۱۴۰۲ آذر ۹, پنجشنبه

زخمی شدن دست کم ٥ کولبر کرد با تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی

 

۸آذر ۱۴۰۲ کلمه

شبکه کلمه | بنا به گزارش کولبر نیوز، دست کم ٥ کولبر کرد با تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی در نوارمرزی نوسود و هه‌نگه‌ژال زخمی شدند.

این گزارش می گوید، یک کولبر با هویت کارو تجربه کار اهل سقز بر اثر تیراندازی نیروهای هنگ‌مرزی در مرز هنگه‌ژال بانه زخمی شدند و زخمی جهت مداوا به مراکز درمانی بانە منتقل شده‌ است.

دو کولبر دیگر با هویت محمد ویسی اهل سقز و زاهر، اهل بوکان بر اثر تیراندازی نیروهای هنگ‌مرزی در مرز هنگه‌ژال بانه زخمی شدند و هردو این کولبران جهت مداوا به مراکز درمانی متتقل شده‌اند، زاهر که از ناحیه شکم و پایین تنه به شدت زخمی شده بود، مورد عمل جراحی قرار گرفته است.

امیر محمدی کولبر اهل روستای “کیسله” از توابع بخش مرکزی شهرستان ثلاث‌باباجانی با تیراندازی مستقیم با سلاح کلاشینکف توسط نیروهای هنگ‌مرزی در نوارمرزی نوسود از ناحیه پا زخمی شد.

بر اساس گزارشات یک کودک کولبر ۱۷ ساله اهل شهر بانه با هویت «آریا معادی» بر اثر تیراندازی نیروهای هنگ مرزی در مرز هه‌نگه‌ژال بانه زخمی شد که ابتدا جهت مداوا به بیمارستان شهر بانه متتقل شده بود که بر اثر شدت جراحات وارده به بیمارستانی در شهر تبریز انتقال یافته است.ز مهمترین رویدادهای بلوچستان در هفته گذشته بلوچستان؛ زخمی شدن یک جوان بلوچ و کشته شدن یک سوختبر.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49750

قتل دختر ۹ ساله زیر شکنجه و کتک پدر و مادر

 

 

 

 

 

 

 

۹آذر۱۴۰۲عصر ایران

جسد دخترک به پزشکی قانونی منتقل شد اما بررسی پزشکان نشان می‌داد آثار کبودی روی بدن و گردن دخترک مشهود بوده و احتمالاً دختر ۹ ساله بر اثر خفگی و شکنجه به قتل رسیده است.

ظهر ۶ آذر مرد جوانی در حالی که کودکی را در آغوش داشت به یکی از بیمارستان‌های جنوب پایتخت رفت و مدعی شد دخترش مدتی است مریض شده و وضعیت جسمی‌اش خوب نیست.
دختر ۹ ساله که سطح هوشیاری پایینی داشت به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شد اما لحظاتی بعد جانش را از دست داد.
بدنبال گزارش این خبر، بازپرس جنایی دستور تحقیقات را صادر کرد و پدر دخترک توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت بازداشت شد.مرد جوان در تحقیقات اولیه مدعی شد: دخترم غذا نمی‌خورد و این مسأله باعث ناراحتی من و همسرم شده بود. روز حادثه عصبانی شدم و چند ضربه به او زدم اما بدنبال آن همسرم شروع به کتک زدن بچه کرد.او ادامه داد: هنگام کتک زدن دخترم بدست همسرم، ناگهان حال او بد شد و از هوش رفت. با دیدن این صحنه او را بلافاصله به بیمارستان رساندم. از آنجایی که احتمال می‌دادم همسرم در این ماجرا گرفتار شود به دروغ گفتم که بچه‌ام بیمار است.باتوجه به اظهارات مرد جوان، به دستور بازپرس جنایی در بازداشت باقی ماند و تحقیقات از مادر دخترک نیز در دستور کار کارآگاهان جنایی قرار گرفت.


source https://koodak.bashariyat.org/?p=49739

۱۴۰۲ آذر ۸, چهارشنبه

محکومیت نوشین مصباح، شهروند بهایی در دادسرای مشهد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نوشین مصباح

نوشین مصباح، شهروند بهایی از سوی دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به اتهام عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نوشین مصباح، شهروند بهایی ساکن مشهد توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به یک سال حبس محکوم شد.

براساس حکمی که توسط شعبه سی و هفت دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی صادر شده است، خانم مصباح از بابت اتهام “عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور” به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

همچنین این شهروند در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” تبرئه شده است.

این شهروند بهائی چندی پیش توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست هادی منصوری از بابت اتهام “عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور” به تحمل سه سال حبس تعزیری و در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به تحمل هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

لازم به ذکر است، مراحل بازپرسی نوشین مصباح اوایل شهریورماه سال جاری سپری شد و وی با تودیع وثیقه پنج میلیارد تومانی آزاد شده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=58770

بازداشت نیلوفر غزاله و محمدعلی مقیمی در اصفهان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نیلوفر غزاله و محمدعلی مقیمی

نیلوفر غزاله و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، دو فعال در حوزه گردشگری از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نیلوفر غزاله، فعال در حوزه گردشگری و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، رئیس اتحادیه شرکت‌های تعاونی گردشگری استان اصفهان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

بازداشت این شهروندان با دستور قاضی محسن پوربافرانی، از قضات دادگستری شهرستان خور و بیابانک صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این دو شهروند اطلاعی در دست نیست.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=58768

۱۴۰۲ آذر ۷, سه‌شنبه

روز ۴۳۰ از بازداشت غیرقانونی نیلوفر حامدی؛ پرونده هنوز به تجدیدنظر نرفته

ایران‌وایر

همسر این روزنامه نگار زندانی در متنی که در حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرده گفته با وجود آنکه درخواست تجدید نظر دو هفته پیش داده شده، پرونده تا کنون به  شعبه تجدیدنظر ارسال نشده است.

همزمان با گذشت ۴۳۰ از بازداشت غیرقانونی «نیلوفر حامدی»، همسر این روزنامه نگار زندانی در متنی که در حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرده گفته با وجود آنکه درخواست تجدید نظر دو هفته پیش داده شده، پرونده تا کنون به شعبه تجدیدنظر ارسال نشده است.

محمدحسین آجرلو نوشته است: «وکیل نیلوفر حامدی روز ۲۰ آبان در اعتراض به حکم ناعادلانه قاضی صلواتی علیه او، درخواست تجدید نظر ثبت کرد.» بر اساس نوشته آجرلو با وجود گذشت دو هفته همچنان پرونده به شعبه تجدیدنظر ارسال نشده تا روند رسیدگی طی شود.

نیلوفر حامدی به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» به تحمل ۷ سال حبس، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» ۵ سال حبس و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» به تحمل یک سال حبس محکوم شده است که در صورت تایید نهایی ۷ سال آن قابل اجرا است.

حامدی در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته به جرم پوشش اخبار کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» دستگیر و به «همکاری با دولت متخاصم» متهم شد. همراه با خانم حامدی «الهه محمدی»، خبرنگار روزنامه هم‌میهن نیز بازداشت شده و در زندان به سر می‌برد. خانم محمدی نیز با اتهامات مشابه با خانم حامدی مواجه شده است.

پیشتر«پرتو برهان‌پور»، وکیل نیلوفر حامدی با تاکید بر اینکه روند بازداشت و دادرسی «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» «ناعادلانه» بوده است و باتوجه به اینکه «ایرادات متعددی در متن حکم» موکلش وجود دارد، از قضات دادگاه تجدیدنظر خواسته بود «حکم برائت» برای این روزنامه‌نگار صادر کنند.

امروز همچنین جاناتان دگر، دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز، گفته که جمهوری اسلامی در حال ادامه انتقام‌گیری از روزنامه‌نگارانی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ فقط به وظایف حرفه‌‌ای خود عمل کرده‌اند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان «بدترین زندان روزنامه‌نگاران جهان» در سال ۲۰۲۲ معرفی کرده است. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، سازمان عفو بین‌الملل و نهادهای حقوق بشری بارها ضمن اعتراض به جمهوری اسلامی در مورد سرکوب روزنامه‌نگاران، خواستار آزادی همه روزنامه‌نگاران زندانی در ایران شده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=58753

گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی فوری سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی شد

ایران‌وایر

دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز، گفت که جمهوری اسلامی در حال ادامه انتقام‌گیری از روزنامه‌نگارانی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ فقط به وظایف حرفه‌‌ای خود عمل کرده‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی بدون قید و شرط «سعیده شفیعی» و «نسیم سلطان‌بیگی»، دو روزنامه‌نگار زندانی شد و اعلام کرد که آنها مانند بسیاری از همکاران خود در ایران هزینه اطلاع‌رسانی درباره اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» را می‌پردازند.

سعیده شفیعی از یکشنبه ۲۸ آبان ‌ماه برای اجرای حکم سه‌ سال‌ و نیم حبس و سی‌ام آبان نیز نسیم سلطان‌بیگی برای اجرای حکمی مشابه به زندان اوین منتقل شدند.

جاناتان دگر، دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز، گفت که جمهوری اسلامی در حال ادامه انتقام‌گیری از روزنامه‌نگارانی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ فقط به وظایف حرفه‌‌ای خود عمل کرده‌اند.

آقای دگر افزود: «نسیم سلطان‌بیگی و سعیده شفیعی خبرنگاران شجاعی هستند که چون ده‌ها تن از همکارشان به خاطر پوشش خبری اعتراضات» زندانی شده‌اند.

دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز با تاکید براینکه نسیم سلطان‌بیگی و سعیده شفیعی «شایسته تجلیل هستند، نه زندانی شدن»، گفت که سازمان گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این روزنامه‌نگاران است.

سازمان گزارشگران بدون مرز یادآوری کرد که اجرای حکم حبس سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی درست یک ماه پس از آن انجام شده است که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی الهه محمدی و نیلوفر حامدی را به ترتیب به ۱۲ و ۱۳ سال حبس محکوم کرد.

این سازمان همچنین یادآوری کرد که هم‌اکنون ویدا ربانی، روزنامه‌نگار، برای تحمل حکم ۷ سال حبس و نرگس محمدی، نویسنده، روزنامه‌نگار و برنده جایزه صلح نوبل در سال جاری، در زندان اوین محبوسند.

سازمان گزارشگران بدون مرز تاکید کرد که با انتقال سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی به زندان اوین برای اجرای حکم، شمار «روزنامه‌نگاران زن» زندانی در ایران به ۶ تن رسیده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=58751

۱۴۰۲ آذر ۶, دوشنبه

زخمی شدن دستکم چهار کولبر از جمله یک نوجوان در ارتفاعات مرزی کُردستان

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۵ آذر ۱۴۰۲

ابراهیم محمودی اهل بانه، سیا خدامرادی، ١٨ ساله و اهل مریوان، کامران سعیدزاده، اهل سقز و یک کولبر اهل کرمانشاه با نام کوچک حبیب در مرزهای بانه، مریوان و نوسود با شلیک مستقیم نیروهای مسلح حکومتی زخمی شدند.

 

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز یکشنبه ۵ آذر ماه ۱۴۰۲ (٢۶ نوامبر ۲۰۲۳)، ابراهیم محمودی ۲۴ ساله و اهل بانه در مرز “هَنگه‌ژال” این سهر با تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ مرزی زخمی شد.

همزمان، سیا خدامرادی، کولبر ١٨ ساله و اهل مریوان، حین کولبری در مرزی “هنجیران” این شهر، با شلیک نیروهای هنگ مرزی بە شدت زخمی شدە بود.

پیش از آن، شامگاه شنبه ٤ آذر ماه، کامران سعیدزاده، دیگر کولبر اهل سقز با تیراندازی نیروهای هنگ‌مرزی در مرز هنگه‌ژال بانه به شدت زخمی شد. او که از ناحیه دست و پا مورد اصابت گلوله‌های ساچمه‌ای قرار گرفته بود، جهت مداوا به بیمارستان شهر سقز منتقل شد.

یک کولبر نیز بااسم کوچک حبیب شامگاه گذشته حین کولبری در ارتفاعات کله قندی مرز نوسود کرمانشاه زخمی شد. وی نیز، به دلیل عمق جراحات وارده، جهت مداوا به مراکز درمانی انتقال یافت.

 

 



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49698

بانه؛ تیراندازی نیروهای نظامی به زخمی شدن سه کولبر از جمله دو نوجوان انجامید

۵ آذر ۱۴۰۲ هرانا

خبرگزاری هرانا – امروز یکشنبه پنجم آذر، سه کولبر از جمله دو نوجوان بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، امروز یکشنبه پنجم آذر ۱۴۰۲، تیراندازی نیروهای نظامی در نوار مرزی “هنگه‌ ژال” بانه به زخمی شدن سه کولبر انجامید.

هویت آنها “زانا دهقان، نوجوان هفده ساله اهل سقز، ابراهیم محمودی، بیست و چهار ساله و اهل بانه و همچنین سیروان شریفی، هفده ساله و اهل شهرستان سقز” گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، آقای محمودی از ناحیه سر و سیروان شریفی از ناحیه دست و پا دچار جراحت شده اند.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.

در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱؛ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۱ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۱۳۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۲۸ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۲۶ کولبر زخمی شدند و ۲ کولبر جان باختند.

 

 



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49695

گزارش نقض آبان ۱۴۰۲ کمیته کودک و نوجوان

آگاهی بیشتر:

این گزارش آماری از میان ۸۵ اخبار منتشر شده از سایت کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در ماه ابان تهیه شده است

این اخبار از رسانه های داخلی و خارجی مانند ایسنا؛ هرانا؛ ایرنا؛ ایلنا؛ باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری فارس؛ کیهان؛ همشهری؛ مهرنیوز؛ جمع‌آوری گردیده است..

آمار فوق عمدتا از گزارشات رسانه های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع آوری شده و عملا نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

اعضایی که در گردآوری اخبار ابان ماه ۱۴۰۲ با ما همکاری کردند عبارتند از: کوثر ولی‌زاده، سونیا سوارکوب، مهناز ترابی، محمودرضا صالحی، فهیمه تیموری، پروین محمدی افقا ، پریاترابی ،منا احمدی پور،امیرپالوانه،فهیمه امینیون،امیررضا ولی زاده می‌باشند.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید از سایت کمیته از طریق لینک زیر بازدید فرمایید:

https://ift.tt/ReF1mr3

اخبار عمومی

حقوق کودکان؛ اجباری کردن «ساعت نماز» در مدارس

دانش‌آموزان به‌ویژه دختران دانش‌آموز در اعتراضات سراسری سال گذشته با برداشتن حجاب اجباری، نشان دادند که ایدئولوژیک‌ترین نظام آموزشی تاریخ ایران علی‌رغم آنکه همه ابزارهای تبلیغاتی برای گنجاندن مذهب در محتوای درسی را به‌کار برد، اما در این زمینه ناموفق بود. با‌این‌همه وزارت آموزش‌و‌پرورش در تازه‌ترین اقدام خود، بخشنامه‌ای با عنوان «تقویت و توسعه فرهنگ اقامه نماز» به مدارس ارائه کرده که در آن «زنگ نماز» باید «در متن برنامه رسمی روزانه مدارس در تمامی دوره‌ها و پایه‌های تحصیلی به مدت ۳۰ دقیقه» اجباری شود. بنا بر آنچه در بخشنامه اعلام شده آمده است، ادارات آموزش‌و‌پرورش شهرها و استان‌ها باید در تمامی مدارس «نمازخانه» احداث کنند و «امام جماعت» نیز داشته باشند.(ایران وایر ۱آبان۱۴۰۲)

نگهداری ۳۴۰ کودک بی سرپرست و بدسرپرست در مراکز تحت نظارت بهزیستی آذربایجان‌غربی

مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی، خانم پروین محمدپوری گفت: در حال حاضر ۳۴۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست در مراکز شبانه‌روزی و مراکز شبه خانواده تحت نظارت بهزیستی در سراسر استان و۴۶ کودک معلول و بیمار نیازمند پیگیری‌های خاص در مراکز نگهداری توانبخشی نگهداری می‌شوند.(ایسنا ۲آبان ۱۴۰۲)

قصور پزشکی؛ یک کودک ده ساله در بیمارستان بیستون کرمانشاه به کما رفت

یک کودک ده ساله که برای انجام عمل جراحی انحراف چشم از کوهدشت به کرمانشاه رفته بود، به دلیل قصور پزشکی صورت گرفته در بیمارستان بیستون این شهرستان راهی بخش مراقبت های ویژه شد.حیدر حیدری پدر بهار ده ساله به همراه مادرش برای عمل ساده انحراف خفیف چشم کودکشان به بیمارستان بیستون کرمانشاه مراجعه کردند.، دکتر محمود مبلغی اعلام میکند عمل با موفقیت انجام شده است. اما بهار بعد از ترخیص از اتاق عمل به بخش آی سی یو منتقل میشود.در این گزارش آمده است: مدیر بیمارستان اعلام میکند که به دلیل اینکه در اتاق عمل دوربین نصب نبوده، از اتفاقاتی که در اتاق عمل افتاده اطلاعی ندارند. (هرانا ۳ آبان ۱۴۰۲)

خانواده آرمیتا گراوند برای تغییر زمان مراسم هفتم فرزندشان «تحت فشار شدید» نهادهای امنیتی هستند

خانواده آرمیتا «به هیچ عنوان راضی نیستند» که مراسم هفتم او را به‌جای پنج‌شنبه در روز چهارشنبه برگزار کنند رادیو فردا مطلع شده است که ماموران امنیتی، خانواده آرمیتا گراوند را برای تغییر زمان مراسم هفتم دخترشان، به شدت تحت‌ فشار قرار داده‌اند. (رادیو فردا ۹آبان ۱۴۰۲)

احراز هویت دستکم ۱۷ شهروند بازداشت شده در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند

دست‌کم ۱۷ شهروند در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، نوجوانی که بر اثر ضرب‌وشتم نیروهای جمهوری اسلامی ایران در مترو تهران به قتل رسید، بازداشت شدند. این شهروندان که هویتشان احراز شده به دو زندان اوین و قرچک ورامین انتقال یافته‌اند و یکی از آنها نیز آزاد شده است. حین برگزاری مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند در بهشت زهرا تهران، حمید عباس‌‌پور، هاشم مهرعلیان، مجید هوشنگ کیان‌پور، محمدرضا فخیم‌‌آور، مهران حاجی‌ هاشمی، اصغر سیدفرجی، علی سوخته‌‌زا، رامتین بنده، ایمان میری، سیامک مسیح‌ پور، یوسف هوشیار، محمد فضل‌‌اللهی و مسعود زینال‌‌زاده بازداشت و به قرنطینه زندان اوین انتقال یافتند. (هه نگاو ۱۰ آبان ۱۴۰۲)

تماشای زیاد صفحه نمایشگر نشانه اولیه اوتیسم و بیش فعالی در کودکان

کودکانی که در معرض خطر ژنتیکی اختلال طیف اوتیسم قرار دارند، احتمالا ساعت‌ها در روز را به تماشای صفحه نمایش خود می‌گذرانند.به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان همچنین دریافتند که کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه / بیش فعالی با افزایش سن به تدریج تماشای صفحه نمایش در آنها افزایش می‌یابد.دکتر «ناگاهید تاکاهاشی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ناگویا در ژاپن، می‌گوید: «در حالی که استفاده طولانی مدت از صفحه نمایش در دوران کودکی به عنوان علت اوتیسم و اختلال بیش فعالی مطرح شده است، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که برخی افراد ممکن است به لحاظ ژنتیکی به استفاده از صفحه نمایش به دلیل اوتیسم تمایل داشته باشند.»او در ادامه اضافه کرد: «زمان تماشای صفحه نماشگر ممکن است نشانه اولیه اوتیسم باشد، نه یک علت، زیرا کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب بیشتر جذب اشیا می‌شوند تا افراد.»بیشتر مردم زمان بیشتری را صرف دستگاه‌های دیجیتالی از جمله گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها، تلویزیون و سیستم بازی‌های ویدئویی می‌کنند. محققان گفتند که این امر به ویژه برای کودکان مبتلا به اختلالات رشد عصبی صادق است. (هه نگاو ۱۰ آبان ۱۴۰۲)

راهکارهایی مهم برای کنترل آسم در کودکان

هرچند پاییز زمانی برای تغییرات اساسی در زندگی بچه‌هاست، اما برای بچه‌هایی که آسم دارند چالش‌برانگیزتر است. انواع ویروس‌ها و آلرژی‌ها و هوای سردتر و خشک‌تر همه اینها می‌توانند برای کودکان در پاییز سخت و مشکل‌ساز باشند.کودک شما مشغول تمرین فوتبال است که دچار حمله آسم می‌شود. یا شاید صبح تازه از خواب بیدار شده که ناگهان حمله آسم باعث می‌شود به داروی نجاتش نیاز پیدا کند. حمله آسم چه در زمان استراحت رخ بدهد و چه در زمان بازی و فعالیت، دیدن فرزندتان که به‌شدت سرفه می‌کند، خس‌خس دارد و به‌سختی می‌تواند نفس بکشد یا حرف بزند خیلی ناراحت‌کننده است.خوشبختانه علائم آسم کودکان با استفاده از ترکیبی از داروها و اجتناب از محرک‌های آسم به‌خوبی قابل‌کنترل است.بهترین درمان برای آسم کودک شما بستگی به محرک‌هایی که در کودک شما علائم آسم را ایجاد می‌کند دارد. این درمان ممکن است به‌مرورزمان تغییر کند و شما نقش مهمی در این میان دارید. (اخبارکودکان ۱۲ آبان ۱۴۰۲)

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، پس از اعتراض به مسموم‌سازی دانش‌آموزان محاکمه می‌شود

یک نهاد صنفی معلمان از تعیین تاریخ برگزاری دادگاه محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران در پرونده‌ای در ارتباط با اعتراضات به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان مدارس دخترانه خبر داد.شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز یکشنبه ۱۴ آبان اعلام کرد که قرار است حبیبی روز ۲۰ دی‌ در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان شهریار در ارتباط با اعتراضات سال گذشته معلمان به مسموم‌سازی دانش‌آموزان محاکمه شود.این شورا تصویری از ابلاغیه‌ای را که روز شنبه ۱۳ آبان صادر و به حبیبی ابلاغ شده، در کانال تلگرامی خود منتشر کرده است.بر اساس این ابلاغیه، از حبیبی خواسته شده در تاریخ ذکر شده به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی/خارجی» در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان شهریار حاضر شود.این فعال صنفی فرهنگیان در تاریخ ۱۶ فروردین از سوی ماموران وزارت اطلاعات در محل کار خود بازداشت و اواخر اردیبهشت‌ماه با قرار تامین از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد.کیفرخواست او در این پرونده اوایل اردیبهشت‌ماه امسال صادر و پرونده‌اش به دادگاه انقلاب شهریار ارجاع داده شده بود. (iranintl۱۴ آبان ۱۴۰۲)

ادامه «مسموم‌سازی‌های سریالی»| بدحالی دختران دانش‌آموز اهوازی در پی «استنشاق» گاز؛ استانداری: اتفاقی طبیعی است

در پی تداوم مجموعه «مسموم‌سازی‌های سریالی» یکسال اخیر و بدحالی دختران دانش‌آموز اهوازی به‌سبب آنچه «حملات شیمیایی» نامیده می‌شود، استانداری خوزستان آن را «اتفاقی طبیعی» اعلام کرده است.عبداله افرازه شهاوند، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان در گفت‌وگویی تلویزیونی با صداوسیمای جمهوری اسلامی، در ارتباط با «تنگی نفس» و «بدحالی» برخی دانش‌آموزان دختر اهوازی، گفته است: «یک اتفاق کاملا طبیعی بود.»او در ادامه مدعی شد که علت بروز حادثه، «مایعی بود که قرار بود به گاز شهری تزریق شود و همین بوی گازی است که شهروندان در خانه‌هایشان نیز استنشاق می‌کنند و هیچ ضرری ندارد و مسموم‌کننده نیست.»شنبه سیزدهم آبان‌ماه تعدادی از دانش‌آموزان مدرسه دخترانه «کوثر» شهر اهواز بر اثر آنچه رسانه‌های رسمی ایران «استنشاق بوی نامطبوع» نامیدند، بدحال و جهت مداوا به بیمارستان اعزام شدند.معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان در ادامه ادعاهای خود، افزوده است: این «بدحالی‌‌ها» بنا بر آنچه که پزشکان اعلام کردند، «ناشی از استرسی است که به دانش‌آموزان وارد می‌شود.» (voanews ۱۴ آبان ۱۴۰۲)

دانش آموزان برتر «معلم» می‌شوند

درپی کمبود معلم در کشور و بدون معلم ماندن بیش از ۴۰۰ هزار دانش‌آموز؛ وزیر آموزش و پرورش از نهایی شدن مصوبه «کشف استعدادهای معلمی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت «دانش آموزانی که خلق و خوی معلمی دارند جذب آموزش و پرورش شده و معلم می‌شوند.»رضامراد صحرایی در یک برنامه تلویزیونی گفت که «از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستیم که امکانی را برای ما فراهم کنند تا بهترین دانش‌آموزان ما در یک فرآیند روشن معلمان آینده ما شوند.»کمبود معلم در سیستم آموزش بواسطه حذف «دانشجو معلم‌ها» و همچنین بازنشسته شدن جمعی از معلمان به یکی از معضلات سیستم آموزشی تبدیل شده است بطوریکه نمایندگان مجلس احتمال استیضاح وزیر [آموزش و پرورش] را مطرح کرده‌اند. بنابر گزارش‌ها در برخی از مدارس نیز از والدین دانش‌آموزان خواسته شده تا برای خالی نبودن کلاس‌ها به عنوان معلم در مدرسه حضور پیدا کنند.این در حالی است که رضامراد صحرایی، دهم آبان‌ ماه با وجود انتقادهای گسترده معلمان و فعالان صنفی معلمان و نیز شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد که «کلاس بدون معلم» در ایران وجود ندارد.( voanews۱۳ آبان ۱۴۰۲)

صحرایی: تغییر ۲۰ هزار مدیر مدرسه «طبیعی» است؛ استخدام‌های جدید بر اساس «خلق‌وخوی معلمی»

وزیر آموزش و پرورش ایران روز یکشنبه ۱۴ آبان درباره تغییر ۲۰ هزار مدیر مدرسه ادعا کرد که این کار در راستای «خالص‌سازی» نیست و از سوی دیگر، از طرحی خبر داد که بر اساس آن بدون شرکت در آزمون می‌توان معلم استخدام کرد.رضامراد صحرایی روز ۳۰ شهریور و در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید خبر داده بود که امسال نزدیک به ۲۰ هزار مدیر مدرسه تغییر کردند تا به گفته او «در مدارس تحول ایجاد کنند.» اما در موضع‌گیری جدیدش گفته این تغییرات و جابجایی‌ها «طبیعی» است و هرسال انجام می‌شود.او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به این که برخی مدیران، بازنشسته می‌شوند و مدیران جدید به جای آن‌ها روی کار می‌آیند، بحث «خالص‌سازی» را «توطئه» خواند.این در حالی است که جلال محمودزاده، نماینده اهل سنت مهاباد در مجلس، روز ۷ آبان با انتقاد از «خالص‌سازی»‌ در دولت سیزدهم گفته بود که در کمتر از پنج ماه اخیر «۱۵ تا ۲۰ هزار» مدیر مدرسه در ایران به «دلایل سیاسی و اعتقادی» کنار گذاشته شده‌اند. (رادیو فردا ۱۴ آبان ۱۴۰۲)

حوزه‌های تربیت غیررسمی نسل کودک و نوجوان مدیریت شود

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان ترویج فرهنگ قصه و قصه‌گویی، آشناسازی آینده‌سازان با مظاهر هویتی ایرانی – اسلامی و مدیریت مجموعه‌های فعال در عرصه تربیت غیررسمی نسل کودک و نوجوان را از اولویت‌های امروز جامعه عنوان کرد.محمدمهدی نیازمند امروز، ۱۵ آبان ماه در نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی مرحله استانی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، ترویج فرهنگ قصه و قصه‌گویی، آشناسازی آینده‌سازان با مظاهر هویتی ایرانی – اسلامی و مدیریت مجموعه‌های فعال در عرصه تربیت غیررسمی نسل کودک و نوجوان را از اولویت‌های امروز جامعه عنوان کرد و افزود: لازم است برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی متوجه آینده‌سازان و برطرف‌سازی دغدغه‌های هویتی آنان، فرهنگ‌سازی در حوزه کودک و نوجوان به عنوان یک اولویت در نظر گرفته شود. (ایسنا۱۵ آبان ۱۴۰۲)

تداوم زن‌کشی در ایران؛ ثبت ۹ فقره در کمتر از یک‌ماه

براساس قوانین جمهوری اسلامی، پدر قربانی، در صورت قاتل بودن، به خاطر حق خون و آنچه در قوانین جمهوری اسلامی «ولی دم» نامیده می‌شود،‌ عملا از مصونیت برخوردار است. در موارد همسرکشی یا زن‌کشی نیز قوانین مجازات اسلامی دریچه‌هایی را باز گذاشته تا به بهانه‌هایی همچون «ناموس» یا ظن «روابط نامشروع» قاتل از مصونیت برخوردار شود.بنا بر قانون مجازات اسلامی در جمهوری اسلامی ایران مجازات «قتل نفس»، «قصاص» است،‌ اما مطابق ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی، «هرگاه مردی همسر خود را در حال زنا با مرد اجنبی مشاهده کند و علم به تمکین زن داشته باشد، می‌تواند در همان حال آنان را به قتل برساند و در صورتی که زن مکره باشد، فقط مرد را می‌تواند به قتل برساند.» فعالان مدنی و مدافعان حقوق بشر دهه‌ها است که به تبعیض علیه زنان در قوانین جمهوری اسلامی معترض هستند و نهادهای بین‌المللی و سازمان ملل نیز بارها در گزارش‌های دوره‌ای از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا لغو قوانین تبعیض آمیز را در دستور کار خود قرار دهند. مطالبه‌ای که در چهار دهه گذشته بی‌پاسخ مانده است.)۲۳.آبان.۱۴۰۲)

جام جهانی زیر ۱۷ سال؛ صعود نوجوانان ایران به یک هشتم نهایی با ایستادن در رده سوم گروه

گزارش سایت دیده بان ایران؛ تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران به دور حذفی جام جهانی زیر ۱۷ سال اندونزی صعود کرد.تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران در آخرین بازی دور گروهی جام جهانی زیر ۱۷ سال از ساعت ۱۵:۳۰ امروز به مصاف تیم ملی نیوکالدونیا رفت و با نتیجه پنج بر صفر برنده شد(۲۶ آبان ۱۴۰۲ دیده بان)

بوشهر- رییس اداره فرهنگی، هنری و اردویی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر از فعالیت هفت اردوگاه دانش‌آموزی در این استان خبر داد.

محمد آریاخواه در نشست با مدیران اردوگاه‌های استان بوشهر با اشاره به اهمیت اعزام دانش‌آموزان به حداقل ۲ اردوی یک روزه بر اساس برنامه فراگیر پرورشی گفت: ۲ اردوگاه استانی در کازرون و روستای چاهکوتاه و پنج اردوگاه شهرستانی، آماده ارائه خدمات تربیتی به دانش‌آموزان سراسر استان هستند. وی عنوان کرد: اساسنامه اردوگاه‌های دانش‌آموزی پس از تصویب در جلسه شورای عالی آموزش وپرورش، توسط رئیس جمهور امضا و ابلاغ شده است.وی تاکید کرد: زمینه لازم برای اجرای برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و مهارتی در اردوگاه‌ها فراهم شود.(۲۸ آبان ۱۴۰۲ خبرگزاری مهر)

برگزاری تظاهرات حکومتی در «حمایت از غزه» با «حضور اجباری» دانش آموزان و کارکنان دولت

جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۷ آبان در حالی راهپیمایی سازماندهی شده در «حمایت از غزه» برگزار کرد که برخی منابع گزارش‌ دادند این تظاهرات با اجبار دانش آموزان و کارکنان ادارات دولتی در شهرهای مختلف در حال برگزاری است. دانش آموزان، فرهنگیان و کارکنان ادارات دولتی در شهرهای بلوچستان به «اجبار وادار به شرکت در این تجمع شده‌اند» در حالی که به روایت این وب‌سایت خبری، زاهدان «غزه ایران» لقب گرفته است .حجت میرزایی، پژوهشگر، به شماره روز ۲۵ آبان ماه روزنامه «شرق» گفت: بر اساس گزارشی که در سال ۱۴۰۰ برای وزارت کار تهیه شد، بیش از ۸۰ درصد جامعه روستایی و ۴۵ درصد جامعه شهری سیستان و بلوچستان فقیر هستند و ‌درآمد سرانه تهران پنج برابر سیستان و بلوچستان برآورد شده است. او اشاره کرد که امید به زندگی مردان این استان، بین ۸ تا ۱۰ سال و زنان، شش سال کمتر از میانگین کشوری است.حال‌وش به نقل از شهروندان این استان نوشت: «مردم سیستان و بلوچستان و خصوصا زاهدان وضعیت‌شان بهتر از مردم غزه نیست.» اطلاعات رسیده به صدای آمریکا نشان می‌دهد در شهرهای مختلف از جمله تهران، اصفهان، مشهد و تبریز دانش آموزان بصورت سازماندهی شده از مدارس به این راهپیمایی اعزام شده‌اند.(۲۸.آبان.۱۴۰۲حال‌وش)

ایستادن برای حقوق کودکان»/ حامد فرمند

ماهنامه خط صلح – از سال ۱۳۳۸ و تصویب اعلامیه‌ی جهانی حقوق کودک، ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر)، به عنوان روز جهانی کودک نام‌گذاری شد. در همین روز در سال ۱۳۶۸ نیز پیمان‌نامه‌ی جهانی حقوق کودک تصویب شد. این روز، فرصتی برای یادآوری حقوق کودکان است. آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) این روز را به عنوان روز عمل برای و توسط کودکان معرفی می‌کند. شعار امسال یونیسف برای روز جهانی کودک، «ایستادن برای حقوق کودکان» است. در روز جهانی کودک، یک بار دیگر سوال خود را نه از نهادها و مسئولان دولتی، بلکه از خودمان، ما شهروندان، با هر مسئولیت و جایگاهی که داریم می‌پرسم: ما برای شنیده شدن صدای کودکان چه می‌توانیم بکنیم و چه کرده‌ایم؟ ما برای احقاق حقوق تمام کودکان چه کرده‌ایم و چه می‌توانیم بکنیم؟ صرف طرح پرسش، می‌تواند بخشی از مسیر یافتن پاسخ باشد. پاسخ اولیه‌ی من، آموزش خودمان نسبت به حقوق کودکان و حقوق بشر است. در قدم‌های بعد، مهم است تا بیاموزیم چطور حق کودکان به شنیده شدن را رعایت کنیم و چطور همراه با کودکان برای احقاق حقوقشان قدم برداریم. شرط تمام این‌ها، داشتن نگاه جامع نسبت به کودکان است، حقوق کودکان، برای تمام کودکان بدون هیچ شرطی باید رعایت شود.(۲۹ آبان ۱۴۰۲ هرانا)

احضار و بازجویی

احکام صادر شده

بازداشت کودکان و نوجوانان

پیرانشهر؛ بازداشت همراه با خشونت دو کودک در پیرانشهر

شامگاه یکشنبه ٢٨ آبان ماه ١٤٠٢ (١٩ نوامبر ٢٠٢٣)، فرزین نبی، ۱۴ ساله و اهل پیرانشهر، توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب‌وشتم در محل کار خود واقع در خیابان ملارضا این شهر بازداشت شد. همزمان، کودک دیگری به نام هیدی یوسفی اقدم، ١٦ ساله نیز، در منزل خانوادگی خود واقع در شهر پیرانشهر با خشونت بازداشت شده است. این کودکان پس از بازداشت خشونت‌بار، به مکان نامعلومی منتقل شده و و تا زمان تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت و همچنین اتهامات انتسابی به آن‌ها، اطلاع دقیقی در دسترس نیست.(هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲)

افزایش کودکان بازداشت‌شده در پیرانشهر

روز دوشنبه ٢٩ آبان ماه ١٤٠٢ (٢٠ نوامبر ٢٠٢٣)، کومار نبی، ١٦ ساله و اهل پیرانشهر توسط نیروهای امنیتی در منزل پدر و مادری‌اش بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شد.کومار نبی، فرزین نبی و هیدی یوسفی‌اقدم، پس از بازداشت به مکان‌های نامعلومی منتقل شده و تلاش‌های خانواده‌هایشان برای پیگیری وضعیت آن‌ها بی‌نتیجه‌ بوده است. تا زمان تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت و همچنین اتهامات انتسابی به این سه کودک، اطلاع دقیقی در دسترس نیست.به موجب کنوانسیون حقوق کودک که دولت ایران نیز به آن ملحق شده و بر اساس ماده ۹ قانونی مدنی در حکم حقوق داخلی است، بازداشت قبل از محاکمه بایستی به عنوان آخرین اقدام و در صورت ضرورت مورد استفاده قرار بگیرد. در همین راستا حقوق داخلی جمهوری اسلامی نیز چنین امری را در ماده ۲٨۷ قانون آیین دادرسی کیفری پیش‌بینی نموده است. بر این اساس اصل بر سپردن کودک یا نوجوان به والدین یا سرپرست قانونی است و بازداشت در زمان تحقیقات مقدماتی با احراز ضرورت طی شرایط کاملا استثنایی امکان‌پذیر است.(هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲)

شمار کودکان بازداشت‌شده در پیرانشهر به ۵ تن رسید

روز سه‌شنبه ۳۰ آبان، از افزایش شمار کودکان بازداشت شده در شهر پیرانشهر در استان آذربایجان غربی، به ۵ تن خبر داد. این سازمان حقوق بشری اعلام کرد که پیشوا نبی، ١٦ ساله و کارزان نبی، ١٥ ساله، به دست نیروهای امنیتی در منازل خانوادگی‌شان در پیرانشهر بازداشت شدند. پیش از آن هم کومار نبی، ١٦ ساله؛ فرزین نبی، ۱۴ ساله؛ و هیدی یوسفی اقدم، ١٦ ساله، بازداشت شده‌بودند. هه‌نگاو اعلام کرد تاکنون، از دلایل بازداشت و همچنین اتهامات انتسابی به این پنج کودک، اطلاع دقیقی در دسترس نیست.(۳۰ ابان ۱۴۰۲ هه‌نگاو)

زندان و زندانی

اعدام

 

 

کودکان کشته شده

سانحه کاری منجر به مرگ یک کودک کار شد سانحه کاری منجر به مرگ یک کودک کار شد

روز جمعه ٢٨ مهر ماه ١٤٠٢ (٢٠ اکتبر ٢٠٢٣)، ماردین حسین پناهی، ١۶ ساله و اهل روستای تازه‌آباد بخش مرکزی دهگلان در یک کارگاه سبدسازی در اثر سانحه به داخل چرخ‌دنده افتاده و جانش را از دست داده است سنندج جان باخت.(هه‌نگاو ۱آبان ۱۴۰۲)

سگ های خیابانی جان کودک سه ساله را گرفتند

دکتر فرزین رضازاده روز پنجشنبه اظهار کرد: کودک سه ساله‌ای در شهرک شاهد ارومیه در اثر حمله سگ های بلاصاحب دچار مصدومیت شدید شده بود. رضازاده افزود: متاسفانه بر اثر جراحات وارده این کودک قبل از رسیدن به بیمارستان و در محل جان خود را از دست داده بود. (رکنا ۴ آبان ۱۴۰۲)

آرمیتا گراوند جانباخت؛ ثبت یک قربانی دیگر حجاب اجباری و قتل حکومتی در ایران

آرمیتا گراوند، دختر ١٧ ساله که از ۲۸ روز پیش، بر اثر ضرب‌ و جرح ماموران ویژه حجاب اجباری در متروی تهران، به حالت کما رفته و به بیمارستان فجر نیرو هوایی تهران منتقل شده بود، در نهایت جان خود را از دqqست داد. اخیرا او دچار مرگ مغزی شده و پزشکان برای درمانش قطع امید کرده بود. (هه نگاو ۶ آبان ۱۴۰۲)

عفو بین‌الملل: حجاب اجباری ابزار «نقض گسترده و سیستماتیک» حقوق زنان و دختران ایران است

عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای از جان‌باختن آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ ساله، به دلیل اعمال «قوانین توهین‌آمیز و تحقیرآمیز حجاب اجباری» ابراز خشم و اندوه کرد و خواستار آزادی نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری، و تمامی بازداشت‌شدگان در مراسم تشییع این نوجوان شد. این نهاد بین‌المللی روز دوشنبه ۸ آبان در بیانیه خود در پیام‌رسان‌های اجتماعی، حجاب اجباری در ایران را ابزاری برای «نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر زنان و دختران» خوانده و از آن انتقاد کرده است. (۹ آبان ۱۴۰۲VOA)

شکنجه های مرگبار دختر خردسال / تشریح سرنوشت تلخ بهارکوچولو در دادگاه

حوادث رکنا: زن معتاد که با همدستی دوست پنهانی اش دختر ۶ساله اش را کشت و با دروغ پردازی میخواست شوهرش را گناهکار نشان دهد پای میز محاکمه ایستاد.اواسط خرداد ماه سال گذشته زن و مرد جوانی پیکر نیمه جان دختر ۶ ساله‌ای به نام بهار را به بیمارستان امام حسین منتقل کردند که آثار ضربه به سرش مشهود بود .بهار کوچولو تشنج کرده و حال خوبی نداشت. وی به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شد اما ساعتی بعد جان سپرد. آثار کبودی های وسیع و سوختگی‌های عمیق روی بدن دختر خردسال شک پزشکان را برانگیخت و پلیس در جریان مرگ مرموز بهار کوچولو قرار گرفت.مادر ۳۰ سال او به نام بهناز به ماموران گفت: من و شوهرم چند سال است که با هم اختلاف داریم و می‌خواهیم از هم جدا شویم. به همین خاطر مدتی است جدا از هم زندگی می‌کنیم .دیروز شوهرم می‌خواست دخترمان را ببین.د به همین خاطر بهار را به او سپردم .اما عصر که از محل کار به خانه برمی‌گشتم پیکر نیمه جان دخترم را مقابل سطل زباله در نزدیکی خانه مان یافتم .او برهنه و از سرش خون جاری شده بود. شک ندارم شوهرم دخترمان را کشته است.به همین خاطر از شوهرم به اتهام قتل و آزار دخترم شکایت دارم . (رکنا۱۲ آبان ۱۴۰۲)

مرگ تلخ نوجوان خراسانی در استخر کشاورزی

ابوالفضل محبان مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی گفت: در ساعت ۱۶:۳۴ دقیقه پنجشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۲، تماس مردمی با مرکز پاسخگویی اضطراری ۱۱۲ جمعیت هلال احمر استان برقرار شد و خبر از غرق شدن یک نوجوان در داخل استخر کشاورزی در روستای رباط قره بیل از توابع شهرستان گرمه داد. محبان ادامه داد: با توجه به تاریک شدن هوا تیمی دیگر با تجهیزات نجات با خودروی ست نجات از پایگاه چمن بید نیز به محل اعزام شد تا فرد غرق شده را جستجو نماید.وی افزود: با توجه به عمق زیاد استخر و تاریکی هوا و پس از جستجوهای متوالی و بی وقفه جسد غریق که یک نوجوان حدودا ۱۳ ساله می باشد توسط تیم جستجو و نجات کشف و تحویل عوامل انتظامی شد. (رکنا۱۲ آبان ۱۴۰۲)

یک مرد در شیراز همسر و دختر خود را به قتل رساند

سه شنبه شانزدهم آبان ۱۴۰۲، یک مرد در شیراز همسر و فرزند خود را به قتل رساند.فرمانده انتظامی شیراز در این خصوص عنوان کرد: ظهر امروز مردی ۴۶ ساله با یک تیغه سلاح سرد همسر سی و شش ساله و دختر هشت ساله خود را به قتل رساند. متهم در اطراف محل وقوع حادثه بازداشت و پس از تشکیل پرونده تحویل مرجع قضایی شد.فرج شجاعی در ادامه افزود: این مرد انگیزه خود از ارتکاب این عمل را مشکلات خانوادگی عنوان کرد(هرانا۱۸ آبان ۱۴۰۲)

یک قربانی کودک همسری در زابل توسط همسرش به قتل رسید

یک قربانی کودک همسری در زابل توسط همسرش به قتل رسید.فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان با اعلام این خبر اظهار داشت: “در پی اعلام خبری مبنی بر وقوع تیر خوردن دختری حدودا ۱۶ ساله با سلاح کلت کمری از ناحیه پهلو در یکی از خیابان‌های زابل، مراتب در دستور کار مأموران انتظامی شهرستان زابل قرار گرفت.”وی ادامه داد: “پس از انتقال مصدوم این حادثه به بیمارستان و با وجود تلاش کادر درمان، وی به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.”جلیلیان افزود: “با پیگیری‌ های صورت‌ گرفته، متهم شناسایی و بازداشت شد. همچنین یک قبضه سلاح کلت کمری به کار رفته شده در قتل به همراه ۲ تیغه خشاب حاوی ۲۲ عدد فشنگ جنگی از وی ضبط شد.”فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان در پایان اظهار داشت: “متهم پس از انتقال به پلیس آگاهی به قتل همسرش با انگیزه اختلاف خانوادگی اعتراف کرد.” (هرانا۱۹ آبان ۱۴۰۲)

غرق شدن یک کودک ۴ ساله بلوچ در گودال حفرشده توسط شرکت گاز در منطقه کورین زاهدان

روز ۱۵ آبان ۱۴۰۲، یک کودک ۴ ساله بلوچ در روستای حسن آباد بخش کورین زاهدان در یکی از گودال های حفر شده توسط شرکت گاز که بدلیل بارندگی پر از سیلاب شده بود سقوط کرده و جان خود را از دست داده است.هویت این کودک «حسان محمدزهی» ۴ ساله فرزند انور اهل روستای حسن آباد بخش کورین زاهدان احراز شده است.به گفته یکی از اهالی روستای حسن آباد با گزارشگر حال وش:« این‌چاله ها را چند وقته زدن برای لوله گذاری گاز اما حالا پیگیری نمیکنند موقع باران پر از سیلاب شدن و این بچه هم‌ همونجا داخل این گوالها افتاده و غرق شده قبلا چندین بار اهالی زنگ‌ زدن به شرکت گاز که ابن چاله ها رو پر کنند اما کسی جوابگو نشده تا الان.» (حال وش۱۹ آبان ۱۴۰۲)

جان باختن یک نوجوان بلوچ بر اثر شلیک گلوله در حین تمیز کردن اسلحه در خاش

شامگاه روز گذشته یکشنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۲، در پی شلیک ناگهانی گلوله در حین تمیز کردن اسلحه، یک نوجوان بلوچ با اصابت گلوله به ناحیه سر جان خود را از دست داد. هویت این نوجوان بلوچ « سپهر کرد » ۱۸ ساله فرزند انور اهل و ساکن خاش توسط حال وش احراز شده است. به گفته منابع حال وش: « شامگاه روز گذشته سپهر در حال تمیز کردن اسلحه بوده که بدلیل وجود گلوله در لوله اسلحه شلیک شده و با اصابت به ناحیه سر جان خود را از دست داده است.»(حال‌وش۱۵.آبان .۱۴۰۲)

حکومت کودک‌کش محکوم به نابودی است

در این روزهای منتهی به روز جهانی کودک و در گرماگرم سالگرد خیزش اعتراضی آبان ٩٨ یاد جانباختگان آن خیزش و جنبش انقلابی “زن، زندگی، آزادی” به اشکال مختلف و از جمله پخش تراکت در سطح شهر‌ها و حضور بر سر مزار تعدادی از آنها گرامی داشته شد. در شبکه‌های اجتماعی نوشتند که ما اعضای خانواده‌های دادخواه که عزیزمان توسط جمهوری‌ اسلامی کشته شد، اعلام می‌کنیم تا پای جان، راه آبان را ادامه خواهیم داد.سازمان عفو بین‌الملل همزمان با چهارمین سالگرد سرکوب خونین اعتراضات آبان ۹۸ بیانیه‌ای منتشر کرد تحت عنوان “جمهوری اسلامی با مصونیت به کشتار کودکان ادامه می‌دهد”. در بیانیه اشاره شده که کودکان توسط ماموران رژیم به طرز هولناکی کشته شدند تا جامعه بیشتر دچار وحشت شود. جمهوری اسلامی از ابتدای سرکار آمدن به کودک کشی در زندان‌ها و بیرون زندان‌ها مشغول بوده است. این رژیم در فاصله سالهای ١٣٦٠ تا ١٣٦٧، بیش از ۱۲۶ دختر و پسر ۱۸ ساله و زیر ۱۸ سال را اعدام کرد و در جنبش انقلابی “زن، زندگی، آزادی” موجب جان باختن تعداد زیادی کودک شدند. برای نمونه تا کنون نام و مشخصات ۷۴ کودک جانباخته در انقلاب ژینا ثبت شده که کوچک ترینشان کیان پیر فلک ٩ ساله بود. جنبش دادخواهی در ایران اکنون به جنبشی سراسری تبدیل شده است. جنبش دادخواهی این ظرفیت را دارد تا در کنار جنبش های دیگر نقشی برجسته در سرنگونی جمهوری اسلامی ایفا کند.(کولبر نیوز ۲۶.آبان.۱۴۰۲)

مرگ دردناک کودک 10 ساله در باران شدید بهشهر

رکنا: نیم ساعت باران آمد. خیابان شهید رجایی چنان دچار آبگرفتگی شد که آب یک کودک ده ساله را با خود برد و به داخل کانال کشاند.(۲۷ آبان ۱۴۰۲ رکنا)

جان باختن یک نوزاد بلوچ در پی قصور پزشکی در بیمارستان امام علی چابهار

یک نوزاد بلوچ در پی قصورپزشکی و بی توجهی پزشکان در بیمارستان امام علی چابهار جان خود را از دست داد.بر اساس این گزارش، حال مادر این نوزاد با فامیلی “بادپا” علیرغم گذشت ده روز، همچنان مساعد نیست و مسئولان بیمارستان چابهار نیز با فشار و تهدید قصد دارند از همسر وی، “عبدالستار خانه زایی” رضایت گرفته و مانع پیگیری پرونده کشته شدن فرزندش شوند. گفتنی است محل زندگی این خانواده در روستای فتحعلی کلات از توابع شهرستان چابهار می باشد.مسئولان بیمارستان امام علی به عبدالستار گفته‌اند که مرگ فرزندت در اثر خطای پزشکی نبوده در حالی که مصرانه بدنبال جلب رضایت وی هستند.(۲۶ .آبان . ۱۴۰۲ حال وش)

کشته شدن یک نوجوان بلوچ به سلاح سرد در زاهدان

شامگاه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۲، یک نوجوان بلوچ توسط یک فرد مسلح به سلاح سرد در منطقه شیرآباد زاهدان با ضربات متعدد چاقو مجروح و جان خود را از دست داده است.هویت این شهروند بلوچ « محمدامین باران زهی » ۱۶ ساله اهل شیرآباد زاهدان عنوان شده است. بر اساس این گزارش شامگاه پنجشنبه این شهروند نوجوان بلوچ در منطقه شیرآباد با ضربات یک فرد مسلح به سلاح سرد از ناحیه قلب قرار گرفته و بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است.(۲۹ آبان ۱۴۰۲ حال وش)

غرق شدن یک کودک ۴ ساله بلوچ در هوتگ در شهرستان چابهار

روز یکشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۲، یک کودک خردسال بلوچ به نام فرهاد بلوچ ۴ ساله فرزند سلیم اهل روستای عبداک‌زهی از توابع بخش پلان شهرستان چابهار پس از تیله بازی در اطراف مسجد روستا به هوتگ کنار مسجد برای شستن دست و صورت خود رفته که درون هوتگ سقوط کرده و پس از چند ساعت از ناپدید شدنش خانواده و بستگان در جستجوی وی بودند که هنگام غروب با پیدا کردن دمپایی های فرهان کنار هوتگ متوجه غرق شدن وی در هوتگ شده و پس از یافتن، او را به بهداری بخش پلان برده اما وی پیشتر جان خود را از دست داده است.» فقدان شبکه آبرسانی مناسب و عدم توجه مسئولان به خطرات گودال های ذخیره آب (هوتگ)بدون حفاظ و فنس، منجر به غرق شدن کودکان زیادی در مناطق روستاهای حوزه چابهار، دشتیاری و بخش پلان شده است به طوری که سالانه کودکان بسیاری در هوتک‌ها غرق شده و یا مورد حمله گاندوها قرار می‌گیرند.(۲۹ آبان ۱۴۰۲ حال وش)

اعتراضات و تجمعات

خدمات درمانی و بهداشتی

خشونت علیه کودکان و نوجوانان

کشته و زخمی شدن پدر و دو فرزندش در پی تیراندازی افراد مسلح در شهرستان سرباز

شامگاه سه‌شنبه ٩ آبان ماه ۱۴۰۲، در پی تیراندازی افراد مسلح در روستای کوهمیتگ از توابع شهرستان سرباز پدری به همراه یک فرزند خود کشته و فرزند دیگرش زخمی شده است.هویت این پدر و دو فرزند: « نعیم ایراندوست » ( پدر ) و « نوید ایراندوست » فرزند نعیم ( فرزند) و فرزند مجروح « عزیز ایراندوست » فرزند نعیم عنوان شده است. از هویت و انگیزه ضاربان تا لحظه تنظیم خبر اطلاعی در دسترس نیست. (حال‌وش ۹آبان ۱۴۰۲)

متهمان تجاوز به دختران جوان محاکمه شدند

روز سه شنبه نهم آبان ماه، جلسه رسیدگی به اتهامات یک کارگردان سینما و یک خانم مربی که متهم به تجاوز به عنف، تشویق به فساد و رابطه نامشروع با دختران جوان هستند، به صورت غیر علنی در دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد. نقل از جوان آنلاین، روز سه شنبه نهم آبان ۱۴۰۲، جلسه رسیدگی به اتهامات دو متهم به تجاوز به دختران جوان در دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد. در این گزارش آمده است، این پرونده در خردادماه امسال با شکایت دختر نوجوانی به نام مهسا علیه یک مرد به اتهام تجاوز به عنف در پلیس آگاهی گشوده شده است. جلسه رسیدگی به پرونده این دو متهم به صورت غیرعلنی برگزار شد. ادامه جلسه دادرسی که در آن شاکیان برای متهم درخواست اشد مجازات را مطرح کردند، به روز دیگری موکول شد. (هرانا ۱۰آبان ۱۴۰۲)

سایت حال‌وش از حمله شیمیایی به یک دبستان دخترانه در ایرانشهر خبر داد

بعدازظهر ۱۰آبان چهارشنبه خبر داد شماری از دانش‌آموزان این دبستان در روستای رسول‌آباد دچار مسمومیت و به مراکز درمانی منتقل شده‌اند. به نقل از یک منبع آگاه نوشت نیروهای نظامی از نزدیک شدن اهالی و اولیای دانش‌آموزان به این مدرسه جلوگیری کردند.موج جدید حمله‌های شیمیایی به مدارس در ایران به تازگی آغاز شده است. روز یک‌شنبه هفت آبان ۶۷ نفر در هنرستان دخترانه کوثر شهر زنجان مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدند.(حال‌وش ۱۰آبان ۱۴۰۲)

شهرکرد؛ چند دانش آموز با علائم مسمومیت راهی بیمارستان شدند

تعدادی از دانش آموزان آموزشگاه “فجر اسلام” در شهرکرد، با علائم مسمومیت راهی بیمارستان شدند.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد آنلاین، شماری از دانش آموزان در شهرکرد دچار مسمومیت شدند.حمیدرضا اکبری، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک شهرکرد در این خصوص گفت: استشمام بوی گاز در آموزشگاه “فجر اسلام” شماری از دانش آموزان را راهی اورژانس کرد.وی افزود: به دلیل انتشار بوی گاز، دانش آموزان دچار استرس و دلهره شدند و تعداد هفت نفر از دانش آموزان برای مراقبت بیشتر به اورژانس اعزام شدند که هم اکنون حال همه این دانش آموزان مساعد است. (هرانا ۱۰آبان ۱۴۰۲)

بانه؛ یک کولبر ۱۷ ساله در اثر انفجار مین به شدت مجروح شد

شهرام امینی، نوجوان ١٧ ساله اهل سقز در حین کولبری بر اثر انفجار مین از ناحیه پاهایش به شدت مجروح شده و امکان قطع عضو وی به طور جدی وجود دارد. روز سه‌شنبه ٩ آبان ماه ۱۴۰۲ (٣١ اکتبر ۲۰۲۳)، شهرام امینی، ١٧ ساله و اهل سقز به دلیل انفجار مین در مرز “هَنگژال” بانه آسیب دیده و در معرض خطر جدی قطع عضو قرار دارد.به گفته یک منبع مطلع، شهرام امینی به دلیل شدت جراحات به بیمارستانی در تبریز منتقل شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته است.این منبع افزود به دلیل شدت و عمق جراحات، امکان موفقیت‌آمیز بودن عمل جراحی انجام گرفته بر پاهای این نوجوان، قابل تضمین نیست و خطر قطع پایش هنوز جدی است. (هه‌نگاو۱۲آبان ۱۴۰۲)

بدحالی دانش‌آموزان در اهواز «بر اثر استنشاق گاز» شماری را راهی بیمارستان کرد

روز شنبه ۱۳ آبان، در پی «بدحال» شدن شماری از دانش‌آموزان مدارس دخترانه در اهواز که باعث انتقال تعدادی از آنها و همچنین تعدادی از شهروندان دیگر به بیمارستان شد، معاون سیاسی، اجتماعی استانداری خوزستان شامگاه شنبه در این باره توضیحاتی داد.

عبدالله افرازه شهاوند در یک برنامه تلویزیونی مدعی شد که «تزریق گاز به شبکه شهری … باعث شد که تعدادی از شهروندان و دانش‌آموزان بوی مایع را حس کنند و بیشتر ناشی از استرسی که به آن‌ها وارد شده بود، احساس کردند که بدحال شده‌اند.»او این امر را «یک اتفاق کاملاً طبیعی» دانست «که در یکی دو مدرسه در منطقه پردیس اهواز اتفاق افتاد.»عبدالله افرازه شهاوند سپس موضوع مسمومیت دانش‌آموزان در اهواز را رد کرد و هرگونه اشاره به مسمومیت در رسانه‌ها را به «سوءاستفاده ضدامنیتی»‌ و آنچه «طراحی دشمن» نامید، منسوب دانست. (رادیو فردا ۱۴آبان ۱۴۰۲)

زخمی شدن دستکم پنج دانش آموز بلوچ در اثر واژگونی خودرو وانت سوختبر در سرباز، در نبود فقدان سرویس مدرسه

امروز سه‌شنبه ١۶ آبان ماه ۱۴۰۲، در پی واژگونی یک خودرو وانت سوختبر در حد فاصل روستای گونگان از توابع شهرستان سرباز دستکم پنج دانش آموز بلوچ سرنشین این خودرو بدلیل فقدان سیرویس مدرسه مجروح شده‌اند. از هویت دقیق این دانش آموزان تا لحظه تنظیم خبر اطلاعی در دست نیست، اما گفته شده به بیمارستان خاتم الاانبیاء ایرانشهر منتقل شده و حال دو تن از آنها وخیم عنوان میشود. بر اساس این گزارش، این دانش آموزان بدلیل نبود سرویس مدرسه مجبور بوده‌اند به وسیله وانت سایپا سوختبر به مدرسه بروند که این خودرو در حد فاصل روستای گونگان از توابع شهرستان سرباز دچار حادثه و واژگونی شده است.(حال‌وش۱۶.آبان.۱۴۰۲)

مجروح شدن یک کودک ۱۲ ساله بلوچ در اثر شلیک با سلاح ساچمه‌ای در صف نانوایی در زاهدان

هویت این کودک بلوچ « محمدعارف ساسولی» ۱۲ ساله فرزند عبدالحمید اهل و ساکن زاهدان توسط حال وش احراز شده است.شامگاه روز جمعه ۱۸.آبان.۱۴۰۲ در خیابان مرادقلی در شهر زاهدان دو فرد مسلح به سلاح شکاری راکب با یک دستگاه موتور سیکلت مقابل صف نانوایی رفته و با تهدید نانوایان و مردم اقدام به شلیک کردند، که محمد عارف که کودک ۱۲ ساله بود، در پی آن مورد اصابت چندین ساچمه قرار گرفته و مجروح شده و توسط مردم به بیمارستان خاتم الانبیاء این شهر منتقل شد و در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان بسر میبرد.» منابع افزوده‌اند: « از حاضرین کسی متوجه انگیزه ضاربین نشده‌اند، آنان اقدام به تهدید و تیراندازی به سوی همه حاضرین مقابل نانوایی کرده اند که محمد عارف مقابل آنها بوده که ساچمه ها از فاصله نزدیک به وی اصابت کرده است، و بلافاصله ضاربین محل را ترک کرد‌ند.»(حال‌وش۲۱.آبان.۱۴۰۲)

بازداشت یک زن بلوچ توسط نیروهای نظامی در شهرستان ایرانشهر

دوشنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲،در ساعت ۱۱صبح، پنج خودروی نیروی نظامی در روستای رسول آباد دو کیلومتری شهرستان ایرانشهر به مغازه خرازی یک زن رفته و اورا بازداشت کرده و با خود به مکان نامعلوم بردند.نام این زن بلوچ ۲۹ ساله <<مریم سپاهی>> است او فرزند عثمان، متاهل و دارای ۳ فرزند است. پدر وی که از بازداشت او جلوگیری میکند نیز بازداشت و پس از حدودا سه ساعت آزاد شده میکنند.» همسر مریم راننده خودرو نیسان سایپا بوده که به کار سوختبری مشغول است و خود او در کنار مغازه خرازی لوازم آرایشی نیز میفروشد، دلیل بازداشت این خانم مشخص نیست و همسرش هم برای سوختبری به مرز رفته و در خانه نیست و فرزندانش در خانه تنها بودند که اکنون به منزل پدر بزرگ خود رفته اند.» لازم به ذکر است بازداشت این زن بلوچ باعث اعتراض اهالی این روستا شده و اقدام به پرتاب سنگ به خودرو نیروهای نظامی کرده اند.‏‌‎از دلیل بازداشت و محل نگهداری این زن بلوچ تا لحظه تنظیم خبر اطلاعی در دست نیست.(حال‌وش)

مرگ یک کودک چهار ساله در پی آزار جنسی و جسمی

یک پسر چهارساله‌ به نام آریان در تهران که در حالت نیمه‌بیهوش به بیمارستان منتقل شده بود، پس از ساعاتی در بخش مراقبت‌های ویژه جان باخت. نظریه پزشکی قانونی نشان داد آریان به طور گسترده مورد آزار و اذیت جسمی و جنسی قرار گرفته و خراش‌هایی روی بدنش وجود دارد. همچنین آثار کبودی‌هایی نیز روی دست و پا و شکم این کودک دیده و وارد آمدن ضربه سخت بر سر علت اصلی مرگ او اعلام شد. با توجه به نظریه پزشکی قانونی لیدا، مادر این کودک و همخانه لیدا به نام سامان توسط پلیس بازداشت شدند. گفته‌های لیدا بر این مبنا بود که سامان و دوست پسر و همخانه او بود بارها او و پسرش را کتک می‌زد و مورد آزار جنسی قرار میداد.آریان سابقه بیماری داشت و خیلی بی‌هوش میشد .اما سامان که از طریق تلگرام با لیدا آشنا شده بود ادعایی دیگر داشت .او بیان کرد هر زمان که آریان بی‌هوش میشد.مادرش از آنجایی که معتقد بود وقتی آریان بیهوش می‌شود اگر بخش خصوصی بدنش را فشار دهد به هوش می‌آید. می‌گفت این یک روش قدیمی ‌است و به همین دلیل او برای به هوش آوردن آریان ،اورا نیشگون می‌گرفت .نمیدانم چرا لیدا مرا متحم به آزار جنسی کرده است.من کاری نکردم. تحقیقات درباره علت دقیق مرگ آریان در دادسرا ادامه دارد. همچنین برای لیدا و سامان یک پرونده دیگر با اتهام “رابطه نامشروع” تشکیل و در شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران در حال رسیدگی است(هرانا ۱۴.نوامبر.۱۴۰۲)

تصویری از پیکر نوجوان کشته شده بلوچ بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی در محور ایرانشهر

پنجشنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۲،نیروهای نظامی بدون هشدار و ایست قبلی به سمت یک خودرو شخصی در محور ایرانشهر و حد فاصل منطقه دامن تیراندازی مستقیم کردند که در پی آن یک نوجوان بلوچ با اصابت گلوله به ناحیه سر جان خود را از دست داد.هویت این شهروند بلوچ « متین نارویی » ۱۸ ساله فرزند ضمیر، اهل و ساکن ایرانشهر توسط حال وش احراز شده است.به گفته منابع حال وش: « متین صبح امروز حوالی ساعت ۸ در محور خاش به ایرانشهر و حدفاصل منطقه دامن در ۲۵ کیلومتری ایرانشهر در حالی که به همراه سه نفر دیگر از مراسم عروسی از شهر خاش با خودرو خود در حال بازگشت بودند بدون هشدار و ایست قبلی توسط نیروهای انتظامی که در مسیر کمین زده بودند مورد هدف تیراندازی مستقیم قرار گرفته که با اصابت گلوله به ناحیه سر جان خود را از دست داده است.»(حال‌وش۲۵.آبان.۱۴۰۲)

بانه؛ زخمی شدن دو کولبر از جمله یک کودک کولبر ۱۷ ساله با تیراندازی نیروهای هنگ‌مرزی

شامگاه جمعه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۲، فرزاد حسینی کولبر ١۷ ساله اهل روستای «آلیار» از توابع شهر سقز با تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی در نوارمرزی هه‌نگه‌ژال بانه زخمی شد. بر اساس این گزارش، این کولبر نوجوان با سلاح ساچمه‌ای هدف قرار گرفته و از ناحیه صورت زخمی شده است. نامبرده جهت مداوا به بیمارستان شفا شهر سقز منتقل شده است. بر اساس گزارشی دیگر روز چهارشنبه ٢۴ آبان‌ماه ۱۴۰۲، حامد محمدزاده کولبر ۲۲ ساله اهل روستای «آلیار» از توابع شهر سقز با تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی در نوارمرزی هەنگه‌ژال بانه از ناحیه پا به شدت مجروح شده است. بر اساس این گزارش نامبرده جهت مداوا به مراکز درمانی منتقل شده است.(کولبر نیوز ۲۷ آبان ۱۴۰۲)

بانە؛ زخمی شدن یک کودک کولبر با تیراندازی نیروهای هنگ‌مرزی

شامگاه جمعه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۲، یک کودک کولبر ١۶ سالە اهل سقز بر اثر تیراندازی نیروهای هنگ‌مرزی در نوار مرزی هەنگەژال بانە از ناحیە پا زخمی شد. هویت این کودک کولبر، ماهان موسوی ١۶ ساله و اهل شهر سقز گزارش شده است. لازم به ذکر است که نامبرده جهت مداوا به مراکز درمانی شهر بانه منتقل شده است. با استناد به آمار ثبت شده در کولبر نیوز در ۶ ماە نخست سال ١۴٠۲، جمعاً ۸۵ کولبر در مناطق مرزی و مسیرهای بین جاده‌ای استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه بر اثر عواملی هم‌چون تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی رژیم، بهمن و سرمازدگی، رفتن روی مین، سقوط از کوه و ارتفاع و سایر موارد کشته و زخمی شده‌اند. از این تعداد جمعاً ۱۳ کولبر معادل (%۱۵) کشته و ۷۲ کولبر معادل (%۸۵) نیز زخمی شده‌اند. از مجموع ۸۵ کولبری که کشته و زخمی شده‌اند ۷۷ مورد معادل (%۹۱) با تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی صورت گرفته است.(کولبر نیوز ۲۸ آبان ۱۴۰۲)

کوردستان؛ کشته و زخمی شدن ۱۳۸ کولبر طی دو ماه گذشته

طی دو ماه گذشته، دست‌کم ١٣٨ کولبر از جملە ٨ کودک زیر هجدە سال در مناطق مرزی کوردستان کشته و زخمی شده‌اند.با استناد به آمار ثبت شده در کولبرنیوز، از اول مهرماه تا ٢٧ آبان‌ماه ١۴٠۲، جمعاً ١٣٨ کولبر از جملە ٨ کودک زیر هجدە سال در مناطق مرزی کوردستان بر اثر عواملی هم‌چون تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی، ضرب و شتم توسط نیروهای نظامی رژیم و رفتن روی مین، کشته و زخمی شده‌اند. از این تعداد جمعاً ۶ کولبر کشته و ١٣٢ کولبر نیز زخمی شده‌اند. از مجموع ١٣٨ کولبری که کشته و زخمی شده‌اند ١٢٧ مورد معادل (%٩٢) با تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی صورت گرفته است.( کولبر نیوز۲۷. آبان. ۱۴۰۲)

سرپرست بهزیستی استان زنجان:عموم مردم باید نسبت به کودک آزاری حساس باشند.

روح الله خدابنده لو روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی سوءرفتار با کودکان با بیان اینکه بهزیستی سعی در پیشگیری از وقوع آسیب های اجتماعی از جمله پدیده کودک آزاری دارد، اظهار کرد: کودک آزاری می تواند آسیب های جسمی و روانی متعدد و بلند مدت در جسم و روان کودک ایجادکنند. سرپرست بهزیستی استان زنجان با تاکید بر حساس سازی عموم مردم نسبت به کودک آزاری گفت: بهزیستی یکی از نهاد مداخله گر در کودک آزاری است و شهروندان می توانند در صورت مشاهده هر یک از علائم کودک آزاری باخط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی بهزیستی تماس بگیرند تا کارشناسان متخصص بهزیستی جهت ارایه خدمات تخصصی به محل اعزام شوند. در صورت گزارش موارد کودک آزاری (به خط تلفن ۱۲۳)، کارشناسان خدمات سیار به محل اعزام و به بررسی شرایط می پردازند. در صورت مشاهده این امر، کودک به مرکز مداخله در بحران ارجاع می شود. در صورتی که حضور وی در خانواده موجب آسیب گردد، کودک با دستور مقام قضایی از خانواده جدا و در مراکز نگهداری بهزیستی پذیرش می شود.کودکان آزاردیده عموماً طیف وسیعی از احساسات را تجربه می‌کنند، از جمله افسردگی، اضطراب، بی‌اعتمادی به دیگران، احساس گناه، عصبانیت، ترس و خجالت و البته آنها غالباً خودشان را مقصر می‌دانند، چرا که یک کودک درک درستی از چرایی این اتفاق ندارد.( آبان ۱۴۰۲ خبرگزاری مهر)

از ابتدای سال جاری تاکنون؛ ثبت ۷۳ گزارش کودک آزاری در استان مرکزی

معاون امور اجتماعی اداره‌ کل بهزیستی استان مرکزی از وقوع ۷۳ مورد کودک آزاری در این استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد. از ابتدای سال جاری تاکنون هفتاد و سه مورد کودک آزاری در استان مرکزی گزارش شده است.معاون امور اجتماعی اداره‌ کل بهزیستی استان مرکزی ضمن اشاره به آمار مذکور اظهار داشت: “از تعداد موارد گزارش شده سی و هفت مورد مربوط به دختران و سی و شش مورد نیز پسران مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.”گفته میشود، در هر دو مورد بیشترین کودک آزاری بین سنین هشت تا ده سال صورت گرفته است.محمد الله‌ دادی در ادامه افزود: “بیشترین علت کودک آزاری مربوط به اعتیاد سرپرست خانواده با سی و هشت مورد است. همچنین تند خویی و پرخاشگری سرپرست خانواده در رده دوم قرار گرفته است(۳۰ ابان۱۴۰۲ هرانا)

آسیب‌های اجتماعی

حضور بیش از ۳۰ هزار کودک کار در خیابان های کشور

رئیس کارگروه کودکان کار و خیابانی شورای اجتماعی کشور آقای مهدی ملکی گفت که تعداد کودکان کار در کشور حدود ۲.۵ برابر بیشتر از آمار سازمان بهزیستی بوده و این تعداد بین ۳۰ تا ۳۵ هزار نفر است.(هرانا ۲ آبان ۱۴۰۲)

افزایش جمعیت به هر قیمتی/ دلبر توکلی

سارنگ یونسی، رئیس آزمایشگاه تخصصی سلامت جنین «نیلو» نوشت که با اجرای قانون افزایش جمعیت و سلب حق نظر ماماها درباره‌ی غربالگری، در سال گذشته ۱۲ کودک با سندروم داون متولد شدند. فاطمه هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماری‌های خاص هم با اشاره به سیاست‌های دولت ابراهیم رئیسی گفته است: «از زمان اجرایی‌شدن قانون جوانی جمعیت و جلوگیری از غربالگری جنین، تولد نوزادان با بیماری تالاسمی افزایش چشمگیری داشته ‌است.»(شرق ۳آبان ۱۴۰۲)

وزیر آموزش و پرورش دلیل کمبود معلم را افشا کرد

وزیر آموزش و پرورش گفت: در سنوات اخیر استخدام‌های بی‌رویه‌ای صورت گرفته بود که بر اساس دستورالعمل کاملی نبود و رهبر معظم انقلاب هم به آن معترض بودند، اما در استخدام اخیر آموزش و پرورش با تغییر شیوه‌های مصاحبه و گزینش نومعلمان متفاوتی وارد این عرصه شدند که منتظر افتخارآفرینی‌های دانش‌آموزان برای ایران. رضامراد صحرایی، در در مراسم استقبال نو معلمان آموزش و پرورش خراسان رضوی در سالن شهدای سلامت مشهد اظهارکرد: ۱۰۰ هزار دانش‌آموز به جمع دانش‌آموزان هنرستانی و فنی حرفه‌ای اضافه شده و این درحالی است که بودجه تجهیز هنرستان‌ها ۴۰۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است کاری که سازمان نوسازی و اداره‌کل‌های آن در کشور با کمک خیرین انجام می‌دهند آینده‌سازی است. این تجهیزات در مجموع ۱۱۱۶۴ وسیله آموزشی و کارگاهی جهت رفع احتیاجات آموزشی ۲۲۲ هنرستان در ۴۷ منطقه تهیه شده است.(تسنیم ۴آبان ۱۴۰۲)

فشار بر دانش‌آموزان دختر در سنندج جهت شرکت در مراسم استقبال از رئیسی

حراست اداره آموزش‌وپرورش سنندج (سنه) دانش‌آموزان دختر را برای شرکت در یک مراسم سرودخوانی حکومتی در حاشیه ورود ابراهیم رئیسی به این شهر، تحت فشار قرار داده و آن‌ها را به آنچه “برخورد انضباطی” عنوان شده، تهدید کرده است، حراست آموزش‌وپرورش سنندج با همکاری مدیران مدرسه دخترانه “صدیقین یک”، واقع در شهرک سعدی سنندج، دانش‌آموزان را به شرکت در این مراسم حکومتی تحت فشار قرار داده است. (هه نگاو ۷آبان ۱۴۰۲)

کمبود پزشک متخصص اطفال، چالشی بزرگ برای نظام بهداشت و درمان ایران

وب‌سایت اقتصاد۲۴ هشدار داد کمبود پزشک متخصص اطفال در ایران به چالشی بزرگ برای نظام درمان در بسیاری از استان‌های کشور بدل شده است. در اثر این معضل، بسیاری از ساکنان‌ شهرستان‌ها ناگزیرند برای معالجه کودکان بیمار خود به مراکز درمانی تهران مراجعه کنند. آمارها نشان می‌دهد که مجموع تعداد فارغ‌التحصیلان متخصص اطفال در ایران از سال ۱۳۹۶ به کمتر از یک درصد کاهش یافته است. بنا بر این گزارش، موج فزاینده مهاجرت پزشکان نیز به کمبود متخصصان اطفال در ایران دامن زده است. (Iranintl ۸ آبان ۱۴۰۲)

یک رسانه در ایران از «تفتیش» دانش‌آموزان دختر با تجهیزات الکترونیکی خبر داد

وب‌سایت «خبر آنلاین» در گزارشی از «تفتیش» دانش‌آموزان یک مدرسه دخترانه با تجهیزات الکترونیکی به بهانه پیدا کردن تلفن همراه خبر داد.این وب‌سایت خبری همچنین از اعتراض والدین به این رویکرد مدرسه خبر داده و نوشته است که این اقدام توسط مسئولان مدرسه سبب‌ساز نگرانی دانش‌آموزان و همچنین والدین آن‌ها شده و مدیران اعلام کرده‌اند که «برای پیشگیری و این‌که دانش‌آموزان در آینده تلفن همراه با خود به مدرسه نیاورند و عکس نگیرند دست به این اقدام زده‌اند.»بنابراین گزارش مدرسه دخترانه متوسطه اول «هدف» در تهران مدرسه‌ای بوده که والدین دانش‌آموزان به استفاده از چنین روشی در آن معترض بودند.درهمین‌باره سعید صالح، مدیرکل سابق مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش به خبرآنلاین گفته است: «به کار بردن چنین ابزارهایی برای شناسایی دانش آموزانی که در مدرسه موبایل دارند خیلی مناسب نیست، مدرسه پاسگاه و دادگاه نیست.» (خبر آنلاین۱۴آبان ۱۴۰۲)

مرزهای مشخصی برای فعالیت «کولبران» در نظر گرفته شده / ساماندهی «کودکان کار» در حال پیگیری است/ «معتادین متجاهر» از سطح شهر جمع آوری شدند

احمد وحیدی وزیر کشور بیان کرد: جمع آوری «معتادین متجاهر»، ساماندهی «کودکان کار» و راه اندازی سامانه ای برای مشاوره پیش از «طلاق» اقدامات دولت برای کاهش آسیب های اجتماعی بوده است.به گزارش شبکه شرق، احمد وحیدی وزیر کشور بیان کرد: جمع آوری «معتادین متجاهر»، ساماندهی «کودکان کار» و راه اندازی سامانه ای برای مشاوره پیش از «طلاق» اقدامات دولت برای کاهش آسیب های اجتماعی بوده است.وزیر کشور بیان کرد: جمع آوری «معتادین متجاهر»، ساماندهی «کودکان کار» و راه اندازی سامانه ای برای مشاوره پیش از «طلاق» اقدامات دولت برای کاهش آسیب های اجتماعی بوده است.احمد وحیدی درباره اقدامات دولت برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، بیان کرد: به منظور کاهش آسیب های اجتماعی اقدامات گسترده ای صورت گرفته، یک حوزه مربوط به «معتادین متجاهر» است و یکی از برنامه ها این بود که این افراد از سطح شهرها جمع شوند و برای این کار لازم بود افزایش ظرفیت داشته باشیم و این کار تا حدود خوبی صورت گرفت. بدین صورت که افزایش ظرفیت قابل توجهی داشتیم و تلاش شد که در حد بالایی این معتادین متجاهر از سطح شهر جمع شوند.آقای وحیدی گفت: موضوع دیگر «کودکان کار» بود و برای این موضوع نیز برنامه ریزی و هدف های کمی مشخص شد، این کار هم در تهران و هم در استان ها شروع شده و این اقدام در کل کشور در دستور کار جدی است(شبکه شرق۱۸آبان ۱۴۰۲)

افتتاح اولین مرکز حمایت از کودکان کار و خیابانی در اردبیل

حامد رضایی عصر پنجشنبه در مراسم افتتاح مرکز حمایتی کودکان کار و خیابانی مهر پارسا در اردبیل اظهار کرد: در این مرکز قرار است به صورت روزانه به ۱۲۲ کودک کار و خیابانی ارائه خدمات شود.وی تصریح کرد: بهزیستی با رصد دقیق در این حوزه تاکنون سعی کرده تا ۳۲۷ کودک کار و خیابانی را شناسایی و در گره‌گشایی از مشکلات آنها و خانواده‌هایشان ورود پیدا کند.مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: متأسفانه این کودکان به جای تحصیل در مدرسه، در این ایام کودکی و نوجوانی مشغول کار می‌شوند که ما با شناسایی و کسب اطلاعات این کودکان و خانواده‌های آنها سعی کردیم تا تعامل و ارتباطی را با پدر و مادر این کودکان داشته باشیم تا زمینه ادامه تحصیل آنها فراهم آید.رضایی افزود: در اغلب این موارد به خانواده‌های از هم گسسته و دارای طلاق و آسیب‌های اجتماعی رسیدیم که قرار شد بخشی از این کودکان که دارای پدر و مادر کم‌توان مالی هستند، به طرق مختلف مورد حمایت قرار گرفته تا زمینه ادامه تحصیل این کودکان فراهم آید. (خبرنگار مهر۲۰آبان ۱۴۰۲)

۳۰۰ کودک کار و خیابان، دارای پرونده فعال در بهزیستی خوزستان

سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره‌کل بهزیستی خوزستان با اشاره به وجود بیش از ۳۰۰ کودک کار و خیابانی دارای پرونده فعال در سطح استان، گفت: از این میان بیشترین کودکان در سن ۹ تا ۱۲ سال هستند.علی حسن‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کودکان کار و خیابان در خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ کودک کار و خیابانی در سطح استان خوزستان دارای پرونده فعال هستند که در مراکز روزانه و شبانه‌روزی شهرستان اهواز خدمات رایگان مددکاری، روانشناسی، درمانی، ورزشی، تفریحی، آموزشی و تحصیلی دریافت می‌کنند.بیشتر کودکان کار ۹ تا ۱۲ ساله هستندوی افزود: ۹۵ درصد از این کودکان پسر و ۵ درصد دختر هستند. محدوده سنی این کودکان از ۶ تا ۱۸ سال است اما از این میان بیشترین کودکان در سن ۹ تا ۱۲ سال هستند.سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره‌کل بهزیستی خوزستان با اشاره به مشاغل کاذب این کودکان، بیان کرد: این کودکان، کارهای کاذب مانند شیشه پاک‌کنی، اسپنددودکنی، دستفروشی، زباله‌گردی و شستشوی قبور را انجام می‌دهند. (ایسنا۲۰آبان ۱۴۰۲)

مرگ و مصدومیت دو کولبر از جمله یک نوجوان در پی تیراندازی نیروهای نظامی

چهارشنبه هفدهم آبان ۱۴۰۲، تیراندازی نیروهای نظامی در نودشه موجب زخمی شدن یک کولبر نوجوان شد.هویت وی، “مبین (فامیلی نامشخص)،حدودا شانزده ساله و از اهالی شهر نودشه” گزارش شده است.در این گزارش آمده است، این نوجوان جهت مداوا به یکی از مراکز درمانی شهر نودشه منتقل شده و بر اثر شدت جراحات وارده در معرض خطر قطع عضو قرار دارد.شامگاه سه شنبه شانزدهم آبان، یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در بانه جان خود را از دست داد.هویت وی، “آزاد ستارپناه، فرزند محمود و آمنه، چهل و سه ساله، اهل روستای دره زیارت علیا از توابع سقز، متاهل و دارای دو فرزند”‌ گزارش شده است. نیروهای نظامی بدون اخطار قبلی در مرز “هنگه‌ ژال” بانه این کولبر را مورد شلیک مستقیم قرار داده‌ که این اتفاق منجر به جان باختن او شده است. (هرانا۲۰آبان ۱۴۰۲)

کلینیک سیار کودکان کار در تهران

مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، تصریح کرد: خدمات این کلینیک به خانواده‌های کودکان کار و خیابان نیز ارائه می‌شود؛ کودکانی که مشکلات دهان و دندان دارند یا نیازمند به معاینات چشم‌پزشکی هستند، از طریق مددکاران مراکز پویاشهر به اداره آسیب‌های اجتماعی معرفی و براساس اولویت‌بندی به مرکز پویاشهر خاوران معرفی می‌شوند.مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران از راه‌اندازی‌ کلینیک سیار دندانپزشکی و چشم‌پزشکی برای کودکان کار خبر داد.احمد احمدی‌صدر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اعلام خبر راه‌اندازی کلینیک سیار ویژه کودکان کار اظهار کرد: در روزهای اخیر یک کلینیک سیار در جنوب شرق تهران برای ارائه خدمات درمانی به کودکان کار، راه‌اندازی شده است. (تسنیم۲۰آبان ۱۴۰۲)

نبود معلم با وجود گذشت دو ماه از آغاز سال تحصیلی در دبستان حدیث شهرستان خاش

گذشت نزدیک به دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید (١۴٠٢_١۴٠٣)، دانش آموزان پایه اول دبستان حدیث شهرستان خاش همچنان بدون معلم هستند. گفته میشود معلم دانش آموزان پایه اول این دبستان که برادرزاده مدیر کل آموزش و پرورش استان است، پس از یک ماه از آغاز سال تحصیلی جدید انتقالی گرفته و به شهر زاهدان رفته است. این در حالی است که تاکنون برای دانش آموزان این کلاس از سوی آموزش و پرورش خاش معلمی در نظر گرفته نشده است.(حال‌وش۲۰.آبان.۱۴۰۲)

بی تفاوتی مسئولان آموزش و پرورش شهرستان میرجاوه نسبت به نبود مدرسه در ریگ ملک

امروز دوشنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲، با گذشت حدود دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید (١۴٠٢_١۴٠٣) روستای “ریگ ملک” واقع در شهرستان میرجاوه همچنان بدون مدرسه است و دانش آموزان هیچ مکانی برای برگزاری کلاس درس و تحصیل ندارند. به گفته منابع حال وش: « یکی از شهروندان این روستا در دو سال گذشته منزل خود را در اختیار اداره آموزش و پرورش قرار داده بود تا دانش آموزان در آنجا به تحصیل خود ادامه دهند اما بدلیل نیاز مبرم وی به منزل خود، این شهروند به اداره آموزش و پرورش اعلام کرده بود که برای محل تحصیل دانش آموزان کاری کنند اما با بی توجهی مسئولان، دانش آموزان بدون مدرسه مانده‌اند.» قابل ذکر است که صاحب این منزل از هفته دوم آبان ماه منزل خود را از وسایل مدرسه تخلیه کرده و در اختیار گرفته است.(حال‌وش۲۲.آبان.۱۴۰۲)

نبود معلم با وجود گذشت دو ماه از آغاز سال تحصیلی در دبستان خیام روستای وشنام در شهرستان زرآباد

گذشت ۵۲ روز از آغاز سال تحصیلی جدید (١۴٠٢_١۴٠٣)، دانش آموزان دبستان خیام روستای جدید وشنام در بخش کاروان در شهرستان زرآباد همچنان بدون معلم هستند. به گفته منابع حال وش: « هنوز معلمی برای دانش آموزان پایه دبستان پس از گذشته ۵۲ روز از آغاز سال تحصیلی جدید برای مدرسه این روستا تعیین نشده و با وجود پیگیری های مکرر اهالی روستای وشنام مسئولین آموزش و پرورش امروز و فردا می‌کنند.»(حال‌وش۲۲.آبان.۱۴۰۲)

مقام آموزش و پرورش: «به ما تکلیف شده» در برنامه‌های درسی به «هویت جنسیتی» توجه کنیم

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی بیست و پنجم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ به تلویزیون حکومت ایران گفته بود: «مطالب غیرکاربردی» از کتاب‌های درسی دانش‌آموزان «همه پایه‌های تحصیلی» بر اساس دستور علی خامنه‌ای حذف می‌شود. رئیس سازمان برنامه‌ریزی درسی وزارت آموزش و پرورش همچنین مدعی شده است که هدف از اعمال تغییرات «هویت جنسیتی» در کتاب‌های درسی، برقراری «تعادل در محتواها» است.از سوی دیگر، همزمان با اوج‌گیری اعتراضات سراسری و گسترش آن به مدارس، جمهوری اسلامی به دنبال ترویج فرهنگ آنچه «ایثار و شهادت» می‌نامد، است؛ اقدامی که به باور برخی کارشناسان می‌تواند تعلیم و تربیت را از مسیر اصلی خود منحرف کند.دولت برای ترویچ بسیج «بخشنامه سرباز معلم‌» که نهم خرداد ماه به تصویب رسیده بود با اشاره به توافق دوجانبه بین سپاه پاسداران و وزارت آموزش و پرورش با نظر مستقیم سپاه استان‌ها در تاریخ چهارم خرداد ماه؛ اولویت در جذب سرباز معلم‌ها به «بسیجیان فعال و بسیجیان دارای کارت تکمیلی» داده شده بود. به گزارش «صدای آمریکا» بر اساس این بخشنامه، شناسایی و ساماندهی و جذب بسیجیان به عنوان «سرباز معلم» با نظر مستقیم سپاه استان‌ها صورت خواهد گرفت (ایسنا ۲۴.آبان.۱۴۰۲)

علیرغم گذشت ۶ سال؛ مخالفت اداره ثبت احوال با نامگذاری و ثبت هویت یک کودک

یک کودک در شهرستان جلفا علیرغم گذشت شش سال از زمان تولد به دلیل مخالفت اداره ثبت احوال این شهرستان با نام انتخابی “هونتای”، از داشتن شناسنامه محروم مانده است.همچنین خانواده وی در اقدامی اعتراضی ششمین سال تولد «هونتای» برادر زاده یوروش مهرعلی بیگلو، فعال ترک (آذربایجانی) را در مقابل اداره ثبت‌ احوال این شهرستان جشن گرفتند.عدم صدور شناسنامه توسط ادارات ثبت احوال برای برخی نام های انتخابی امری مسبوق به سابقه است. ممانعت اداره ثبت احوال از صدور شناسنامه در شرایطی است که امکان دارد کودکان بدون مدارک هویتی با مشکلاتی در دریافت واکسن و … مواجه شوند.لازم به یادآوری است اداره ثبت احوال بر اساس کتابچه اسامی که توسط دولت تهیه می‌شود، اقدام کرده و تمامی اسامی که خارج از لیست درج شده در این کتاب باشد را اسامی غیرمجاز برمی‌شمارد. محدودیت‌ها و بینش سیاسی و مذهبی اعمال شده در این کتاب عملا بسیاری از شهروندان را از نامگذاری کودکان خود بر اساس هویت‌های مذهبی، قومی و یا فرهنگی خود بر خلاف مقاوله‌نامه های‌حقوق بشری محروم می‌کند.در بند ۱ ماده ۷ پیمان‌نامه حقوق کودک مجمع عمومی سازمان ملل متحد آمده است: «تولد کودک بلافاصله پس از به دنیا آمدن ثبت می‌شود و از حقوقی مانند حق داشتن نام، کسب تابعیت، و در صورت امکان شناسایی والدین و قرار گرفتن تحت سرپرستی آنها برخوردار است.»(هرانا ۲۷ آبان ۱۴۰۲)

انفجار مهمات جنگی در مهران دو کشته و یک زخمی برجای گذاشت.

ساعت ۱ ظهر روز چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ (۱۵ نوامبر ۲۰۲۳)، در اثر انفجار مهمات جنگی در یکی از منازل شهرک اسلامیه شهرستان مهران واقع در استان ایلام، دو مرد به نام‌های شهرام (فامیلی نامشخص) ۲۷ ساله و عباس شیری‌نیا ۳۵ ساله جانشان را از دست دادند. در این حادثه علاوه بر شهرام و برادر همسرش عباس شیری‌نیا، یک کودک ۱۵ ماهه که فرزند عباس بوده به شدت مجروح شده و وضعیت جسمانیش وخیم گزارش شده است. قابل ذکر است که این انفجار در انبار منزل شهرام روی داده است.(هه‌نگاو؛ شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲)

یک تحقیق عصب شناختی نشان داد؛تغییر مغز کودکان با استفاده طولانی مدت از دستگاههای دیجیتال

در عصر دیجیتال استفاده کودکان از دستگاه های الکترونیک به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. این الگوی رفتاری بسیاری از والدین و متخصصان را نگران کرده است. فناوری برای آموزش و سرگرمی کارآمد است اما همیشه نگرانی هایی درباره تاثیر مدت زمان استفاده کودکان از این دستگاه ها روی سلامت و رشد کودکان وجود دارد. اکنون یک بررسی ۲۳ ساله از تحقیقی درباره تصویربرداری عصبی نشان دهنده برخی تاثیرات خوب و بد فناوری بر مغز کودکان است. این تحقیق شامل بررسی ۳۳پژوهش است که روش های تصویربرداری عصبی را برای سنجش تاثیرات فناوری دیجیتال روی مغز ۳۰ هزار کودک زیر سن ۱۲ سالگی به کار بردند. پژوهش مذکور به طور خاص نشان داد استفاده طولانی مدت از نمایشگرها در قشر پیش فرونتال مغز تغییراتی ایجاد می کند که تا حدودی با قابلیت های شناختی پیچیده مانند بیان شخصیت، تصمیم گیری و رفتار اجتماعی مرتبط است.(۲۹.آبان.۱۴۰۲خبرگزاری مهر )

خودکشی کودکان

امیر ارسلان اژدهاکش، کودک معترض ۱۵ ساله در سالگرد بازداشتش در شیراز خودکشی کرد و جان باخت

امیرارسلان اژدهاکش، کودک ۱۵ساله که در خیزش انقلابی در شیراز بازداشت شد و مورد شکنجه روحی و جسمی قرار گرفت، در سالگرد بازداشتش در ۱۵ مهر در پشت‌بام خانه خودکشی کرد. به گفته منبع نزدیک به خانواده، او به دلیل کابوس‌های شبانه نمی‌توانست بخوابد.(ایران اینترنشنال ۳آبان ۱۴۰۲)

خودکشی دختر ۱۶ ساله در محله یافت آباد

ساعت 7:30 صبح ۴ آبان دختری 16 ساله در خیابان برادران محله یافت آباد خودش را از طبقه دوم خانه شان به پایین پرت کرد و تسلیم مرگ شد.این پرونده در دست بررسی است.(رکنا ۴آبان ۱۴۰۲)

شهرستان شبستر؛ دو دختر یازده ساله به زندگی خود پایان دادند

دو کودک در شهرستان شبستر با بلعیدن قرص برنج به زندگی خود پایان دادند.هویت آنها “حمیده خوشوقت و زهرا سیف الهی هر دو یازده ساله و ساکن روستای ساربانقلی از توابع شهرستان شبستر” احراز شده است. (هرانا ۴آبان ۱۴۰۲)

یک نوجوان ۱۵ ساله در گچساران به زندگی خود پایان داد

روز پنجشنبه چهارم آبان ۱۴۰۲، یک نوجوان در شهرستان گچساران دست خودکشی زد و به زندگی خود پایان داد. هویت وی امیرعلی پور سوسن، پانزده ساله احراز شده است.“وی به دلیل مشکلات مالی خانواده اش، از طریق حلق آویز کردن به زندگی خود پایان داد”. (هرانا ۶آبان ۱۴۰۲)

یک نوجوان ۱۷ ساله در تهران به زندگی خود پایان داد

روز یکشنبه چهاردهم آبان ماه، ساعت ۸ شب گزارشی مبنی بر سقوط یک دختر نوجوان از ساختمانی در بزرگراه نواب تهران به پلیس جنایی اعلام شد.در این گزارش آمده است: “پس از حضور ماموران در محل مشخص شد، این دختر ۱۷ ساله که دانش آموز بوده، خود را از بالکن خانه شان به پایین پرتاب کرده و دست نوشته‌ ای از خود به جا گذاشته که انگیزه‌ اش از خودکشی را خسته شدن از زندگی عنوان کرده بود.”بنابر این گزارش، به دستور بازپرس شعبه دهم دادسرای امور جنایی تهران، جسد به پزشکی قانونی منتقل شد و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است. (هرانا ۱۸آبان ۱۴۰۲)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49691

گزارش آماری نقض حقوق کودک و نوجوان، آبان ۱۴۰۲ سونیا سوارکوب، محمودرضا صالحی، فهیمه تیموری، پروین محمدی افقا

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از۸۵خبر که در طول آبان ماه ۱۴۰۲ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند ایسنا، مشرق‌نیوز، رکنا، رادیوزمانه، هرانا، ایرنا، ایلنا، رادیو صدای آمریکاش، رادیو بی‌بی‌سی، ایران، قطره، رادیو فردا، سازمان حقوق بشر ایران، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری مهر، خبرگزاری خراسان، روزنامه قانون، تسنیم و کمپین فعالان بلوچ جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق کودک و نوجوان در آبان ماه همکاری کردند: کوثر ولی‌زاده، سونیا سوارکوب، مهناز ترابی، محمودرضا صالحی، فهیمه تیموری، پروین محمدی افقا، پریاترابی، منا احمدی‌پور، امیرپالوانه، فهیمه امینیون، امیررضا ولی‌زاده می‌باشند. جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://ift.tt/sqTSrzw

 



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49688

۱۴۰۲ آذر ۵, یکشنبه

بانه؛ یک کودک کولبر بر اثر شلیک نظامیان حکومتی کشته شد

 

۵ آذر ۱۴۰۲   کردپا

بامداد روز یکشنبه پنجم آذرماه، یک کولبر ١٧ ساله به نام “فاروق علیزاده” فرزند عثمان و غنچه اهل شهر ربط سردشت بر اثر شلیک نظامیان حکومتی در مرز بانه جان خود را از دست داد.

به گفته یک منبع مطلع، نظامیان حکومتی بدون اخطار قبلی این کولبر را مورد شلیک مستقیم قرار داده‌اند.

این منبع مطلع افزود: این کولبر بر اثر اصابت گلوله نظامیان حکومتی به ناحیه سر جان خود را از دست داده است.

در همین رابطه نیز، روز چهارشنبه یکم آذرماه، یک کولبر به نام “اسعد حسن‌پور” ٢٥ ساله اهل روستای “جعفرخان” از توابع سقز بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان صلاح‌الدین ایوبی بانه جان خود را از دست داد.

این کولبر شامگاه سه‌شنبه سی‌ام آبان‌ماه بر اثر شلیک نظامیان حکومتی در مرز “هنگه‌ژال” بانه از ناحیه شکم به شدت زخمی شده بود.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49664

بلاتکلیفی پرونده‏‌های کودک‌‏آزاری

1402.08.30 آفتاب‌‌نیوز

پرونده‌های مهم و پر سروصدای سال گذشته علیه کودکان، بی‌نتیجه مانده است. این خبری است که روز گذشته در نشست جایگاه پیمان‌نامه حقوق کودک در رویه قضایی ایران اعلام شد. اعضای انجمن حمایت از حقوق کودکان گفتند که پرونده کودک‌آزاری مدرسه فوتبال مشهد، همچنین اتفاقی که برای دانش‌آموزان دختر در مدارس افتاد، بلاتکلیف مانده‌اند و هیچ‌کدام از آن‌ها منجر به صدور قرار و حکم نشده است.

به گزارش هم میهن، یاشار کاظمی، وکیل دادگستری گفت که در جریان پرونده مدارس دخترانه، از سه‌وزیر شکایت شد که برای‌شان منع‌تعقیب صادر کردند. انجمن به این رأی اعتراض کرد. فائزه رضازاده، مدیر واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان هم در زمینه پرونده مدرسه فوتبال مشهد توضیح داد که به آن‌ها اجازه ورود به پرونده را ندادند: «ما نمی‌دانیم که قربانیان این پرونده در چه وضعیتی قرار دارند. به ما گفته می‌شود که کودک‌آزاری محرز است، اما کیفیت آن مشخص نیست. نمی‌دانیم آن‌ها چه سرنوشتی پیدا کرده‌اند، درحالی‌که آن اتفاق جامعه را تکان داد.»

تقلای ۳۰ ساله
تقلا برای کاهش رنج کودکان ۳۰ ساله شد.۲۰ نوامبر سال ۱۹۸۹ کنوانسیون حقوق کودک سازمان‌ملل تصویب شد؛ کنوانسیونی که گسترده‌ترین معاهده حقوق بشر در تاریخ به‌شمار می‌رود. مقامات جهان با تصویب این چارچوب حقوقی بین‌المللی اذعان کردند، تمام کودکان از حقوق مسلم برخوردارند و متعهد شدند که دولت‌ها این حقوق محافظت و حمایت را تضمین خواهند کرد. روز گذشته انجمن حمایت از حقوق کودکان هم به‌همین‌مناسبت نشست خبری برگزار کرد و جایگاه پیمان‌نامه حقوق کودک در رویه قضایی ایران را بررسی کرد.در همین جلسه اعلام شد که ایران در مهرماه سال ۷۰ کنوانسیون حقوق کودک را امضاء کرد و دو سال بعد از آن، در مهرماه سال ۷۲ براساس ماده واحده مجلس، به این کنوانسیون پیوست؛ بنابراین آنچه تصویب شد، قانونی داخلی بوده نه خارجی. در این نشست ایراداتی به مفاد کنوانسیون و شیوه اجرای آن در ایران وارد شد و این‌که جامعه نسبت به رعایت عادلانه این قوانین دچار احساس آسیب‌دیدگی شده است، به‌همین‌دلیل مطالبات به سمت فضای مجازی پیش رفته و در فضای واقعی چنین مطالبه‌گری‌هایی از سوی خانواده‌ها وجود ندارد.

جایگاه ایران در رعایت کنوانسیون حقوق کودک
فائزه رضازاده، مدیر واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان، یکی از سخنرانان این نشست بود. او با اعلام اینکه ماجرای حقوق کودکان حتی برای افراد عادی هم در یک‌سال گذشته جزو مباحث اولیه بوده و جامعه نسبت به نقض آن واکنش نشان داده است، گفت که تمام این‌ها در شرایطی است که قوانین حمایت از حقوق کودک در زنجیره غذایی، دادگاه‌ها و نهاد‌هایی که درگیر این مسئله هستند، با حلقه مفقوده‌ای مواجه‌اند: «کنوانسیون حقوق کودک از سه بخش کلی تشکیل شده، ۵۴ ماده دارد و ۴ اصل اساسی شامل حق رشد و بقای همه‌جانبه، اصل مشارکت، اصل نبود تبعیض و توجه به مصالح و منافع عالیه حقوق کودک است.

اما به‌دلیل تفاوت و تنوع در زمینه مسائل اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های مختلف، تصویب کنوانسیون از زمان پیشنهاد تا تصویب ۱۰ سال زمان برد. هدف اصلی این کنوانسیون این بود که یک قانون الزام‌آور در حوزه حقوق کودک طراحی و اجرایی شود.» او ادامه داد: «خود کنوانسیون حقوق کودک خلأ‌هایی دارد و یک سند جامع نیست، به‌ویژه اینکه حقوق کودک در این سال‌ها پیچیده‌تر و متنوع‌تر شده است.

به‌همین‌دلیل به کنوانسیون حقوق کودک به‌عنوان یک سند مقدس نگاه نمی‌کنیم. حتی در خود ماده ۴۱ کنوانسیون حقوق کودک هم آمده که اگر در برخی از کشورها، براساس قوانین داخلی‌شان استاندارد‌های بالاتری نسبت به کنوانسیون وجود دارد، همان استاندارد‌ها به اصول کنوانسیون‌ها ارجحیت دارد. حالا، اما مسئله کشور ما این است که بررسی کنیم چقدر به اصول کنوانسیون نزدیک شده یا استاندارد‌های بالاتری از آن، تعریف کرده‌ایم.»

براساس اعلام رضازاده، در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۸۱، برای اولین‌بار کودک‌آزاری جرم اعلام شد، اما به‌دلیل ایراداتی که در این قانون وجود داشت و نقص حقوق کودک را پوشش نمی‌داد، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بعداً با تلاش جامعه مدنی و وکلا، به مجلس فرستاده شد. این قانون مانند کنوانسیون حقوق کودک ۱۰ سال طول کشید و برخی از مفاد آن هم حذف شد. این قانون جامعیتی درخصوص بحث حقوق کودکان دارد، به‌ویژه که در ماده ۳ آن، وضعیت‌های مخاطره‌آمیزی هم تعریف شده است. حالا این سوال مطرح می‌شود که با توجه به کنوانسیون حقوق کودک و قانونی که سال ۹۹ تصویب شد، کشور چه جایگاهی دراین‌زمینه دارد.

چالش‌های اجرای مفاد کنوانسیون در ایران
به گفته او، در ارتباط با حقوق کودک، چند موضوع مهم وجود دارد: «ما به‌شرطی به عضویت کمیسیون حقوق کودک پیوستیم که هر زمان قوانین کنوانسیون با قوانین داخلی و شرعی اسلام مغایرت داشته باشد، ایران ملزم به اجرای آن نیست برهمین‌اساس ما شاهد یک تنش جدی میان سیستم با استاندارد‌های کنوانسیون حقوق کودک هستیم. هرچند بخشی از تنش گفتمانی در طول سال‌های گذشته برطرف و به‌سمت استاندارد‌ها رفته، اما در جا‌هایی مقاومت‌هایی وجود دارد که حقوق‌دانان با آن درگیرند و هنوز نیازمند کار جدی است؛ ازجمله سن کودکی.»

رضازاده با اعلام اینکه همچنان در زمینه سازوکار‌های اجرایی در زمینه حقوق کودک چالش‌هایی وجود دارد، گفت: «در جا‌هایی هم درگیر سیاستی هستیم که به آن عوامانه‌گرایی کیفری می‌گوییم. به این معنی که به‌جای نگاه پژوهشی – علمی و داده محور نسبت به مسائل اجتماعی، روی سیاست‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی تمرکز شده و جامعه به‌سمت ایجاد هراس‌جمعی هدایت می‌شود که با واقعیت‌ها منطبق نیست. این مسائل در طول زمان وجود داشته و اپیدمی‌هایی ایجاد کرده است. اپیدمی اخیر هم ماجرای کودکان پناهنده و مهاجر است. این بخشی از سیاست‌های عوامانه‌گرایی کیفری است که ارتباطی با واقعیت‌های اجتماعی کشور ندارد.»

او در ادامه به آمار‌های کمیساریای عالی پناهندگان اشاره کرد: «براساس آمار کمیساریای عالی پناهندگان ۵/۴ میلیون مهاجر افغان در کشور زندگی می‌کنند و در وضعیت پناهندگی دارای مدرک و بدون مدرک هستند و بخشی از آن‌ها را افراد زیر ۱۸ سال تشکیل می‌دهند. البته متاسفانه موج جدیدی از افغان‌ستیزی ایجاد شده که روی سیاست‌گذاری‌های کلان حرکت می‌کند. بخشی از مسئله، حقوقی است که باید به‌سمت درست هدایت شود.»

کنوانسیون حقوق کودک سند جامعی نیست
در ادامه این نشست، مونیکا نادی، وکیل دادگستری هم حضور داشت و گفت که پیمان‌نامه حقوق کودک، سند کاملی نیست و به آن ایراداتی وارد است، اما همین حالا ایران با استاندارد‌های آن هم فاصله دارد: «متاسفانه شاهدیم بعضی‌مواقع قوانین مغایری با آن تصویب می‌شود. آنچه می‌بینیم این است که دستگاه‌های قانون‌گذاری و قضایی، همچنین نهاد‌های اجرایی، رویکرد متفاوتی دارند و با ایده‌آل همچنان فاصله وجود دارد.» او یکی از مهم‌ترین ایرادات در زمینه حقوق کودک را اعمال مجازات‌اعدام نسبت به کودکان دانست: «ماده ۳۷ پیمان‌نامه حقوق کودک، اعدام افراد زیر ۱۸ سال را ممنوع اعلام کرده و در آن هرگونه شکنجه‌ای در ارتباط با کودکان را رد کرده است.

قانون مجازات اسلامی جدید، ۱۰ سال پیش به تصویب رسید و براساس آن این امکان ایجاد شد که مجازات سلب‌حیات برای کودکان، محدود شود. تا قبل از سال ۹۲ کودکانی که به سن بلوغی قانونی می‌رسیدند در صورت ارتکاب جرم، مستوجب مجازات ازجمله اعدام می‌شدند. اما براساس قانون جدید، شرایط ارتکاب جرم در کودکان مورد بررسی قرار می‌گیرد که سه‌شرط دارد؛ شبهه در رشد یا کمال عقلی، درک نکردن ماهیت عمل و جرم. درصورتی‌که این شرایط وجود داشته باشد، اجرای حکم منتفی می‌شود.»

او ادامه داد: «براساس ماده ۹۱ قانون جدید مجازات اسلامی، اعدام به طور کامل منتفی نشده، اما زمینه‌هایی ایجادشده که اعدام کودکان محدود شود. البته همه این‌ها در راستای فشار بین‌المللی و خواسته جامعه صورت گرفته است.» به گفته نادی، مفاد پیمان‌نامه حقوق کودک در آرای قضایی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، جز در یکسری آرای خاص. مخصوصاً در ماده ۳۷ که کمتر مورد استناد قرار گرفته است.»

ماده «۹۱» قانون مجازات اسلامی که در سال ۱۳۹۲ تصویب شد به‌صورت مشهود به قصاص می‌پردازد. علاوه بر آن مواد «۱۲۰» و «۱۵۵» درهمین‌زمینه هستند. در ماده «۹۱» قانون جدید درباره جرائم موجب حد و قصاص افراد بالغ کمتر از ۱۸ سال آمده اگر مرتکب، ماهیت جرم انجام‌شده یا حرمت آن را درک نکند، به دیه و مجازات محکوم می‌شود، درصورتی که قبلاً افراد بالای ۱۵ سال را به مجازات جرم انجام‌شده محکوم می‌کردند و فرقی بین آن‌ها و افراد بالای ۱۸ سال نبود.

به کمک ماده «۹۱» که شرطش کمال عقل و مرتبه‌ای بالاتر از رشد عقلی است، از مجازات اعدام کودکان جلوگیری می‌شود. نادی در این نشست گفت که ماده ۹۱ یک نقطه‌عطف است و مسیر را برای ماده ۳۷ (دادگاه کیفری رسیدگی کننده به جرائم موضوع این قانون مکلف است هنگام صدور رأی، با درخواست طفل یا نوجوان یا والدین، اولیاء یا سرپرست قانونی نسبت به تعیین و جبران خسارت‌های واردشده به طفل یا نوجوان اقدام کند) باز می‌کند. اما همچنان ایرادات عمده‌ای دارد و زمانی که تصویب شد، بسیاری از قضات خودشان را ملزم به اجرا و استناد به آن نمی‌دانستند.

اضافه‌کردن مجازات‌ها دردی را دوا نمی‌کند
در ادامه این نشست، از نادی درباره کشته‌شدن کودکان ازسوی پدران و قوانین مرتبط به آن پرسیده شد که او پاسخ داد: «از منظر جنبه عمومی باید گفت که برای این مسئله، مجازات در نظر گرفته شده است، اما در قوانین ما پدر به‌دلیل کشتن فرزند، قصاص نمی‌شود. در این‌گونه جرائم بحث مجازات نیست و دنبال این نیستیم که یک اعدام به اعدام‌ها اضافه شود. ما به‌دنبال یک نگاه کلی‌تریم که چه‌میزان زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بر این مسئله مؤثر است و به‌سمتی حرکت کنیم که این آسیب‌ها کاهش پیدا کند. زمانی فرزندکشی کمتر می‌شود که این عوامل از بین برود. اضافه‌کردن مجازات‌ها نمی‌تواند دردی را دوا کند.»

سارا باقری، وکیل دادگستری هم به جلسه معصومه ابتکار، معاون سابق امور زنان با فقها، درباره تشدید مجازات قتل فرزند ازسوی پدر اشاره کرد و گفت: «دراین‌باره یک پیش‌نویس هم آماده شد، اما تاکنون هیچ اتفاقی رخ نداده است.» او درباره قانون سال ۹۹ و بهبود وضعیت درباره لوایح حمایتی از حقوق کودکان که پرسش دیگری بود، توضیح داد: «در ماده ۱۰ این قانون درباره سوءاستفاده جنسی (تماسی – غیرتماسی) و در دسترس قرار دادن محتویات مستهجن برای کودکان، جرم‌انگاری شده است.

در ماده یک هم سوءرفتار، بی‌توجهی و سهل‌انگاری نسبت به کودکان مورد توجه قانون‌گذار است و تا حدودی روند پرونده‌های کودک‌آزاری با وجود قانون خاص، شرایط وکلا را در تقدیم لوایح به دادگاه بهتر کرده است. البته که ما به تمام مفاد پیمان‌نامه کنوانسیون استناد می‌کنیم، اما در بیشتر موارد موردتوجه قضات نیست و به اتفاقات و محتویاتی که در پرونده وجود دارد، بسنده می‌کند.

سکوت عجیب درباره مدرسه فوتبال مشهد
در این نشست درباره جزئیات پیگیری برخی از مهم‌ترین پرونده‌ها در ارتباط با کودکان هم سوال شد که یکی از آن‌ها ماجرای کودک‌آزاری در مدرسه فوتبال مشهد بود. در اینجا، فائزه رضازاده، مدیر واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان توضیح داد و گفت که انجمن دراین‌زمینه ورود پیدا کرد: «تمام موارد اینطور نیست که خود خانواده‌ها به انجمن‌ها و افراد متخصص مراجعه کنند، اتفاقی که درباره پرونده مدرسه فوتبال مشهد رخ داد و ما خودمان به دادگاه سرپرستی رفتیم و اعلام دغدغه کردیم که این کودکان به چه وکلایی دسترسی دارند.

آن‌ها با ما جلسه گذاشتند و حرف‌های کلی زده شد، اما به ما اجازه ورود به پرونده را ندادند.» او ادامه داد: «در روند پیگیری پرونده به مسئولان اعلام کردیم که سال‌ها سابقه فعالیت حقوق کودکان را داریم، اما تا همین حالا هیچ خبری نشده است، حالا ما نمی‌دانیم که بچه‌های مدرسه فوتبال مشهد در چه وضعیتی قرار دارند. به صورت خاص به ما گفته می‌شود که کودک‌آزاری محرز است، اما کیفیت آن مشخص نیست. نمی‌دانیم آن‌ها چه سرنوشتی پیدا کرده‌اند، درحالی‌که آن اتفاق جامعه را تکان داد.»

رضازاده معتقد است که نباید پرونده‌ای این‌چنین در سطح جامعه مطرح شود و بعد هیچ خبری درباره آن نشود: «ما دغدغه داشتیم و چندین‌بار پیگیری کردیم، اما جواب تلفن ما را ندادند. این همان شکاف‌های قانونی است که سازمان‌های مردم‌نهاد و وکلا با آن مواجه هستند.»

بلاتکلیفی در پرونده مدارس دخترانه
یاشار کاظمی، وکیل دادگستری، سخنران دیگر این نشست بود. او در ابتدای صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی درباره دلهر‌ه‌آور بودن حضور کودکان در دادگاه و آسیب‌های آن، همچنین امکان حاضرنشدن آن‌ها در این مکان توضیح داد: «در قوانین حمایت از خانواده این مسئله وجود دارد مگر اینکه حضور کودک با نظر مقام قضایی باشد.

اما در جا‌هایی کودک بزهکار است و الزام حضور دارد. البته ماده ۳۷ کنوانسیون صراحتاً توضیح داده که باید به خانواده این افراد اطلاع داده شود و آن‌ها دسترسی به مشاوره داشته و در جلسه دادگاه هم وکیل داشته باشند. در تهران این مسئله رعایت می‌شود، اما در شهرستان‌ها این معضل وجود دارد و به حقوق کودکان وارد نیستند.»

او در ادامه واژه «حقوق عامه» را مطرح و در توضیح بیشتر گفت: «انسان به‌صورت فردی، آزاد و مختار است، اما در قبال دریافت یکسری از خدمات حقوقی و اجتماعی، برخی آزادی‌ها را از دست می‌دهد که به آن حقوق عامه می‌گویند، یعنی حقوق ملت بر حاکمیت. دراین‌باره دو رویکرد داریم؛ حقوق شهروندی و حقوق عمومی.»

کاظمی آخرین قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را ماده ۹۹ و موارد در معرض خطر قرارگیری کودکان عنوان کرد و افزود: «تعریف حقوق عامه در کنوانسیون حقوق کودک، کرامت انسانی، حقوق برابر و مساوی و به‌طورکلی حقوق شهروندی است. یکی از این مصادیق که در سال گذشته رخ داد، ماجرای اتفاقی بود که برای مدارس دخترانه رخ داد که خانواده، دانش‌آموزان و به‌طورکلی جامعه را درگیر کرد.

این رویه از مهرماه تا اسفندماه ادامه پیدا کرد و رهبری هم آن را درصورت اثبات جنایت خواند. براین‌اساس انجمن تصمیم گرفت به‌عنوان قدیمی‌ترین سازمان مردم‌نهاد حقوق کودک، در این ماجرا ورود کند. ما هم پرونده تشکیل دادیم، اما پرونده همچنان در جریان است و قطعی نشده، به‌همین‌دلیل نمی‌توان جزئیات کاملی از آن ارائه داد. دراین‌زمینه انجمن مسئله مطالبه‌گری عمومی را مطرح کرد. اما دراین‌باره خانواده‌هایی که درگیر این مسئله بودند به انجمن هیچ کمکی در مستندسازی اتفاقاتی که رخ داد، نکردند.»

این وکیل دادگستری با اعلام اینکه در جریان این پرونده به حکم داده‌شده اعتراض شد و علیه سه‌نفر از وزرا (یک‌وزیر سابق) شکایت شد، ادامه داد: «پرونده به دادسرای کارکنان دولت ارجاع شد و در مرحله تحقیقات مقدماتی به‌دلیل جرم‌انگاری‌نشدن، قرار منع‌تعقیب برای آن صادر شد. انجمن به این قرار اعتراض کرد و دادگاه در مقام رسیدگی به این اعتراض، وکلای انجمن را خواست. با این وجود افرادی که طرف شکایت بودند و ابلاغیه هم دریافت کرده بودند، در این دادگاه حاضر نشدند. دادگاه تمام حرف‌های وکلا را شنید و ضمن نقض قراری که در دادسرا انجام شده بود، دستور به انجام تحقیقات تکمیلی دادند. حالا هم در مرحله تحقیقات تکمیلی هستیم.»

کاظمی با اشاره به معضلات رسیدگی به این پرونده عنوان کرد: «در این ماجرا یک‌طرف مردم قرار داشتند که به‌عنوان عامه جامعه، مطالبه‌گری نمی‌کردند. اگر هم مطالبه‌گری وجود داشت، در فضای مجازی صورت می‌گرفت. در فضای واقعی هیچ خانواده‌ای به انجمن اعلام نکرد که برای فرزندش در مدرسه چنین اتفاقی رخ داده است. به‌همین‌دلیل انجمن نتوانست مستندات عینی دراین‌باره ارائه کند.» او ادامه داد: «در زمان رسیدگی، دادسرا از یک خلأ قانونی استفاده کرد. به‌همین‌دلیل امکان اینکه برای یک وزیر طرح‌دعوی کنیم وجود نداشت، چون وزارتخانه‌ها، کمیته انضباطی دارند و خودشان رسیدگی می‌کنند.»

این وکیل دادگستری با تاکید بر اینکه در کنوانسیون حقوق کودک مفادی دراین‌زمینه وجود دارد که نقض شد، ادامه داد: «طبق ماده ۲۸ کنوانسیون حقوق کودک، حق بر آموزش بچه‌ها تاکید شده. ماده ۱۹ شامل مراقبت از کودکان در برابر تمام اشکال خشونت با آسیب‌های روحی و جسمی است.

ماده ۲۴ تاکید می‌کند که کودکان باید از بالاترین معیار‌های بهداشتی برخوردار باشند. بند ۳ ماده سه هم این است که دولت‌ها باید کاری را انجام دهند که مطمئن شوند زیرمجموعه‌های آن‌ها تمام موارد بهداشتی را رعایت می‌کنند. در مدارس این اتفاق به‌طورکلی از بین رفت و به اینجا رسیدیم که خانواده‌ها مانع از حضور فرزندان‌شان در مدارس شدند؛ یعنی نقض حق بر آموزش بچه‌ها دراین‌باره رخ داد و سلامت بر آموزش آن‌ها ارجح داده شد.»

کاظمی ادامه داد: «در قوانین داخلی خودمان و ماده ۱۷ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان آمده، افرادی که مسئول هستند یا می‌توانند جلوی رفتار مخاطره‌آمیز برای کودکان را بگیرند، اما این‌کار را انجام ندهند، تخلف کرده‌اند، اما به هیچ‌یک از این‌موارد تا به‌امروز در مرحله دادسرا رسیدگی نشده و امیدواریم این موضوع مدنظر قرار بگیرد و اولین پرونده‌ای باشد که به‌صورت حقوق عامه درباره کودک مطرح و پیگیری شود و به نتیجه برسد.»

مطالبه‌گری را به فضای واقعی بیاوریم
رضازاده، مدیر واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان، در اینجا هم به بحث ورود کرد و با اعلام اینکه مطالبه‌گری مردم بخشی از این مسئله است که البته با مسائل سیاسی – اجتماعی گره خورده است، گفت: «در برخی موارد اینطور نیست که مطالبه‌گری مردمی وجود نداشته باشد. مثلا ً در سال گذشته ما با وضعیتی مواجه شدیم که حقوق کودکان را در رأس قرار داد.

ازجمله اینکه کودک در مدرسه صحبت‌هایی مطرح کرده و ازسوی مدیر و ناظم مدرسه مورد تهدید قرار گرفته بود. این مسئله را در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه مطرح کردیم، اما در طول مسیر، خانواده‌ها به‌دلیل اینکه این تهدید‌ها بیشتر می‌شد و سرنوشت نامشخصی که در انتظار کودک بود، از ادامه پیگیری‌ها منصرف می‌شدند.»

او با تاکید بر اینکه این مسئله بسیار پیچیده و چندبُعدی است، ادامه داد: «گاهی مردم در مسیر شکایت‌ها، به نقطه‌ای می‌رسند که عطای پیگیری شکایت را به لقای آن می‌بخشند. درحال‌حاضر احساس اعتماد به سیستم قضایی آسیب‌دیده، این درحالی‌است که در فضای اجتماعی هم سازمان‌های مردم‌نهاد مختلفی هستند و این تنش اجتماعی آنقدر بالاست که حتی تصور اینکه سازمان‌ها و انجمن‌ها هم کاری را از پیش ببرند، وجود ندارد.»

رضازاده معتقد است که فضای مطالبه‌گری فقط به سمت فضای مجازی است: «باید روی مطالبه‌گری حقیقی و مدنی بیشتر کار کنیم. بخشی از این نشست هم دعوتی است که اعلام کنیم، ما چنین ظرفیتی داریم و اگر پیگیری‌های علمی صورت گیرد، می‌توان کار‌هایی در حوزه عدالت قضایی برای کودکان انجام داد.»

این فعال حوزه کودک البته به این نکته هم اشاره کرد که جای مرجع ملی حقوق کودک در این جلسه و در فعالیت‌های واقعی حقوق کودک، خالی است: «واقعیت اینجاست که این مرجع ملی باید به پایش و رصد اجرای کنوانسیون بپردازد. اما سال گذشته هیچ نهادی باقی نماند که انجمن درخواست مشارکت و همراهی به آن‌ها نداده باشد. ما حتی در نامه‌هایی از مراجع ملی حقوق کودک سوال کردیم که درباره نقض‌های حقوق کودکان چه کردند، اما پاسخی نگرفته‌ایم. مرجع ملی وظیفه اجرای کنوانسیون دارد و باید گزارش‌های پنج‌ساله ارائه کند. اما ما تاکنون این گزارش‌ها را ندیده‌ایم و نمی‌دانیم چه گزارش‌هایی با چه کیفیتی درباره حقوق کودکان به کنوانسیون ارائه می‌شود.»

رضازاده با بیان اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد، آسیب‌شناسی خاص خودشان را باید انجام دهند، گفت: «همیشه در سازمان‌های مردم‌نهاد فلش را به‌سمت خودمان برمی‌گردانیم، ای‌کاش سازمان‌های دولتی، نیمه‌دولتی و قوه‌قضائیه هم از سازمان‌های مردم‌نهاد دراین‌باره بیاموزند.»

 



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49661

زخمی شدن ۱۰ کودک کولبر در ماه آبان ۱۴۰۲؛ قربانی شدن کودکان در این ماه از آمار سالیانه در دهه گذشته بیشتر است

1402.09.01 هه‌نگاو

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو؛ طی ماه آبان ۱۴۰۲ دست‌کم ۱۰ کودک کولبر در حین کولبری در مرزهای کُردستان مجروح شده‌اند که بالاترین آمار طی سال‌های اخیر بوده است. طی ۱۰ سال گذشته هیچ گاه شمار کودکان کولبری که طی یک سال قربانی شده‌اند به ۱۰ مورد نرسیده است.

بر طبق این گزارش دست‌کم ۹ کودک کولبر با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شده‌اند و یک کودک کولبر نیز در اثر انفجار مین مجروح شده است.

همچنین، ۹ نفر از این کولبران در مرز بانه مجروح شده‌اند و یک نفر نیز در مرز نوسود زخمی شده است. ۷ نفر از کودکانی که در حین کولبری زخمی شده‌اند اهل شهر سقز بوده‌اند و دو نفر اهل سنندج و یک کولبر نیز اهل نودشه بوده است.

هویت و جزئیات بیشتر در باره کودکان کولبری که زخمی شده‌اند به شرح زیر است؛

۱ـ شهرام امینی ۱۷ ساله اهل سقز، در تاریخ ۹ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه در اثر انفجار مین مجروح شد.
۲ـ مبین (فامیلی نامشخص) ۱۶ ساله و اهل نودشه، در تاریخ ۱۷ آبان ۱۴۰۲ در مرز نودشه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی مجروح شد.
۳ـ آرین محمدی ۱۴ ساله و اهل سنندج، در تاریخ ۲۳ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شد.
۴ـ ایمان (فامیلی نامشخص) ۱۷ ساله و اهل سنندج، در تاریخ ۲۳ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شد.
۵ـ بارزان عثمانی ۱۷ ساله و اهل سقز، در تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شد.
۶ـ حمیدرضا حافظی ۱۷ ساله و اهل سقز، در تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شد.
۷ـ فرزاد حسینی ۱۷ ساله و اهل سقز، در تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شد.
۸ـ ماهان موسوی ۱۶ ساله و اهل سقز، در تاریخ ۲۷ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شد.
۹ـ سرکوت عباسی ۱۶ ساله و اهل سقز، در تاریخ ۲۶ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شد.
۱۰ـ دانا فرج‌پور ۱۷ ساله و اهل سقز، در تاریخ ۲۶ آبان ۱۴۰۲ در مرز بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49657

با بازداشت دو کودک دیگر شمار کودکان بازداشت ‌شده در پیرانشهر به پنج نفر رسید

1402.08.30 هه‌نگاو

با احراز هویت دو کودک کُرد بازداشت ‌شده دیگر به نام‌های پیشوا نبی، ١٦ ساله و کارزان نبی، ١٥ ساله، شمار کودکان بازداشت ‌شده در پیرانشهر طی دو روز گذشته به پنج نفر رسید. پیشتر هه‌نگاو از بازداشت سه کودک دیگر اهل این شهر با اسامی کومار نبی، فرزین نبی و هیدی یوسفی اقدم خبر داده بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه دوشنبه ٢٩ آبان ماه ١٤٠٢ (٢٠ نوامبر ٢٠٢٣)، پیشوا نبی، ١٦ ساله و کارزان نبی، ١٥ ساله، توسط نیروهای امنیتی در منازل خانوادگیشان در شهر پیرانشهر بازداشت شدند.

همچنین، روز دوشنبه، کومار نبی، ١٦ ساله و اهل پیرانشهر نیز، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شد.

پیش از آن، شامگاه یکشنبه ٢٨ آبان ماه، فرزین نبی، ۱۴ ساله، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود واقع در خیابان ملارضا پیرانشهر و کودک دیگری به نام هیدی یوسفی اقدم، ١٦ ساله، در منزل خانوادگی خود واقع در این شهر، با خشونت بازداشت شدند.

تا زمان تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت و همچنین اتهامات انتسابی به این پنج کودک، اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

به موجب کنوانسیون حقوق کودک که دولت ایران نیز به آن ملحق شده و بر اساس ماده ۹ قانونی مدنی در حکم حقوق داخلی است، بازداشت قبل از محاکمه بایستی به عنوان آخرین اقدام و در صورت ضرورت مورد استفاده قرار بگیرد. در همین راستا حقوق داخلی جمهوری اسلامی نیز چنین امری را در ماده ۲٨۷ قانون آیین دادرسی کیفری پیش‌بینی نموده است. بر این اساس اصل بر سپردن کودک یا نوجوان به والدین یا سرپرست قانونی است و بازداشت در زمان تحقیقات مقدماتی با احراز ضرورت طی شرایط کاملا استثنایی امکان‌پذیر است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=49654

۱۴۰۲ آذر ۴, شنبه

نرگس محمدی در گفتگو با آنجلینا جولی: جمهوری اسلامی با دفن حقیقت، مخالفان را حذف می‌کند

VOAPNN

آنجلینا جولی/ نرگس محمدی

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، با آنجلینا جولی، بازیگر هالیوود و سفیر پیشین کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از طریق خانواده و تلفن گفتگو کرده است.

در این گفتگو که در مجله تایم منتشر و بخشهایی از آن در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی بازنشر شده است، خانم محمدی درد بزرگ کنونی در ایران را دفن حقیقت توسط رژیمی دانست که بر دروغ و فریب بنا شده است.»

او در این گفتگو با تاکید بر اینکه «تلاش حکومت برای دفن حقیقت وحشتناک‌تر و دردناک‌تر از اقدامات آن برای حذف مخالفان و معترضان است» در پاسخ به پرسش آنجلینا جولی درباره کشته شدن آرمیتا گراوند توسط ماموران کنترل حجاب اجباری در تهران تصریح کرد:«حکومت جمهوری اسلامی در ماجرای جان باختن آرمیتا گراوند، این پیام هولناک را به جامعه داد که می‌تواند فرزندان ما را بکشد و حتی اجازه ندهد که حقیقت و درد خود را فریاد بزنیم.»

نرگس محمدی همچنین افزود: «درد این حادثه هولناک عمیق و بی‌رحمانه بود زیرا حکومت تلاش کرد با فریب، دروغ و دورویی از افشای حقیقت جلوگیری کند. حکومت جمهوری اسلامی نه تنها درباره چگونگی جان باختن آرمیتا گراوند شفاف عمل نکرد، بلکه تعدادی از فعالان و روزنامه‌نگاران را هم در ارتباط با این پرونده و مراسم خاکسپاری او بازداشت کرد.»

این فعال حقوق بشر ایرانی و برنده جایزه صلح نوبل در ادامه گفتگوی خود با بازیگر سرشناس هالیوود، از نقش زنان و جوانان در جنبش‌های اعتراضی اخیر در ایران یاد کرد و گفت: «زنان و جوانان در ایران رادیکال‌ترین، گسترده‌ترین و تاثیرگذارترین نیروها برای تغییر و گذار عمیق در جامعه هستند.»

او نسبت به آینده ایران هم ابراز خوشبینی کرد و گفت که پیروزی مردم ایران بر جمهوری اسلامی «آسان نیست، اما حتمی است.»

نرگس محمدی، که به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری خود به ۱۰ سال و هشت ماه زندان محکوم شده است، نمی‌تواند در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل که روز دهم دسامبر در اسلو، پایتخت نروژ برگزار می‌شود، شرکت کند.

او که ۱۴ مهرماه امسال به عنوان برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ معرفی شد همچنان در زندان اوین به سر می‌برد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=58722

تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد

۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...