۱۴۰۰ آبان ۹, یکشنبه
علی آباد کتول؛ مصدومیت ۷ دانش آموز و ۳ معلم بر اثر ریزش دیوار مدرسه
۰۸ آبان ۱۴۰۰
خبرگزاری هرانا – امروز شنبه ۸ آبان ماه، بر اثر ریزش دیوار یک مدرسه در علی آباد کتول، ۷ دانش آموز و ۳ معلم مصدوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، امروز شنبه ۸ آبان ۱۴۰۰، سرپرست جمعیت هلالاحمر علیآبادکتول از ریزش دیوار یک مدرسه در علیآبادکتول خبر داد.
ربیع الله افشانی در این خصوص گفت: “ساعت ۹:۴۴ دقیقه صبح امروز شنبه ۸ آبانماه ریزش دیوار یک مدرسه در علیآبادکتول به وقوع پیوست. بلافاصله بعد از این حادثه ۷ تیم امدادی جمعیت هلالاحمر به محل اعزام شدند”.
وی افزود: “تعدادی کودک در این حادثه مصدوم شدند که توسط نیروهای امدادی و آتشنشانی و با همکاری اورژانس از زیر آوار رهاسازی شدند”.
بر اساس گزارش اورژانس گلستان، در این رویداد ۷ دانش آموز و ۳ معلم مصدوم شدند.
لازم به ذکر است پیشتر مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان گلستان از فرسودگی بیش از ۳۵ درصد مدارس این استان خبر داده و اعلام کرده بود: “در استان گلستان ۲ هزار و ۲۰۰ مدرسه با ۱۲ هزار کلاس درس وجود دارد که نیازمند بازسازی هستند”.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=40656
کارشناس فرهنگ و رسانه کودک: برنامه اعجوبهها یکی از خطرناکترین برنامهها است
۰۴ آبان ۱۴۰۰
ایسنا/قم کارشناس فرهنگ و ارتباطات کودکان و نوجوانان بابیان اینکه امروزه کودکان به اتومبیل تبدیلشدهاند، گفت: برنامه اعجوبهها یکی از خطرناکترین برنامهها است؛ زیرا در آن کودکان برای فخرفروشی تربیت میشوند تا والدین کمبودهایی که در زندگی داشتند را جبران کنند همچنین کودکان حاضر در این نوع رقابتها کودکی نمیکنند
دکتر محسن ربانی، کارشناس فرهنگ و ارتباطات، در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: برخی مشکلات از ویژگیهای جامعه مدرن و پست مدرن است و راه گریزی برای آن وجود ندارد؛ اما برخی از مشکلات مربوط به انسان پستمدرن است که با توجه به شرایطی که دارد به این مشکلات دامن میزند.
وی بیان کرد: مثلاً اگر کودکان در رابطه با فضای مجازی مشکلاتی دارند این امر به والدین برمیگردد که آنها آدمهای جامعه مدرن و پستمدرن هستند و حوصله رفتار با کودکان و زندگی کردن با آنها را ندارند.
وی بابیان اینکه فضای مجازی محسناتی مانند شفافیت دارد که از بروز فسادهای مختلف اداری، اقتصادی و…جلوگیری میکند، اظهار کرد: فضای مجازی همه افراد را درگیر کرده است؛ اما کودکان به دلایل متعدد درگیری بیشتری با این فضا دارند و چون نیمی از جامعه را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند و اگر اتفاقی بیفتد بازتاب آن در جامعه، کشور و فرهنگ مشخص میشود.
وی با اشاره به اینکه به دلیل ارزشمندی کودکان در جامعه مدرن آنها زیر ذرهبین هستند، تصریح کرد: در قرن ۲۱ کودکان از عضو کوچک جامعه به شخصیتی مهم و ارزشمند تبدیل شدند همچنین آنها از نیرو مولد به نیرو مصرفکننده تبدل شدند و همین بالا رفتن هزینههای کودکان سبب شد که والدین نسبت به کودکان حساستر شوند.
کارشناس فرهنگ و ارتباطات ادامه داد: درگیر کودکان با فضای مجازی از دو_ سهسالگی شروع میشود که این مهارت استفاده از رسانههای نوین در کودکان، محاسن و آسیبهای قابلتوجهی دارد.
وی با اشاره به اینکه در خردسالی عمده آسیبها به رشد کودک برمیگردد، اظهار کرد: کودکان تا سن بلوغ در رشد به سر میبرد و تا سهسالگی مغز خردسال رشد میکند که استفاده بیشازحد از این رسانه در سنین خردسالی باعث مختل شدن این رشد میشود.
ربانی بابیان اینکه یکی دیگر از آسیبهایی این فضا برای کودکان دارد آسیبهای اخلاقی و وفور اطلاعات است، عنوان کرد: آسیب وفور اطلاعات به معنای این است که فرد تصور دانستن میکند در حالی که اطلاعات زیادی ندارند و تبدیل به اقیانوسی به قطر یک انگشت میشوند.
فضای مجازی فرصت یا تهدید؟
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی همانند خیابانی است که از رانندگان بیاحتیاط تا کودکی که قدمزنان به مدرسه میرود در آن هستند، تصریح کرد: فضای مجازی مجموعهای از پکیجها است که برخی از آنها مفید و برخی دیگر مضر هستند و باید بررسی شود که کدام بخش برای کودکان مفید است؛ زیرا کودکان ۶۰ مهارت باید یاد بگیرند که میتوان از فضای مجازی در این راستا استفاده کرد.
وی اظهار کرد: امروزه فضای مجازی کودکی را از بین برده است؛ زیرا کودک به میزان یک فرد بزرگسال به اطلاعات دسترسی دارد و با مباحثی مواجه میشود که مناسب بزرگسالان است و حتی اگر مفهوم آن هارا متوجه نشود اما به خاطر مواجه با آن اطلاعات، آسیب اش را دریافت میکند.
دانش بی موقع دردسر ساز است
وی بابیان اینکه این امر منجر میشود که روند رشد کودک از بین برود و کودک بدون آن که روند کودکی کاملی داشته باشد وارد فضای بزرگسالی میشود، گفت: یکی از علل بلوغ زودرس، اطلاعاتی است که کودکان خارج از سنشان با آن مواجه میشوند.
وی با اشاره به اینکه تأثیر رسانههای تصویری، آنی و سطحی است در حالی که رسانههای مکتوب تأثیری کند و عمیق درند، اظهار کرد: جامعه ایران، بدون تجربه مدرنیته وارد پست مدرن شده است و روال عادی ورود رسانه مکتوب و رسانههای تصویری را طی نکرده است به همین دلیل رسانههایی مانند تئاتر، کتاب و… نمیتوانند با فضای مجازی رقابت کنند.
کارشناس فرهنگ و ارتباطات افزود: برای نهادینه شدن یک فراورده مادی فرهنگی، سالها زمان نیاز است به همین خاطر فرهنگ استفاده از فضای مجازی نیز سالها طول میکشد تا نهادینه شود.
وی عنوان کرد: عمده آسیبها مربوط به خانوادههای متوسط شهری است که افراد حوصله مادرانه قبلی را ندارند و چون وارد فضای کودک ارزشمند هم شدند نمیخواهند به کودک فشار بیاورند.
مرز اقتدار و قدرت را بشناسید!
ربانی تأکید کرد: یکی از اشتباهات والدین این است که اقتدار را باقدرت اشتباه میگیرند؛ مادر باید مقتدر باشد و این اقتدار به معنا کتک زدن کودک نیست بلکه به معنای این است که اگر میگوید فقط یک ساعت میتوانی از تلفن همراه استفاده کنی تحت هیچ شرایطی نظرش عوض نشود.
وی با اشاره به اینکه کودکان متوجه مرزها میشوند اما این امر در صورتی است که مرز تعریف شود، بیان کرد: نهی باید همراه با تشویق باشد همچنین برنامهریزی برای کودکان نباید به صورت پادگانی باشد و باید برای اموری که نهی میشود جایگزین فراهم شود.
کارشناس فرهنگ و ارتباطات در خصوص خرید تبلت و تلفن همراه برای کودکان گفت: کودک تا سن پنج_ شش سالگی نباید احساس مالکیت و انحصار داشته باشد؛ زیرا اگر تلفن همراه والدین مدت طولانی هم در اختیار فرزند باشد، کودک میداند که والدین میتوانند آن را بگیرند.
وی افزود: در سنین ممیزی، در صورتی که کودک بداند مالک نیست به صورت مناسبتر استفاده میکند و هر چیزی را جستوجو نمیکند به همین خاطر از بروز بسیاری از آسیبها جلوگیری میشود البته والدین باید نسبت به محتوایی که در موبایلشان دارند دقت کنند.
فرزندان آیینه والدین هستند
ربانی بابیان اینکه تربیت به گفتن نیست بلکه به منش است، ادامه داد: هر چقدر والدین به موبایل وابستگی داشته باشند فرزندان هم به همان نسبت وابستگی پیدا میکنند.
وی در رابطه با آسیب ناشی از قطع ارتباط با انسانها و محیط طبیعی در دوران کرونا گفت: دور شدن خانوادهها از محیط های طبیعی مانند بوستانها و… سبب وابستگی به تلفن همراه میشود و با خاکبازی و گِل بازی در خانه میتوان با محیط طبیعی ارتباط برقرار کرد همچنین افزایش ارتباط والدین با فرزندان مانند بازی کردن با آنها میتواند کمبود ارتباط با دیگران جبران کند.
وی بابیان اینکه امروزه کودکان به اتومبیل تبدیلشدهاند، اظهار کرد: برنامه اعجوبهها یکی از خطرناکترین برنامهها است؛ زیرا در آن کودکان برای فخرفروشی تربیت میشوند تا والدین کمبودهایی که در زندگی داشتند را جبران کنند همچنین کودکان حاضر در این نوع رقابتها کودکی نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه حضرت محمد (ص) میفرماید به پنج دلیل کودکان را دوست دارم اول برای اینکه میسازند و خراب میکنند؛ زیرا نشان دهنده این است که وابستگی به دنیا ندارند دوم برای اینکه به راحتی گریه میکنند، گفت: وقتی کودک از این فضا دور شود و تبدیل به کودکی شود که ما میخواهیم در بزرگسالی هم ارتباط عاطفی برقرار نمیکند و سرخورده میشود همچنین بسیاری از مشکلات نوجوانان مانند خودکشی نشاءت گرفته از کودکی نکردن است.
کارشناس فرهنگ و ارتباطات با تأکید به اینکه در بزرگسالی هم باید کودکی کرد، اظهار کرد: ائمه (ع) و پیامبر (ص) در ۶۳ سالگی کودکی میکردند و پیامبر اکرم (ص) زمانی که در بازار میرفتند و شاگردانشان را میدیدند از پشت چشمانشان را میگرفتند اما امروز افراد برای خودشان قائل هستند.
وی بابیان اینکه حضرت عیسی (ع) میفرماید اگر کودکیتان را حفظ کنید به ملکوت نزدیک میشوید، اظهار کرد: امروزه افراد تبدیل به جالباسی و عناوین شدهاند و رسانهها و سیستم آموزشی باید یاد بدهند که افراد خودشان اصالت دارند؛ زیرا رقابت بین دارائیها و عناوین در کودکان وحشتناک است.
کودک، بزرگسال کوچک نیست
ربانی با اشاره به اینکه در مورد فضای مجازی و سواد رسانهای تحقیقاتی انجام شده است؛ زیرا دغدغه آن وجود دارد اما به طور ویژه در زمینه کودکان کاری صورت نگرفته است، بیان کرد: بین کودکان و کودکی تفاوت وجود دارد اما در ادبیات علمی و آکادمیک این تفاوت وجود ندارد و کودک زیرمجموعه دانشآموز، سلامت کودک، کودک کار و… تعریف میشود.
وی بابیان اینکه در اسلام برای کودک هویتی مستقل تعریف شده است، ادامه داد: در روانشناسی نیز کودکی به عنوان مقدمه بزرگسالی مطالعه میشود و فقط در جامعهشناسی کودک در اروپا مطالعاتی درباره کودک آغاز شده است.
کارشناس فرهنگ و ارتباطات بیان کرد: ادبیات کودک تنها شاخهای هست که در ایران به صورت تخصصی در رابطه با کودک کار شده است که بعد از انقلاب نیز بسیار پیشرفت کرد و جز افتخارات انقلاب محسوب میشود.
وی عنوان کرد: آسیب اجتماعی امری مطلق نیست و وابسته به معیارهای جامعه است به همین خاطر گاهی رخ دادی در یک جامعه آسیب اجتماعی تلقی میشود و اما در جامعهای دیگر جز محسنات محسوب میشود.
ربانی در رابطه با تنبیه کودکان گفت: تنبیه به معنای زدن کودک نیست و در روایت نیز بیان شده است که برای تنبیه، کودکان را نزنید و فقط با آنها قهر کنید؛ اما این قهر هم نباید طولانی شود که به این رفتار در اصطلاح بیتوجهی هوشمندانه میگویند.
انتهای پیام
source https://koodak.bashariyat.org/?p=40653
پر کشیدن شادی از پارک شادی یزد
۰۵ آبان ۱۴۰۰
ایسنا/یزد پارک شادی یزد یکی از اماکن شاخص تفریحی و سرگرمی مرکز استان سالهای سال است که روی شادی کودکان این دیار را به خود ندیده است.
مدیر مرکز خلاقیت شهرداری یزد به تازگی در گفتوگو با ایسنا به اهمیت وجود مراکز تفریحی در تربیت کودکان اشاره و تاکید کرده بود ولی در پایش مراکز تفریحی و پارکهای شهر میراث جهانی که همواره شهروندانش از کمبود آنها در شهرشان گلایه دارند، تعطیلی و بلاتکلیفی چندین ساله بزرگترین مجموعه تفریحی شهر یعنی پارک شادی بسیار جلب توجه میکند.
این پارک که تقریباً جزو اولین پارکهای شادی در استان یزد است به انواع وسایل بازی برقی مجهز شد و بسیاری از کودکان قدیم و میانسالان امروز یزد خاطراتی شیرین از آن دارند ولی کهنه شدن تجهیزات و بیتوجهی به بروزرسانی وسایل بازی این پارک آن را در سالهای دهه ۸۰ کمی بیرونق و در سالهای اخیر به پارکی متروکه تبدیل کرده است.
مجموعهی پارک شادی یزد که یکی از قدیمیترین پارک های این شهر تاریخی محسوب میشود، در زمینی به وسعت سه هکتار در سال ۱۳۶۰ در بافت جدید بلوار دانشجوی این شهر ایجاد شد. گونهی غالب درختان سر به فلک کشیده این پارک، درختان کاج و نارون بود لذا در دهههای ۶۰ و ۷۰ فضای این پارک به طبیعتی دلانگیز و زیبا تبدیل شده بود.
البته اخیراً اقداماتی در راستای زیباسازی شهر در حاشیهی پارک از سوی شهرداری منطقه ۲ در حال انجام است ولی با توجه به اهمیت وجود مراکز تفریحی در شهر، این پارک برای رونق مجدد نیازمند انتظار نگاه مسئولان است.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=40650
چهار متهم در یک پرونده توسط دادگاه انقلاب شهریار به سه سال و شش ماه حبس محکوم شدند
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
میثم غلامی، مهران دلفان آذری، فریبا اسدی و مسعود وظیفه، که پیشتر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند، از سوی دادگاه انقلاب شهریار مجموعا به سه سال و شش ماه حبس محکوم شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ میثم غلامی، مهران دلفان آذری، فریبا اسدی و مسعود وظیفه، چهار متهم در یک پرونده توسط دادگاه انقلاب شهریار شعبه دوم مجموعا به سه سال و شش ماه حبس محکوم شدند.
بر اساس این حکم که در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۴۰۰، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار صادر و به تازگی به آنها ابلاغ شده است، مهران دلفان آذری، میثم غلامی، فریبا اسدی هر یک از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری و مسعود وظیفه از بابت اتهام «معاونت در تبلیغ علیه نظام» به ۶ ماه حبس با احتساب ایام بازداشت محکوم شدند.
یک منبع مطلع در خصوص این پرونده به گزارشگر کمپین گفت: «دادستان شهر قدس نسبت به حکم صادره اعتراض کرده و خواستار افزایش مجازات این شهروندان شده است.»
همچنین علیه خانم اسدی در دادگاه انقلاب فردیس نیز پرونده ای دیگر از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام از طریق چاپ و پخش تراکت،» تشکیل شده است.
مهران دلفان آذری، میثم غلامی، فریبا اسدی و مسعود وظیفه در بهمن ماه سال ۹۹ از بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروه های مخالف نظام» توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
بازداشت مهران دلفان آذری و فریبا اسدی اوایل بهمن ماه ۹۹ در شهر قدس و میثم غلامی و مسعود وظیفه در تاریخ ۱۶ بهمن ماه همان سال در ورامین صورت گرفته است.
از میان آنها فریبا اسدی، مدتی پس از بازداشت با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. مهران دلفان آذری، میثم غلامی و مسعود وظیفه نیز با پایان مراحل دادرسی به زندان تهران بزرگ منتقل شدند. مسعود وظیفه چندی پیش از زندان تهران بزرگ آزاد شده است.
مهران دلفان آذری و میثم غلامی اواسط مهرماه ۱۴۰۰، در پی بروز درگیری و ضرب و شتم شماری از زندانیان سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، همزمان با ۱۲ تن دیگر از این زندانیان به سالن ۱ تیپ دو این زندان منتقل شدند.
انتقال این زندانیان به سالن ۱ که با عنوان بند دربسته نیز شناخته میشود، با حضور شماری از مقامات زندان به صورت اجباری و علیرغم شرایط غیراستاندارد و نامناسب این سالن صورت گرفته است.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46765
گلایه مدیران زندانها از کمبود اعتبارات/ دیدار با زنان زندانی
مهر
معاون قضائی سازمان زندانها در بازدید انسیه خزعلی از ندامتگاه زنان استان تهران گفت: متأسفانه به دلیل کمبود اعتبارات شاهد فرسودگی زندانها هستیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری با حضور در ندامتگاه زنان استان تهران، از نزدیک به بررسی وضعیت رسیدگی به زندانیان این مرکز پرداخت و ضمن حضور در بخشهای مختلف، با برخی از این مددجویان نیز به گفتگو نشست.
در بخشی از این دیدار که با حضور مدیران سازمان زندانها همراه بود، مهدی فراهانی معاون قضائی این سازمان اظهار داشت: مدیران رده بالای کشور ما مدام به سمت ساخت اماکنی مثل سینما یا مجموعه ورزشی ابراز تمایل میکنند اما برای آنان سخت است که بگویند در مدت کاریشان مثلاً یک زندان ساختهاند.
اگر به فکر ترمیم فرسودگی زندانها نباشید، به مشکلات زیادی دچار میشویم
وی تأکید داشت: به دلیل قدمت بالا، شاهد فرسودگی زندانها هستیم، ضمن اینکه اعتبارات مناسب با جمعیت کیفری و نوسازی امکانات رفاهی به سازمان زندانها تعلق نمیگیرد.
فراهانی ادامه داد: زندان یک مجموعه انسانی است؛ هر مجموعهای مانند یک مدرسه، بیمارستان یا حتی دانشگاه ظرفیت خود را اعلام و پس از تکمیل پذیرش اجازه ورود نمیدهد اما سازمان زندانها نمیتواند ورود و خروج را متوقف کند چراکه وظیفه نگهداری زندانیان آنهم بر اساس احکام قضائی را دارد.
فراهانی با تأکید بر حفظ امنیت شهروندان بواسطه نگهداری مجرمان در زندان گفت: اگر به فکر ساخت زندانهای جدید و ترمیم فرسودگیها نباشیم، در آینده نزدیک برای نگهداری زندانیان و تأمین نیازهای آنان دچار مشکلات بیشتر خواهیم بود.
پرسنل زندان با تمام قوا مراقب سلامتی زندانیان هستند
معاون سازمان زندانها با اشاره به ضرورت کمک تمام نهادهای اجتماعی در کاهش جمعیت کیفری گفت: در هر حوزهای کمکاری صورت گیرد بزهکاری تولید میشود و نتیجه آن ورود به زندان است. در شرایط حاضر کارکنان زندانها با تمام قوا مراقب سلامتی زندانیان هستند. در تمام دوران اخیر شیوع کرونا به دلیل عدم امکان فاصلهگذاری اجتماعی در زندانها، طرح قرنطینه دو مرحلهای در ورودیها اجرا شد که موفق بوده بطوریکه زندانها شرایط بهتری نسبت به سایر بخشهای جامعه داشته است.
گلایه مدیران زندانها از کمبود اعتبارات/ دیدار با زنان زندانی
فراهانی همچنین توضیح داد: حدود سه درصد کل زندانیان کشور را زنان تشکیل میدهند و با اجرای گسترده طرح پایش قضائی تا حد امکان تمام زندانیانی که حائز شرایط دریافت ارفاقات قضائی و قانونی هستند، آزاد میشوند. با این وجود درهای زندان به روی اندیشمندان و نیکوکاران برای آزادی همین سه درصد از جمعیت کیفری باز است.
به دلیل جایگاه «مادر» بودن، بیشترین امکانات را به ندامتگاه زنان اختصاص دادهایم
همچنین علی رستمی مدیرکل زندانهای استان تهران در این جلسه گفت: ندامتگاه زنان با هدف نگهداری زندانیان زن در یک مکان مشخص، ارائه خدمات بیشتر رفاهی و کمک به بازگشت شرافتمندانه به خانواده و جامعه در سال ۹۰ افتتاح شد. همگی مسئولین این مجموعه اعم از مدیر و کارکنان داخل مجموعه مانند مراقب، رئیس اندرزگاه، پزشک، پرستار، مددکار و دیگر همکاران را بانوان تشکیل میدهند و تلاش میشود به دلیل مادر بودن و روحیات خاص، بیشترین امکانات در اختیارشان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: دوری از خانواده به ویژه برای زنان سخت است؛ ۳۵ درصد از جمعیت کیفری این ندامتگاه را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند و همین امر نشان از آغاز آسیبی دارد که از نبود مادر خانواده، دامنگیر فرزندان و خود زندانی میشود.
مدیرکل زندانهای استان تهران ادامه داد: مهمترین اصل در حضور افراد در ندامتگاه، توانمندسازی آنان است تا پس از طی نمودن دوره محکومیت بتوانند راه صحیح زندگی را در پیش گیرند و بر این اساس هماکنون کلاسهای مختلف فرهنگی، تربیتی، حرفه آموزی و اشتغال برگزار میشود و حتی امکان ادامه تحصیل را نیز در تمام مقاطع و دانشگاه دارند.
وی با بیان اینکه ما زندانی را با آسیبهای مختلف اجتماعی و شخصیتی تحویل میگیریم، گفت: آنان محصول جامعهای هستند که وظایفش را به درستی انجام نداده است. اکثریت زنان بزهکار مخصوصاً محکومان موادمخدر به دلیل فقر مرتکب جرم شدهاند و اکنون برای قطع زنجیره بزهکاری، همه دستگاهها و ارگانها باید وارد میدان شوند و هر یک نقش خود را به درستی ایفا کنند.
زندان در نگهداری و اصلاح و تربیت زندانیان، نباید تنها بماند
رستمی اظهار داشت: البته ما از طریق انجمن حمایت از زندانیان و مرکز مراقبت بعد از خروج، حین حبس و پس از آزادی با همکاری نیکوکاران به مددجویان کمک میکنیم ولی کافی نیست و نباید زندان تنها بماند.
وی اظهار امیدواری کرد؛ با کمک دفتر معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری و نهادهای اجتماعی، ساختمان نیمهکاره سالن ملاقات ندامتگاه با تخصیص اعتبار تکمیل و از سوی دیگر مراحل انتقال این ندامتگاه نیز به محلی نزدیک شهر و کاهش مشکلات دوری راه و تردد خانوادهها و کارکنان میسر شود.
صغری خدادادی مدیر ندامتگاه زنان نیز ضمن گزارشی از وضعیت ارائه خدمات رفاهی، درمانی، بهداشتی و آموزشی ارائه داد. همچنین پس از پایان جلسه، انسیه خزعلی با حضور در بخشهای مختلف ندامتگاه زنان، از واحدهای مختلف ندامتگاه مانند اندرزگاهها، کارگاههای اشتغال و حرفهآموزی، نمایشگاه توانمندی مددجویان با عنوان گالری رهایی، کتابخانه و سالن آمفیتئاتر بازدید کرد.
در جریان این دیدار، مددجویان نیز به گفتگو با وی پرداخته و درخواستهای خود را که اغلب قضائی بود مطرح کردند. ضمن اینکه چند نفر از کارکنان این ندامتگاه مسائل و مشکلات حوزه کاری خود را با معاون رئیسجمهوری در میان گذاشتند و خواستار حل این مشکلات شدند.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46764
زندان وکیل آباد مشهد؛ نصرت بهشتی به اعتصاب غذای خود پایان داد
هرانا
نصرت بهشتی، فعال مدنی و فرهنگی بازنشسته ساکن مشهد، روز پنج شنبه ۶ آبان ماه، در پی اعزام به بیمارستان به اعتصاب غذای خود پایان داد. وی پیشتر در تاریخ ۲ آبان ماه دست به اعتصاب غذا زده بود. خانم بهشتی از تاریخ ۱۳ مردادماه در بازداشت به سر می برد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان، روز پنج شنبه ۶ آبان ۱۴۰۰، نصرت بهشتی، فعال مدنی و فرهنگی بازنشسته ساکن مشهد، در پی اعزام به بیمارستان به اعتصاب غذای خود پایان داد.
خانم بهشتی که از درد در ناحیه کلیه رنج می برد، پیشتر در تاریخ ۲ آبان ماه در اعتراض به مخالفت و جلوگیری مسئولان زندان و نیروهای امنیتی از اعزام وی به بیمارستان، دست به اعتصاب غذا زده بود.
نصرت بهشتی در تاریخ ۱۳ مردادماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در مشهد بازداشت شده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دسترس نیست.
خانم بهشتی پیش از این نیز سابقه بازداشت داشته است.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46763
مهر گزارش می دهد؛ چالش های آموزش و پرورش فردوس / از کمبود نیرو تا مدارس فرسوده
۰۶ آبان ۱۴۰۰
فردوس- مدارس تخریبی، کمبود نیروی انسانی و تجهیزات آموزشی به عنوان سه چالش مهم آموزش و پرورش فردوس مطرح شده است.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: مشکلات و چالشهای آموزش و پرورش شهرستان فردوس چهارشنبه شب در جلسهای با حضور نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی، مدیریت و معاونان آموزش و پرورش فردوس و جمعی از نمایندگان فرهنگیان های این شهرستان بررسی شد.
مدیر آموزش و پرورش فردوس در این جلسه سه چالش مهم این حوزه را در شهرستان فردوس مدارس تخریبی، کمبود نیروی انسانی و تجهیزات آموزشی برشمرد و تاکید کرد: بالاترین آمار مدارس تخریبی خراسان جنوبی متعلق به فردوس است که بیش از ۳۰ درصد مدارس شهرستان فرسوده بوده و باید نوسازی شود.
بحران کمبود نیروی انسانی
محمد ناظری با بیان اینکه شهرستان فردوس ۱۰ هزار و ۵۰۰ دانشآموز دارد، تصریح کرد: نیروی انسانی آموزش و پرورش شهرستان از هزار نفر به ۹۲۲ نفر تقلیل یافته و ۳۷۶ معلم تا سال ۱۴۰۵ بازنشست خواهند شد که اگر تدبیری اندیشیده نشود با بحران نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.
وی از کمبود نیروی انسانی در حوزه خدماتی خبر داد و افزود: از ۸۵ نیروی خدماتی ۲۰ نفر تغییر سمت داده شدهاند و مجبوریم با ۶۵ نیرو ۹۲ آموزشگاه را از نظر نیروی خدماتی مدیریت کنیم.
ناظری عنوان کرد: ۷۰ درصد تجهیزات مدارس فردوس فرسوده و قدیمی است و نیاز به ۱۰۰ دستگاه ملزومات هوشمند سازی مدارس داریم.
وی ادامه داد: برای تشویق حائزین رتبههای برتر مسابقات فرهنگی، قرآنی و آموزشی هیچ گونه منبع اعتباری در اختیار نداریم.
۱۰۰ درصد فضاهای ورزشی فردوس تخریبی است
مدیر آموزش و پرورش فردوس با بیان اینکه ۱۰۰ درصد فضاهای ورزشی شهرستان فردوس تخریبی است افزود: در تأمین هزینههای برق، آب و گاز سالنهای ورزشی نیز مشکل داریم.
وی با اشاره به اینکه در تأمین نیرویهای متخصص در حوزه پرورشی منع قانونی داریم، تاکید کرد: به عنوان نمونه حتی یک مددکار در این بخش نداریم.
ناظری اضافه کرد: در عدم رعایت سقف جمعیت کلاسها در استان رتبه دوم را داریم و در متوسطه نرم کلاسها از ۲۵ نفر به بالاست.
افتخارات آموزش و پرورش فردوس
وی گریزی نیز به موفقیتهای آموزش و پرورش فردوس در ۲ سال گذشته زد و گفت: رتبه ۶ آموزشی کشور، قبولی حدود ۵۰ دانشآموز در رشته پزشکی در کنکور سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰، برگزیده جشنواره خوارزمی استان از فردوس، ۷ رتبه برتر کشوری قرآنی و دهها رتبه برتر استانی در بخشهای مختلف آموزشی، پرورشی و قرآنی گواه بر استعداد و نبوغ دانش آموزان فردوسی است.
عدم اختصاص سرانه به مدارس، توسعه بی رویه مدارس خاص که موجب ایجاد تفکر فاصله طبقاتی در آموزش شده، مشکلات مهد کودکها و تعطیلی مطلق آنها در ایام کرونا و خسارات زیادی که متحمل شدهاند، مشکلات حقوق پایین نیروهای خدماتی و سرایداری و تبدیل وضعیت نیروی شاغل آموزش و پرورش از مهمترین مشکلات و کمبودهایی بود که معاونان آموزش و پرورش و نمایندگان بخشهای مختلف این حوزه مطرح و خواستار توجه ویژه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به آنها شدند.
نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: هزینهای که در آموزش و پرورش میشود سرمایه گذاری برای آینده مملکت و نظام است.
طرح رتبه بندی معلمان بزودی در صحن علنی مجلس مطرح میشود
حجت الاسلام مجید نصیرایی تاکید کرد: بزودی رتبه بندی معلمان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح میشود و خبرهای خوبی برای فرهنگیان خواهیم داشت.
وی احیای تربیت معلم پسران و افزایش سهمیه دانشگاه فرهنگیان در فردوس را از مهمترین اقدامات در جهت رفع کمبودی نیروی انسانی در این شهرستان برشمرد و قول مساعد داد سایر مشکلات مطرح شده را نیز به طور جد پیگیری کند.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=40647
پیشنهاد آموزش و پرورش برای بازگشایی دبستانها
۰۶ آبان ۱۴۰۰
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به پیشنهاد بازگشایی مدارس ابتدایی از اول آذرماه گفت: مدارس باید حداقل یک روز در هفته باز باشند و امکان ندارد مدرسهای خودش تصمیم بگیرد که آموزش را به طور کامل در فضای مجازی ادامه بدهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ «علیرضا کاظمی» در جمع خبرنگاران درباره ساماندهی نیروی انسانی به ویژه در تهران گفت: کمبود نیروی انسانی از معضلات همیشگی وزارت آموزش و پرورش است. امسال با افزایش ضریب اشتغال نیروهای موجود و افزایش ماندگاری نیروهای بازنشسته، ساماندهی نیروی انسانی انجام شد.
نگرانی از کمبود معلم
وی افزود: در شهر تهران از حدود 8 هزار نیروی مشمول بازنشستگی، 5 هزار معلم استمرار خدمت داشتند؛ بخشی از کمبودها را هم با خرید خدمات جبران کردیم، اما نگرانی برای سال آینده زیاد است و باید طراحی دقیقتری داشته باشیم که بخشی را با خرید خدمات جبران کنیم.
سرپرست وزارت آموزش و پررش درباره بازگشایی حضوری مدارس ابتدایی گفت: پیشنهادها درباره بازگشایی مدارس ابتدایی ارائه و در کمیته مربوط به ستاد ملی کرونا مطرح شده است اما هنوز در ستاد تصویب نشده و ممکن است نظرات دیگری داشته باشند که با پیشنهادات ما متفاوت باشد؛ جزئیات را روز شنبه پس از تصویب در ستاد ملی کرونا اعلام میکنیم.
75 درصد دانشآموزان واکسن زدند
کاظمی ادامه داد: پیشنهاد ما در قالب همان الگوی بازگشایی قبلی است. در طراحی که انجام دادیم بازگشایی مدارس را به واکسیناسیون دانشآموزان گره نزدیم، که البته با اقدام ارزشمند وزارت بهداشت، ضریب امنیت با واکسیناسیون دانشآموزان 12 تا 18 سال بالا رفته است. تا کنون 75 درصد دانشآموزان، 85 درصد معلمان و 100 درصد کارکنان واکسن زدهاند که ضریب سلامت را بالا میبرد.
وی تأکید کرد: مطالعات نشان میدهد در هیچ کجای دنیا واکسن برای مقطع ابتدایی تجربه و توصیه نشده، ضمن آنکه ابتلا در این گروه سنی بسیار کم مشاهده شده است. پیشنهاد ما این است که همانند دیگر مدارس، به سمت بازگشایی مدارس ابتدایی هم برویم و فرایندی را طراحی کنیم که بتوانیم از اول آذر آنها را نیز بازگشایی کنیم. این پیشنهاد ماست ولی تابع تصمیمی هستیم که ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ میکند.
کاظمی درباره نظارت بر مدارس و همچنین علت فعال بودن برخی مدارس ابتدایی اظهار کرد: مدارس فعال ابتدایی در پایههای اول و دوم آموزش حضوری دارند که با رعایت پروتکلها انجام میشود. همچنین نظارتها از سه طریق است؛ نخست نظارت وزارت بهداشت، دوم نظارت آموزش و پرورش از طریق سامانهها و سوم نظارتهای میدانی.
وی افزود: نحوه رعایت پروتکلها قبل از بازگشایی مدارس سنجیده میشود. باید کمک کنیم که پروتکلها رعایت شود، البته در ابتدای بازگشایی مدارس ممکن است با چالشهایی مواجه شویم، اما مطمئنم حضور دانشآموزان منجر به افزایش مهارت خودمراقبتی میشود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره رویه بازگشایی مدارس غیردولتی مطرح کرد: مدارس دولتی و غیردولتی را تفکیک نکردیم. تمام مدارس غیردولتی هم مشمول قواعد بازگشایی میشوند. اگر مدرسهای نتواند فاصله اجتماعی را رعایت کند باید دانشآموزان را به دو و سه گروه تقسیم کند. الگوی بازگشایی از 15 آبان به بعد ترکیبی است و به ظرفیت مدرسه بستگی دارد.
کاظمی در پایان یادآور شد: مدارس باید حداقل یک روز در هفته باز باشند و امکان ندارد مدرسهای خودش تصمیم بگیرد که آموزش را به طور کامل در فضای مجازی ادامه بدهد.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=40644
مدارس جدید پایتخت تنها جوابگوی افزایش جمعیت دانشآموزان تهران است/کمبودها همچنان باقیست
۰۶ آبان ۱۴۰۰
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با بیان اینکه در سال جاری ۶۵ پروژه آموزشی را با کمک خیرین تکمیل کرده و به بهره برداری رساندهایم که امید است تا آخر سال به ۹۰ پروژه برسد گفت: در تهران حداقل ۶۰ هزار افزایش جمعیت دانش آموزی داشتهایم که در بهترین حالت جوابگوی همین افزایش جمعیت دانش آموزی خواهد بود، بنابراین کمبودهای قبلی و سرانه پایین به قوت خودش باقی می ماند که امیدواریم حل شود.
به گزارش ایسنا، حسین پور در مراسم افتتاح پروژه های آموزشی منطقه ۱۸ شهر تهران با اشاره به وضعیت فضاهای آموزشی در تهران گفت: اقدامات ارزنده ای در چندسال اخیر صورت گرفته است، به عنوان مثال اوایل امسال بزرگترین مجتمع آموزشی در سطح کشور در منطقه ۱۰ شهر تهران با بیش از ۵۰ کلاس درس افتتاح شد.
وی افزود: مدارس سبز بر اساس سندتحول بنیادین باید عملیاتی شوند، سه پروژه به عنوان پایلوت انتخاب و شاخص های مدیریت مدرسه سبز اعمال شدند. مدل ها و الگوهایی را معرفی کرده ایم تا بتوانیم توجه اولیاء و خیرین را به موکدات سندتحول بنیادین جلب کنیم که مدرسه سبز و مجتمع های آموزشی حیات طیبه از این جمله هستند.
حسین پور با اشاره به وضعیت سیستمهای گرمایشی مدارس تهران گفت: ما در استان تهران شعله مستقیم در هیچ کدام از مدارس نداریم و همه به گرمایش استاندارد مجهز شدهاند. همه مدارس استانداردسازی شدهاند. همچنین موتورخانه مستهلک ۸۰ مدرسه امسال استانداردسازی شد. ۴۸ هزار و ۳۰۰ مترمربع از محوطه مدارس و ۳۲ هزارمترمربع از پشت بام مدارس را ایزوگام کردیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران ادامه داد: ۵۴ پروژه در سطح تهران به صورت راکد و غیرفعال رها شده بود که این پروژه ها در حال تکمیل هستند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات و چالش های ما انتقال جمعیت دانش آموزی از مناطق برخوردار به مناطق کم برخوردارتر است که شاید در تهران دهها هزار دانش آموز را شامل شود گفت: جمعیت و تراکم دانش آموزی متغیر و شناور است که برنامه ریزی برای تامین فضای آموزشی را با چالش هایی روبه رو می کند.
حسین پور با بیان اینکه در سال جاری ۶۵ پروژه آموزشی را با کمک خیرین تکمیل کرده و به بهره برداری رسانده ایم که امید است تا آخر سال به ۹۰ پروژه برسد گفت: در تهران حداقل ۶۰ هزار افزایش جمعیت دانش آموزی داشتهایم که در بهترین حالت جوابگوی همین افزایش جمعیت دانش آموزی را خواهد داد. بنابراین کمبودهای قبلی و سرانه پایین به قوت خودش باقی میماند که امیدواریم حل شود.
وی افزود: اگر همین روند تخصیص اعتبارات را داشته باشیم امکان جبران همه کمبودها فراهم نمیشود. یکی از راهکارها برای خلق فرصت، فروش املاک مازاد است. برای اولین بار در سطح کشور در منطقه ۱۰ شهر تهران این کار بزرگ انجام شده است و یکی از املاک به مبلغ ۳۰ میلیارد تومان به فروش رسید که با ۲۰ میلیارد تومان آورده نوسازی مدارس و مجمع خیرین مدرسه ساز ۵۰ میلیارد تومان برای ساخت سه مدرسه جدید در تهران اختصاص یافت.
انتهای پیام
source https://koodak.bashariyat.org/?p=40641
نگرانی از وجود ۸۰۰ مدرسه تخریبی و ناایمن در تهران/سرانه فضای آموزشی پایتخت دردآور است
۰۶ آبان ۱۴۰۰
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ مدرسه تخریبی در سطح تهران داریم و ۳۰ درصد مدارس تهران نیاز به بازسازی دارد که جای نگرانی است.
به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی در مراسم افتتاح پروژه های آموزشی منطقه ۱۸ شهر تهران با بیان اینکه آنچه جاودانه و ماندنی است باقیات و صالحات است که بهترین نقطه امیدبخشی انسان در فردای قیامت خواهد بود گفت: آموزش و پرورش به حضور و کمک خیرین نیاز دارد.
وی افزود: هر انسانی که در این مدرسه خیرساز تربیت شود، ثوابش متعلق به آن خیّر است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سرانه پایبن فضای آموزشی در تهران دردآور است گفت: باید تلاش کرده و از همه ظرفیت های موجود استفاده کنیم تا بتوانیم این سرانهها را افزایش دهیم.
وی در حاشیه این مراسم نیز با بیان اینکه در شهر تهران سرانه آموزشی واقعا پایین و حدود ۳.۶ است و شاید از این حیث استان سی ام یا سی و یکم باشد که مطلوب پایتخت نیست گفت: البته مشکلات در تهران با سایر استان ها متفاوت است. یکی از مشکلات مربوط به زمین و دیگری انبوهسازیهاست که فضای آموزشی جدید برای آن ها درنظر گرفته نمیشود. این امر باعث می شود تراکم کلاس درس را بالا ببریم. وقتی تراکم را بالا می بریم کیفیت افت می کند و تعلیم و تربیت دلخواه ما اتفاق نمیافتد.
کاظمی افزود: حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ مدرسه تخریبی در سطح تهران داریم و ۳۰ درصد مدارس تهران نیاز به بازسازی دارد که جای نگرانی است که از میانگین کشوری بالاتر است. ایمن نبودن مدارس، مسئولیت های قانونی را متوجه آموزش و پرورش میکند.
وی ادامه داد: در همین راستا به زودی یک جلسه ویژه تشکیل می دهیم تا تحلیل دقیقی از وضعیت تهران انجام شود. سپس برنامه ریزی گستردهای با مشارکت شورای شهر و شهرداری برای حل مسائل خواهیم داشت. باید یک هم افزایی و هماهنگی صورت گرفته و ستادی تشکیل شود. از تمام ظرفیتهای قانونی استفاده میکنیم. مشارکت خیرین را نیز باید افزایش دهیم.
انتهای پیام
source https://koodak.bashariyat.org/?p=40638
از سوی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک صورت گرفت؛ ابلاغ دستورالعمل تعیین شهریه خدمات آموزشی، پرورشی مهدهای کودک
۰۸ آبان ۱۴۰۰
سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، «دستورالعمل تعیین شهریه خدمات آموزشی، پرورشی، بهداشتی و رفاهی مهدهای کودک در سال تحصیلی 1401-1400» را به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، بر اساس مصوبات اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، در خصوص تعیین شهریه و برنامه ریزی برای ارائه خدمات کیفی مهدهای کودک سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، «دستورالعمل تعیین شهریه خدمات آموزشی، پرورشی، بهداشتی و رفاهی مهدهای کودک در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰» را جهت اطلاع و اقدام به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ کرد.
بر اساس این دستورالعمل میزان درصد افزایش شهریه انواع مهدهای کودک (شهری-روستایی) نسبت به شهریه ابلاغی در سال ۱۳۹۹ تا زمان اجرایی شدن بند ج ردیف ۸ ماده ۱۰ اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، با افزایشی بین ۱۵ تا ۳۲ درصد، نسبت به شهریه سال قبل تعیین می شود.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=40635
بازداشت متهم به تجاوز به یک زن در تهران
هرانا
مردی در تهران که متهم است زن جوانی را مورد تجاوز قرار داده بازداشت و روانه زندان شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، متهم به تجاوز به یک زن در تهران بازداشت شد.
بر اساس این گزارش، چندی پیش زنی جوان با مراجعه به پلیس حادثهای که برایش رخ داده بود را برملا کرد و گفت: من فروشنده مجازی عطر و ادکلن هستم و در اینستاگرام فعالیت میکنم. چند روز قبل مرد جوانی سفارش عطر داد و من هم برایش تهیه کردم بعد قرار شد برای تحویل کالا به مقابل خانهام بیاید.
وقتی زنگ خانه را زد، من مقابل در رفتم و دو مرد جوان را دیدم. آنها وقتی متوجه شدند من تنها هستم، یکباره به سمتم آمدند، با تهدید مرا به داخل خانه برده و بعد از تجاوز، کارت بانکیام را نیز سرقت کردند.
پس از شکایت این زن جوان، وی به دستور بازپرس پرونده به پزشکی قانونی معرفی شد و کارشناسان موضوع تجاوز به وی را تأیید کردند. بدین ترتیب تحقیقات برای دستگیری متهمان آغاز شد و سرانجام پس از گذشت ۴ ماه از این حادثه کارآگاهان موفق شدند یکی از متهمان را دستگیر کنند. از آنجا که تلاشها برای دستگیری متهم اصلی پرونده که خریدار عطر بود بی نتیجه ماند، پرونده برای رسیدگی و تحقیقات بیشتر به شعبه هشتم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.
وقتی متهم مقابل قضات دادگاه ایستاد گفت: آن روز من همراه دوستم برای تحویل عطر به خانه این زن رفتیم. من اصلاً خبر نداشتم دوستم چه نقشهای در سر دارد فقط به من گفت سفارش عطر داده است و میخواهد آن را تحویل بگیرد، اما وقتی مقابل خانه زن جوان رفتیم، دوستم از من خواست برای سرقت وارد خانهاش شویم. من هم قبول کردم اما دوستم به این خانم تجاوز کرد و من کاری نکردم. فقط کارت عابربانکش را دزدیدم و از حساب او مبلغی برداشت کردم. مبلغ مورد نظر را از کارت این زن به کارت دیگری واریز و بعد از چند بار جابهجایی پول در کارتهای مختلف، آن را برداشت کردم.
شاکی پس از شنیدن اظهارات متهم گفت:”دروغ میگوید؛ او هم به من تجاوز کرد”
پس از پایان جلسه قضات از کارآگاهان پلیس خواستند تا متهم فراری را هرچه زودتر دستگیر کنند و متهم بازداشت شده نیز با صدور قرار بازداشت روانه زندان شد.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46758
سال گذشته در کردستان ایران حداقل «۱۶ زن» با «انگیزه ناموسی یا خشونت خانگی» کشته شدهاند
رادیو فردا
«بهار زنگی بند»، عضو کمپین ژیوانو، که شامل فعالان مدنی زن سنندج است، گفته است سال گذشته در استان کردستان حداقل ۱۶ زن با «انگیزه های ناموسی یا خشونت خانگی» کشته شدهاند.
بر اساس گزارشی که روز شنبه، اول آبانماه در روزنامه شرق منتشر شده است، تازهترین نمونه قتل زنان در کردستان به پرونده دختر ۱۳ سالهای باز میگردد که «یک ماه پیش در مریوان سوزانده شده» و نام و پرونده او رسانهای نشده است.
در سال گذشته، ۱۳۹۹، گزارشهای متعددی از خشونت علیه زنان و قتلهای ناموسی در ایران خبرساز شد که از آن جمله میتوان به بریدن سر رومینا اشرفی، دختر ۱۳ ساله تالشی به دست پدرش، قتل ریحانه عامری، دختر ۲۲ ساله کرمانی، به دست پدرش با «میله آهنی» و کشتن فاطمه فرحی در آبادان از سوی همسرش که پسرعموی وی نیز بود، اشاره کرد.
در گزارش روزنامه شرق به نقل از عبدالرحيم تاجالدین، مدیر ارشد سابق وزارت کار آمده است که «استانهای کردستان، کرمانشاه، خوزستان، ایلام، آذربایجان شرقی، اردبیل، سیستان وبلوچستان و فارس بیشترین تعداد قتلهای به بهانه ناموس را دارند».
در پی افزایش اتفافات مرگبار علیه زنان در ایران، دیدبان حقوق بشر در آذر ۹۹ خواستار اصلاح و تصویب هر چه سریعتر لایحه منع خشونت علیه زنان از سوی جمهوری اسلامی شد.
ایران یکی از چهار کشوری است که به کنوانسیون سازمان ملل برای رفع هر گونه تبعیض علیه زنان ملحق نشدهاند. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، پدری که فرزند خود را به قتل رسانده باشد، قاتل محسوب نشده و مجازات قتل برای او در نظر گرفته نمیشود.
أمار دقیقی از «قتلهای ناموسی» در ایران وجود ندارد ولی پروین ذبیحی، فعال حقوق زنان به روزنامه شرق گفته است «طبق رصد او و دیگر فعالان همراه او، هزار و ۲۰۰ مورد زنکشی با انگیزههای ناموسی در کل ایران در ۲۰ سال گذشته اتفاق افتاده است».
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46752
ادامه افزایش آمار طلاق و کاهش آمار ازدواج در ایران
رادیو فردا
مرکز آمار ایران روز دوشنبه، سوم آبان در گزارشی اعلام کرده است که نسبت طلاق به ازدواج در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ از ۱۶.۳ به ۳۲.۹ افزایش داشته و در سال ۱۳۹۸ به بالاترین نقطه در این دوره یعنی ۳۳ درصد رسیده است.
بر اساس این گزارش، آمار ازدواج در این بازه زمانی بیش از ۳۶ درصد کاهش و آمار طلاق حدود ۲۸ درصد افزایش داشته است.
این آمارها در حالی اعلام میشود که در سالهای اخیر، نابسامانی شرایط اقتصادی و گسترش مشکلات اجتماعی، باعث بیانگیزگی عمومی برای فرزندآوری در ایران شده تا جایی که کاهش نرخ رشد جمعیت در ایران از نگرانیهای حکومت و به طور خاص رهبر جمهوری اسلامی است.
علی خامنهای ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ در سخنانی بار دیگر بر «ازدواج بهنگام و فرزندآوری» بهعنوان «نیازهای حیاتی امروز و فردای کشور» تأکید کرده بود.
با این حال سیاستهای تشویقی حکومت برای فرزندآوری در سالهای اخیر موثر واقع نشده و بر اساس گزارشها تمایل زوجهای جوان به عدم فرزندآوری و تکفرزندی افزایش قابل توجهی یافته است.
آخرین گزارشهای رسمی در این باره به سال ۹۵ بازمیگردد. در آن زمان شهیندخت ملاوردی، معاون وقت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفته بود که حدود ۱۴.۴ درصد خانواده های ایرانی بدون فرزند و ۱۸.۹ درصد نیز فقط یک فرزند دارند. به این ترتیب میتوان گفت که بین ۳۳ تا ۳۴ درصد خانوادههای ایرانی تک فرزند و بدون فرزند هستند.
پیش از این نیز حامد برکاتی، مدیر کل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت اواخر اردیبهشت درباره کاهش ۲۵ درصدی فرزندآوری در ایران طی چهار سال اخیر هشدار داده بود و از «عقلای کشور» خواسته بود که برای رفع این مشکل، اقدام فوری انجام دهند.
جمعیت ایران در آمارهای رسمی سال گذشته بیش از ۸۳ میلیون نفر اعلام شده بود. بر اساس پیشبینی مرکز آمار ایران که اواخر مهر منتشر شده است، جمعیت ایران تا سال ۱۴۱۵ به بیش از ۹۵.۲ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
جمعیت ایران در آمارهای رسمی سال گذشته بیش از ۸۳ میلیون نفر اعلام شده بود. بر اساس پیشبینی مرکز آمار ایران که اواخر مهر منتشر شده است، جمعیت ایران تا سال ۱۴۱۵ به بیش از ۹۵.۲ میلیون نفر افزایش خواهد یافت. رقم این پیشبینی اما با روندی که مسئولان اکنون درباره آن هشدار میدهند محتملاً دیگرگون خواهد شد.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46754
۱۴۰۰ آبان ۸, شنبه
گزارش آماری نقض حقوق زنان مهر ماه ۱۴۰۰
تهیه کنندگان: لیدااسدی فر، نرگس محمدی، سپیده عشقی
این گزارش آماری از میان اخبار منتشر شده از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان در ماه مهر تهیه شده است. این اخبار از رسانه های داخلی و خارجی مانند ایسنا، هرانا، ایرنا، ایلنا، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فارس، کیهان، همشهری و مهرنیوز جمع آوری گردیده است.
آمار فوق عمدتا از گزارشات رسانه های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع آوری شده و عملا سهم بسیار کوچکی از واقعیت های جامعه است.
برای اطلاعات بیشتر می توانید از سایت کمیته از طریق لینک زیر بازدید فرمایید:
بهداشت
زندانیان محبوس در بند سیاسی زندان ارومیه در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان بیمار از گرفتن سهمیه غذای خود امتناع کردند.(هرانا، ۱ مهر ۱۴۰۰)
یک زندانی متهم به جرائم مالی در پی عدم رسیدگی پزشکی مناسب در یکی از سلولهای انفرادی زندان قرچک ورامین جان خود را از دست داد.( هرانا، ۱ مهر ۱۴۰۰)
وزارت بهداشت از منتفی شدن واردات واکسن فایزر از بلژیک برای زنان باردار خبر داد و افزود: اعضای کمیته ملی واکسن در جلسه اخیر خود با تکیه بر شواهد علمی به این نتیجه رسیدند واکسیناسیون زنان باردار با واکسن سینوفارم ادامه یابد و دیگر تصمیمی برای واردات واکسن فایزر وجود ندارد.( ایران اینترنشنال، ۹ مهر ۱۴۰۰)
معاون دادگستری استان مازندران در نامهای به رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان و دانشگاه بابل خواستار ایجاد ارتباط با آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی برای پیشگیری از «سقط جنین جنایی» شد.(رادیو فردا، ۱۰ مهر ۱۴۰۰)
پژوهشگران دانشگاههای علوم پزشکی تبریز و اردبیل با انجام یک مطالعه مروری عوامل موثر در افسردگی زنان باردار را بررسی کردند.افسردگی از شایعترین اختلالات خلقوخو و مشکلات روانی دوره بارداری است که عوامل مختلفی مانند بیماریهای دوره بارداری، سابقه زایمان قبلی همراه با بارداری، سابقه بارداری ناتمام و … در شیوع آن دخیل هستند. (21 مهر 1400 )
همیشه تریبونها و منبرها به گفتوگو پیرامون ازدواج و راههای داشتن زندگی متاهلی موفق اختصاص داشتهاند و به قدری که به زنان و مردان متاهل آموزش دادهایم که چه کنید تا زندگی شادی داشته باشید از مجردی و آموزشهای لازم برای آن غافل شدهایم. (ایسکانیوز 21 مهر 1400 )
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با استناد به آمارها گفت: در دوران همهگیری کرونا، زنان نسبت به مردان، از لحاظ روانی، آسیب بیشتری دیدهاند. استرس، اضطراب، بیاشتهایی و افسردگی در این بحران در میان زنان ۲۷ درصد و در میان مردان ۱۰ درصد بوده و مشکلات روانی در مردان زیر ۵۰ سال در زمان شیوع بیماری، نزدیک به ۴۰ درصد و در زنان بالای ۶۰ درصد گزارش شده است. ( ایسنا 26 مهر 1400)
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشکده علوم پزشکی ساوه به بیان دلایل گرایش زنان به مواد مخدر پرداخت. شهناز هدایتی همزمان با فرا رسیدن هفته ملی سلامت زنان در گفتوگو با ایسنا در خصوص کاهش سن اعتیاد در زنان اظهار کرد: زنان نقش محوری در مدیریت سلامت ایفا میکنند. آنان با افزایش آگاهی، ارتقا سواد سلامت، ایجاد سبک زندگی سالم، حمایت از همسر و سایر اعضا خانواده، مدیریت سلامت جسمی و روانی خود و خانواده را برعهده دارند. ( ایسنا 26 مهر 1400 )
کودکان و زنان نابینا و کمبینا در روستاها و مناطق محروم از گروههایی هستند که بیشترین محرومیتها را دارند. درحالحاضر ۳۵ درصد از جامعه نابینایان زنان هستند و ۶۵ درصد از آنها مردان؛ مشخص نیست که مادر یک کودک نابینا در مناطق محروم تا چه اندازه به بازیهای فکری مناسبسازیشده، کتب بریل، گویا، درشتنما یا کتب لمسی که مهارتهای لمسی کودک نابینا را تقویت کند، دسترسی دارد؟( صدای مردم26 مهر 1400 )
مدیرکل جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت از افزایش مرگومیر زنان بر اثر کرونا از ابتدای امسال تا کنون خبر داده که به ۴۸درصد رسیده و نسبت به پارسال سه درصد افزایش داشته است.
-حامد برکاتی مدیرکل جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت «بیتوجهی» و «کمتر رعایت کردن دستورالعملهای بهداشتی» را دلیل افزایش مرگومیر زنان باتوجه به «اینکه واکسیناسیون عمومی افزایش یافته» دانسته است.-موارد مشکوک، مثبت و بستری شدن و مرگ زنان باردار در بخش مراقبتهای ویژه نیز نسبت به پارسال و همچنین در موجهای پیشین کرونا افزایش نشان داده و حکومت واکسن «فایزر» وارداتی از بلژیک را به آنان تزریق نکرده است. ( کیهان لندن 28 مهر 1400 )
نایب رئیس انجمن زنان و زایمان اصفهان، حاملگی زیر ۱۸ سال و بالای ۳۵ سال را حاملگی پرخطر دانست و گفت: به ویژه حاملگی در سن پایین و زیر ۱۸ سال از نظر پزشکی و علمی بسیار پرخطر و مثل راه رفتن روی لبه پرتگاه است که سلامت جسمی مادر را تهدید می کند. ( ایسنا 30 مهر 1400 )
زنان سرپرست خانواده
زنان متقاضی وام ودیعه که در شرایط برابر با مردان بودند، از دریافت آن محروم شدهاند. (روزنامه شرق، ۱۰ مهر ۱۴۰۰)
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در حوزه خانواده، مسأله کودکان، زنان و شیوه ناعادلانه و اموری که به آنان تحمیل میشود، مطالبهگر هستیم. به گزارش معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، انسیه خزعلی شب گذشته(یکشنبه) در نشست با بانوان مبلغ استان تهران با اشاره به لزوم استفاده از شیوه های نوین هنری در ارائه الگوی مناسب زن انقلابی افزود: تاکنون اقدام چشمگیر و مناسبی برای نشان دادن زن تراز انقلاب اسلامی انجام نشده است. (شهرخبر 16 مهر 1400 )
رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور میگوید: یک تشکل جامع کارگری مردانه، شاید هیچوقت در و دلهای یک کارگر زن را نتواند بشنود، چون ممکن است کارگر زن به دلیل حیایی که دارد، نتواند مشکل خود را بگوید. با توجه به فرهنگ ما و آسیب¬های اجتماعی که یک زن کارگر ممکن است ببیند، قطعاً برایش این تشکل نیاز است ولی متاسفانه ما نداریم. (ایلنا 26 مهر 1400)
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر این که کسب و کارهای با مدیریت زنان، بیش از کسب و کارها با مدیریت مردان از کرونا آسیب دیده اند، تصریح کرد: شیوع کرونا در دو سال گذشته منجر به ورشکستگی بیش از 50 درصد کسب و کارهای با مدیریت زنان در سطح کشور شده است. این در حالی است که متاسفانه در این مدت، معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری حمایت های مناسبی از کسب و کارهای با مدیریت زنان انجام نداده است. ( رکنا 28 مهر 1400 )
در شرایط کنونی جامعه و با توجه به وضعیت اقتصادی و معیشتی و آمار بیکاری زنان سرپرست خانوار، میتوان فقر و فشارهای اقتصادی را مهم ترین مشکلات و چالشهای این زنان دانست. این موضوع زمانی غم انگیز میشود که بدانیم نزدیک به نیمی از زنان نان آور خانواده در دسته فقیرترین افراد جامعه قرار دارند. ( صدای مردم 29 مهر 1400 )
خشونت خانوادگی
یک دختر ۱۰ ساله در شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه توسط یک مرد ۴۳ ساله با هویت “نریمان غفوری” مورد تجاوز قرار گرفته است.(هه نگاو، ۱ مهر ۱۴۰۰)
جسد یک زن اهل روانسر با هویت مرضیه حاصلی ۳۷ ساله در جاده روانسر به کامیاران کشف شده است.( هه نگاو، ۳ مهر ۱۴۰۰)
یک دختر ۱۳ ساله با نام سمیرا سعیدی در شهرستان سنندج، در پی ممانعت از ادامه تحصیل، از طریق حلق آویز کردن اقدام به خودکشی کرد و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.(هرانا، ۳ مهر ۱۴۰۰)
«همسر آزاری» در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ بیشترین موضوع تماسهای اورژانس اجتماعی همدان بوده است.(ایسنا، ۷ مهر ۱۴۰۰)
خبری مبنی بر جان باختن زن جوانی در سنندج که در روزهای اخیر توسط پدرش به آتش کشیده بود، در شبکههای اجتماعی منتشر شد.هویت این شهروند “فائزه ملکی، ۲۲ ساله، از اهالی روستای دولت آباد (کورکوره) از توابع شهرستان سنندج” توسط هرانا احراز شده است.(هرانا، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
یک پزشک جراح، با انتشار پستی در صفحه شخصی خود، از به آتش کشیده شدن یک دختر جوان توسط پدرش به ظن داشتن دوست پسر خبر داد. (هرانا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
بی عملگی قانون در برابر خشونت خانگی: با این که خشونت خانگی با همهگیری کرونا در سراسر جهان افزایش پیدا کرد اما خشونت در کشورهایی که نابرابری جنسیتی در آنها عمیقتر و حمایتهای قانونی و اجتماعی از زنان کمتر است، بسیار بیشتر است.(صدای مردم، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
قاتلی که به احترام ۲۸ماه صفر بخشیده شد مرد ۴۷سالهای بود که روز هشتم آبانسال۹۲ همسرش را در خانهاش به قتل رساند و خودش را به پلیس معرفی کرد.(رکنا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
خشونت خانگی تهدیدی برای جامعه: خشونت نسبت به زنان در زندگی روزمـره بـه اشکال مـختلف در جوامع بسیاری وجود دارد؛ زنها کتک میخورند، نقص عضو پیدا میکنند، سوزانده میشوند و مورد تجاوز و آزار جنسی قرار میگیرند.(ایسنا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
یک زن ۴۲ ساله در شهرستان خمام واقع در استان گیلان، با ریختن بنزین، خودسوزی کرد. وی با سوختگی بالا جهت درمان جراحات وارده به یکی از مراکز درمانی در رشت منتقل شده است.(هرانا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
ماه گذشته سال جاري؛ خبر در رسانهها پيچيد و اعلام شد؛ دختري ۱۶ ساله در سنندج به دليل مرگي مشكوك، جانش را از دست داده است. علت مرگ؛ مرگ مغزي بود كه بر اثر خفگي، ايجاد شد. علتي كه هنوز مشخص نشده، خودكشي بوده يا قتل؛ گزارش پزشكي قانوني نيز، هنوز اعلام نشده است. خانواده اين دختر، پس از مرگ مغزي او، اعضاي بدنش را بدون دريافت وجه اهدا کردند.( عصر ایران 21 مهر 1400 )
رئیس فراکسیون زنان و خانواده در مجلس یازدهم گفت: اکنون لایحه منع خشونت در کمیسیون اجتماعی در دست بررسی است که قبل از آن، مرکز پژوهشهای مجلس حدود سه ماه بررسیهای لازم روی این لایحه به انجام رساند زیرا این لایحه سهم پشتیبان نداشت. ( برنا 21 مهر 1400 )
یک دختر ۲۱ ساله در رفسنجان، با انگیزه ناموسی توسط پدر خود به قتل رسید. متهم پس از ارتکاب جرم متواری شده و مادر این دختر اعلام کرده است که بابت قتل دخترش، شکایتی از همسر خود ندارد. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتلهای ناموسی” میشوند را از مجازاتهای سنگین معاف کند. ( هرانا 24 مهر 1400 )
یک زن جوان اهل سنندج به دست همسرش بهرام بختیاری که اهل همدان است با ضربات چاقو به قتل رسید. برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، شامگاه جمعه ۲۳ مهر ۱۴۰۰ (۱۵ اکتبر ۲۰۲۱)،
یک زن جوان اهل سنندج با هویت لیلا شکیبا ۳۹ ساله به دست همسرش با ضربات چاقو به قتل رسیده است.به گفته یک منبع مطلع، لیلا شکیبا مادر دو فرزند است و ساکن همدان بوده است. همسر لیلا به دلیل اختلافات خانوادگی وی را با ضربات چاقو در منزلش به قتل رسانده است. گفتنیست خانواده لیلا روز جمعه منزل آنها بوده و عصر همان روز به سنندج بازگشته بودند.(هه نگاو 27 مهر 1400 )
بر اساس ویدیویی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده، یک زن ساکن آبادان به مدت سه سال توسط همسرش به شدت تحت شکنجه روحی و جسمی قرار گرفته و بینایی خود را نیز از دست داده است. این زن که پرستو نام دارد پس از انتشار ویدیو مذکور برای پیگیری شکایت از همسرش به مراجع قضایی محل سکونت خود مراجعه کرده و دادستان آبادان با پرخاشگری او را به دلیل انتشار ویدیو مورد مواخذه قرار داده است. ( هرانا 28 مهر 1400 )
یک وکیل دادگستری گفت: ما در خصوص پروندههای خشونت علیه زنان، شاهد برخوردهای جدی با مجرمان نبودهایم و هیچگاه برخوردی صورت نگرفته که جامعه عبرتآموزی کند. ( ایلنا 29 مهر 1400 )
روز دوشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۰، یک زن به همراه کودک دختر خود در نتیجه اختلافات خانوادگی کشته شدند. ( کمپین فعالین بلوچ 29 مهر 1400)
اطلاعیه نهادهای بین المللی
سازمان عفو بینالملل با انتشار متنی در توئیتر، بار دیگر از مقامات ایران خواست آتنا دائمی، مدافع حقوق بشر محبوس در زندان لاکان رشت، را فورا و بدون و قید و شرط آزاد کنند. (صدای امریکا، ۵ مهر ۱۴۰۰)
اخبارعمومی
همسر یکی از کارگران شهرداری دهدشت در منزل شخصی خود، اقدام به خودسوزی کرد و پس از انتقال به بیمارستان، به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. به گفته همسر وی که خود نیز ۵ ماه است حقوقی دریافت نکرده، دلیل این اقدام همسرش، مشکلات معیشتی و عدم توانایی در تامین مخارج تحصیل فرزندان بوده است.(هرانا، ۱ مهر ۱۴۰۰)
به دنبال انتشار ویدیویی از برخورد خشونت آمیز دو پلیس زن با یک شهروند در شبکه های اجتماعی، یکی از اعضای شورای شهر زاهدان ضمن تأیید درگیری مأموران زن با این خانم گفت که موضوع در فرمانداری، شهرداری و شورای شهر در حال بررسی و پیگیری است.(هرانا، ۱ مهر ۱۴۰۰)
منزل پدری یکی از فعالین حوزه حقوق زنان در سردشت پس از افشای نام شماری از اعضای یگ گروه تجاوز به زنان و دختران در این شهر توسط فعالین مدنی و اکانت اینستاگرامی فمینسیم کُردی، توسط افراد ناشناس مورد حمله قرار گرفت.(هه نگاو، ۱ مهر ۱۴۰۰)
وزیر خارجه جمهوری اسلامی در دیدار با همتای بریتانیایی خود و در پاسخ به تقاضای آزادی نازنین زاغری بار دیگر بر لزوم بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی این کشور به ایران تاکید کرده است. (رادیو فردا، ۲ مهر ۱۴۰۰)
رئیس فدراسیون فوتبال ایران در مواجهه با این سوال که آیا قول میدهد که زنان بتوانند از نزدیک و با حضور در ورزشگاه بازی تیم ملی فوتبال ایران و کرهجنوبی را تماشا کنند، بار دیگر تکرار کرد: «ما داریم تمام تلاشمان را انجام میدهیم.» او وعده داد که خبر قطعی در این خصوص ظرف یک هفته تا ۱۰ روز آینده و در قالب تدارک میزبانی که با لحاظ محدودیتهای کرونایی در حال انجام است، اعلام خواهد شد.(شهر خبر ، ۲ مهر ۱۴۰۰)
مسئله اصلی بیشناسنامههای مادرایرانی در استان سیستانوبلوچستان است. به گفته مسئولان دوسوم متقاضیان مادرایرانی شناسنامه در استان سیستانوبلوچستان هستند و این قانون در این استان حتی به اندازه صدور یک شناسنامه هم اجرائی نشده است. (شرق، ۳ مهر ۱۴۰۰)
فوتبال زنان تاریخ ساز شد، حراست از لاک ناخن سرمربی ایراد گرفت.(ایران وایر، ۳ مهر ۱۴۰۰)
نرگس محمدی، فعال مدنی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه چهارم مهر اعلام کرد که جهت اجرای حکم محکومیتش به دادسرای اوین احضار شده است اما همانطور که بارها گفته، از آن «سرپیچی» خواهد کرد.(هرانا، ۴ مهر ۱۴۰۰)
مینا راد شاعر، فعال حقوق کودکان و از بازداشتشدگان اعتراضات دیماه ۹۶ در یک یادداشت کوتاه در اکانت حقوق بشری «۱۵۰۰ تصویر»، به روش استالینی اعمال شکنجه نیروهای امنیتی پرداخته که بازداشتشدگان را «دیوانه» قلمداد کرده و آنها را وادار میسازند که «اقرار به دیوانگی» کنند!(کیهان لندن، ۴ مهر ۱۴۰۰)
جمعی از فعالین مدنی و اجتماعی سردشت در اعتراض بە تجاوز و تعرض به زنان سردشتی بەدنبال فراخوانی، در فلکە “سرچشمە” این شهر تجمع اعتراضی را برپا کردند. (کورد پا، ۴ مهر ۱۴۰۰)
افشای هویت و اسامی شماری از اعضای یک گروه تجاوز به زنان در شهر سردشت در اواسط هفته گذشته، بازتاب گستردهای در میان فعالان مدنی، حقوق بشری و مردم این شهر به دنبال داشته است. افشاگر، «نازیلا (ناسکه) افخمی»، فعال حقوق زنان و مدافع برابری جنسی و جنسیتی است که در کشور سوییس اقامت دارد. (ایران وایر، ۵ مهر ۱۴۰۰)
کارکنان درمان تامین اجتماعی اعلام کردند که یک نفر از همکاران بخش خدمات بیمارستان تامین اجتماعی قزوین که پیگیر امور بازنشستگی خود بود، دست به خودسوزی زده است. وی هم اکنون در بیمارستان بستری است.(زنان، ۷ مهر ۱۴۰۰)
مدیر گروه آموزشی روابط عمومی دانشکده خبر تهران فهرستی از ممنوعیتهای نمایشی در سیمای جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد. امیرحسین شمشادی در اینستاگرام خود نوشت که پخش آگهی چای ریختن مرد برای زن، نشان دادن هر نوع نوشیدنی قرمز، دستکش چرم برای زنان، مرغ بریان، خوردن ساندویچ و پیتزا، پوشیدن لباس آستینکوتاه، نشان دادن زن و مرد تنها و دو پسر تنها در منزل ممنوع است. (ایندیپندنت فارسی، ۷ مهر ۱۴۰۰)
روز شنبه تیم ملی فوتبال زنان ایران با برتری مقابل اردن به جام ملتهای آسیا راه یافت و یک موفقیت تاریخی کسب کرد. اما چرا تلویزیون بازی به این مهمی را پخش نکرد؟(اعتماد، ۷ مهر ۱۴۰۰)
تذکر به زنان ورزشکار ایران: لباس گشاد بپوشید!(بالاترین، ۷ مهر ۱۴۰۰)
بیش از ۱۰ سال است که سه مرد با حمایت حکومت در سردشت به دختران و زنان تجاوز میکنند. (بالاترین، ۷ مهر ۱۴۰۰)
دادستان عمومی و انقلاب شیراز، از بازداشت سه مرد به اتهام تجاوز به ۶ زن در این شهر خبر داد.(هرانا، ۷ مهر ۱۴۰۰)
شکنجه سفید عنوان کتابی است از نرگس محمدی که جلد دوم آن از سوی نشر باران در سوئد منتشر شده است. نرگس محمدی در این اثر در گفتوگو با پانزده زندانی سابق به انواع شکنجههایی میپردازد که بر آنان در سلولها اعمال شده است.(دویچه وله فارسی، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
سحر زکریا: به دلیل درخواستم برای واکسیناسیون ممنوع الکارم کردند.(بهار نیوز، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
محمد جباری دادستان عمومی و انقلاب سنندج خواهان برخورد با پزشکی شد که از به آتش کشیده شدن زن جوانی در این شهرستان توسط پدرش خبر داده بود. وی ضمن درخواست برخورد کمیته انضباطی نظام پزشکی، از نبود شاکی خصوصی در این پرونده خبر داد. (هرانا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
دخالت یک فرد تحت عنوان “امر به معروف” به نوع پوشش یک زن در یکی از دفاتر پیشخوان دولت در تهران به بروز درگیری و ضرب و شتم وی انجامید.(هرانا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
خزعلی: به دنبال عدالتی فراتر از عدالت جنسیتی هستیم.(ایسنا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
عملکرد نامناسب دولت ها برای انتصاب مدیران زن.(ایسنا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
آنگونه که آرش صادقی زندانی سیاسی سابق در توئيتر اعلام کرده، سهیلا حجاب زندانی سیاسی پادشاهیخواه با وعدهی مسئولان زندان برای پیگیری خواستها و حقوقاش در زندان به اعتصاب غذای خود پایان داده است.(کیهان لندن، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
شماری از فعالین مدنی سنندج به نشانه اعتراض به خشونت علیه زنان و و بی نتیجه ماندن پیگیری این خشونتها توسط دستگاه قضایی، تجمعی اعتراضی مقابل دادگاه این شهر برگزار کردند. (هه نگاو، ۱۵ مهر ۱۴۰۰)
با توجه به شرایط نابسامان فضای مجازی که عکس ها و ویدئوهای عجیب و قریبی از موضوعات و رویدادهای مختلف از جمله ورزش در آن منتشر میشود، اداره کل ورزش و جوانان استان قم به تمام باشگاه ها و فضاهای ورزشی در این خصوص هشدار داد. (رکنا 16 مهر 1400 )
یک دختر 13 ساله فوتبالیست که رکوردهای انفرادی زیادی را در میان دختران نوجوان ایرانی به نام خودش ثبت کرده است، این روزها به پیشنهادات خارجی مختلفی فکر می کند که از آلمان، سوئد، کانادا و کویت به او رسیده است. او قصد دارد هرچه زودتر لژیونر شود تا بتواند حداقل دو بار توپ طلای فوتبال بانوان را ببرد. ( رکنا 18 مهر 1400 )
کشاورزنیا میگوید: «ما به کارفرماها پیشنهاد میدهیم هنگام مصاحبههای استخدامی از پرسیدن سوال های خیلی خصوصی مثل اینکه مجردی یا متاهل؟ و یا چرا طلاق گرفتهای و الان پیش کی زندگی میکنی اجتناب کنند و وارد حریم شخصی کارجو نشوند. ( رکنا 10 مهر 1400)
در شصت سال گذشته زنان ایران راهی طولانی پیمودهاند اما راه بسیار طولانیتری را هنوز باید بپیمایند. این مروری است کوتاه بر وضعیت اشتغال زنان ایران در شصت سال اخیر با نگاه به کارهای برخی پژوهشگران در داخل و خارج ایران و همچنین آمار رسمی مرکز آمار ایران. ( بی بی سی 18 مهر 1400 )
نچه در نهایت در مرحله تصمیمسازی مهم است، فراتر از بحث جنسیتی است، اما تا زمانی که مردان امکان حضور زنان را در سیاست محدود کنند، تجربه و پختگی لازم رخ نخواهد داد و این نگاه انحصارطلبانه مدیران مرد مانع رشد زنان خواهد شد. ( شرق 19 مهر 1400)
روز جهانی دختر (۱۱ اکتبر)، مراسمی جهانی است که توسط سازمان ملل متحد برای ارتقاء توانمندی دختران و احقاق حقوق انسانی آنان معرفی شده است. این روز از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا بر چالشهای جنسیتی که دختران در سراسر جهان با آن روبرو هستند مانند خشونت، نابرابری تحصیلی و ازدواج کودکان تمرکز میکند. برای میلیونها دختر در کشورهای مستعد درگیری و بحران، این چالشها بسیار سخت هستند. وقتی زنان و دختران در خانهها و اجتماعات خود فاقد قدرت هستند، هر شوکی اعم از درگیری مسلحانه، خشکسالی، سیل یا کووید-۱۹ ناگزیر بر آنان تاثیر متفاوتی نسبت به سایرین خواهد گذاشت. (ایسنا 19 مهر 1400 )
ورود زنان به استادیوم در بازی ایران و کره جنوبی گزینشی است. قرار است زنانی از کادر درمان را به استادیوم ببرند. به استقلال، پرسپولیس و سپاهان هم گفتهاند از کانون زنان هوادارشان صد نفر را معرفی کنند.
فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) پیشتر به جمهوری اسلامی هشدار داده بود که چنانچه ایران با حضور تماشاگران زن در این بازی مخالفت کند، از سوی این نهاد جریمه خواهد شد. ( 20 مهر 1400 )
اظهارات ضدونقیض مسئولان جمهوری اسلامی درباره برگزاری بدون تماشاگر مسابقه فوتبال تیمهای ملی ایران و کره جنوبی در چارچوب مسابقات مقدماتی جهانی همچنان ادامه دارد. حسنکامرانیفر، دبیرکل فدراسیون فوتبال ایران، گفته است «خودمان به این نتیجه رسیدیم که دیدار ایران و کرهجنوبی بدون تماشاگر باشد و برای دیدار بعدی زیرساختها و بعضی مسائل دیگر را رعایت کنیم».( رادیو فردا 20 مهر 1400)
برخی نمایندگان مجلس به دنبال تعیین سقف مهریه به میزان حداکثر ۱۴ سکه هستند؛ پیشنهادی که موافق و مخالفان زیادی دارد. (با بیان اینکه در صورتی که مجلس، قوانینی برای تعیین سقف مهریه تصویب کند این قانون به معنای قانونیکردن و رواج دادن زنفروشی است): متاسفانه پس از گذشت ۴۰ سال از تاریخ انقلاب اسلامی، همچنان فرهنگ و آداب و رسوم ازدواج در کشور ما اصلاح نشده و علت افزایش آمار طلاق در کشور نیز فرهنگ غلط است؛ به جای قانونگذاریهای اشتباه باید سطح فرهنگی جامعه را ارتقا دهیم. ( ایسنا 21 مهر 1400 )
فائزه هاشمی در گفتوگو با انصاف نیوز، گفت طرح موضوع کرونا برای عدم حضور تماشاچی در بازی ایران و کره جنوبی بهانه است و فیفا گول نخورد و قضیه را دنبال کند، امیدوارم دختران ما هم کوتاه نیایند. او در ادامه همچنین میگوید پخش نکردن ورزش زنان در صداوسیما بیاحترامی و نقض حقوق زنان است، نگاه به ورزش زنان سیاسی و امنیتی شده و آیندهی مثبتی در دوران آقای رئیسی برای ورزش زنان نمیبینم. ( انصاف نیوز 21 مهر 1400 )
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تاکید بر کرامت انسانی زنان: بازنگریهایی در قوانین و اجرای آن باید صورت گیرد تا ضمن حل مسائل و مشکلات این قشر، خلأهای موجود نیز جبران شود. ( خبرگزاری صدا وسیما 21 مهر 1400 )
دروازه بان تیم ملی فوتبال زنان ایران گفت: نگاهها نسبت به ورزش بانوان و آقایان باید برابر باشد چون همان اندازه که آن ها زحمت میکشند ما هم تلاش میکنیم. ماجرای نجاری دروازه بان تیم ملی فوتبال زنان ایران/ زهره کودایی: ما فقط برابری با مردان ورزشکار را می خواهیم ( جماران نیوز 21 مهر 1400)
نزديك به دو ماه مقامات وزارت ورزش، فدراسيون فوتبال و وزارت بهداشت ايران تاكيد كردند كه بازي ايران با كرهجنوبي كه امروز در ورزشگاه آزادي برگزار ميشود با حضور تماشاچيان و استفاده از تكنولوژي VAR خواهد بود. در حالي كه تا همين روز شنبه همچنان مقامات فدراسيون مصرانه ميگفتند ميزباني ايران با حضور تماشاگران خواهد بود، در فاصله ۴۸ ساعت مانده به آغاز بازي فدراسيون اعلام كرد نه خبري از تماشاگر هست نه كمكداور ويديويي. ( اعتماد 21 مهر 1400 )
در شرایطی که حدود چهار سال از راهاندازی رشته وزنه برداری برای بانوان ایرانی میگذرد اما آنها با وجود همه محدودیتها و سنگاندازیها فراتر از حد انتظار ظاهر شدهاند. وزنهبرداری زنان ایران در حالی همچنان اولین سالهای فعالیت خود را سپری میکند که با وجود حضور اندکش در میادین بینالمللی به نتایج درخورتوجهی دست پیدا کرده است. ( خبر ورزشی 21 مهر 1400)
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به، به کار گیری زنان در بخشهای مختلف نیروی انتظامی و با بیان اینکه بسیارخوب است از زنان در بحث کاهش آسیب ها بهره مند شده ایم، گفت: امیدواریم این بها دادن به بانوان در بخش های مختلف رو به توسعه باشد .(ایسنا 21 مهر 1400 )
اواخر مردادماه سال جاری چند تن از زنان ساکن اصفهان مورد اصابت گلوله ساچمه ای قرار گرفته اند. هر چند که متهم دو روز بعد از این واقعه بازداشت شده اما پس از گذشت یک ماه با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است. یکی از قربانیان میگوید، ماموران امنیتی گفتند اگر شکایت نکنی هزینه درمان را ما میدهیم!. تیراندازی به زنان در حالی صورت گرفته است که در سال ۹۳ نیز تعدادی از زنان در اصفهان مورد اسید پاشی قرار گرفتند و با گذشت ۷ سال از آن رویداد مسببانش بازداشت و محاکمه نشده اند. امیر رئیسیان، وکیل دادگستری معتقد است که قوانین کنونی بازدارنده نبوده و عامل اصلی تکرار چنین فجایعی است. در این گزارش با چند تن از خانواده های قربانیان تیراندازی مصاحبه شده است که در ادامه می آید.( هرانا 22 مهر 1400 )
رئیس پلیس راهور ایران اعلام کرد برای صدور گواهینامه موتورسواری بانوان به این دلیل که در متن قانون فقط کلمه آقایان آمده، منع قانونی وجود دارد. تا پیش از این ممنوعیت صریحی در این باره برای زنان وجود نداشت. ( دویچه وله فارسی 22 مهر 1400 )
مسیح علینژاد با اشاره به تلاشهای سپیده قلیان در افشای نقض حقوق بشر در ایران، از کشورهای جهان خواست برای آزادی این فعال اجتماعی جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند.
علینژاد در مقالهای در واشینگتنپست درباره سپیده قلیان نوشت: «قلیان برای برملا کردن نقض فاحش حقوق بشر در زندانهای ایران بهای بسیار سنگینی پرداخت کرده است. جهان باید شجاعت او را ببیند و جمهوری اسلامی را برای آزاد کردن او تحت فشار قرار دهد.» ( ایران اینترنشنال 24 مهر 1400)
اوایل شهریور ماه، فرحناز خلیلی، عکاس اهل بوشهر، دست به خودکشی زد و جان باخت. این عکاس ۲۵ ساله پس از عکاسی در یک مراسم عروسی، از صاحب باغ به اتهام تجاوز شکایت کرد؛ اما پس از رفتار خیلی بد قاضی پرونده و فشار روحی دست به خودکشی زد و جان باخت. (هرانا 24 مهر 1400 )
رئیس کل دادگستری اصفهان میگوید تیراندازی به سه زن صورت گرفته، رسانهها از تیراندازی به دستکم پنج زن خبر دادهاند. رئیس کل دادگستری میگوید متهم همچنان زندانی است، رسانهها از آزادی متهم خبر میدهند. موضوع به حدود دو ماه پیش باز میگردد. به روز ۲۸ مرداد. بازتاب خبری آن، اما بار دیگر توجه همگان را به یک پدیده دیگر از خشونت علیه زنان در ایران جلب کرده است. ( دویچه وله فارسی 24 مهر 1400)
بر اساس آمار رسمی سازمان ثبت احوال ایران، در شش ماه نخست سال جاری، ۷۹۱ کودک از مادران ۱۰ تا ۱۴ ساله و در همین بازه زمانی ۳۶ هزار و ۵۶۲ کودک از مادران ۱۵ تا ۱۹ ساله متولد شدهاند. سازمان ثبت احوال کشور روز جمعه اعلام کرد که این ارقام آمارهای اولیه هستند و ممکن است در بازبینیهای آتی تغییر کنند. ( رادیو فردا 24 مهر 1400)
ازدواج زودهنگام در همهی نقاط جهان دیده می¬شود و به هیچ عنوان نوظهور نیست. آنچه در رابطه با این موضوع نوظهور است، آشکارشدن ابعاد مختلف و تأثیرگذار ازدواج کودکان بر جامعهی بشری است. این پاسخ به این سؤال است که چرا بعد از گذشت قرن¬ها که کودکان ازدواج را تجربه کردهاند، امروز و در قرن بیستویک جامعهی جهانی به شدت مقابل این عمل ایستاده. ( ماهنامه خط صلح 25 مهر 1400)
شیما شوقی بیگی میگوید: وقتی وارد دانشگاه شدم، فهمیدم خشنونتهای موجود از کجا ناشی میشود. من آگاه نبودم در ساختهای نظام ظلم و ستم مرد سالارانه یا پدرسالارانه، عوامل مربوطه تا حد زیادی قوی بودهاند و در دانشگاه به آن پی بردم و اینکه این مسئله مختص به ایران نیست و از غرب و اروپا شروع شده است. ( ایلنا 26 مهر 1400 )
مشاور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، با تاکید بر لزوم توجه مسئولان به توسعه و تسهیل ورزش همگانی برای زنان، گفت: با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی و نوع حجاب، عفاف و حیا در زنان و دختران ایرانی، امکان انجام بسیاری از فعالیتهای تفریحی و ورزشی برای آنها در سطح معابر عمومی وجود ندارد، از این رو مسئولان باید در راستای توسعه و گسترش فضاهای تفریحی و ورزشی سالم برای زنان اقدام کرده و فراوانی مکانهای ورزشی و تفریحی برای زنان در دستور کار قرار گیرد تا زنان و دختران بتوانند به راحتی تفریح کنند. ( ایسنا 26 مهر 1400 )
بر اساس اظهارات یک جمعیت شناس و مطابق با آخرین سرشماری کشور، حدود ۳۶ درصد از جمعیت زنان جوان ۱۵ تا ۳۴ سال کشور را دخترانی تشکیل می دهند که هنوز ازدواج نکرده اند و حدود ۲.۳ درصد از زنان ۴۵ ساله و بیشتر در بازه سنی تجرد قطعی قرار دارند.( ایسنا 26 مهر 1400 )
انسیه خزعلی با بیان اینکه پیشنهاد ساختار مشاور زن را به مجلس داده ایم و امیدوارم به وقوع بپیوندد، گفت: زنان بیش از مردان در دوران کرونا بیکار شدند که باید در این زمینه برنامه ریزی داشته باشیم.
به گزارش برنا؛ انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مراسم هفته ملی سلامت بانوان ایران گفت: این هفته به عنوان سلامت نامگذاری شده خیلی خوب است که برنامه هایی را به صورت جدی پیش بگیریم که سلامت زنان را به صورت قانونی تضمین و گسترش دهیم. (برنا 26 مهر 1400 )
حضور زنان در این اعتراضات از آنجایی اهمیت پیدا میکند که صدای یک زن که فریاد میزند «تظاهرات مسالمتآمیز است» بهطور گسترده دست به دست شد. این صدا هم نماد شیوه اعتراضات مردم خوزستان بود و هم از این بابت که صدای یک زن در یک جامعه مردسالار نماد اعتراضات شد، مهم بود؛ اما این حضور، این سؤال را مطرح میکند که آیا حضور زنان خوزستان در مناسبات اجتماعی موضوع جدیدی است؟ ( شرق 26 مهر 1400)
انتشار تصاویری از حضور زنان سعودی با پوشش آزاد در ورزشگاه ریاض در بازی روز شنبه ۲۴ مهر میان تیمهای فوتبال الهلال و پرسپولیس واکنشهای بسیاری از کاربران ایرانی را در شبکههای اجتماعی به همراه داشته است.(صدای آمریکا 27 مهر 1400 )
حریزاوی گفت:اسلام هویت اصلی زن را آن مقام معنوی، رهبری، مادری و تربیتی او میداند از این رو مهمترین ماموریت زن تراز انقلاب اسلامی، هدایتگری، انسان سازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است. (مهر 29 مهر 1400)
سازمان حقوق بشری آرتیکل ۱۹ و کمیته دفاع از روزنامهنگاران از افزایش آزار جنسی روزنامهنگاران زن ایرانی خبر دادهاند. این دو سازمان خواستار حمایت بینالمللی از زنان خبرنگار در ایران و خارج از ایران شدهاند. ( دویچه وله فارسی 29 مهر 1400 )
در مهرماه امسال دستکم ۷ نوجوان زیر ۱۸ سال در شهرهای مختلف کُردستان اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان دادهاندکه ۵ نفر از آنها دختر بودهاند در شهرهای کرمانشاه، سنندج، نقده (۲ مورد)، ارومیه (۲ مورد) و اشنویه اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان دادهاند. ( هه نگاو 30 مهر 1400 )
احضار و بازجویی
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران از تایید محکومیت اخیر خود به حبس و شلاق خبر داد و گفت که برای اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شده است.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۰ مهر ۱۴۰۰)
احضار به دادگاه
محبوبه فرحزادی، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران، طی یک تماس تلفنی به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(هرانا، ۹ مهر ۱۴۰۰)
اولدوز قاسمی، شهروند ساکن تبریز، طی ابلاغیه ای به شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری دو تبریز احضار شد. (هرانا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰) فرنگیس مظلوم، مدنی و مادر زندانی سیاسی، سهیل عربی طی ابلاغیهای جهت اجرای حکم حبس به شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. (هرانا 28 مهر 1400 )
محاکمه
سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات میثم غلامی و فریبا اسدی، شهروندان ساکن تهران در شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهریار برگزار خواهد شد.(هرانا، ۶ مهر ۱۴۰۰)
بازداشت
خدیجه مهدی پور، شهروند ساکن ایلام روز یکشنبه ۱۸ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ( هرانا 20 مهر 1400 )
روز پنجشنبه بیست و دوم مهرماه، یک شهروند زن به نام “سعدا خدیرزاده” فرزند رحیم اهل پیرانشهر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است.( کورد با 26 مهر 1400 )
یک زن جوان به همراه کودک چهار سالهاش در حین بازگشت از اقلیم کُردستان در مرز شهرستان مهران از توابع ایلام بازداشت و هیچ اطلاعی در مورد پرونده قضایی و علت بازداشت وجود ندارد. ( هه نگاو 28 مهر 1400 )
احضار به دادگاه
پریسا جدی، شهروند ساکن شهرستان گرمی، روز سه شنبه ۲۷ مهرماه، طی تماسهای تلفنی مکرر به اداره اطلاعات این شهرستان احضار شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰، پریسا جدی، به صورت تلفنی به اداره اطلاعات شهرستان گرمی در استان اردبیل احضار شد.علیرغم تماس های مکرر اداره اطلاعات، خانم جدی به دلیل عدم دریافت احضاریه کتبی، تا کنون از حضور در اداره اطلاعات امتناع کرده است..( هرانا 30 مهر 1400 )
احکام دادگاهها
نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر طی ابلاغیهای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. (هرانا، ۴ مهر ۱۴۰۰)
جلسه رسیدگی به اتهامات محبوبه فرحزادی، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران، امروز سه شنبه ۲۰ مهرماه، در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. خانم فرحزادی پیشتر طی یک تماس تلفنی به دادگاه انقلاب تهران احضار شده بود. ( هرانا 21 مهر 1400)
مهرنوش طافیان، فعال رسانهای ساکن اهواز، توسط دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان به شش ماه و یازده روز حبس محکوم شد. از این میزان، سه ماه و یک روز حبس به مدت یک سال به حالت تعلیق در آمده است. ( هرانا 29 مهر 1400 )
زندانیان
سپیده قلیان، فعال مدنی، پس از انتشار گزارشی از وضعیت زندان بوشهر، در پروندهای جدید، به «نشر اکاذیب رایانهای و فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شد.(کلمه، ۲ مهر ۱۴۰۰)
آتنا دائمی فعال مدنی و زندانی محبوس در زندان لاکان رشت همچنان از ارتباط با خانواده خود محروم است.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۴ مهر ۱۴۰۰)
زندان زنان دولت آباد اصفهان، جایی است که تاکنون کمتر گزارشی از آن به بیرون درز کرده است. وضعیت در این زندان به قدری سخت و تلخ و دردناک است که بسیاری زنان زندان عادی در انتظار فرصتی برای خودکشی هستند. در این زندان زنان زندانی سیاسی تحت بیشترین فشارها قرار دارند.(جوانه ها، ۵ مهر ۱۴۰۰)
به گفته دختر ناهید تقوی، با وجود نیاز فوری این زندانی ایرانی-آلمانی به عمل جراحی و ارائه وثیقه دومیلیارد تومانی، مسئولان زندان همچنان از دادن مرخصی به او خودداری میکنند.(رادیو فردا ، ۶ مهر ۱۴۰۰)
یک نماینده ارشد کنگره آمریکا با انتشار توییتی به وضعیت شرایط نامتناسب زینب جلالیان، زندانی کرد ایرانی، واکنش نشان داد. (صدای امریکا، ۹ مهر ۱۴۰۰)
سهیلا حجاب، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین، علیرغم حال نامساعد جسمانی کماکان در اعتصاب غذا بسر میبرد. خانم حجاب طی روزهای گذشته در پی افت شدید فشار خون دچار بیهوشی شده و از مشکلاتی در ناحیه معده نیز رنج میبرد. (هرانا، ۹ مهر ۱۴۰۰)
سهیلا حجاب، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین شب شنبه ۱۰ مهرماه در حالی که در اعتصاب غذا و تحصن بسر میبرد، توسط شماری از زندانیان متهم به جرائم خشن مورد ضرب و شتم قرار گرفت.(هرانا، ۱۰ مهر ۱۴۰۰)
زنان در زندان اصفهان با تحمل گرسنگی، وضعیت فاجعه بار بهداشتی و اذیت و آزار زندانبانان مواجه هستند.
گزارشات رسیده حاکیست وضعیت زنان در زندان اصفهان بسیار دردناک و شرایط حبس برای آنها سخت و غیرقابل تحمل است.(جوانه ها، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
محبوبه رضایی، زندانی سیاسی طی هفتههای اخیر از زندان بوشهر به زندان عادل آباد شیراز تبعید شده است.(هرانا، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین در پی وعده مساعد مسئولین به اعتصاب غذای خود پایان داد.(هرانا، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
منیره عربشاهی، فعال مدنی محبوس در زندان کچویی کرج، علیرغم عدم تکمیل مراحل درمان با پایان مرخصی به زندان بازگشت. خانم عربشاهی در تاریخ ۱۳ مردادماه به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود.(هرانا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
حسین دائمی پدر زندانی سیاسی آتنا دائمی در حساب شخصی خود به افشای تخلفات آشکار رئیس زندان لاکان رشت پرداخته و از استمرار قطع تماس آتنا دائمی و خطر جانی برای وی در این زندان خبر داده است.(جوانه ها، ۱۴ مهر ۱۴۰۰)
مژگان کشاورز، فعال مدنی از زندان قرچک ورامین به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد. خانم کشاورز دوران محکومیت ۵ سال و شش ماهه خود را در این زندان سپری میکرد.(هرانا، ۱۴ مهر ۱۴۰۰)
مژگان کاوسی، نویسنده و پژوهشگر کُرد از زندان اوین به زندان کرج منتقل شد.(کردپا، ۱۴ مهر ۱۴۰۰)
سازمان عفو بینالملل بار دیگر از مقامات ایران خواست آتنا دائمی، مدافع حقوق بشر محبوس در زندان لاکان رشت، را فورا آزاد کنند.این نهاد حقوق بشری با اشاره به هفتمین سالگرد بازداشت این فعال مدنی زندانی در ایران، با انتشار متنی در توئیتر خطاب به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار آزادی فوری آتنا دائمی از زندان شد و نوشت، او ناعادلانه برای فعالیتهایی از جمله انتقاد از بدرفتاری با زندانیان در زندان لاکان رشت، با انتقام مواجه شده است. ( زندانیان 16 مهر 1400 )
مژگان کشاورز، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین که در حال سپری نمودن دوران محکومیت پنج سال حبس خود میباشد به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ مژگان کشاورز، فعال مدنی، که دوران محکومیت پنج سال حبس خود را در زندان قرچک ورامین سپری می کند روز چهارشنبه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۰، با تودیع قرار وثیقه به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد.(کمپین زندانیان سیاسی،17 مهر 1400)
مژگان کشاورز در تاریخ ۵ اردیبهشت ۹۸ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت و در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۹۸ با پایان بازجوییها از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت. وی نهایتا در تاریخ ۲۲ مرداد ۹۸ به بند زنان زندان اوین منتقل شد.(اخبار زندان 17 مهر 1400 )
مرجان داوری، محقق و مترجم محبوس در زندان قرچک ورامین، از این زندان به مرخصی اعزام شد. او که پیشتر در ارتباط با جنبش نوپدید عرفانی “اکنکار”، به اعدام محکوم شده و نهایتا از این اتهامات تبرئه شده بود از بابت اتهامات دیگری به حبس محکوم شده و از مهرماه ۹۴ بدون مرخصی در زندان به سر برده بود.( هرانا 19 مهر 1400 )
سپیده قلیان، فعال مدنی و زندانی سیاسی که در مرخصی به سر میبرد، شامگاه دوشنبه ۱۹ مهر شب توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.مهدی قلیان، برادر این فعال مدنی در صفحه اینستاگرامش نوشته بیش از ۳۰ مامورامنیتی در ساعات پایانی شب به منزل خواهر دیگرشان در اهواز یورش بردند و سپیده قلیان را ربوده و به مکانی نامعلوم منتقل کردند. ( دویچه وله فارسی 21 مهر 1400 )
امروز چهارشنبه ۲۱ مهرماه، مژگان کاوسی، زندانی سیاسی از زندان کچوئی کرج به زندان اوین بازگردانده شد. خانم کاوسی چندی پیش از زندان اوین به بازداشتگاه نیروی انتظامی کرج و از آنجا به زندان کچوئی کرج منتقل شده بود.(هرانا 22 مهر 1400 )
شیدا تایید، شهروند بهائی ساکن قائمشهر روز دوشنبه ۱۲ مهرماه، با تودیع قرار وثیقه از یکی از بازداشتگاههای امنیتی در این شهر آزاد شد. خانم تایید در تاریخ ۱ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت شده بود. ( هرانا 22 مهر 1400 )
آرزو قاسمی، زندانی سیاسی، امروز چهارشنبه ۲۱ مهرماه، از زندان اوین به مرخصی وصل به آزادی اعزام شد. آرزو قاسمی از بازداشت شدگان آبان ۹۸، از تاریخ ۱۹ مرداد سال گذشته، دوران محکومیت ۱ سال و ۶ ماهه خود را در زندان اوین سپری می کرد. ( هرانا 22 مهر 1400 )
سپیده قلیان، فعال مدنی، امروز پنجشنبه ۲۲ مهرماه، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. خانم قلیان روز دوشنبه ۱۹ مهرماه، در حالی که در ایام مرخصی بسر میبرد، توسط نیروهای امنیتی در منزل خواهر خود در اهواز بازداشت شد.( هرانا 24 مهر 1400)
محکومیت نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی بریتانیایی، توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. وی در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تعزیری و یک سال ممنوع الخروجی محکوم شده بود. (هرانا 25 مهر 1400)
زهرا جمالی، فعال مدنی امروز شنبه ۲۴ مهرماه از زندان اوین به مرخصی متصل به آزادی اعزام شد. خانم جمالی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که نهایتا محکومیت او پس از تسلیم به رای و به دلیل فقدان سابقه کیفری به ۲۷ ماه زندان کاهش پیدا کرد. ( هرانا 25 مهر 1400)
یک سال از دستگیری ناهید تقوی، شهروند ۶۷ ساله دو تابعیتی در تهران میٰگذرد. مریم کلارن، دختر او در بیانیهای به این مناسبت گفته که نمیگذارد مادرش به مهره “بده بستان” و “بازی کثیف” دولتهای آلمان و ایران مبدل شود.( دویچه وله فارسی 26 مهر 1400 )
مژگان کاوسی، زندانی سیاسی در جریان انتقال به زندان کچوئی کرج، مدت ۳ روز را در بازداشتگاه نیروی انتظامی سپری کرده و در میان متهمان به جرائم عمومی نگهداری شده بود. خانم کاوسی در زمان این انتقال مجبور به بازرسی بدنی تا برهنگی کامل شده و مورد بدرفتاری و توهین ماموران نیروی انتظامی قرار گرفته است. (هرانا 28 مهر 1400 )
اعظم شیرافکن فعال حقوق بشر که به تحمل شش سال حبس محکوم شده بود و شش ماه از آن را تحمل کرده بود با وجود بیماری، سه ماه پیش برای تحمل حبسش به زندان کچویی فردیس روانه شده بود که دیروز به تصمیم اجرای احکام دادگاه انقلاب کرج با پابند الکتریکی از زندان آزاد شد .( بالاترین 29 مهر 1400 )
فرانک جمشیدی از فعالین زیستمحیطی سنندج صورت مشروط از زندان مرکزی این شهر آزاد شد. برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، طی روزهای اخیر، فرانک جمشیدی، فعال مدنی و زیستمحیطی اهل سنندج پس از سپری نمودن یک سوم دوران محکومیت یک ساله خود و موافقت با درخواست عفو مشروط وی، از کانون اصلاح و تربیت سنندج معروف به بند زنان زندان مرکزی این شهر، آزاد شد.فرانک جمشیدی روز یکشنبە ٨ تیر ٩٩ (٢٨ ژوئن ٢٠٢٠) توسط نیروهای ادارە اطلاعات سنندج بازداشت و پس از چهار ماه و نیم با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و موقتاً تا زمان اتمام مراحل دادرسی آزاد شده بود.(هه نگاو 30 مهر 1400)
حبس آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی در ایران، امروز پنجشنبه ۲۹ مهر وارد هفتمین سال خود شد. پدر او میگوید مأموران اطلاعات هنگام بازداشت آتنا در سال ۹۳ گفتند دو ساعت دیگر دخترش را برمیگردانند. (صدای آمریکا 30 مهر 1400 )
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46747
اعدام سوسن رضایی پور به اتهام «قتل عمد» در زندان قزوین
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
سوسن رضاییپور، که پیشتر به اتهام «قتل عمد» همسرش که پسر داییش هم محسوب میشد به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی قزوین اعدام شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ حکم اعدام یک زن به نام سوسن رضاییپور، ۳۱ ساله، که پیشتر به اتهام همسر «پسر دایی» خود بازداشت شده بود صبح روز چهارشنبه، پنجم آبان ماه ۱۴۰۰، در زندان قزوین اجرا شد.
سوسن رضاییپور، در اعترافاتش گفته بود: «شوهرم از ساعت ۳ بعدازظهر مست بوده تا آخر شب و من را کتک میزد و همیشه مست بود و دیگر تحمل نداشتم.»
یک منبع مطلع درخصوص اعدام این زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «سوسن رضاییپور از شش سال پیش در زندان بود و خانواده مقتول که داییاش بود، رضایت ندادند و سوسن اعدام شد.»
این منبع در ادامه اظهار داشت: «سوسن با زور و اجبار ازدواج کرد و پسر دائیاش را دوست نداشت؛ اما به این خاطر که پولدار بود، او را به زور بهش دادند. سوسن در اعترافاتش گفته بود؛ شوهرم از ساعت ۳ بعدازظهر مست بوده تا آخر شب و من را کتک میزد و همیشه مست بود و دیگر تحمل نداشتم.»
اعدام سوسن رضاییپور تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
براساس گزارشی که سازمان حقوق بشر ایران، چندی پیش به مناسبت روز جهانی اعدام منتشر کرد؛ از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ دستکم ۱۶۴ زن در ایران اعدام شده اند. شش تن از زنانی که از سال ۲۰۱۰ تا کنون به اتهام قتل عمد اعدام شدند، در کودکی ازدواج کرده بودند. یک زن به نام صفیه غفوری، عروس «خونبس» بود و بر خلاف میل باطنیاش برای فیصله دعوای قبیل های بر سر یک قتل، به عقد اجباری پسری از خانواده مقتول درآمده بود.
پس از ازدواج نیز زنان به خودی خود حق طلاق ندارند. حتی بسیاری از پروندههای خشونت خانگی و ضرب و جرح و آزار همسران، باعث صدور رأی طلاق در دادگاه نمیشوند. در ۶۶ درصد از پروندههای قتل که جزئیات آن در دسترس سازمان حقوق بشر ایران قرار گرفته است، زنان به دلیل قتل شوهران یا شرکای زندگی خود حکم اعدام گرفتهاند.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46744
افزایش زنان سالمند/زنانه شدن سالمندی در کشور آغاز شده است
ایرنا
مدیرکل جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: زنانه شدن سالمندی در کشور آغاز شده و باید سیستم های حمایتی به درستی برای مواجهه با این پدیده تبیین شود.به گزارش علاج نیوز، حامد برکاتی افزود: جمعیت کشور به سمت پیری حرکت می کند. و با توجه به اینکه امید به زندگی در زنان بیش از مردان بوده و بانوان بعد از طلاق کمتر ازدواج مجدد دارند، دوران تنها بودن و سالمندی زنان بیشتر خواهد بود از هم اکنون پدیده زنانه شدن سالمندی آغاز شده. و اگر سیستم های حمایتی به درستی تبیین نشود، مشکلات زیادی خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: مردان به دلیل مرگ های زودهنگام از جمله حوادث ترافیکی عمر کمتری می کنند. طول عمر زنان سه تا چهار سال بیش از آنها است. و در جامعه امروزی با توجه به اینکه فرزندآوری کمتر شده، در دوران سالمندی مشکلات زیادی خواهند داشت. و تنها خواهند بود.
نرخ باروری در کشور
برکاتی با بیان اینکه نرخ باروری در کشور ۱/۷ است در حالی که باید ۲/۱ باشد تا جمعیت حفظ شود، تاکید کرد: شیوع پوکی استخوان به دنبال فقیر شدن استخوان ها، گسترش سرطان سینه که در استان های کشور بصورت یکسان است. برای سلامت زنان در دوران سالمندی خطرناک بوده. و باید زنان از وضعیت سلامت خود آگاه شوند تا دوران سالم تری را در دوران پیری طی کنند.
وی با بیان اینکه خدمات و امکانات زیادی باید در جهت ارتقای سلامت سالمندان فراهم شود، گفت: بروز مشکلاتی از جمله کمبودهای تغذیهای و به تبع آن وضعیت ضعف جسمانی و کاهش قوای بدنی طبیعی در سن سالمندی از دیگر مصایب و مسایلی است که زندگی سالمند را نشانه گرفته. و تحت فشار قرار میدهد.
وی با اشاره به این که تمام توان یک سالمند برای حمایت مالی و معنوی از خانواده و فرزندان به کار گرفته میشود ، افزود: این در حالی است که به طور معمول حمایت مالی و برخورداری مالی سالمندان به مراتب کمتر از دوره گذشته زندگی شان است. پس باید با جدیت بیشتر به این مسئله نگاه کرد .
جایگاه سالمندان و توانمندیهای آنان در جامعه
فرهنگسازی لازم در زمینه جایگاه سالمندان و توانمندیهای آنان در جامعه ما صورت نگرفته گرچه در فرهنگ ایرانی و دینی بر جایگاه و احترام بزرگتر بسیار تاکید شده است. اما این آموزهها باید به شکل عینی و عملی در جامعه ترویج شود تا بتوان علاوه بر تامین سلامت روح و روان سالمندان، آنان را در روند امور جمعی حفظ کرد و در فعالیتهای اجتماعی مشارکت داد.
بررسیهای مطالعات دراین زمینه حاکی از این است که سالمندی در حال زنانه شدن و تعداد زنان سالمند خود سرپرست در حال افزایش است. به همین دلیل نیاز به سیاستگذاریهای اجتماعی و فرهنگی و توجه به منابع در اختیار سالمندان بیشتر احساس میشود. سالمندی در حال زنانه شدن است. چرا که بررسیهای جهانی نشان میدهد که امید به زندگی زنان به طور متوسط ۴.۵ سال بیشتر از مردان است. و تعداد زنانی که در گروه سنی سالمند قرار دارند، به نسبت قابل توجهی بیشتر از مردان سالمند است. این الگوی سالمندی نشان میدهد که احتمال بیوه یا مجرد بودن زنان سالمند نسبت به مردان بیشتر است.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46739
طرح ورود زنان به ورزشگاه به مجلس ارائه شد
تسنیم
دبیر کل فدراسیون فوتبال گفت: طرح ورود بانوان به ورزشگاه به مجلس ارائه شد که با تصویب این طرح حضور بانوان در ورزشگاهها آزاد میشود.
به گزارش تسنیم، حسن کامرانیفر ظهر امروز در نشست با اعضا هیئت فوتبال و مسئولان ورزش و جوانان استان بوشهر ظرفیت استان را برشمرد و با اشاره به استعدادهای بالقوه فوتبال در این استان اظهار داشت: استان بوشهر یکی استان پیشرو در فوتبال پایه است.
دبیرکل فدراسیون فوتبال از برگزاری اردوهای تیم ملی فوتبال در ردههای پایه در آینده در این استان خبر داد و اضافه کرد: با توجه به زیرساخت مناسب استان بوشهر و فضای ساحلی اردوهای تیم ملی بانوان و آقایان در ردههای پایه در آینده در این استان برگزار میشود.
کامرانیفر با اشاره به مسافرت اعضا فدراسیون فوتبال به استانها یادآوری کرد: بر اساس برنامهریزی فدراسیون فوتبال برای توسعه هیئتهای استانی، بوشهر نخستین استانی است که اعضای فدراسیون فوتبال به آن سفر کردهاند.
وی با اشاره به حضور بانوان در ورزشگاهها و تدوین طرحی در این زمینه گفت: طرح ورود بانوان به ورزشگاه به مجلس ارائه شد که با تصویب این طرح حضور بانوان در ورزشگاهها آزاد میشود.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46738
شکست چشمگیر زنان در اقتصاد ایران
ایسنا
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید تداوم شیوع کرونا زیر سایه شرایط تحریمی باعث افزایش فشار بر کارآفرینان و به طور خاص زنان کار آفرین شده است.
به گزارش تحریریه، از حدود یک سال و نیم پیش، ایران رسما شیوع ویروس کرونا را تایید و از آن زمان در ماههای مختلف با این ویروس درگیر بوده است. در کنار تبعات اجتماعی و فشار بر نظام سلامت، کرونا اقتصاد ایران را نیز مانند بسیاری از کشورها تحت تاثیر قرار داده است.
در ماههای گذشته، دولت بارها مجبور شده برای کاهش سرعت شیوع کرونا، بسیاری از واحدهای صنفی را تعطیل یا نیمه تعطیل کند و تکرار این شرایط باعث شده بسیاری از سرمایهگذاران عملا امکان ادامه کار نداشته باشند.
هر چند با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون و عبور کشور از موج پنجم کرونا، امید به بازگشایی کامل کسب و کارها و کاهش محدودیتهای کرونایی افزایش یافته و این موضوع میتواند برای صاحبان کسب و کارها نتایج مثبتی به همراه داشته باشد اما بسیاری از سرمایهگذاران امکان تداوم فعالیت خود را از دست دادهاند و بر اساس اعلام عضو اتاق بازرگانی تهران، در میان آنها زنان کارآفرین بسیاری نیز قرار دارند.
سیده فاطمه مقیمی با بیان اینکه زنان کارآفرین به دلیل آنچه که وی، داشتن سرمایه و پشتوانه کمتر در جامعه عنوان کرد، آسیب بسیار بیشتری از تلاطمات اقتصادی در کشور دیدهاند، به سایت اتاق تهران گفت: زنان فعال اقتصادی به واسطه آنکه توان محدودی در تامین وثایق دارند، در دریافت تسهیلات بانکی با موانع جدی روبهرو هستند. امروز اگر یک بانوی کارآفرین متقاضی استفاده از تسهیلات بانکی باشد باید به تنهایی و رأسا سند ملکی در رهن بانک بگذارد که با توجه به عرف جامعه ایران و اجازهای که باید از همسر یا پدر داشته باشد، سخت و تا حدودی ناممکن به نظر میرسد.
وی افزود: از دیگر مصائبی که زنان کارآفرین در ایران با آن مواجه هستند، دشواری برای برقراری ارتباط با شرکای خارجی و امکان مذاکرات مستقیم با آنان در خارج از کشور است، به طوری که یک بانوی بازرگان برای خروج از کشور با هدف مذاکره با شرکتهای خارجی، نیاز به اخذ اجازه خروج از همسر یا پدر خود دارد که این نیز به چالشی برای این بخش از جامعه اقتصادی کشور تبدیل شدهاست.
رئیس کانون زنان بازرگان ایران با این توضیح که ورود بانوان به فعالیتهای اقتصادی و باشگاه کارآفرینی کشور، طی دستکم یک دهه اخیر، شتاب گرفته و این بخش از جامعه تلاش کردهاست که سهم بیشتری در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد، یادآور شد که بهرغم علاقمندی و جهش رخ داده در حضور زنان در حوزههای مختلف اقتصادی، موانع پیشروی فعالیت آنان باید برداشته شود و با توجه به آنکه زنان کارآفرین از توان سرمایهای و حمایتی کمتری برخوردار هستند، مشوقها و تسهیلات بیشتر و متنوعی باید برای آنان فراهم شود.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46731
تعداد زنان کولبر اندک است/ فعالیت در حوزه صنایع دستی به جای کولبری/ کولبری نه تنها برای زنان بلکه برای مردان هم شایسته نیست/ معیشت و بیکاری مشکل عمده زنان کردستانی
برنا
قاسمیپور گفت: بحث زنان کولبر در رسانهها مطرح شده اما آنچه واقعیت دارد این است که نمیتوانیم بگوییم زنان کولبر نداریم در گذشته زنان کولبری هم میکردند اما درحال حاضر تعداد آن ها اندک است.
شیوا قاسمیپور، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی برنا، درباره بازدید فراکسیون زنان از وضعیت زنان استان کردستان، گفت: بازدیدی از استان کردستان داشتیم و فراکسیون زنان برای اولین بار به این استان سفر کرد چراکه در فراکسیون زنان تصمیم گرفتیم از حوزه انتخابی 16 نماینده زن فراکسیون، شروع کنیم و به صورت میدانی از وضعیت زنان در استانها مورد نظر بازدید به عمل آید.
او افزود: بعد از این بازدیدها مسائلی که جامعه زنان مطالبه دارند در کمیسیون های تخصصی و فراکسیون مورد بررسی قرار میدهیم تا از جایگاه نظارتی مجلس، برای حل مشکلات استفاده کنیم. با زنان کارآفرین، سازمان های مردم نهاد، زنان نخبه، توانمند و … جلساتی داشتیم تا مشکلات زنان سرپرست خانوار، خشونت علیه زنان، معیشت زنان، کودک همسری، آزار و اذیت زنان و … مورد بررسی قرار دهیم.
قاسمیپور بیان کرد: از ظرفیت فراکسیون زنان و سایر نمایندگان برای پیگیری مشکلات زنان استفاده میکنیم تا اگر در مواردی دارای مشکل قوانین است، آن را رفع کنیم و اگر مشکلی در سطح ملی است برای رفع آن وارد شویم.
این نماینده مجلس درباره بیشترین مشکلاتی که زنان استان کردستان دارند، اظهار کرد: بیشترین مشکلات زنان استان، مربوط به معیشت و بیکاری است زنان استان کردستان به دنبال استقلال هستند و برای اینکه بتوانند از خودشان اراده داشته باشند نیاز است که استقلال مالی برایشان ایجاد شود.
او درباره طرح و یا لایحه در حوزه زنان، گفت: مهم ترین لایحهای که در حوزه زنان در دست بررسی است لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت بوده که از طرف دولت ابلاغ شده، جلساتی برای تکمیل این لایحه داشتیم تا ایرادات رفع و لایحه تکمیل شود و بعد از آن به صحن علنی برود.
قاسمیپور درباره زنان کولبر در استان کردستان، تصریح کرد: بحث زنان کولبر، در رسانهها مطرح شده است اما آنچه واقعیت این است که نمیتوانیم بگوییم زنان کولبر نداریم در گذشته زنان کولبری هم میکردند اما درحال حاضر تعداد آن ها اندکی است و با زنانی که در گذشته کولبری میکردند جلساتی از قبل داشتیم بیشتر مشکلات این افراد این است که از آنها حمایت کنیم چراکه در جوانی توانسته بودند فعالیت اقتصادی انجام دهند اما درحال حاضر ناتوان هستند و توانایی کار ندارند به همین منظور درخواست حمایت دارند.
این نماینده مجلس درباره فراهم کردن اقدامات لازم برای جایگزینی کولبری، اظهار کرد: کولبری نه برای زنان بلکه برای مردان نیز شایسته نیست اما میتوانیم مشاغلی را جایگزین کولبری کنیم. در حوزه صنایع دستی اقداماتی صورت گرفته است تا آنچه که مربوط به گذشته بوده توسط زنان استان زنده شده است این اقدام باعث توانمندسازی زنان میشود تا در کنار خانهداری، محصولاتی را تولید و کسب درآمد داشته باشند.
او در پایان افزود: بیشتر مشکل این زنان که در حوزه صنایع دستی فعال بوده بازار فروش است. تولیدات داریم اما فروش کم است اگر نمایشگاهی برای فروش محصولات زنان در نظر گرفته شود میتوانند محصولات تولید شده را به فروش برسانند.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=46732
تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد
۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...
-
۰۹ مرداد ۱۴۰۰ حوادث رکنا: تیراندازی در مراسم عروسی یک کشته و ۲ مجروح برجای گذاشت. فرمانده انتظامی کهنوج گفت: رسم غلط تیراندازی در مراسم ...
-
BBC آیرین خان، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای آزادی بیان و عقیده در گزارش جدیدش، حکومت ایران را متهم کرده که با انتشار اطلاعات نادرست درباره...
-
شهروندان شهر ایذه در استان خوزستان که طی ده روز گذشته یکی از کانونهای اعتراضات سراسری در ایران بوده است از بازداشتهای گسترده و تداوم جو ا...