۱۸/مهر/۱۴۰۲ رادیو فردا
در پی موج جدید اجرای تفکیک جنسیتی در ایران که پس از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» آغاز شده، برخی سینماگران به تفکیک جنسیتی در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودک و نوجوان اعتراض کردند.این خبر پس از آن منتشر شده که تعدادی از دانشجویان دانشگاه شریف نیز در اعتراض به اجرای این سیاست در کتابخانهها تحصن کردند.
در واکنش به تفکیک جنسیتی در سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان که در اصفهان در حال برگزاری است، ابراهیم نورآورمحمد که با فیلمی به نام «ملکه آلیشون» در جشنواره شرکت کرده، به رسانههای ایران گفت: «بهتر بود سانسهای نمایش برای داوران کودک دختر و پسر تفکیک نمیشد.»
به گفته این کارگردان، در روز یکشنبه، ۱۶ مهر، فیلم او در اکرانهای جداگانه برای داوران دختر و پسر به نمایش درآمد.
آقای نورآورمحمد افزود: «ای کاش آنها دستکم در ردیفهای جدا از هم در یک سالن فیلم را میدیدند ولی این طور تفکیک نمیشدند.»
این کارگردان ضمن درخواست برای توضیح از سوی مسئولان گفت: «شاید برنامهریزی خاصی برای این زمینه وجود دارد ولی تاکنون هیچ توضیحی درباره آن نشنیدهایم.»
پیشتر مسئولان جشنواره گفتهاند که ۸۳۵ کودک و نوجوان هشت تا ۱۶ ساله، شامل ۴۸۸ دختر برای داوری اعلام آمادگی کردهاند.
این خبر در حالی است که همزمان تعدادی از دانشجویان دانشگاه شریف در اعتراض به اجرای «تفکیک جنسیتی در کتابخانهها» تحصن کردند.
کانال تلگرامی «شریف تودی» که رویدادهای دانشگاه صنعتی شریف را پوشش میدهد گزارش داد که «از چند روز پیش دانشکده انرژی اقدام به تفکیک [جنسیتی] سالنهای مطالعه کرده که اعتراض دانشجویان را در پی داشته است.»
این کانال دانشجویی با انتشار تصاویری از تحصن تعدادی از دانشجویان در کتابخانه دانشکده انرژی دانشگاه شریف، نوشت شماری از دانشجویان با نصب دستنوشتههای اعتراضی در محوطه دانشگاه، به تفکیک جنسیتی در کتابخانه دانشگاه شریف اعتراض کردهاند.
موج جدید تفکیک جنسیتی در ایران فقط به محیطهای فرهنگی و آموزشی محدود نمیشود.
در لایحه جنجالی موسوم به «عفاف و حجاب» که به تازگی به تصویب رسیده، علاوه بر «برخورد میدانی» با زنان، بر اعمال گستردهتر «تفکیک جنسیتی» در دانشگاهها، مراکز اداری، آموزشی، پارکها و اماکن گردشگری، حتی بر تفکیک جنسیتی در «بخش درمان بیمارستان»ها نیز تاکید شده است.
کانال تلگرامی کلمه نزدیک به میرحسین موسوی اخیر گزارش داد که بر اساس دستورهای جدید، در مراکز درمانی، پزشک مرد نباید در جاهایی که درمان زنان صورت میگیرد حضور داشته باشد.
به نوشته این کانال تلگرامی، این دستور جامعه پزشکی را در برابر «یک چالش جدی» قرار داده است.
سیاست تفکیک جنسیتی از ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته شد و در دهههای گذشته نهادها و سازمانهای مختلف طرحهای گوناگونی را در این زمینه به اجرا گذاشتهاند.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=48983
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر