رادیو فردا
انجمن صنفی معلمان کردستان در بیانیهای با تأکید بر «سهلانگاری عامدانۀ» نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در شناسایی و معرفی عاملان و آمران مسمومیتهای مشکوک در مدارس دخترانه سقز و دیگر شهرهای ایران، این مسمومیتهای زنجیرهای را شدیداً محکوم کرد.
در این بیانیه که روز دوشنبه ۲۱ فروردین منتشر شد آمده است: «گستردگی و تداوم» این مسمومیتهای زنجیرهای در کنار «عدم کنترل و اشراف نهادهای عریض و طویل امنیتیِ» جمهوری اسلامی گواهی است بر اینکه این «حملات جنایتکارانه» بهویژه در مدارس دخترانه، به شکل «کاملاً سیستماتیک و سازماندهیشده» در جریان است.
تداوم این مسمومیتهای گسترده در مدارس شهرهای مختلف ایران در شرایطی است که به گفته این انجمن صنفی، «حاکمیت مدعی اشراف اطلاعاتی بر داخل و خارج مرزهاست».
انتشار این بیانیه یک روز پس از آن صورت میگیرد که چندین مدرسه دخترانه در سقز و دیگر شهرهای ایران با بروز مسمومیتهای مشکوک در میان دانشآموزان دختر روبهرو شدند.
روز یکشنبه همچنین منابع حقوق بشری از جمله «ههنگاو» گزارش دادند یک دانشآموز ۱۶ ساله اهل کامیاران به نام «کارو پشابادی» که اسفند پارسال – در اوج زنجیره مسمومیتهای چند ماهه اخیر – در مدرسهای در تهران مسموم شده بود، حدود سه هفته پس از انتقال به بیمارستان میلاد در پایتخت جان باخت.
انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) با اشاره به آنچه «کودککشی» در مدارس خوانده است، تأکید کرده که عاملان این مسمومیتها از «چنان پشتگرمی و حمایتی از سوی آمران برخوردار گشتهاند که پس از گذشت پنج ماه از شروع آن هنوز بدون واهمه – و ظاهراً بدون هیچگونه سرنخی؟!! – به نقشآفرینی در انجام اعمال رذیلانۀ خود مشغول هستند».
این انجمن صنفی با برشمردن مواردی چون «گفتههای غیرمنطقی مسئولان بیکفایت» جمهوری اسلامی، «واکنشهای طنزگونۀ حاکمیت در قبال جان دانشآموزان و امنیت روانی و جسمی آنان» و نیز «نحوۀ خبررسانی در رسانههای حاکمیت»، از «برخوردهای خودسرانه و غیرقانونی نیروهای انتظامی و امنیتی» با والدین دانشآموزان و معلمان و مردم معترض نیز بهشدت انتقاد کرده است.
بروز مسمومیتهای مشکوک زنجیرهای در مدارسِ عمدتاً دخترانه ایران از اوایل آذرماه ۱۴۰۱ آغاز شد و در اواخر بهمن و در طول اسفند، امنیت روانی جامعه را بهشدت مختل کرد و به ایجاد هراس در میان خانواده دانشآموزان دامن زد.
بهرغم گذشت چند ماه از آغاز بروز این مسمومیتهای گسترده، هنوز عواملی که در بروز این مسمومیتها نقش دارند، ماهیت آنها و نیز روشی که عاملان برای مسمومسازی از آن استفاده میکنند، نامشخص و مشکوک مانده است.
مسئولان و نهادهای جمهوری اسلامی نه تنها از ارائه پاسخ شفاف و قانعکننده به والدین دانشآموزان طفره رفتهاند، بلکه تصاویر و ویدئوهای منتشر شده از شهرهای مختلف حاکی است که نیروهای انتظامی و نیز «لباسشخصیِ» حکومت با تجمع خانوادههای نگران در برابر مدارس یا ادارههای آموزش و پرورش به شکل امنیتی و خشونتآمیز برخورد کردهاند.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=55621
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر