور قضائی به این مراکز ارجاع داده شده و دوره نگهداری کودکان در مراکز شبانه روزی ۲۱ روزه بوده و تا سه دوره قابل تمدید است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه تصریح کرد: در مراکز شبانه روزی علاوه بر نگهداری از کودکان خدمات آموزشی، روانشناسی و مددکاری و در مراکز روزانه تمامی خدمات به غیر از نگهداری از آن‌ها ارائه می‌شود.

وی در ادامه گفت: تمامی خدماتی که به کودکان ارائه شده در راستای توانمند سازی خانواده‌ها به پدر و مادر این کودکان ارائه می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: ۳۶۰ کودک کار و خیابان در مراکز آموزشی و حمایتی کودک و خانواده و مرکز کودکان خبایانی پرونده دارند.

محمدی بیان کرد: کودکانی که بدپرست بوده و در حال انجام کارهای مختلف هستند با دستور قضائی به این مراکز ارجاع داده شده و تا حل شدن مشکل خانوادگی آن‌ها در این مراکز نگهداری می‌شوند و در صورت طولانی شدن مشکلی که دارند، به هفت مرکز شبه خانواده اعزام می‌شوند.

وی گفت: جمع‌آوری کودکان کار خیابانی بر عهده شهرداری بوده ولی همشهریان در صورت مشاهده می‌توانند تلفن ۱۲۳ را گرفته و تیم اروژانس اجتماعی در این رابطه مداخله می‌کند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42625

۱۴۰۱ فروردین ۸, دوشنبه

گزارش‌ها از قتل زنی جوان به دست پدرش با انگیزه «ناموسی» در فارس خبر می‌دهند

اینترنشنال

گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های اجتماعی از وقوع یک قتل دیگر با انگیزه «ناموسی» در ایران خبر می‌دهد. طبق این گزارش‌ها، زنی جوان به نام زینت مزیدی از اهالی روستای دهنو در استان فارس به علت تصمیم برای طلاق، به دست پدر خود و با ضربات میله‌ آهنی به قتل رسید‌.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49235

مدال‌آوری تیم‌‌ملی دوچرخه‌سواری زنان ایران با لباس‌های قرضی از تیم مردان

اینترنشنال

تیم‌ملی دوچرخه‌سواری زنان ایران در ماده تایم تریل تیمی قهرمانی جاده آسیا در حالی روز جمعه پنجم فروردین ماه مدال برنز گرفت که زنان دوچرخه سوار به خاطر نرسیدن چمدان‌هایشان مجبور شدند با لباس‌های قرضی از ملی پوشان مرد در این رقابت ها رکاب بزنند.

یک منبع آگاه به ایران اینترنشنال گفت که تیم‌ملی زنان دوچرخه سواری ایران با پرواز فلای دبی به تاجیکستان اعزام شده و چمدان های ملی پوشان با تاخیر سه روزه به دستشان رسیده است. این منبع مطلع گفت که دلیل این تاخیر، کوچک بودن هواپیما اعلام شده است.

دوچرخه سواران زن ایران به دلیل نداشتن چمدان و لباس مسابقه مجبور شدند از ملی پوشان مرد لباس قرض بگیرند چون تیم دوچرخه سواری مردان ایران که برای مسابقات در ترکیه حضور داشته، از این کشور به تاجیکستان اعزام شده بود.

البته تنها یکی از ملی پوشان که به جای چمدان کوله پشتی به همراه داشت، توانست با لباس های خود در این مسابقه رکاب بزند. اما سایر ملی پوشان نه تنها لباس هایی با سایزهای بزرگتر را به تن داشتند بلکه این لباس ها پیشتر استفاده شده و از نظر روانی روی این ورزشکاران تاثیر گذاشته است.

با این حال تیم زنان دوچرخه سواری ایران در ماده تایم تریل تیمی قهرمانی جاده آسیا مدال برنز گرفت.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49232

بیانیه کانون صنفی معلمان ایران( تهران ) در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی و قضایی بر ژاله روحزاد، رسول بداقی و حمید قندی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بیانیه کانون صنفی معلمان ایران( تهران ) در اعتراض به فشارهای امنیتی و قضائی بر ژاله روحزاد، رسول بداقی و حمید قندی با انتشار بیانیه‌ای در بخشی از آن نوشته‌اند: تاکید بر بی‌گناهی همکارانمان تا بدانجا است که مسئولان قوه قضاییه را به یک هم آوردی مدنی دعوت می کنیم.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، کانون صنفی معلمان تهران در بیانیه‌ای در اعتراض به فشارهای قضائی و امنیتی و اینکه: خانم ژاله روحزاد معلم بازنشسته و فعال صنفی و آقایان رسول بداقی و حمید قندی از اعضای کانون صنفی معلمان اسلامشهر در روز های پانزدهم و شانزدهم فرودین در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران بخاطر فعالیت های صنفی شان؛ با اتهامات واهی محاکمه خواهند شد‌.

متن کامل این بیانیه که نسخه‌ای از آن در اختیار کمپین قرار گرفته است در ادامه می‌آید:

به نام خداوند جان و خرد

سال ۱۴۰۰ بی شک سال درخشش جنبش های مطالبه گری در ایران و بویژه جنبش معلمان بود.

در طول یک سال گذشته جنبش معلمان با هدایت شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، خیابان را به عرصه مطالبه گری مسالمت آمیز در کشور تبدیل کرده و از این رهگذر به الگوی مطالبه گری جنبش های اجتماعی در ایران تبدیل شده اند.

بر مبنای چنین اثر گذاری، در طول یک سال گذشته فشار های امنیتی بر جنبش معلمان و فعالان صنفی افزایش یافته و در طول سال گذشته شاهد احضار و پرونده سازی برای دهها فعال صنفی در سراسر کشور بوده ایم.

در همین راستا و در فروردین ماه سال جدید و در پایان تعطیلات باید شاهد برگزاری دادگاه سه نفر دیگر از فعالین صنفی در دادگاه انقلاب تهران باشیم.

خانم ژاله روحزاد معلم بازنشسته و فعال صنفی و آقایان رسول بداقی و حمید قندی از اعضای کانون صنفی معلمان اسلامشهر در روز های پانزدهم و شانزدهم فرودین در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران بخاطر فعالیت های صنفی شان؛ با اتهامات واهی محاکمه خواهند شد‌.

اگر چه در طول یکسال گذشته با وجود فشارهای امنیتی و احکام قضایی، جریان مطالبه گری جنبش معلمان متوقف نشد، با این حال به نظر می آید؛ فرادستان حکومتی همچنان به جای پاسخگویی، تلاش در جهت کنترل و سرکوب جنبش را در دستور کار قرار داده اند.

ما به عنوان کانون صنفی معلمان ایران ( تهران ) ضمن محکومیت افزایش فشار های امنیتی بر فعالین صنفی، مجددا به همه نهادهای امنیتی و قضایی و فرادستان حاکمیتی اعلام می کنیم که چنین روندهایی تاثیری بر مطالبه گری معلمان نخواهد داشت، همانطور که در گذشته نیز نداشته است.

تاکید ما بر بی‌گناهی همکارانمان تا بدانجا است که مسئولان قوه قضاییه را به یک هم آوردی مدنی دعوت می کنیم.

شما مطابق قانون اساسی، دادگاه های فعالان صنفی ژاله روحزاد، رسول بداقی و حمید قندی را به صورت علنی برگزار کنید و اجازه دهید همکارانمان از سراسر کشور امکان حضور داشته باشند، تا حقانیت هر کدام از طرفین ثابت شود!

مگر نه اینکه شما همواره فعالین صنفی را به فعالیت های امنیتی متهم می کنید، اجازه دهید دادگاه به صورت علنی برگزار شود.

ما با اطمینان همکارانمان را بیگناه می دانیم‌، شما اگر بر ادعای خود اطمینان دارید، اجازه برگزاری دادگاه های علنی فعالان صنفی را صادر کنید.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49230

آخرین خبرها از سرنوشت بیمه زنان خانه دار

شهر خبر

​طرح بیمه زنان خانه دار یکی از آرزوهای بلند زنانی است که بی هیچ حمایتی به طور روزانه مشغول کار خانه‌داری هستند که اگر مهربان‌تر به آن نگریسته شود باید به عنوان یک شغل در جامعه پذیرفته شود.

یکی از توقعات هر فردی که در موسسه، سازمان، نهاد، شرکت و… مشغول به کار است بهره‌مندی از مزایایی از جمله بیمه است تا بتواند پس از اتمام دوره کار و بازنشستگی از این مزایا که از جمله آن داشتن مستمری است استفاده کند و به قول معروف آب باریکه‌ای برای روزهای پیری و ازکارافتادگی خود داشته باشد.

بر این اساس طرح بیمه زنان خانه‌دار در آذرماه سال ۱۳۸۷ آغاز شد و متقاضی آن بر اساس خوداظهاری می تواند شخصا درخواست انعقاد قرارداد بیمه دهد تا با پرداخت حق بیمه مقرر از خدمات تامین اجتماعی برخوردار شود. حال اگر خانه داری را با توجه به زحماتی که زنان خانه دار به صورت روزانه و بی هیچ توقعی متحمل می شوند شغل محسوب کنیم، قطعا داشتن بیمه و استفاده از مزایای آن یکی از راه‌های به رسمیت شناختن شغل خانه داری باشد.

طبق اصل ۲۹ قانون اساسی «برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کارافتادگی، بی سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی است همگانی. دولت مکلّف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند.» حال با توجه به این اصل قانون اساسی، برقراری بیمه برای زنان خانه دار نیز یکی از مصادیق این حق می تواند باشد.

“یه فرصت ویژه” برای علاقمندان به ارز دیجیتال (رایگان ثبت نام کن)
وبینار آموزش ارز دیجیتال رو از دست نده (رایگان ثبت نام کن)
وبینار رایگان ورود به دنیای ارز دیجیتال (1000 نفر اول رایگان)
معاملات در بیتکس۲۴ با کمترین کارمزد!
بیمه زنان خانه‌دار در برنامه ششم توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته است و یکی از طرح هایی است که از سال ها پیش مطرح شده که بر اساس آن زنان خانه‌دار ۱۸ تا ۵۰ ساله که شغلی ندارند می توانند با پرداخت حق بیمه از مزایای بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند.

با وجود آنکه سال‌هاست از مطرح شدن طرح بیمه زنان خانه دار می گذرد، اما همچنان اجرای کامل این طرح در گیر و دار بایدها و نبایدهای بسیاری قرار دارد که به نظر برخی مسئولان و نمایندگان شاید دلیل اصلی آن نبود منابع مالی مشخص برای اجرای کامل این طرح باشد.

بی‌توجهی به الزامات بودجه‌ای و نهادی مهمترین عامل اجرایی نشدن درست بیمه زنان خانه‌دار
بر این اساس، فاطمه قاسم‌پور رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس، مهمترین عامل درست اجرایی نشدن بیمه زنان خانه‌دار را بی‌توجهی به الزامات بودجه‌ای و نهادی دانسته و می‌گوید: اگر تاکنون دستگاه‌ها نتوانسته‌اند به این تکلیف خود به درستی پاسخ دهند، بیشتر مربوط به تأمین مالی بوده، نه بی‌توجهی یا عدم اراده به انجام.

وی در رابطه با موضوع بیمه زنان خانه‌دار با توجه به اینکه سال‌ها از مطرح شدن آن می‌گذرد، عنوان کرد: موضوع بیمه زنان خانه‌دار در اوایل دهه ۸۰ مطرح شد و از همان زمان مسیر پرفراز و نشیبی را به لحاظ قانونی و بودجه‌ای طی کرد. در عرصه سیاست‌گذاری در موضوعات مختلف، عدم طرح درست مساله، شناسایی ابعاد دقیق آن، کارشناسی صحیح و موثر، ایجاد اجماع نخبگانی و اقناع جامعه هدف و در نهایت بی‌توجهی به الزامات بودجه‌ای و نهادی می‌تواند در فرآیند اجرای قانون مشکلاتی را ایجاد کند. در خصوص بیمه زنان خانه‌دار نیز چنین اتفاقی رخ داده و موجب شده در طی این سال‌ها همواره مجریان قانون نتوانند ریل‌گذاری صحیحی برای اجرای آن تعریف کنند.

رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی افزود: ضمن آن‌که برنامه‌ریزان بودجه‌ای هم نتوانسته‌اند بودجه آن را به خوبی تأمین کنند. از سویی بیمه زنان خانه‌دار مطالبه بخش مهمی از جامعه زنان است و لازم است به نحوی سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان به این مطالبه پاسخ دهند.

عمده مسأله در مسیر اجرای بیمه زنان خانه‌دار تأمین مالی است نه استنکاف دستگاهی
قاسم‌پور همچنین در رابطه با مشکلات در مسیر تحقق و اجرای طرح بیمه زنان خانه‌دار عنوان کرد: عمده مسأله، به تأمین مالی مربوط می‌شود، نه استنکاف دستگاهی. اگر هم تاکنون دستگاه‌ها نتوانسته‌اند به این تکلیف خود به درستی پاسخ دهند، بیشتر مربوط به عدم تأمین مالی بوده، نه بی‌توجهی یا عدم اراده به انجام.

وی افزود: در برهه‌ای مقرر شد بیمه در گام نخست برای زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شود و تعداد اولیه‌ای نیز برای آن مدنظر قرار گرفت که انجام شد. در حال حاضر هم بیمه زنان سرپرست خانوار در جریان است، اما به علت بار مالی، نتوانستیم جامعه هدف را توسعه دهیم و سایر اقشار را هم تحت پوشش قرار دهیم و شاهد پشت ‌نوبتی‌های فراوان هستیم. در واقع بیمه زنان خانه‌دار نیازمند به‌کارگیری اصول تأمین اجتماعی مانند مشارکت، پایداری منابع، اثربخشی، همبستگی اجتماعی، بین نسلی بودن و اصل ضرورت عمل مؤثر اجتماعی و همچنین ملاحظه شرایط اجتماعی و اقتصادی مانند وابستگی بیش از حد سازمان‌های بیمه‌گر به بودجه عمومی است.

رییس فراکسیون زنان و خانوده مجلس در رابطه با اینکه آیا فراکسیون اقداماتی برای تحقق این مطالبه خواهد داشت؟ بیان کرد: با توجه به چند موضوع در فراکسیون زنان و خانواده تصمیم گرفته شد که نسبت به این مورد ورود داشته باشیم. نخست آن‌که بیمه زنان خانه‌دار از منظر حفظ تعادل خانواده، حمایت از خانه‌داری زنان و استقلال و رفاه اعضای خانواده واجد اهمیت است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مساله دوم طرح بیمه زنان خانه دار را این می داند ‌که پس از گذشت این سال‌ها، بیمه زنان خانه‌دار مطالبه بخش زیادی از جامعه زنان شده و لازم است که به آن پاسخ دهیم. بنابراین، این شرایط موجب شد در گام نخست در تعامل با کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و طی جلسات متعدد، سناریوهایی جهت تحقق بهینه بیمه زنان خانه‌دار طراحی شود و هر سناریو به طور مجزا مورد بررسی قرار گیرد.

طرح بیمه زنان خانه‌دار اما همچنان با حرف و حدیث‌هایی مواجه است که از جمله آنها اجرای آن به طور کامل می‌باشد چرا که حمایت کامل دولت را در بر نمی‌گیرد و در واقع این خود زنان ۱۸ تا ۵۰ هستند که با پرداخت درصدی از حق بیمه انتخاب می‌کنند از چه مزایای بیمه‌ای برخوردار شوند.

فاطمه رحمانی نایب رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه با موضوع بیمه زنان خانه دار می گوید که آنچه در رابطه با بیمه زنان خانه‌دار مطرح شده به ۱۰ سال قبل باز می‌گردد که خانه داری به عنوان حرفه و شغل در نظر گرفته شد و خانم ها می‌توانستند به صورت خویش فرما خود را بیمه کنند و از مزایای این طرح با توجه به حق بیمه ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصدی که پرداخت می‌کردند، بهره مند شوند.

به دنبال این هستیم که بنا بر اولویت بیمه حمایتی را برای بخشی از اقشار ایجاد کنیم
وی برخورداری از این طرح ها را متفاوت بیان کرده و می گوید: به این صورت که بیمه ۱۲ درصد فقط بازنشستگی را شامل می‌شود، ۱۴ درصد بازنشستگی و فوت و طرح ۱۸ درصد، امتیاز بیشتری از دو روش دیگر دارد و از کار افتادگی را نیز شامل می‌شود که البته این بحث جدیدی نیست و قبلا مصوب شده و در حال حاضر تبلیغات آن انجام می شود که خانم های خانه دار می توانند خود را بیمه کنند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مورد بیمه زنان خانه دار علاوه بر بیمه خویش فرما به دنبال این هستیم که بنا بر اولویت بیمه حمایتی را هم برای بخشی از اقشار و بیمه چند لایه فراگیر را برای سایر اقشار ایجاد کنیم و چند سناریو روی میز داریم که در حال کارشناسی موضوعات هستیم و ان شاءالله به نتیجه که برسد، اعلام خواهیم کرد.

از سال ۱۳۸۷ تنها ۴۰۰ هزار نفر در طرح بیمه زنان خانه‌دار شرکت کردند
فاطمه رحمانی رییس کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم همچنین در جلسه علنی روز سه‌شنبه (۵ بهمن۱۴۰۰) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی درباره اقدامات انجام شده در حوزه زنان بیان کرد: توسعه نظام تامین اجتماعی باعث کاهش فقر در جامعه می‌شود. تامین امنیت اقتصادی زنان بستر آرامش و تعالی خانواده را فراهم می‌کند. موضوع بیمه زنان خانه‌دار میراث بجا مانده از مجالس پیشین است که مورد توجه در قانون‌گذاری قرار گرفته و اما در اجرا ناکام مانده است.

وی مطرح کرد: از سال ۱۳۸۷ بیمه زنان خانه‌دار مطرح شد اما اکنون تنها ۴۰۰ هزار نفر از بانوان ایرانی در این طرح شرکت کردند که عدم توانایی مالی برای پرداخت حق بیمه از دلایل عدم استقبال به شمار می‌رود. در برنامه ششم توسعه نیز بیمه زنان خانه‌دار مورد توجه قرار گرفته است اما آن گونه که باید و شاید اجرایی نشده است.

در حوزه بیمه زنان خانه‌دار همچنان در نقطه صفر هستیم
رییس کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی می گوید که بیمه زنان خانه‌دار نیازمند الزاماتی است که باید در گام اول وزارت رفاه نقشه راه خود را مشخص کند که چه برنامه اجتماعی چندلایه‌ای برای بیمه زنان خانه‌دار دارد. آیا با الگوی حمایت از زنان سرپرست خانوار برای تامین حداقل معیشت این موضوع را دنبال می‌کنند یا این‌که براساس الگوی شهروندی برای تمام زنان خانه‌دار این موضوع را دنبال کرده اند.

رحمانی همچنین معتقد است که در بیمه زنان خانه‌دار همچنان در نقطه صفر هستیم و چشم‌انداز توسعه‌ای تعیین نشده است. خانه‌داری باید به عنوان یک شغل پذیرفته شود.

نزدیک به ۵ میلیون زن سرپرست خانوار داریم که ۵۲ درصد از آنها فاقد بیمه و مستمری هستند

محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی نیز در جریان بررسی اقدامات صورت گرفته در حوزه زنان در زمینه حمایت از توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و بیمه زنان خانوار می گوید که امروز موضوع زنان و خانواده تاثیر مستقیمی در پویایی و پیشرفت کشور دارد، توجه به خانواده از اولویت‌های کشور است.

وی خاطرنشان کرد: امروز نزدیک به ۵ میلیون نفر زن سرپرست خانوار داریم، ۵۲ درصد از آنها فاقد بیمه و مستمری هستند و ۳۸ درصدشان جزو سه دهک پایین جامعه و ۱۹ درصد یعنی نزدیک به یک میلیون نفر تحت هیچ پوشش حمایتی نیستند. در این شرایط سخت اقتصادی که مرد و زن با هم کار می‌کنند تا مشکلات اقتصادی را رفع کنند چه‌طور زن سرپرست خانوار می‌تواند مشکلات اقتصادی را حل کند؟

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: براساس برنامه ششم توسعه وظیفه راهبری، هماهنگی و تدوین شاخص‌ها برعهده معاونت زنان است که باید هماهنگی کرده تا سازمان‌های متعدد دولتی و نهادهای عمومی یا غیردولتی و سمن‌ها همراستا با هم فعالیت کنند تا شاهد کارهای تکراری نباشیم.

بیمه زنان سرپرست خانوار از موضوعاتی است که به آن بی‌توجهی شده

قالیباف همچنین عنوان کرد که بیمه زنان سرپرست خانوار از موضوعاتی است که به آن بی‌توجهی شده و باید آن را در بودجه سال ۱۴۰۱ و برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار داد. در تبصره ۱۶ بودجه سال جاری هم رقم قابل توجهی در این موضوع دیده شد که کمیته امداد و سازمان بهزیستی به آن توجه نکرده است، ۵۰ درصد از این مبالغ باید به زنان سرپرست خانوار تعلق می‌گرفت انتظار می‌رود این مهم در باقی‌مانده سال مورد عنایت قرار گیرد.

تصویب طرح بیمه زنان خانه‌دار در قالب بودجه ۱۴۰۱

اما کیومرث سرمدی واله عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اخیرا از تصویب طرح بیمه زنان خانه دار در لایحه بودجه ۱۴۰۱ خبر داد.

وی در رابطه با وضعیت طرح بیمه زنان خانه دار عنوان کرد: موضوع حمایت از زنان خانه دار در همه زمینه ها مخصوصا بیمه آنها از دغدغه های مجلس و به خصوص کمیسیون اجتماعی است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت که فکر می کنم با نگاه مثبتی که به این مساله وجود دارد حتما در قالب بودجه ۱۴۰۱ و صحن علنی ان‌شاءالله تصویب خواهد شد.

با تمام این اظهار نظرها اما، بیمه زنان سرپرست خانوار همچنان در کش و قوس موضوعاتی که مطرح شد قرار دارد که از جمله آنها تامین منابع مالی است و حال باید دید با توجه به تاکیدات نمایندگان مجلس و با توجه به پایان سال ۱۴۰۰، آیا روشنایی امیدی برای این موضوع در بودجه سال ۱۴۰۱ وجود خواهد داشت یا خیر.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49227

۱۴۰۱ فروردین ۷, یکشنبه

حبس خانگی دایه خدیجه سیف‌پناهی و فرزندش توسط نیروهای امنیتی در سنندج

هه‌نگاو

یک مادر سالخورده و فرزندش مدت هفت روز است که توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در شهر سنندج به صورت غیرقانونی در حبس خانگی به سر می‌برند.

بر اساس گزارش اطلاع هه‌نگاو، دایه خدیجه سیف‌پناهی و فرزندش خالد سیف‌پناهی از روز یک‌شنبه هفته گذشته ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ (۱۹ مارس ۲۰۲۲)، در حسب خانکی به سر می‌برند.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده سیف‌پناهی، نهادهای امنیتی ضمن تهدید این مادر و فرزند به آنها گفته‌اند تا اطلاع ثانوی حق خروج از منزل و شرکت در مراسم‌های ویژه نوروز را ندارید.

دایه خدیجه مادر حامد سیف‌پناهی است که روز جمعه ۲ تیر ۱۳۹۶ (۲۳ ژوئن ۲۰۱۷) در جریان یک درگیری مسلحانه در داخل شهر سنندج توسط نیروهای امنیتی ایران جانش را از دست داد. در این درگیری رامین حسین پناهی از پیشمرگه‌های حزب کومله کُردستان ایران نیز به اسارت در آمد که بعدها به اعدام محکوم در زندان رجایی‌شهر کرج اعدام شد.

شایان ذکر است خدیجه سیف پناهی در مراسم نوروز سال گذشته سنندج با مشارکت فعال در مراسم نوروز در سنندج، با در دست داشتن جامانه و گل سرخ، از احزاب کُردستانی خواستار اتحاد در مبارزه با حکومت جمهوری اسلامی شده بود که با استقبال و حمایت مردم همراه شده بود.

در هیمن راستا سپاه پاسداران امسال با صدور بخشنامه‌ای به کارگیری جامانه و گل سرخ را در مراسمات نوروز ممنوع اعلام کرده بود و صدها فعال کُرد را در شهرهای مختلف احضار و مورد تهدید قرار داده و ده‌ها شهروند دیگر نیز بازداشت شده‌اند که تاکنون هویت ۳۰ نفر از آنها برای هه‌نگاو احراز شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49223

محققان می گویند؛ اومیکرون موجب بروز «کروپ» در کودکان می شود

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که سویه اومیکرون می تواند باعث ایجاد کروپ (خروسک) در کودکان خردسال شود، که حتی در موارد شدید نیاز به بستری شدن در بیمارستان و مراقبت های ویژه دارند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «رایان بروستر»، یکی از نویسندگان این مطالعه از بیمارستان کودکان بوستون، گفت: «نرخ بستری نسبتاً بالا و تعداد زیاد دوزهای دارویی که بیماران مبتلا به کروپ ناشی از کووید ۱۹ نیاز دارند، نشان می‌دهد که کووید ۱۹ ممکن است در مقایسه با سایر ویروس‌ها باعث ایجاد کروپ شدیدتر شود.»

بروستر در ادامه افزود: «تحقیقات بیشتر برای تعیین بهترین گزینه‌های درمانی برای این کودکان مورد نیاز است.»

کروپ یک بیماری شایع تنفسی در نوزادان و کودکان خردسال است و زمانی رخ می‌دهد که سرماخوردگی و سایر عفونت‌های ویروسی باعث التهاب و تورم در اطراف باکس صوتی، نای و لوله‌های برونش می‌شود. مشخصه آن سرفه شبیه پارس سگ و گاهی اوقات تنفس شدید (معروف به استریدور) است. در موارد شدید، می‌تواند به طور خطرناکی مسیر تنفسی را تنگ کند.

بروستر می‌گوید: «از زمانی که سویه اومیکرون به نوع غالب تبدیل شد ما شاهد افزایش تعداد بیماران مبتلا به کروپ بودیم.»

استروئید دگزامتازون به ۹۷ درصد از کودکان مورد مطالعه و به ۲۹ درصد از کسانی که در بخش اورژانس تحت درمان قرار گرفتند داده شد. همه کسانی که در بیمارستان بستری شده بودند، اپی نفرین راسمیک را از طریق نبولایزر دریافت کردند که مناسب موارد متوسط یا شدید کروپ است.

کودکان بستری در بیمارستان برای کنترل علائم کروپ خود به میانگین شش دوز دگزامتازون و هشت دوز درمان اپی نفرین نبولیزه شده نیاز داشتند که بیش از آن چیزی است که معمولاً برای کروپ غیرکوویدی مورد نیاز است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42579

اجرای طرح تغذیه رایگان دانش‌آموزان مناطق محروم

وزیر آموزش و پرورش گفت: اجرای طرح تغذیه رایگان در مناطق محروم از برنامه‌های مهم سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ آموزش و پرورش است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: تامین زیرساخت‌ها و نیروی انسانی 16 منطقه مرزی در حال انجام است و نیروهای جهادی در حال کار برای رفع مشکلات و نیازهای استان‌های مرزی هستند.

وی اجرای طرح تغذیه رایگان در مناطق محروم را از برنامه‌های مهم سال تحصیلی 1402-1401 آموزش و پرورش بیان کرد و افزود: دانش‌آموزان در سنین رشد و دوران ابتدایی نیاز به تغذیه دارند و متاسفانه طرح تغذیه دانش‌آموزان در مناطق محروم مدتی قطع شده بود.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر رفع کمبودهای زیرساختی و آموزشی استان خوزستان، افزود: مدارس کانکسی و سنگی در استان خوزستان باید برداشته شود و برای تحقق این امر اعتبار کافی، تأمین شده است.

نوری با یادآوری اینکه بر اساس پیش‌بینی انجام شده، کار توسعه فضاهای آموزشی سه سال به طول می‌انجامد، خاطرنشان کرد: البته مشکل برخی از مدارس که نیاز به سرویس‌های بهداشتی دارند در سال جاری برطرف خواهد شد تا این مدارس از ابتدای سال تحصیلی جدید مشکلی نداشته باشند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42576

گسترش فقر و افزایش تعداد کودکان کار در سال ۱۴۰۰

موضوع کودکان کار در حال حاضر از یک آسیب اجتماعی تبدیل به یک چالش اجتماعی شده است

پدیده کودکان کار از ۳ دهه قبل تاکنون به بخش غیرقابل انکاری از جامعه ایران تبدیل شده است. تغییر ناگهانی در رویکرد اقتصادی حکومت پس از پایان جنگ و از دوره رفسنجانی آغاز شد. پس از آن پدیده کودکان کار از یک آسیب اجتماعی به یک مساله اجتماعی تبدیل شد. اجرای برنامه‌های تعدیل اقتصادی از ۳۰ سال پیش تاکنون زمینه حذف حمایت‌های اجتماعی را فراهم کرد.

گروه کثیری از دهک‌های پایین جامعه تحت تاثیر این سیاست‌ها روز به روز فقیرتر شدند. تورم و گرانی افسارگسیخته در این سال‌ها دهک‌های آسیب‌پذیر را افزایش داد. در ادامه قدرت خرید مردم بشدت کاهش یافت. همه این موارد به سرازیر شدن کودکان کار به خیابان‌ها کمک کرد. در حال حاضر کودکان کار به جزء جدایی ناپذیری از جامعه ایران تبدیل شده‌اند.

کودکان کار اولین قربانیان فقر در استان سیستان و بلوچستان
مرگ بر تمام آخوندا؛ خشم خانم رهگذر از دیدن کودک زباله گرد خردسال – فیلم
وجود ۵ تا ۷ میلیون کودک کار در کشور

کودکان کار
به گفته یک پژوهشگر، برنامه‌های اقتصادی دولت رفسنجانی بین ۶ تا ۱۰ میلیون نفر را به زیر خط فقر کشاند. سونامی کودکان کار در ایران به این دوران برمی‌گردد. در حال حاضر نیز تخمین زده می‌شود، بین ۵ تا ۷ میلیون کودک کار در ایران مشغول به کار می‌باشند. برای نمونه فقط در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳ میلیون کودک کار به بازارهای کشور سرازیر شده است. وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی در خرداد ۱۴۰۰ گفته بود:

«طی یک سال گذشته، سه میلیون دانش‌آموز در ایران ترک تحصیل کرده‌اند.»

بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۸۵ نیز ۳.۵ میلیون کودک بازمانده از تحصیل وجود داشته است. به این ترتیب آمار ۵ تا ۷ میلیون هم نمی‌تواند همه کودکان کـار را شامل شود.

فقر علت اصلی افزایش کودکان کار

روزانه به آمار کودکان کـار افزوده می‌شود. فقر علت اصلی این افزایش است. زمانی که حداقل دستمزد یک کارگر کمتر از نصف خط فقر می‌باشد، بایستی منتظر افزایش بیشتر کودکان کـار هم باشیم. سیاست‌های غارتگرانه سران حکومت تنها به فقر بیشتر مردم ایران منجر شده است. این فقر زمینه اعتراضات گسترده را فراهم کرده است.

اعتراضات در سال ۱۴۰۱ با افزایش فقر، گرانی و تورم افسارگسیخته بیشتر هم خواهد شد. در اعتراضات آبان ۹۸ کودکان کـار نقش بسزایی داشتند. اعتراضات بعدی نیز نشان داد، کودکان کـار آماده ایفای نقش خود در گسترش آن اعتراضات بوده‌اند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42573

آریانا سلیمی ۱۴ ساله و از بازداشت شدگان نوروز سنندج آزاد شد

هه‌نگاو: یک دختر نوجوان اهل سنندج که در جریان برگزاری مراسم نوروز این شهر بازداشت شده بود، پس از اخذ تعهد کتبی آزاد شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ساعت ۲ ظهر روز سه‌شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۱ (۲۲ مارس ۲۰۲۲)، آریانا سلیمی ۱۴ ساله و یکی از بازداشت شدگان نوروز سنندج پس از تعهد کتبی آزاد شد.

هه‌نگاو مطلع شده است که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران آریانا سلیمی را به پوشیدن پوشش مزین به جامانه متهم نموده و به همین دلیل بازداشت شده است.

آریانا سلیمی روز گذشته به همراه بیش از ۳۰ شهروند دیگر و پس از شرکت در مراسم نوروز پارک کودک سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
دایه بتول اعظمی ۷۵ ساله مادر بزرگ آریانا سلیمی نیز یکی دیگر از بازداشت شدگان نوروز دیروز است که وی هنوز آزاد نشده است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42570

۱۴۰۱ فروردین ۶, شنبه

خاطره ای از زینب جلالیان به روایت نرگس محمدی

صدای مردم

نرگس محمدی فعال مدنی، در صفحه شخصی خود در مورد زینب جلالیان زندانی محکوم به حبس ابد نوشت: چهره اش را هنوز به خاطر دارم . چشمانش پرنفوذ بود، اراده ای آهنین داشت ، حرف زدنش دقیق و شمرده بود و زندان را به معنای واقعی هیچ می انگاشت.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نرگس محمدی، در صفحه شخصی خود در بخشی از نوشته خود در مورد زینب جلالیان نوشته است: زینب به دلیل شکنجه های هولناک جسمی و روانی بیماری هایی دارد که شکنجه گران برای اعمال فشار بیشتر او را از حق درمان محروم کرده اند. او در زندانهایی نگهداری می شود که فاقد امکانات بهداشتی است و نیاز به درمان فوری دارد.

متن کامل نوشته‌ خانم محمدی:

چهره اش را هنوز به خاطر دارم. چشمانش پرنفوذ بود، اراده ای آهنین داشت، حرف زدنش دقیق و شمرده بود و زندان را به معنای واقعی هیچ می انگاشت. از مواجهه دادنش با پدر و مادرش برایم گفت. از شکنجه های هولناک حبس در سلول انفرادی گفت.

زینب می گفت سلول من منفذی به بیرون نداشت، بعد از ماهها حساب روز و شب از دستم رفت. یک بار تصور می کردم شب است، دندانهایم را شستم تا بخوابم، زندانبان در را باز کرد، گفت بیا بیرون. گفتم میخوام بخوابم. گفت بیا. از راهرو رد شدم در را باز کردم، آفتاب وسط آسمان بود.

همین چند جمله برای من کافی بود تا بفهمم شکنجه سفید یعنی چه؟ به اراده اش غبطه می خوردم و با احترامی که از تمام وجودم بر می خاست، نگاهش می کردم. عمر این همسلولی بودن کوتاه بود و دیگر ندیدمش. فایل صوتی اخیر را شنیدم.

زینب به دلیل شکنجه های هولناک جسمی و روانی بیماری هایی دارد که شکنجه گران برای اعمال فشار بیشتر او را از حق درمان محروم کرده اند. او در زندانهایی نگهداری می شود که فاقد امکانات بهداشتی است و نیاز به درمان فوری دارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49220

«قلع و قمع» اثر هنری در گرگان در پی انتقاد از دیده شدن ساق پای مجسمه زن

روزنامه شرق

روز شنبه به نقل از روح‌الله حسینی، سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان، تایید کرد که مجسمه‌های تازه نصب‌شده در شهر گرگان با دستور دادستانی «جمع‌آوری و قلع و قمع» شده‌اند.

پیشتر صفرعلی پایین‌محلی، رئیس شورای شهر گرگان، گفته بود مجسمه‌ای که اخیرا در یکی از میادین این شهر نصب شده بود «برای انجام برخی اصلاحات جمع‌آوری و به زودی با اعمال تغییرات بار دیگر نصب خواهد شد».

آقای پایین‌محلی درباره اصلاحات مورد نظر توضیح نداده بود، ولی روز پنج‌شنبه هفته گذشته برخی از کاربران مدافع حجاب اجباری، نصب این مجسمه را ترویج و تبلیغ بی‌حجابی توصیف کرده‌ بودند.

همچنین گفته شده که برخی افراد به خاطر این که مچ پای مجسمه زن برهنه بوده، به نصب آن معترض شده‌اند.

در همین حال رئيس شورای شهر گرگان گفته است که هدف آنها از نصب این مجسمه این بوده است که نشان دهند «روابط خانوادگی، نوع پوشش و حضور در اجتماع تحت تاثیر رسانه به سمت و سوی خلاف اخلاقیات جامعه گرایش پیدا می‌کند».



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49217

۴ مصدوم در واژگونی خودرو در آزادراه پیامبر اعظم(ص)/کودک ۳ ساله قربانی شد


ایسنا/آذربایجان شرقی سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی گفت: واژگونی خودرو در آزادراه پیامبر اعظم (ص) (محدوده شهرستان هشترود)، چهار مصدوم و یک کشته برجا گذاشت.

وحید شادی نیا در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد:عصر امروز چهارشنبه، سوم فروردین ماه، گزارش این حادثه به مرکز اورژانس استان اطلاع داده شد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: به دنبال این حادثه، دو اکیپ اورژانس از پایگاه‌های هشترود عازم محل شده و اقدامات پیش بیمارستانی را برای مصدومان آغاز کردند.

وی ادامه داد: بر اساس گفته‌ی کارشناسان اعزامی، دختر سه ساله در اثر شدت جراحات وارده جان باخته بود.

شادی نیا گفت: چهار مصدوم حادثه تحت مراقبت‌های درمانی اورژانس به بیمارستان هشترود انتقال یافتند.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از کمربند برای تمامی سرنشینان حیاتی بوده و بایستی برای کودکان از صندلی کودک استفاده شود؛ هم‌چنین توصیه می‌شود که کودکان زیر ۱۲ سال درصندلی عقب قرار بگیرند.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42554

حادثه در شهربازی مریوان جان یک کودک سه ساله را گرفت

مریوان- معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر مریوان از جان باختن کودکی سه ساله به دلیل سقوط از وسایل شهربازی خبر داد.
شادمان اسدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: روز چهارشنبه کودک سه ساله‌ای از یکی از ابزارهای بازی «کشتی صبا» در شهربازی مریوان سقوط کرده و به شدت زخمی می‌شود.

وی افزود: پس از تماس تلفنی با مرکز پیام این جمعیت، بلافاصله تیم‌های امدادی به محل اعزام شده و فرد مصدوم را به بیمارستان منتقل کردند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر مریوان اظهار داشت: کودک مصدوم این حادثه متأسفانه به دلیل جراحات زیاد پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42551

۱۴۰۱ فروردین ۵, جمعه

سخنگوی سازمان آتش نشانی اصفهان خبر داد؛ نجات کودک ۷ ماهه از مرگ حتمی / جسد مرد ۷۰ ساله از چاه خارج شد

اصفهان – سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان از نجات کودک هفت ماهه از مرگ حتمی خبر داد.

فرهاد کاوه آهنگران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به مهم‌ترین حوادث ۲۴ ساعت اخیر در اصفهان اظهار داشت: در یکی از این حوادث کودک هفت ماهه به دلیل بی توجهی نسبت به استفاده از وسایل گرمایشی غیر استاندارد دچار گاز گرفتگی شده بود.

وی افزود: این حادثه به دنبال گشت شبانه نیروهای آتش نشانی اصفهان در ساعت ۵۰ دقیقه بامداد در باغ فدک گزارش شده است.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان ادامه داد: با اقدام سریع آتش نشانان درب چادر باز و کودک مذکور که در چند قدمی مرگ حتمی بود از داخل چادر خارج و تحویل عوامل اورژانس شهر شد.

وی همچنین به همکاری آتش نشانان با نیروی انتظامی جهت خارج کردن جسد از داخل چاه خبر داد و گفت: این عملیات در ساعت ۱۱ و ۱۲ دقیقه ظهر امروز انجام شده است.

کاوه آهنگران ادامه داد: برای این عملیات نیروهای آتش نشانی از ایستگاه‌های ۱۵ و پنج به محل حادثه اعزام شدند.

وی با بیان اینکه محل حادثه محدوده روستای سمسور بود، اضافه کرد: جسد مرد حدوداً ۷۰ ساله که چند روزی از سقوط و مرگش می‌گذشت از چاه خارج و تحویل عوامل انتظامی شد.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: تشخیص علت و زمان دقیق حادثه به عوامل قضائی و انتظامی است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42542

مهتاب قلی‌زاده، روزنامه‌نگار برای برگزاری دادگاه احضار شد

اخبار روز

مهتاب قلی‌زاده، روزنامه‌نگار برای برگزاری دادگاه به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب احضار شد.

به گزارش روزنامه‌نگاران مستقل ایران، دادگاه این روزنامه‌نگار روز شانزده فروردین و با شکایت سازمان اطلاعات سپاه، برای رسیدگی به سه اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و تشویق به فساد برگزار می‌شود.

مصاحبه با رسانه‌های خارج از ایران، اطلاع‌رسانی درباره اعتراضات خوزستان، فعالیت‌های توییتر و اینستاگرامی، گفتن نه به حجاب اجباری و تلاش برای ورود به ورزشگاه را از مصادیق اتهام‌های او است.

در مرداد ماه سال ۱۴۰۰ پنج تن از نیروهای سازمان اطلاعات سپاه با توسل به زور وارد منزل این روزنامه‌نگار شدند و وسایل شخصی او از جمله پاسپورت، لپ‌تاپ، گوشی تلفن همراه و برخی دیگر از وسایل شخصی او را ضبط کردند و پس از آن بارها تحت فشار سپاه بازجویی شد.

وی در آذرماه با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی، به طور موقت آزاد شده و پس از آن او ممنوع‌الخروج شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49205

تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات مهتاب قلیزاده

خبرگزاری هرانا

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مهتاب قلیزاده، خبرنگار ساکن تهران، روز سه شنبه ۱۶ فروردین ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهتاب قلیزاده، خبرنگار ساکن تهران، به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم قلیزاده در تاریخ ۱۶ فروردین ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.
حانم قلیزاده در تاریخ ۲۰ آذرماه، پس از تفهیم اتهام توسط شعبه دوم دادسرای اوین با تودیع قرار آزاد شده بود. طی این جلسه اتهامات مطروحه علیه وی “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تشویق به فساد از طریق تلاش برای ورود به ورزشگاه در بازی تیم ملی ایران و سوریه در جریان رقابت های مقدماتی جام جهانی” عنوان شد.

منزل مهتاب قلیزاده پیشتر در مردادماه سال جاری توسط ماموران امنیتی مورد تفتیش قرار گرفته بود. ماموران در جریان این تفتیش برخی از لوازم شخصی خانم قلیزاده از جمله تلفن همراه و لپ تاپ او را ضبط کردند. اندکی پس از این تفتیش، خانم قلیزاده در چند نوبت به دفتر یکی از نهادهای امنیتی احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=49202

۱۴۰۱ فروردین ۴, پنجشنبه

اسیدپاشی بر روی قربانی کودک همسری در جهرم؛ متهم بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – مردی در یکی از روستاهای شهرستان جهرم که اقدام به اسیدپاشی بر روی همسر ۱۷ ساله خود کرده بود بازداشت شد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صداوسیما، مردی در یکی از روستاهای شهرستان جهرم که اقدام به اسیدپاشی بر روی همسر ۱۷ ساله خود کرده بود بازداشت شد.

سرهنگ رزمجویی فرمانده انتظامی جهرم گفت: “در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر یک فقره اسید پاشی در یکی از روستا‌های این شهرستان، بلافاصله شناسایی و دستگیری عامل در دستور کار ماموران پلیس قرار گرفت”.

وی افزود: “ماموران انتظامی بخش کردیان در بررسی‌های اولیه مطلع شدند که فردی حدودا ۲۵ ساله به علت اختلاف خانوادگی پس از پاشیدن اسید بر روی اعضای بدن همسرش سریعا از محل متواری شده است”.

سرهنگ رزمجویی با بیان اینکه ماموران پس از انجام تحقیقات اولیه موفق شدند متهم را در کمتر از ۲ ساعت شناسایی و دستگیر کنند، گفت: “این فرد، انگیزه خود را مشکلات خانوادگی با همسر ۱۷ ساله خود عنوان کرد”.

فرمانده انتظامی جهرم ادامه داد: “متهم برای سیر مراحل قانونی روانه دادسرا شد”.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.

در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42539

مهمترین دلایل کمردرد کودکان

کمر درد کودکان می تواند به دلایل مختلفی مثل بر دوش کشیدن کیف های سنگین باشد ولی اگر این کمردرد ادامه دار باشد مشکوک به ابتلا به بیماری هستند.

به گزارش ایلنا، امروزه کمردرد در بین کودکان بیش از قبل رواج پیدا کرده است و بعضی از افراد معتقدند که زندگی پر جنب و جوش مدرن و استفاده از کیف های سنگین مدرسه باعث این اتفاق شده است. در کل به هیچ وجه نباید این موضوع را نادیده گرفت و البته ممکن است که کودک شما به کمردرد موقتی مبتلا شود و بعد از مدتی خود به خود بهبود پیدا کند اما گاهی اوقات این موضوع شدید می شود و نیاز به درمان جدی دارد . کمردرد در کودکان و در نوجوانان با یکدیگر متفاوت است و معمولا کودکان در صورت تجربه کمردرد احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری جدی دارند تا نوجوانان.

کودکانی که 4 سال به پایین هستند، ممکن است که علائم زیر را هم هنگام کمردرد داشته باشند:

کاهش وزن و تب

بی حسی و ضعف

سخت راه رفتن

درد در یک پا یا هر دو پا

مشکلات روده و مثانه

سخت خوابیدن به علت درد

هرچقدر این کمردرد بیشتر و شدید تر شود، نیاز به درمان نیز بالاتر می رود.

حتما باید کوچکترین علائم را به پزشک گزارش دهید و سریعا برای درمان آن اقدام کنید . فعالیت های کودک در سنین مختلف متفاوت است و معمولا کودکان بین 5 تا 10 سال، حرکات پرخاشگرانه کمتری نسبت به کودکان بالای 10 سال دارند ، پس تشخیص معمولا به در نظر گرفتن سن کودک مربوط می شود .

1. اگر کودک شما زیر 10 سال است:

کودکان در این سن درگیر حرکت یا فعالیت خاصی نیستند.

هر درد یا ناراحتی می توانند کوتاه مدت باشد.

احتمال عفونت ستون فقرات و تومور در این کودکان وجود دارد که سریعا باید آزمایش داده شود.

2. اگر کودک شما بالای 10 سال است:

اگر کودک شما در این سن درگیر ورزش ها و فعالیت های فیزیکی شدید باشد، احتمالا این مشکل به دلیل ضربات خواهد بود.

احتمال مشکلات دیسک کمر، شکستگی و فشردگی استخوان ها ، درد مفصل و آسیب به مهره ها در این کودکان بالاتر است .

در هر صورت باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

کمر درد کودکان

علت های فیزیکی کمردرد در کودکان

علت های کمردرد هم در قسمت بالای کمر و هم در قسمت پایین می تواند شامل موارد زیر باشد :

1. بد ایستادن و ژست بد بدنی مثل قوز کردن و خم راه رفتن.

2. انجام دادن ورزش هایی که باعث کشیدگی عضلات، فشار به رباط یا آسیب به ستون فقرات می شود.

3. روی کمر افتادن یا آسیب شدید به کمر.

4. بلند کردن اجسام بسیار سنگین

5. وارد شدن ضربه ناگهانی مثل تصادف ماشین

6. سبک زندگی بدون تحرک مثل تماشای تلویزیون به مدت چند ساعت یا مقابل کامپیوتر نشستن.

7. آسیب به بافت نرم مثل رگ به رگ شدن یا کش آمدن عضلات.

8. ورزش های رقابتی نیاز به تمرینات قوی و شدید دارد.

کمردرد بر اثر مشکلات پزشکی در کودکان:

همان گونه که کودکان درگیر فعالیت های بیشتری می شوند، آسیب های مشخصی به آن ها وارد می شود که ممکن است باعث درد در قسمت کمر نیز شود. این علت ها شامل موارد زیر است :

1. اسپاندیلولیز :

این مشکل در مفصل های ستون فقرات فرد وجود دارد که در صورت خم کردن کمر افزایش پیدا می کند و کشش بیش از حد کمر نیز می تواند باعث آسیب به این قسمت شود. معمولا ریکاوری این مشکل حدود 4 تا 6 هفته به طول می انجامد.

2. اسپوندیلولیستزیس :

این وضعیت زمانی ایجاد می شود که یک مهره روی مهره دیگر حرکت کند و این مشکل در دوران نوجوانی افزایش می یابد که ممکن است نیاز به جراحی نیز در فرد به وجود بیاید .

3. آسیب به دیسک کمر و ترک ستون فقرات :

این مشکل معمولا برای نوجوانانی بیشتر ایجاد می شود که در ورزش های سنگین مثل اسکیت ، اسکیت بورد یا دوچرخه سواری شرکت می کنند .

4. التهاب ستون فقرات :

این بیماری یک نوع عفونت است که در ناحیه ستون مهره ها رخ می دهد و یکی از علت های کمردرد در کودکان است.

5. تومور فقرات :

تومور فقرات در عصب نخاع می تواند خودش را با کمردرد نشان دهد که البته بسیار نادر است .

کمردرد در کودکان

علائم کمردرد در کودکان :

کودکانی که از کمردرد رنج می برند ، ممکن است علائم زیر را داشته باشند:

1. درد در عضلات کمر

2. احساس آسیب شدید به کمر

3. ناتوانی در خم شدن برای انجام فعالیت های روزانه

4. سردرد

5. درد در شانه

6. دردی که هنگام شب شدید تر می شود .

موارد شدید تر می تواند علائم زیر را به همراه داشته باشد :

بی حسی در بازو و ساق پا

ضعف بازو و ساق پا

بی اختیاری

تشخیص کمردرد در کودکان

در این بین پزشک سابقه پزشکی کودک را در نظر می گیرد و سوالاتی در مورد فعالیت های او می پرسد . برای پزشک مهم است که بداند نقطه درد دقیقا در کدام قسمت کمر است و آزمایش هایی مثل اشعه ایکس ، اسکن استخوان ، سی.تی اسکن و ام.آر.آی و پی.ای.تی نیز از فرد گرفته می شود .

درمان کمردرد در کودکان :

اگر کودک شما نیز از کمردرد رنج می برد حتما باید هرچه سریع تر درمان او را زیر نظر پزشک انجام دهید . حتی اگر وضعیت او شدیدتر هم نشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید .

1. داروها

در این شرایط معمولا استفاده از مسکن های امن برای کودک مجاز می شود.

همچنین از اسپری های بی حسی و پماد برای کاهش درد نیز استفاده می شود.

2. کیسه آب گرم

کیسه آب گرم نیز در از بین بردن درد عضلانی بسیار موثر است .

البته باید مواظب دمای آن باشید که پوست شما را نسوزاند.

3. تقویت کشش عضلات

در این حالت باید به فرزند خود کمک کنید تا کمی حرکات کششی انجام دهد.

این کار قدرت از دست رفته را برای انجام فعالیت های روزانه به او برمی گرداند.

4. بی حرکتی کامل توصیه نمی شود.

معمولا برای برطرف کردن کمردرد در این سنین، پزشک با استراحت مطلق موافق نیست.

پیشگیری از کمردرد در کودکان

اگر نگران ابتلای کودک خود به کمردرد هستید، می توانید با اقدامات زیر جلوی آن را بگیرید :

سعی کنید که احتمال و خطرات افتادن او را به حداقل برسانید و مراقبت خود را از او افزایش دهید.

هنگامی که روی تخت خوابیده ، اطراف او را بپوشانید تا احتمال آسیب و افتادن کمتر شود .

او را تشویق به راه رفتن و فعالیت در حد مفید کنید .

زمان تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر را در او محدود کنید و به او یاد بدهید که چگونه صاف روی صندلی بنشیند و قوز نکند .

برای او صندلی های استاندارد بخرید .

او را درگیر فعالیت ها و تمرین های روزانه کنید .

پیشگیری کمردرد

چه زمانی کمردرد کودک نگران کننده است ؟

شرایطی وجود دارد که والدین باید در آن ، شرایط را جدی بگیرند که شامل مواردی است که در ادامه این بخش از نمناک خواهید خواند .

1. درد شبانه

لزوما نمی توان گفت که درد کمر در شب نشان دهنده مشکل جدی است اما حتما باید آن را سریعا به پزشک اطلاع دهید .

2. کمردرد عضلانی

این نوع کمردرد معمولا به دلیل آسیب دیدگی در ورزش یا استراحت بیش از حد به وجود می آید. درمان آن نیز معمولا از طریق ورزش هایی مثل یوگا و حرکات کششی است .

3. ترک استخوانی

این ترک ها به دلیل فشار زیاد وارد شده به کمر است که معمولا در مهره ها ایجاد می شود و این بیماری درمان کامل و قطعی ندارد اما تا حد زیادی می توان مشکلات آن را کم کرد که البته وجود آن بسیار نادر است .

4. مشکلات دیسک کمر

دیسک کمر نیز در کودکان کمتر دیده می شود اما هرچه سریع تر باید درمان آن را آغاز کرد و اگر مشکل دیسک کودک شدید باشد ، معمولا بهترین راه درمان آن جراحی خواهد بود .

5. عفونت

عفونت نیز یکی دیگر از مشکلات ستون فقرات است که هرچه سریع تر باید درمان شود که عفونت همراه با درد و تب همراه است .

6. تراز نبودن ستون فقرات

این مشکل با یک آزمایش ساده و معاینه فیزیکی قابل تشخیص است که انواع خفیف آن با تمرین های اصلاحی و انواع شدید با جراحی درمان می شود .

7. تومور

تومور گاهی اوقات با درد بسیار شدید و گاهی اوقات کاملا بدون درد است . درمان تومور به نوع آن بستگی دارد که در اکثر موارد جراحی پیشنهاد می شود و تومورهای سرطانی نیاز به درمان های ترکیبی دارند که دارو ، پرتوافکنی و جراحی را شامل می شود.

منبع:نمناک

انتهای پیام/



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42536

تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد

۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...