۱۴۰۲ فروردین ۱۱, جمعه

اسماعیل حسین زهی: «سیستان و بلوچستان ۱۲ هزار معلم کمبود دارد»

10.01.1402 کمپین فعالین بلوچ

 

عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان با انتقاد از سهمیه در نظر گرفته شده برای جذب معلم در استان، این سهمیه را منطقی ندانسته است.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، اسماعیل حسین زهی عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان از کمبود ۱۲ هزار معلم در استان خبر داد.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با انتقاد از سهمیه در نظر گرفته شده برای جذب معلم در استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با ایسنا، گفت: “با وجود کمبود شدید معلم در استان سهمیه در نظر گرفته شده برای جذب‌ معلم برای استان پهناور سیستان و بلوچستان منطقی نیست.”

وی با انتقاد از اینکه استان سیستان و بلوچستان به لحاظ برخورداری از سرانه فضای آموزشی و تعداد معلم، محروم‌ترین استان کشور است، اظهار کرد: “این استان بالغ بر ۱۲ هزار معلم کمبود دارد.”

عبدالوهاب شهنواز نیز گفت: “دغدغه مهم فرهنگیان و مسائل آموزشی شهرستان در رابطه با وضعیت معلمین خرید خدمات، رتبه بندی، سهمیه فرهنگیان، کمبود خودرو و ایجاد نمایندگی این نهاد در بخش های پشتکوه و ایرندگان بوده که امیدواریم با حمایت ها و همکاری مجلس و دولت رفع شود.”



source https://koodak.bashariyat.org/?p=47009

صدای توماج صالحی باشیم، همگام با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱

همگام با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ، صدای توماج صالحی باشیم، کاری از کمیته پژوهش کانون دفاع از حقوق بشر در ایران #حق #بشر #اعلاميه_جهانى_حقوق_بشر آگاهی از حقوق ذاتی و حقوق شهروندی راه رسیدن به عدالت اجتماعی، آزادی و استقلال است. به احترام آزادی بیان و آگاهی رسانی کلیه کلیپ ها و تحقیقات حقوق بشری و آماری تنظیم شده توسط کانون دفاع از حقوق بشر در ایران قابل استفاده برای همکان است حتی بدون ذکر نام کانون.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55453

ممنوع الخروجی الناز رکابی؛ فدراسیون کوهنوردی می‌گوید مشکل «اداری» است

رادیو فردا

تصویری از الناز رکابی در مسابقات سنگنوردی آسیا بدون حجاب اجباری

به دنبال گزارش‌ها در خصوص جلوگیری از خروج الناز رکابی، قهرمان سنگنوردی،‌ رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران روز پنجشنبه ۱۰ فروردین تایید کرد که ماموران در فرودگاه مانع خروج او از کشور شدند. حضور الناز رکابی در مسابقه سنگنوردی در کره جنوبی بدون حجاب اجباری در مهرماه سال گذشته خبرساز شده بود.

رضا زارعی،‌ رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران گفت، الناز رکابی به همراه همسرش به فرودگاه می‌روند و «متوجه می‌شود ممنوع الخروج است و چون در تعطیلات نوروزی هستیم شرایط به شکلی پیش رفت تا او نتواند مشکل خود را حل کند.»

رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران اضافه کرد: الناز رکابی« می‌خواست با حضور در اسپانیا هم در آنجا به تمرین بپردازد و هم در یک تورنمنت شرکت‌ کند که با این مشکل مواجه شد.»

رضا زارعی در خصوص مشکل این قهرمان سنگنوردی افزود: «خانم رکابی پس از پایان مسابقات کره جنوبی باید به اداره گذرنامه مهاجرت می‌کرد و کارهای اداری‌اش را انجام می‌داد، اما نمی‌دانم چرا نرفت تا این مشکل خود را حل کند؟»

حضور خانم رکابی در رقابت‌های سنگ‌نوردی کره جنوبی بدون حجاب اجباری، همزمان با اعتراضات در ایران، تحسین بسیاری از ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی را به‌دنبال داشت.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55448

۱۴۰۲ فروردین ۱۰, پنجشنبه

عقب گرد مجلس با تصویب لغو قانون اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی

صدای مردم

صدای مردم

با این شرایط به نظر می‌رسد مهاجران دیگر عملا نتوانند اقامت‌های بلندمدت به دست بیاورند و دوباره حضور همه آنها غیرقانونی خواهد شد در واقع بعد از روی کار آمدن طالبان رفتار با مهاجران سخت‌تر شد و تجلی آن را در همین قانون سازمان ملی مهاجرت می‌بینیم.

به گزارش منیبان؛ یکی از اتفاقات مهم اما تلخ سال گذشته که توسط مجلس انقلابی رقم خورد، لغو قانون تابعیت فرزندان مادر ایرانی بود که با سال‌ها تلاش فعالان مدنی بالاخره در سال ۹۸ تصویب شده بود. البته هرچند موانع برای استفاده از همین قانون هم باعث شد تعداد کمی از این فرزندان صاحب شناسنامه شوند اما به طورکلی یک قانون مرجع به حساب می‌آمد و در حوزه کودک و زنان اتفاق مهمی بود.

سمیرا طاهری، کنشگر حقوق کودکان در گفتگو با خبرنگار منیبان با اشاره به تبعات لغو قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی گفت: طبیعتا اولین اثری که لغو این قانون دارد این است که دیگر تابعیت از طریق مادر به فرزند منتقل نمی‌شود لذا باوجود تمام تلاش‌هایی که در طول سال‌های متمادی صورت گرفته به قبل از سال ۱۳۹۸ برمی‌گردیم.

او ادامه داد: ماده ۴۱ لایحه لغو قانون اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی این استثناء را قائل شده کسانی که تا زمان تصویب این قانون در سایت ثبت نام کردند و پرونده تشکیل دادند مشمول این لایحه نمی‌شوند اما بعد از تصویب آن کسی نمی‌تواند از این طریق تابعیت بگیرد. البته با سنگ اندازی‌هایی که برای ثبت و تشکیل پرونده وجود دارد به نظر می‌رسد از این به بعد تشکیل پرونده برای فعالان این حوزه سخت‌تر خواهد شد.

این فعال حوزه حقوق کودکان درخصوص علت لغو قانون مزبور توسط نمایندگان مجلس تصریح کرد: رویکرد منفی نمایندگان مجلس نسبت به این قانون از اینجا ناشی می‌شود که آنها می‌گویند ما ۵ میلیون مهاجر افغان در ایران داریم که تعدادی از آنها با زنان ایرانی ازدواج کرده و صاحب فرزند می‌شوند بنابراین درصورت وجود این قانون دولت ایران مجبور می‌شود به فرزندان آنها تابعیت دهد درحالی که هیچ اجباری برای اعطای تابعیت وجود ندارد حتی مراحل سختی که گذاشتند نشان می‌دهد دولت رغبت چندانی برای اعطای تابعیت ندارد ضمن اینکه دو مرجع امنیتی باید صلاحیت پدر و خانواده را تایید کند تا پس از آن به فرزند از طریق مادر تایعت دهند. به طور کلی مهم‌ترین مشکلی که پس از لغو این قانون به وجود خواهد آمد، این است که تمام بچه‌هایی که مادر ایرانی اما پدر خارجی حتی غیرآسیایی دارند از حق داشتن شناسنامه محروم می‌شوند و نمی‌توانند تقاضای تابعیت کنند.

طاهری با اشاره به اشکالات لایحه لغو قانون اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی افزود: مشخص است که مجلس اصرار دارد لایحه لغو این قانون را تصویب کند همانطور که کلیات آن را تصویب کرده است البته ایراداتی در آن وجود دارد که می‌توان گفت رویایی است و بار مالی سنگینی بر دوش دولت می‌گذارد. لایحه پیشنهادی مجلس فشار زیادی بر نهادهای امنیتی وارد خواهد کرد چون روی این موضوع تاکید شده باید جلوی اقامت غیرقانونی گرفته شود که همین موضوع فشار زیادی بر دستگاه‌های مختلف خواهد آورد. مجری اصلی اجرای این لایحه که قرار است قانون شود هم گویا وزارت اطلاعات است که صد در صد فشار زیادی را باید تحمل کند.

این فعال حوزه حقوق کودکان تاکید کرد: لغو این قانون منطقی نیست و نباید یک حق بدیهی که با شرط و شروط ۲ سال در کشور به وجود آمده از همه سلب شود. کسانی که در این دو سال شناسنامه گرفتند باید پیش خودشان فکر کنند عجب شانسی آوردیم و کسانی که بعد از لغو این قانون به دنیا می‌آیند باید بگویند ما بدشانسی آوردیم. به نظر بنده باید رفتار منقطی انجام داد و با کسانی که طرفدار لغو قانون هستند صحبت شود و آنها را قانع کرد تمام پدران افغانستانی نیستند و اگر مشکل دولت با مهاجران افغان است باید به شکل دیگری مثلا از طریق گفتگو پیرامون عدم ازدواج زنان ایرانی با مردان افغان مشکل را حل کنند نه اینکه با لغو قانون همه فرزندان زنان ایرانی را از این حق منع کرد.

طاهری در پایان گفت: با این شرایط به نظر می‌رسد مهاجران دیگر عملا نتوانند اقامت‌های بلندمدت به دست بیاورند و دوباره حضور همه آنها غیرقانونی خواهد شد در واقع بعد از روی کار آمدن طالبان رفتار با مهاجران سخت‌تر شد و تجلی آن را در همین قانون سازمان ملی مهاجرت می‌بینیم.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55438

پس از تعطیلات نوروز، مجلس برای «جرم‌انگاری»های تازه در زمینه حجاب وارد می‌شود

صدای آمریکا

برخی از نمایندگان مجلس خبر دادند که پس از تعطیلات نوروز مجلس در زمینه قانون‌گذاری در مورد حجاب وارد خواهد شد.

موضوع حجاب و رعایت نکردن آن توسط بخش‌هایی از مردم و اصرار حکومت برای تداوم اعمال «حجاب اجباری» موضوعی است که به گفته یک نماینده پس از تعطیلات نوروزی در مجلس پیگیری خواهد شد. اتفاقی که با توجه به ایده‌هایی که در چند وقت اخیر مطرح شده، پیش‌بینی می‌شود باعث تصویب طرح‌هایی شود که واکنش برانگیز خواهند بود.

امان الله حسین پور رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در مجلس در این رابطه گفته است: «مجلس دو رویکرد برای قانون گذاری در حوزه عفاف و حجاب دارد اما تاکنون طرح رسمی به مجلس نیامده اما پس از تعطیلات به این بحث ورود خواهیم داشت.»

در واکنش به اظهارات اینچنینی پایگاه خبری «جماران» از رویکرد نمایندگان انتقاد کرد و نوشت: «در روزهایی که گرانی کمرشکن شده است، قیمت دلار لحظه‌ای بالا و پایین می‌رود، خرید مسکن و خودرو تبدیل به رویا شده و از همه مهم‌تر امید اجتماعی و اعتماد به حاکمیت روز به روز آب می‌رود، هستند سیاسیونی که در عالمی دیگر سیر می‌کنند و همّ و غم آنها چیزی جز محدودیت‌سازی نیست؛ فرقی نمی‌کند موضوع محدود کردن اینترنت و فضای مجازی باشد یا برخورد سلبی با بی‌حجابی.»

به نوشته وب‌سایت جماران «طرح صیانت» و «طرح حجاب و عفاف» دغدغه اصلی طیفی از نمایندگان مجلس شده است که با اندک موشکافی می‌توان خط و ربط سیاسی آنها به «نواصولگرایان» و طیف تندرو یا همان «جبهه پایداری» را ردیابی کرد.

این رسانه وابسته به موسسه «نشر آثار آیت‌الله خمینی» که از بودجه عمومی ارتزاق می‌کند، از «حرکت خزنده» جریانات داخل مجلس خبر داده و نوشته است: «اعتراضات مردمی بعد از فوت مهسا امینی که از اواخر شهریور ماه کلید خورد فضا را به سمت فیلترینگ سفت و سخت از سوی دولت برد تا اجرای طرح صیانت آنگونه که پایداریچی‌ها به دنبال آن بودند کم کم در چنین فضایی کلید بخورد.»

به نوشته این رسانه، افزایش قیمت اینترنت، کاهش شدید سرعت اینترنت و در نهایت فیلتر برخی شبکه‌های اجتماعی طی چندماه اخیر از نگاه بسیاری «پازل‌های» همان «طرح صیانت» هستند که «مسکوت مانده» اما «یکی بعد از دیگری چیده می‌شوند.»

از نگاه این رسانه صحبت‌های حسین جلالی که مسئول دفتر مصباح یزدی هم بوده مبنی بر جریمه بی‌حجابی تا ۳ میلیارد تومان در ادامه صحبت‌های چند ماه قبل او در قم است که گفته بود هزینه بدحجابی و بی‌حجابی را بالا خواهیم برد و به نظر می‌رسد این طرح همان طرحی باشد که وعده آن را مرتضی آقاتهرانی در اسفندماه سال گذشته در تحصن جلوی مجلس داده بود. آقاتهرانی، از چهره‌های شناخته شده جریان سیاسی «پایداری» در آن تحصن گفته بود، «مجلس پیگیرموضوع حجاب است و این مسائل جزءدغدغه‌های ما بوده و در حال چیدن برنامه‌هایی در این رابطه هستیم.»

نگاه «زن ستیزانه» اما در بخش‌های مختلف حکومت جاری است و در آخرین مورد ابوالقاسم دولابی، عضو مجلس خبرگان گفته است: «اگر زن‌ها در تامین مالی خانواده مستقل عمل کنند طغیان در خانواده شکل می‌گیرد.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55436

۱۴۰۲ فروردین ۹, چهارشنبه

علت پلمب برخی مدارس غیردولتی چه بود

08.01.1402 خبرنگار مهر

به گزارش خبرنگار مهر، در سال تحصیلی جاری برخی از مدارس غیردولتی و مراکز آموزشی به دلیل بروز تخلف تعطیل شدند و البته مراکز آموزشی غیرمجازی هم وجود داشتند که از فعالیت آنان جلوگیری شده و پلمب شدند.

اگر چه نظارت بر عملکرد مدارس غیردولتی مسئله جدیدی نیست اما نظام آموزشی کشور در تلاش است روند نظارت‌ها، برخوردها و ثبت اعتراضات را بیش از گذشته مکانیزه و مدون کند.

احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این مسئله گفت: دو اقدام ما در این مسئله یکی پلمب مراکز آموزشی غیر مجاز و تعطیلی تعدادی از مدارس غیردولتی بود که عملکرد قابل قبولی نداشتند. ما مدارس بدون مجوز نداریم و اساساً برخورد ما با مدارس غیردولتی صرفاً به دلیل بروز تخلفات است.

وی در خصوص علت تخلفات مدارس افزود: تخلفات مدیریتی یا تقلبات مالی، تخلفات اخلاقی، عدم استفاده از نیروی مرد در کلاس‌های مورد نیاز، اشکال در طراحی سوالات آزمون‌های تقویتی از جمله این موارد است.

محمودزاده در تشریح فرآیند رسیدگی به این تخلفات، گفت: گزارش در ابتدا به جلسه شورای نظارت استان ارسال شده و شورا در ابتدا رأی صادر می‌کند و در ساختمان مرکزی سازمان بررسی می‌شود و پس از بررسی ابلاغ می‌شود. مدارس و مراکز آموزشی فرصت ۲۰ روزه دارند تا به رأی اعتراض کند. به صورت کلی این فرایند دو ماه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مراکز غیر مجاز پلمب شده می‌توانند دوباره فعال شوند، افزود: ۱۳ مرکز غیرمجاز که پلمپ شده بودند با انجام موارد مد نظر ما توانستند مجوز فعالیت بگیرند اما مدارس و مراکزی که تعطیل شدند برای یک مدت معینی تعطیل شده اند و دیگر حق فعالیت در این مدت را ندارند.

محمودزاده خاطر نشان کرد: البته در تعیین مدت زمان محرومیت، عملکرد مدرسه و مرکز آموزشی هم مهم است اگر یک مدرسه یا مرکز آموزشی عملکرد نامطلوب در زمان فعالیت داشته باشد دیگر اجازه فعالیت را به آن مؤسسه نخواهیم داد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=47002

بلینکن؛ از راه دیپلماسی به حمایت از مبارزه زنان در ایران ادامه می‌دهیم

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زن زندگی آزادی

وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی تازه مبارزه زنان در ایران و افغانستان برای برابری جنسیتی را ستود و اعلام کرد که ایالات متحده به پشتیبانی از این مبارزه، از طریق دیپلماسی، ادامه خواهد داد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، آنتونی بلینکن که روز سه‌شنبه، هشتم فروردین، در همایش «جایگاه زنان در دموکراسی» سخن می‌گفت، اظهار داشت که در ایران، زنان شجاعانه و در حالی که «زن، زندگی، آزادی» را فریاد می‌زنند، در برابر تهدیدهای حاکمیت ایستاده‌اند و در افغانستان، زنان در برابر تلاش‌های طالبان برای محو آنها از زندگی روزانه، همچنان برای آینده‌ای روشن‌تر می‌جنگند.

او تأکید کرد: «ایالات متحده با این زنان و همه کسانی که برای مشارکت کامل، آزاد و برابر زنان در سراسر جهان تلاش می‌کنند، اعلام همبستگی می‌کند و از طریق دیپلماسی خود، متعهد به پشتیبانی از آنها و پیشبرد برابری جنسیتی در سراسر جهان است.»

وزیر امور خارجه آمریکا پیش از این در ۲۲ مهرماه گذشته نیز در دیدار با پنج زن کنشگر ایرانی، ازجمله نازنین بنیادی، رویا حکاکیان، و شری حکیمی گفته بود: «زنان، جوانان، و بسیاری دیگر برای حقوق بنیادینی که رژیم ایران کماکان از آنها دریغ می‌کند، به‌ پا خاسته‌اند.»

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز در پیامی به مناسبت نوروز امسال گفت که ایالات متحده آمریکا در کنار «تمام شهروندان ایرانی که با اعتقاد و شجاعت خود به دنیا الهام بخشیده» و «زنان ایرانی که برای حقوق و آزادی‌های اولیه خود مبارزه می‌کنند» ایستاده است.

کوشش‌های فعالان ایرانی برای احقاق حقوق زنان در جمهوری اسلامی، ازجمله حق انتخاب نوع پوشش، تاکنون با سرکوب‌های شدید مواجه شده است.

اما به‌رغم خشونت‌های حکومتی با معترضان پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی بر سر حجاب اجباری، در بیش از شش ماه گذشته شمار بیشتری از زنان و دختران ایران بدون حجاب تحمیلی در شهر تردد می‌کنند.

این روند در ایام عید امسال به میزان محسوسی گسترش یافته است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55434

پنج واحد صنفی در رابطه با “حجاب اجباری” پلمب شدند

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، پنج واحد صنفی در شهرستان رشت پلمب شدند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با بیان اینکه “پلمب این مراکز به علت عدم رعایت حجاب صورت گرفته است”، اظهار داشت: “این واحد های صنفی در زمینه های فروش عینک، پیتزا، قهوه، ابزار یراق و اسباب بازی در حال فعالیت بودند.”

بر اساس این گزارش، تشکیل پرونده و پلمب این واحد ها توسط “اداره تعزیرات، دادگستری، اداره بهداشت و سازمان صنعت، معدن و تجارت” صورت گرفته است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55432

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی توسط ماموران امنیتی بازداشت شد

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه هشتم فروردین ماه ۱۴۰۲، نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان ساکن کرج بازداشت شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “خانم شهیدی در ایستگاه قطار کرمان در مسیر برگشت به کرج، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.”
تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.

نهاله شهیدی یزدی پیشتر به دلیل فعالیتهای خود در رابطه با حقوق کودکان در اسفند ماه سال ۸۹ به جرم سوادآموزی و کمک درسی به کودکان زلزله زده شهرستان بم بازداشت و توسط دادگاه انقلاب شهر کرمان به دو سال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

 



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55430

بازداشت چند شهروند در پی درگیری با (آمر به معروف) در قم

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

استان قم

ماموران نیروی انتظامی در استان قم، چند زن را در پی درگیری با (آمر به معروف) بازداشت کردند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر، شماری از شهروندان به علت شکایت (ستاد امر به معروف و نهی از منکر) در استان قم، توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت و با پرونده سازی قضایی مواجه شدند.

براساس این گزارش، بازداشت این شهروندان پس از آن در دستور کار نیروی انتظامی قرار گرفت که زنی به عنوان (امر به معروف و نهی از منکر) به خود اجازه ورود به حریم خصوصی چند تن از زنان را در کی پارک داد و در پی تذکر در خصوص نوع پوشش آنها زمینه ساز این درگیری شد.

پس از این درگیری، کلیپ آن در فضای مجازی منتشر و بازداشت این شهروندان که به ورود آن زن به حریم خصوصی خود معترض شده بودند در دستور کار ماموران نیروی انتظامی قرار گرفت و به ادعای روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب استان قم:”علت بازداشت این زنان، ضرب و شتم زن محجبه در یکی از بوستانهای استان قم عنوان شده است و این افراد پس از بازداشت با پرونده سازی مواجه شدند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55428

تصاویری جدید از محل قتل نیکا؛ آتش شاکرمی بار دیگر ادعای حکومت را درباره خودکشی او رد کرد

ایران اینترنشنال

آتش شاکرمی، خاله نیکا شاکرمی، از کشته‌شدگان خیزش انقلابی، با انتشار تصاویری از خواهرزاده‌اش در اینستاگرام، بار دیگر ادعای حکومت درباره خودکشی او را رد کرد. به گفته او، در گواهی فوت و برگه پزشکی قانونی هم علت مرگ نیکا «ضربات متعدد جسم سخت بر سر و صورت» عنوان شده است.

آتش شاکرمی با انتشار عکسی از نیکا که در پس زمینه آن نمای یک ساختمان قدیمی دیده می‌شود، نوشت: «بعدها به ما گفتند نیکا از این ساختمان پرت شده داخل حیاط ساختمان بغلی. به ظاهر آن دقیق شوید. آیا آن‌طور که در به اصطلاح پرونده نیکا منتشر شده، این ساختمان نیمه‌کاره است؟»

او با اشاره به این که این عکس‌های قدیمی نیکا به تازگی به دستش رسیده است، به توضیح وقایع پس از کشف پیکر خواهرزاده‌اش پرداخت و نوشت: «روز ِپس از شناسایی پیکر نیکا در سردخانه کهریزک، همراه وکیل پرونده و برادرم به این لوکیشن رفتیم و قابل توضیح نیست وقتی وکیل، آدرس را برایم فرستاد چه حالی شدم. لوکیشن در کوچه پشتی خانه‌ام بود و گرچه هیچ‌وقت از آن کوچه رد نشده بودم اما از سر کوچه زیاد رد شده بودم.»

به گفته آتش شاکرمی، او و برادرش همان روز به داخل ساختمان و پشت‌بام رفته و شب بعد هم دستگیر شده‌اند اما «هیچ‌گاه هیچ تصویری از آن لوکیشن در هیچ‌کجا منتشر نشد».

خاله نیکا همچنین با اشاره به علاقه این نوجوان کشته شده به ارتفاع، کایت‌سواری و «تفریحاتی از این دست در ارتفاع و آسمان» نوشت: «چطور ممکن است بچه کوهستان باشی و عشق به ارتفاع نداشته باشی؟ اما آیا این علاقه طبیعی بشر به بلندی دلیل بر خودکشی‌ست؟ آن هم در حالی‌ که طبق برگه گواهی فوت و برگه پزشکی قانونی حکومتی‌تان، علت مرگ ضربات متعدد جسم سخت به سر و صورت عنوان شد؟»

آتش شاکرمی همچنین تاکید کرد بر خلاف «کامنت‌های سایبری‌های وابسته به حکومت» نه او و نه برادرش در دستگیری و اعتراف اجباری تلویزیونی، هرگز «علیه نیکا» اعتراف نکرده و نگفته‌اند که خواهرزاده‌شان خودکشی کرده است.

پیش از این مقام‌های قضایی و صداوسیمای جمهوری اسلامی بارها کوشیده بودند تا علت مرگ نیکا شاکرمی را خودکشی اعلام کنند.

مراجع قضایی و رسانه‌های وابسته به حکومت نیز مدعی شده بودند نیکا بر اثر سقوط از ارتفاع کشته و پیکرش در «ساختمانی نیمه کاره» پیدا شده است.

در حالی‌ که نسرین شاکرمی، مادر نیکا نیز پیش از این تایید کرده بود دخترش در اعتراضات سراسری روز ۲۹ شهریور کشته شده است.

به گفته او، خانواده‌اش زیر تهدید و فشار امنیتی قرار داشته و دارد تا روایت حکومت را درباره کشته‌ شدن دخترش تکرار کند و خواهرش (آتش شاکرمی) نیز مجبور به اعتراف تلویزیونی شده است.

نیکا نوجوان ۱۶ ساله‌ای بود که در جریان اعتراضات سراسری، از سوی نیروهای امنیتی در بلوار کشاورز تهران ربوده شد و به قتل رسید.

دو ماه پس از قتل او، شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی با تجزیه و تحلیل ۵۰ ویدیو و انتشار ویدیوهای جدیدی از حضور نیکا شاکرمی در اعتراضات سراسری و مصاحبه با شاهدان عینی، اعلام کرد او بازداشت شده بوده و ادعای مقام‌های جمهوری اسلامی درباره خودکشی‌اش صحت ندارد.

بر اساس این گزارش، نیروهای سرکوب در شب ۳۰ شهریور ماه به دنبال نیکا بودند و به گفته شاهدان در نهایت چند لباس‌شخصی درشت‌اندام او را دستگیر کردند و در ماشینی انداختند.

پیکر این نوجوان اما پس از ۱۰ شب بی‌خبری خانواده، هفتم مهر ماه پیدا شد.

بر اساس گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری در جریان خیزش انقلابی شهروندان علیه جمهوری اسلامی، ده‌ها کودک و نوجوان با شلیک یا بر اثر ضرب و جرح نیروهای حکومتی کشته شدند که تاکنون هویت ۷۰ تن از آن‌ها شناسایی شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55426

۱۴۰۲ فروردین ۸, سه‌شنبه

۸.۱.۱۴۰۲(رکنا)

به گزارش رکنا، سرهنگ عظیم نیکوکار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کارکنان انتظامی مستقر در ساحل دلوار حین گشت زنی ۲ کودک را در حالی که در ساحل به صورت رها شده و در حال گریه کردن مشاهده و بلافاصله اقدامات پلیسی برای پیدا کردن خانواده آنها، در دستور کار مأموران قرار گرفت.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46985

جان باختن دو سوخت بر بلوچ بر اثر سانحه رانندگی و آتش گرفتن خودرو در قطار خنجک

۸.۱.۱۴۰۲(کمپین بلوچ)

دو سوخت بر بلوچ بر اثر سانحه رانندگی در قطار خنجک در آتش سوخته و جان خود را از دست دادند.به گزارش کمپین فعالین بلوچ، در تاریخ ۴ فروردین ۱۴۰۲، بر اثر واژگونی و آتش گرفتن یک دستگاه خودروی سوخت بر در قطار خنجک شهرستان زاهدان.


دو سوخت بر در آتش سوخته و جان خود را از دست دادند.هویت این سوخت بران که برادر بودند «نور بخش ناروئی»۳۳ ساله و «مهرداد ناروئی» ۱۳ ساله اهل نصرت آباد از توابع شهرستان زاهدان برای کمپین احراز شده است.طبق این گزارش، این سوختبران بر اثر شدت جراحات وارد شده توان خروج از خودرو را نداشته در آتش سوخته و جان خود را از دست دادند.لازم به ذکر است که مردم بلوچ در نواحی مرزی بلوچستان به دلیل نبود شغل مناسب و پایدار و وضعیت بد معیشتی مشغول به سوخت بری هستند که سالانه صدها سوخت بر بلوچ بواسطه حوادث جاده ای و تیراندازی بی ظابطه نیروهای نظامی کشته می شوند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46979

وصیت‌نامه آرتین رحمانی: مادر؛ می‌خواهم در راهی قدم بگذارم که شاید جوانی‌ام را نبینی

۸.۱.۱۴۰۲(بی‌بی‌سی)

مادر آرتین رحمانی، معترض ۱۷ ساله که در ایذه کشته شد، تصویری از دست‌نوشته پسرش منتشر کرد که بر روی آن نوشته بود: «مادر شرمنده‌ام؛ می‌خواهم در راهی قدم بگذارم که شاید جوانی‌ام را نبینی.» مادر آرتین در توضیحات تصویر نوشته: «شرمنده‌ات نخواهیم شد، روزگاراشان را سیاه خواهیم کرد.»


 



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46975

تلاش برای گسترش محدودیت؛ از حجاب اجباری زنان تا تعیین تکلیف برای پوشش مردان

صدای آمریکا

احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان

همزمان با اوج‌گیری نافرمانی زنان ایران در تن دادن به حجاب اجباری، مقامات جمهوری اسلامی با پافشاری بر حجاب اجباری زنان، خواستار «حفظ حجاب توسط مردان» نیز شدند.

احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان روز دوشنبه به خبرگزاری تسنیم گفت که «حجاب و عفاف مختص بانوان نیست و آقایان هم باید عفیف و باحجاب باشند.»

او افزود: «همان طور که زنان در ایران اسلامی باید حجاب را به عنوان یک نعمت رعایت کنند، مردان هم نباید لباسی را بپوشند که آرم و علامت بیگانه دارد یا تنگ و چسبان است.»

وحید پوراستاد حوزه علمیه قم نیز در ویدیویی در خبرگزاری حوزه‌های علمیه گفت که تراشیدن ریش توسط مردان به هر نحوی که باشد خلاف شرع اسلام است.

او افزود:« حتی پولی هم که آرایشگرها از تراشیدن ریش مردان به دست می آورند حرام است.»

روز یکشنبه نیز حسین جلالی، نماینده مجلس شورای اسلامی از جزئیات طرحی پرده برداشت که به گفته او به رویت علی خامنه‌ای هم رسیده است.

بر اساس این طرح، برای کسانی که حجاب مورد نظر نظام را رعایت نکنند مجازات‌هایی مثل جریمه تا سه میلیارد تومان، ابطال گواهینامه رانندگی و پاسپورت و ممنوعیت استفاده از اینترنت درنظر گرفته می‌شود.

روز دوشنبه اما سید نظام‌الدین موسوی سخنگوی هیات رئیسه مجلس انتشار این خبر را شایعه خواند.

او گفت که گزارش کمیسیون فرهنگی درباره ترک فعل دستگاه‌ها در اجرای قانون عفاف و حجاب و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و در آن تاکید شده که در صورت احساس ضرورت برای مقررات جدید در حوزه حجاب و عفاف، اولویت با ارائه لایحه با قید فوریت از سوی قوه قضائیه است.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با رد اخبار مطرح شده در فضای مجازی به عنوان جزئیات طرح مجلس برای مقابله با بدحجابی تصریح کرد:«طرح پیشنهادی برخی نمایندگان در این زمینه، هنوز وارد روند بررسی نشده و روسای قوا نیز نفیا یا اثباتا درباره آن نظر نداده‌اند.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55422

گزارش عفو بین‌الملل؛ شجاعت معترضان در ایران به‌رغم سرکوب

دویچه وله فارسی

عکس از آرشیو

سازمان عفو بین‌الملل گزارش سالانه خود را منتشر کرد. خیزش مردمی در ایران و تلاش‌های حکومت جمهوری اسلامی برای مرعوب کردن معترضان از طریق سرکوب و اعدام از موضوعات محوری این گزارش است.

عفو بین‌الملل (شاخه آلمان) در گزارش سالانه خود که بامداد سه‌شنبه ۸ فروردین (۲۸ مارس) رسما منتشر شده، رویدادها و تحولات سال ۲۰۲۲ را مورد بررسی قرار داده است: جنگ در اوکراین و سرکوب خیزش مردمی در ایران از موضوعات محوری این گزارش هستند.

بنا بر این گزارش شمار کسانی که در سراسر جهان به دلایل مختلف از جمله سرکوب و خشونت ناگزیر به فرار شده و آواره گردیده‌اند، در سال گذشته بی‌سابقه بوده است. اعتراضات گسترده در کشورهای مختلف از جمله ایران و همچنین جنگ در اوکراین از موضوعات محوری گزارش این نهاد هستند.

مارکوس بکو، رئیس عفو بین‌الملل علیرغم شمار بی‌سابقه آوارگان در جهان از رویدادهایی سخن گفته که “امیدبخش” هستند. او در این باره تصریح کرد: «شجاعت، ایستادگی و دوام انسان‌هایی که برای آزادی و عدالت به خیابن‌ها می‌روند، قابل ستایش است از ایران گرفته تا پرو و گرجستان.»

عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود از افزایش اعتراضات در ایران علیرغم سرکوب سخن می‌گوید؛ اعتراضاتی که در پی مرگ خشونت‌بار مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد به جریان افتاد و علیرغم گذشت ماه‌ها همچنان فرو ننشسته است.

کاتیا مولر فاهلبوش (Katja Müller-Fahlbusch) کارشناس خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بین‌الملل (شاخه آلمان) با نگاه به رویدادهای سال گذشته میلادی می‌گوید: «آنچه به اعدام‌ها، بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه مربوط می‌شود، باید گفت که اوضاع در سال ۲۰۲۲ وخیم‌تر شده است.»

او می‌افزاید: «ما در عین حال شاهد خیزشی منحصر به فرد [در ایران] بوده‌ایم. شجاعتی که زنان و مردان ایران با تکیه بر آن در راه آزادی و حقوق بشری خود مبارزه می‌کنند، آن هم علیرغم تمامی خشونت‌ها و سرکوب‌ها از سوی حکومت و پس از گذشته شش ماه، درخور توجه و ستودنی است.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55420

اعتصاب ۱۴ بازیکن تیم ملی فوتبال زنان ایران

رادیو فردا

 تیم ملی فوتبال زنان ایران (عکس از آرشیو)

جمعی از بازیکنان دعوت شده به تیم ملی فوتبال زنان ایران می‌گویند به دلیل نامساعد بودن شرایط، حاضر به شرکت در تمرینات نیستند. کادر فنی سعی کرد معترضین را منصرف کند. با این حال ۱۴ بازیکن اردو را تحریم کرده‌اند.

برپایی دیرهنگام اردو، بی توجهی به تیم ملی، نداشتن امکانات، کیفیت نامناسب لباس‌ها و نوع برخورد نایب‌ رئیس زنان فدراسیون فوتبال از جمله دلایلی است که باعث شده تعدادی از ملی‌پوشان زن شامل یاران کلیدی، قید حضور در اردوی تیم ملی را بزنند.

فدراسیون برای سفر به تهران و حضور در اردو، از تهیه بلیت برای ملی‌پوشان خودداری کرده. ضمن اینکه از بابت رویدادهای قبلی هم در خصوص حقوق و مزایا به ملی‌پوشان بدهکار است. مبالغی که با توجه به سقوط مداوم ارزش ریال، هر چه دیرتر پرداخت شود از ارزشش کاسته خواهد شد.

به رغم این مشکلات و کمبودها، هیات رئیسه فدراسیون فوتبال مصوبه‌ای را به تصویب رسانده که اعضای این هیات بابت پیروزی ایران بر ولز در جام جهانی، معادل پاداش بازیکنان یعنی نفری ۲۰ هزار دلار دریافت کنند.

احمدرضا براتی، طهمورث حیدری، احسان اصولی، میرشاد ماجدی، منصور قنبرزاده، مهدی محمدنبی، بهرام رضائیان، خداداد افشاریان، محمدرضا ساکت و دبیرکل و خزانه‌دار وقت، این پاداش را دریافت کرده‌ و با وجود انتقلد برخی رسانه‌ها، حاضر به برگرداندنش نشده‌اند.

مرحله اول انتخابی المپیک پاریس از ۱۴ فروردین به میزبانی میانمار آغاز می‌شود و زنان ایران به مصاف بنگلادش، مالدیو و میانمار خواهند رفت. آنهم در شرایطی که فقط یک تیم راهی دور بعد خواهد شد.

مریم آزمون، سرمربی تیم ملی، ۳۰ بازیکن را به اردو فراخوانده است.

زهرا قنبری، زهرا سربالی، زینب عباسپور، زهرا خواجوی، بهناز طاهرخانی، نگین زندی، سحر رمضانی، رقیه جلال نسب، سمانه چهکندی، افسانه چترنور، سمیرا محمدی، شبنم بهشت، فاطمه برازجانی، حدیثه بساط شیر، فاطمه مخدومی، ملیکا متولی، رها یزدانی، شقایق روزبهان، عارفه سیدکاظمی، هستی فروزنده، فاطمه شبان، هاجردباغی، فاطمه عادلی، مینا نافعی، ثنا صادقی، ملیکا محمدی، اسماء نظری، محدثه زلفی، سپیده نزهتی و شهناز جعفری دعوت شده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55414

یک «مهمونی» حاشیه‌ساز

۴.۱.۱۴۰۱(رادیوفردا)

پخش قسمت اول از مجموعه نوروزی «مهمونی»، کار تازه ایرج طهماسب بازیگر و کارگردان مجموعه‌های تلویزیونی کودک و نوجوان با واکنش‌های تندی مواجه شده است.در بخشی از این برنامه مجری برنامه با مهمان بحثی را درباره «بیرون رفتن، برنگشتن و گرفتن خواهر» او پیش می‌کشد، موضوعی که منتقدان آن را یادآور حوادث رخ داده در اعتراض‌های سراسری ۱۴۰۱ می‌دانند و آقای طهماسب را به آنچه «دهن‌کجی» و «بی‌حرمتی» به قربانیان خشونت‌های حکومتی این اعتراض‌ها توصیف شده، متهم می‌کنند.عده‌ای هم پرداختن به مسئله ازدواج را با استفاده از مصدر «گرفتن»، نشانه‌ای از نگاه به گفته آنها سنتی و ارتجاعی ایرج طهماسب به زنان دانسته‌اند.حتی آتش شاکرمی خاله نیکا، از قربانیان خشونت‌های حکومتی شهریور ماه گذشته، با انتقادی تند حرف‌های مطرح‌شده در این برش کوتاه از مجموعه «مهمون» را مصداق بارز آنچه شکنجه نامید،گرفته است.در برابر دیگرانی هم در مقام دفاع از آقای طهماسب برخاستند و آنچه را که در این برنامه به تصویر کشیده شد مصداق طنز سیاه عنوان کردند.حتی منتقدانی هم بودند که تغییرات اجتماعی پدید آمده را به رخ کشیدند تا بگویند، به گیرنده‌هایتان دست نزنید چرا که ایرج طهماسب تغییری نکرده، او در جای خودش ایستاده اما این جامعه ایران است که جلوتر رفته است.رادیوفردا در میزگردی با حضور جلال سعیدی، طنزپرداز ساکن پراگ، مهدی عبدالله‌زاده نویسنده و روزنامه‌نگار سینمایی در سوئیس، و جمشید برزگر، تحلیلگر سیاسی در لندن، به این موضوع پرداخته است.جلال سعیدی در این میزگرد معتقد است که اگر ایرج طهماسب می‌خواهد برای جامعه بعد از جنبش زن، زندگی، آزادی، طنز بسازد، باید سطح طنز خود را بازنگری و به روز رسانی کند.مهدی عبدالله‌زاده می‌گوید که ایرج طهماسب در طنز خودش به سمت کمدی سیاه رفته و همه قواعد را هم رعایت کرده و در نهایت فضایی به وجود آورده که اگر حساسیت وجود نداشت می‌توانست اتفاقًا یاری‌رسان باشد تا ما جور دیگری نگاه کنیم.جمشید برزگر، شوخی مطرح‌شده در طنز ایرج طهماسب را «شوخی نسنجیده»ای می‌داند و می‌گوید در یک فضای دوقطبی شده اساساً به گفته این تحلیلگر جایی برای این شوخی و قدرت تحمل اجتماعی آن وجود ندارد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46970

۱۴۰۲ فروردین ۷, دوشنبه

کشته و زخمی شدن چهار تن از اعضای یک خانواده با تیراندازی افراد ناشناس

۱۴۰۲/۰۱/۰۷(کمپین بلوچ)

” کمپین فعالین بلوچ” اعلام کرد: شب گذشته ۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، چهار تن از اعضای یک خانواده با تیراندازی افراد مسلح ناشناس کشته و زخمی شدند.هویت کشته شدگان “چنگیز و حامد بامری” فرزند نصیر و زخمی های این تیراندازی مادر و خواهر خردسال آنها عنوان شده است.گفته می شود، مجروحان این تیراندازی به بیمارستان امام علی چابهار منتقل شدند.گفتنی است که براساس گزارش سالانه ۲۰۲۲ کمپین فعالین بلوچ، مجموعا ۱۱۴ گزارش از افرادی که توسط افراد مسلح و ناشناس کشته و زخمی شدند به دست کمپین رسیده که از این تعداد ۱۱۳ شهروند کشته و ۳۷ نفر دیگر زخمی شدند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46966

نسل‌های جدید کم شنواتر می‌شوند/تولد سالانه ۶۰۰۰ هزار نوزاد مبتلا

 

۶.۱.۱۴۰۲(دیده‌بان ایران)

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ طرح پیشگیری از معلولیت شنوایی نوزادان که در قالب یک طرح از سال ۱۳۸۴ در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته تاکنون ۳۸ هزار نوزاد دارای اختلال شنوایی را شناسایی کرده است.به طور متوسط سالانه ۶۰۰۰ نوزاد مبتلا به کم‌شنوایی در کشور متولد می‌شوند که حدود نیمی از آنها ارثی و بقیه اکتسابی هستند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46959

خالد محمودی جوان ۱۸ ساله اهل روانسر پس از ۴ ماه با وثیقه آزاد شد

 یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲(هنگاوه)

خالد محمودی جوان ۱۸ ساله اهل روانسر و ساکن جوانرود که در جریان مقاومت مردمی این شهر توسط نیروهای حکومتی ربوده شده بود، پس از بیش از چهار ماه بازداشت با وثیقه و موقتاً از زندان دیزل‌آباد کرمانشاه (کرماشان) آزاد شد.


بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲ (۲۶ مارس ۲۰۲۳)، خالد محمودی جوان ۱۸ ساله اهل روانسر پس از بیش از ۴ ماه بازداشت با وثیقه و موقتاً تا پایان مراحل دادرسی از زندان دیزل‌آباد کرمانشاه آزاد شد. خالد محمودی اهل روستای “شانرَش” از توابع شهرستان روانسر روز سه‌شنبه ١ آذر ماه ١۴٠١ (٢٢ نوامبر ٢٠٢٢) پس از ربوده شدن توسط نیروهای حکومتی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در کرمانشاه منتقل شد.قابل‌ذکر است که این جوان ۱۸ ساله در ایام بازداشت به‌شدت زیر شکنجه قرار گرفته و ناچار به اعتراف اجباری علیه خود در مقابل دوربین شده است که این اعتراف اجباری در صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.خالد محمودی در ایام بازداشت از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده‌اش محروم بوده و توسط نیروهای حکومتی به همکاری با احزاب کُردستانی اپوزسیون حکومت متهم شده است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46950

حجاب اجباری؛ نماینده خبرگان: «رواج بی‌حجابی یعنی کرونای آدمکش و جامعه‌نابود‌کن»

صدای آمریکا

در ایران به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری در برخی اتومبیل‌ها، مالکان آن از سوی نیروهای انتظامی پیامک تهدید دریافت می‌کنند

در حالی که ایران در شش ماه گذشته صحنه مقاومت خونین معترضان در برابر فشار حاکمیت مبنی بر پوشش حجاب اجباری برای زنان بوده، مقامات جمهوری اسلامی در سال نو هم از تهدید کلامی و عملی زنان دست برنداشته‌اند تا ثابت کنند از موضع خود کوتاه نمی‌آیند.

یک عضو مجلس خبرگان ششم فروردین گفت: «هدف دشمنان از بی‌حجابی زنان، نابود کردن استقلال زن ایرانی است، چراکه زن بی حجاب، زن مستقل و آزاده نخواهد بود و زنی خواهد بود که در بند شهوت دیگران و ارضای آنان است.»

محسن اراکی با تاکید بر اینکه «ما اجازه نخواهیم داد تا بی‌حجابی در جامعه اسلامی رواج پیدا کند» افزود: «رواج بی حجابی یعنی فساد؛ یعنی کرونای آدمکش و جامعه نابود کن؛ باید با این کرونای جدید مبارزه جدی انجام داد.»

در همین راستا ویدیویی از ورودی باغ ارم شیراز در روزهای نخست سال نو منتشر شده که در آن مردی در ورودی باغ ارم با کنترل زنان، از ورود بانوان بدون حجاب اجباری جلوگیری اما زنان مقید به حجاب مورد نظر حکومت را تحسین می‌کند. این ویدیو با واکنش‌های زیادی در فضای مجازی همراه شد.

همزمان رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کرمانشاه هم نسبت به شادی مردم در ایام نوروز ابراز ناخشنودی کرد. مصطفی علما، گفت: «تذکر و هشدار می‌دهم به بهانه شادی نباید کار‌های خلاف شرع اسلام، اخلاق و عرف انجام بگیرد و همه مسئولان مرتبط موظف هستند در این راستا اقدامات لازم را انجام بدهند.»

او افزود: « ما با حضور مردم در مکانهای تاریخی استان مخالفت نمی‌کنیم اما به مسئولان تذکر می‌دهیم تا جلوی کار‌های خلاف شرع اسلام را در این اماکن بگیرند.»

نماینده علی خامنه‌ای در استان لرستان نیز از «جوانان» و «روحانیون» انقلابی خواست در کنار دستگاههای نظارتی با «هنجارشکنان» برخورد کنند.

محمدرضا شاهرخی افزود: «جوانان انقلابی و روحانیون جوان و انقلابی باید در کنار دستگاههای نظارتی و فرهنگی قرار بگیرند و با هنجارشکنی‌های مکرر و اخیر، ترویج روزه‌خواری و بدحجابی در سطح شهرها مقابله کنند.»

در روزهای گذشته همچنین تصاویری از زد و خورد میان مردم با نیروهای حکومتی که قصد دخالت در امور شخصی بانوان را داشتند در فضای مجازی منتشر شد. در یکی از این ویدیوها درگیری و نزاع چند تذکر‌دهنده به حجاب در شهر یزد منتشر شد.

در همین رابطه معاون دادستان یزد با تایید این درگیری گفت: «در ماجرای باغ دولت‌آباد یزد، پس از بحث و جدل میان چند نفر از آمرین به معروف با اعضای یک خانواده، آمر به معروف به یکی از اعضای آن خانواده حمله‌ور شد.»

محمد نعیمی‌نژاد افزود: «گرچه دادگستری مطابق قانون از آمرین به معروف حمایت می‌کند لیکن در این قضیه بی‌تدبیری مشهود است و مراتب قانونی و شرعی امر به معروف و نهی از منکر رعایت نشده است طبق قانون صرفا مرحله زبانی و نوشتاری امر به معروف و نهی از منکر با آحاد مردم است و مرتبه عملی آن تنها وظیفه حاکمیت است.»

هرچند پس از آغاز اعتراضات سراسری تا‌کنون، گشت ارشاد از خیابان‌ها برچیده شده، اما مقامات جمهوری اسلامی تلاش کرده‌اند با شیوه‌هایی دیگر و ارعاب و تهدید،ادامه محدودیت را بر زنانی که دیگر نمی خواهند زیر بار حرف زور بروند، اعمال کنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55408

با پایان ایام مرخصی؛ شش فعال محیط زیستی به زندان اوین بازگشتند

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شامگاه شنبه پنجم فروردین ماه ۱۴۰۲، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان و سام رجبی، فعالان محیط زیستی به زندان اوین بازگشتند.

بازگشت این افراد به زندان با پایان ایام مرخصی و در پی عدم موافقت مسئولین با تمدید مرخصی آنها صورت گرفته است.
نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان و سام رجبی، در تاریخ ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ از زندان اوین به مرخصی اعزام شدند.

آنها که در زمستان سال ۹۶ بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند، پیشتر توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به همراه مراد طاهباز و عبدالرضا کوهپایه در پرونده موسوم به فعالان محیط زیست محاکمه و به احکام حبس محکوم شدند.

بر اساس حکم صادره، نیلوفر بیانی و مراد طاهباز هرکدام به تحمل ده سال حبس تعزیری، طاهر قدیریان و هومن جوکار هرکدام به تحمل هشت سال حبس تعزیری، امیرحسین خالقی، سام رجبی و سپیده کاشانی هر کدام به تحمل شش سال حبس تعزیری و عبدالرضا کوهپایه نیز به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شدند.

مورخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی سابق قوه قضاییه از صدور رای قطعی توسط دادگاه تجدید نظر برای هشت متهم پرونده فعالان محیط زیست خبر داده و در خصوص اتهامات مطروحه و احکام قطعی این شهروندان گفته بود: “مراد طاهباز و نیلوفر بیانی به اتهام همکاری با آمریکا به ده سال حبس و رد وجوه دریافتی از دولت امریکا محکوم شده‌اند”. وی افزود: “هومن جوکار و طاهر قدیریان به اتهام همکاری با دولت امریکا هر کدام به هشت سال حبس و سام رجبی و سپیده کاشان دوست (کاشانی) به اتهام همکاری با دولت امریکا هر کدام به شش سال حبس محکوم شده‌اند”. سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: “امیرحسین خالقی حمیدی به اتهام جاسوسی به ۶ سال حبس و عبدالرضا کوهپایه به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور به تحمل چهار سال حبس محکوم شدند”.

هرانا پیشتر در گزارشی مفصل به آخرین وضعیت این متهمین در زندان اوین پرداخته بود. در این گزارش اشاره شده بود که برخی از این متهمان از جمله یکی از زنان، به قصد اخذ اعترافات اجباری در ایام بازجویی مورد بدرفتاری و آزار جنسی قرار گرفته است



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55406

اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی لغو می‌شود؟/ احسان حقی

04.01.1402 ماهنامه خط صلح

ماهنامه خط صلح – تابعیت که یکی از رهاوردهای مدرنیته به شمار می‌رود، در نظم حقوقی کنونی جزو مهم‌ترین و اساسی‌ترین حقوق بشر شمره شده که خود، مبنا و منشاء برخورداری از بسیاری حقوق و امتیازات دیگر محسوب

می‌گردد. شناسایی حق تابعیت به عنوان یکی از حقوق اساسی و سلب ناشدنی بشر در ماده‌ی ۱۵ اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر، گویای اهمیت و نقش پر رنگ این حق مبنایی در حیات کنونی بشر است. بر همین اساس دولت‌ها و نظام‌های حقوقی مختلف، در کنار نظام حقوقی بین‌المللی تلاش کرده‌اند تا ضمن در نظر داشتن مصالح و منافع ملی، از بروز حالات و مصادیقی که ممکن است شخصی بدون تابعیت بماند، جلوگیری کنند؛ چرا که محرومیت از حق تابعیت، بالتّبع موجب محرومیت اشخاص از امکان الحاق و استناد به نظام حقوقی مشخصی به منظور برخورداری از حقوق، امتیازات و حمایت‌های قانونی (و به تعبیر هانا آرنت «حقِ حق داشتن») می‌شود. بدین منظور و بر مبنای اصول، باورها و سیاست‌هایی که حکومت‌های مختلف دنبال می‌کنند، معیارهایی برای کسب و اکتساب حق تابعیت تعریف و وضع کرده‌اند که عمده‌ترین این معیارها، تبار اشخاص (سیستم خون)، زادگاه اشخاص (سیستم خاک) و یا ترکیبی از این دو معیار است. در نظام حقوقی ایران که عمده‌ی قواعد مربوط به تابعیت در کتاب دوم از جلد دوم قانون مدنی (مواد ۹۷۶ تا ۹۹۱ قانون مدنی) مورد حکم واقع شده است، اصل بر پذیرش معیار خون برای تعیین و تشخیص تابعیت اشخاص است و در مواردی محدود (به طور مثال بند ۴ ماده‌ی ۹۷۶)، ترکیبی از معیار خاک و خون به کار گرفته شده است. آن‌چه اما جای تأمل و حتی تأسف بسیار دارد و شاید بتوان گفت ریشه در نگاه مردسالارانه‌ی تدوین کنندگان قانون مدنی داشته و در واقع تابعی از تبعیض جنسیتی حاکم بر روح این قانون نسبتاً کهنسال است، هیج‌انگاری نقش مادر برای اعمال معیار خون است. چنان‌که در بند ۲ ماده‌ی ۹۷۶ قانون مدنی چنین مقرر شده است: «کسانی که پدر آن‌ها ایرانی است، اعم از این‌که در ایران یا در خارجه متولد شده باشند» و حال آن‌که متناظر حکم این بند، برای انتقال تابعیت از طریق مادر ایرانی وجود ندارد. به بیان دیگر، از دیدگاه تدوین و تصویب‌کنندگان جلد دوم قانون مدنی به سال ۱۳۱۳ تابعیت مادر اشخاص در تعیین و تشخیص تابعیت آن‌ها نقشی اصلی و محوری نداشته، بلکه صرفاً در مصادیقی به صورت فرعی مورد توجه قرار گرفته است. سنگینی این نگاه تبعیض‌آمیز آن‌جایی بیش‌تر احساس می‌شود که به سایر بندهای ماده‌ی ۹۷۶ نگاهی بیندازیم و به عنوان مثال ببینیم که چگونه قانونگذار سختگیر و غیرمنعطف، در بند ۴ این ماده «کسانی که در ایران از پدر و مادر خارجی که یکی از آن‌ها در ایران متولد شده به وجود آمده‌اند»، ایرانی می‌شمارد؛ یعنی کسانی که در ایران متولد شده و پدر و مادرشان غیرایرانی بوده و تنها یکی از آنان در ایران به دنیا آمده باشد، برای ایرانی شمرده شدن، شایسته‌تر از کسی هستند که در ایران و از مادری ایرانی متولد شده و پدرشان غیرایرانی باشد. امتداد این نگاه تبعیض‌آمیز تا پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ نیز در نظام حقوقی ایران حاکم بود و در پی سال‌ها تلاش فعالین حقوق زنان، نهایتاً در سال ۱۳۸۵ قانونگذار وقت به موجب «قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی»، با شروط و قیودی، امکان اکتساب تابعیت ایرانی برای فرزندان به دنیا آمده از مادران ایرانی و پدران غیرایرانی را فراهم نمود. از جمله‌ی این قیود محدود کننده این بود که اشخاص موضوع این حکم صرفاً پس از رسیدن به ۱۸ سال تمام می‌توانستند درخواست تابعیت ایرانی کنند و پذیرش این درخواست نیز به نداشتن سوءپیشینه‌ی کیفری و امنیتی (۱) منوط شده بود.

در گام بعدی و پس از حدود سیزده سال، «قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» از تصویب مجلس شورای اسلامی گذشت و به موجب این قانون که با تمام کاستی‌های آن، باز هم گامی به جلو به شمار می‌رود، امکان اکتساب تابعیت ایرانی برای فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی با درخواست مادر (تا پیش از هجده سالگی) و یا با درخواست خود شخص (پس از رسیدن به هجده سالگی) فراهم گردیده است. هرچند که رفع تبعیض کامل و واقعی زمانی رخ خواهد داد که با اصلاح بند ۲ ماده‌ی ۹۷۶ قانون مدنی و افزودن عبارت «یا مادر» به این بند، تابعیت ایرانی اصلی و مستقیم اشخاصی که از مادر ایرانی به دنیا آمده‌اند (‌صرف نظر از تابعیت پدرشان) به رسمیت شناخته شود، اما همین حکم موجود نیز در حال حاضر غنیمتی است که برای اشخاصی که از مادران ایرانی به دنیا آمده و به دلیل تابعیت غیرایرانی پدرانشان، پیش‌تر در وضعیت تابعیتی نامعلوم و بلاتکلیفی به سر می‌بردند، حیاتی و کارگشا است.

در چنین وضع و نظم نسبتاً معقولی که نگاه جامعه رو به آینده و امیدوار به بهتر شدن احکام تابعیت و رفع کامل تبعیض جنسیتی از این بخش مهم از قواعد حقوقی (که همان‌گونه که در آغاز بیان گردید، خود، مبنا و اساس بهره‌مندی از سایر حقوق، امتیازات و حمایت‌های قانونی است) بود، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را موسوم به «طرح تأسیس سازمان ملی اقامت» ارائه داده‌اند، که با نشانه رفتن حکم موجود در خصوص فرزندان مادران ایرانی، تمام امیدواری‌ها و دستاوردهای به دشواری به دست آمده‌ی یادشده را نقش بر آب می‌کند. در ماده‌ی ۴۱ این طرح که در طرح اولیه‌ی منتشر شده از سوی معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی وجود نداشته (طرح اولیه کلاً دارای ۳۹ ماده بوده) و معلوم نیست با چه اهداف و اغراضی به طرح اصلی افزوده شده، آمده است که «قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی (مصوب ۱۳۹۸) به طور صریح نسخ گردیده است». نسخ قانون یادشده بازگشتی واپسگرایانه به نقاط تاریک گذشته‌ای است که جامعه‌ی ایران و به ویژه فعالین حقوق بشر و تلاشگران رفع تبعیض، اهتمام و کوشش‌های فراوانی برای گذار از آن ورزیده‌اند. در صورت تصویب ماده‌ی ۴۱ این طرح با همین کیفیت و تأیید آن در شورای نگهبان، ضمن برقراری مجدد تبعیض جنسیتی ناروایی که در گذشته در باب بهره‌مندی از حق تابعیت وجود داشت، مخاطرات و چالش‌های اساسی و عمیقی در برابر فرزندان مادران ایرانی دوباره علم خواهد شد که آن‌ها را از دستیابی به حقوق اولیه‌ی انسانی و برخورداری از ابتدایی‌ترین حقوق محروم خواهد کرد.

البته لازم به ذکر است که در این میانه‌ی بیم و امید و در هنگام نگارش این نوشتار، خبری مبنی بر مخالفت مجلس با بررسی و تصویب این طرح در چارچوب اصل ۸۵ قانون اساسی (۲) منتشر شد که ضمن دفع خطر تصویب شتابزده‌ی این طرح، این کورسوی امید را روشن نگه می‌دارد که در بررسی نهایی طرح در صحن مجلس و با زنهار و هشدار فعالین حقوق بشر و خردمندان جامعه، این تصمیم زیانبار و احیا کننده‌ی تبعیض، به منصه ظهور نرسد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46938

گزارشی از وضعیت یک کودک اهل پیرانشهر که در اثر تیراندازی نیروهای نظامی بینایی یک چشم خود را از دست داد

01.02.1401 شبکه حقوق بشر کردستان

زانیار (متین) تندر، کودک دانش‌‌آموز ۱۷ ساله اهل پیرانشهر که در جریان اعتراضات مردمی این شهر در آبان ماه ۱۴۰۱ با تیراندازی نیروهای نظامی-امنیتی از ناحیه سر مورد اصابت گلوله ساچمه‌ای این نیروهای نظامی-امنیتی قرار گرفته بود بینایی یک چشم خود را از دست داده است.

حمزه تندر پدر این کودک در گفت‌وگو با شبکه حقوق بشر کردستان اعلام کرد: « پسر من بار اول در تاریخ ۲۹ شهریور سال گذشته در شب جان باختن ذکریا خیال بە صورت سطحی زخمی شد کە در خانە مداوایش کردیم. بار دوم نیز در تاریخ ٥ آبان در پایین‌تر از فلکە کشاورزی پیرانشهر با گلوله ساچمه‌ای نیروهای نظامی-امنیتی زخمی شد کە موجب از دست دادن بینایی یکی از چشمانش شد.»

وی در خصوص شیوه مجروح شدن فرزندش و انتقال وی به بیمارستان گفت:« در آن شب اعتراضات بە صورت مسالمت آمیز آغاز شد اما نیروهای امنیتی بە مردم حملە کردە و پسر من چون در صف اول اعتراضات بود، زخمی شد. زانیار بعدا کە بە هوش آمد تعریف کرد کە پس از آن کە چیزی بە سرم اصابت کرد تلاش زیادی کردم تا در آن حالت زخمی بازداشت نشوم، اما موفق نشدم، فقط میدانم کە نیروهای امنیتی من را سوار ماشین کردند. او بە دلیل اصابت ٨ تا ٩ ساچمە بە سرش دچار استفراغ خون می‌شود و نیروهای امنیتی فکر می‌کنند کە شانسی برای زندە ماندن ندارد و او را رها کردند تا بمیرد. مردم او را پیدا کردە و بە بیمارستان منتقل کردند، در بیمارستان پیرانشهر گفتە بودند کە در اینجا نمی‌توان درمانش کرد و بە همین دلیل بە ارومیە منتقلش کردند. من در ارومیە توانستم خود را بە او برسانم، حالش بە گونەای بود کە نمی‌دانستم زندە است یا مردە. آنجاهم بە ما گفتند فوری پسرتان را بە تبریز منتقل کنید. ما هم یک آمبولانس خصوصی گرفتیم و او را بە بیمارستان امام رضای تبریز منتقل کردیم. از آنجا هم ما را برای تشخیص وضعیت چشمش بە بیمارستان نیکوکاری فرستادند. پزشکان این بیمارستان بە ما بسیار کمک کردند، آنها گفتند باید متخصص مغز و اعصاب هم بیاید تا بفهمیم باید ابتدا سرش را جراحی کنیم یا چشمانش را. نهایتا ابتدا چشمش مورد عمل جراحی قرار گرفت. پس از آن مجددا ما را بە بیمارستان امام رضا بازگرداندند و پسرم حدود ١٠ روز در آنجا بستری شد. »

آقای تندر با اشاره به ضرب و شتم خود در بیمارستان توسط نیروهای انتظامی از صدور حکم جلب وی و فرزندش خبر می‌دهد:« طی تمام این مدت فشار بسیار زیادی از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی بر ما وارد شد. بە نحوی کە در دهمین روز نیروهای کلانتری ١١ بە بیمارستان آمدند و مرا بە طبقە زیرمین بیمارستان بردە و مورد ضرب و شتم شدید و اهانت قرار دادند. بعدا پرستاران بیمارستان مداخلە کردە و مانع از ادامە ضرب و شتم شدند. به دلیل فشار نهادهای امنیتی و توصیه پزشکان بیمارستان همان روز با مسئولیت شخصی فرزندم را از بیمارستان خارج کردیم و پس از مدتی زندگی مخفیانه در ایران پس از اطلاع از صدور حکم جلب‌مان از سوی دادگاه پیرانشهر، مجبور به خروج از ایران شدیم.»



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46935

۱۴۰۲ فروردین ۶, یکشنبه

مادر ادریس فقهی: فقط ۵ دقیقه پسرم را به من نشان دهید

ایران امروز

 فاطمه مقصودی، مادر ادریس فقهی، فعال سیاسی کرد در ویدیویی گفت که دو سال است که از پسرش خبری ندارد و از سازمان‌های حقوق بشری و خبرنگاران خواست که پسرش را پیدا کنند.

خانم مقصودی گفت که فقط ۵ دقیقه بگذارند او پسرش را ببیند. ‌

بر اساس گزارش‌ شبکه حقوق بشر کردستان ادریس فقهی، عضو حیات آزاد کردستان، پژاک، از تاریخ ۲ مرداد ۱۴۰۰ ناپدید شده است. بر اساس این گزارش در این تاریخ بین نیروهای سپاه و شماری از اعضای پژاک درگیری رخ می‌دهد. پس از درگیری سپاه به خانواده ادریس می‌گوید او کشته شده است با این حال پیکر و گواهی فوت او به خانواده داده نمی‌شود.

شبکه اما حقوق بشر کردستان می‌گوید ادریس فقهی زنده است. به گفته این شبکه ادریس در آن درگیری از ناحیه پا زخمی شده بود و توسط سپاه بازداشت شد.

در این این گزارش آمده است که تابستان سال گذشته ادریس فقهی با پایان دوران بازجویی از بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه ارومیه به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر انتقال یافته‌ است. به دستور بازجویان امنیتی وی کماکان از حق تماس و ملاقات با خانواده محروم شده است.‌

مادر ادریس می‌گوید مسئولان به آنها اخبار ضد و نقیض می‌دهند و گاهی می‌گویند او زنده است و گاهی می‌گویند او اینجا نیست و زنده نیست. مادر ادریس فقهی و دیگر اعضای خانواده او بارها بازداشت شدند و تهدید شدند که پیگیر وضعیت ادریس نباشد. در شهریور ۱۴۰۱، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات دادستانی و مأموران امنیتی و اطلاعاتی در استان آذربایجان غربی، از اوایل مرداد ۱۴۰۰، ادریس فقهی، مخالف سیاسی ۳۶ ساله کُرد را قهرا ناپدید کرده‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55396

آتش شاکرمی خاله «نیکا»، شوخی ایرج طهماسب با بازداشت دختران معترض را مصداق بارز شکنجه دانست

ایران اینترنشنال

در ادامه واکنش‌های منفی کاربران شبکه‌های اجتماعی به پخش قسمت اول برنامه «مهمونی» ایرج طهماسب، آتش شاکرمی، خاله نیکا شاکرمی، در شبکه‌های اجتماعی‌اش تصویری از نیکا، از کشته‌شدگان اعتراضات را منتشر کرد و شوخی طهماسب را با عبارت «خواهرم را گرفتند»، مصداق بارز «شکنجه» دانست.

در قسمت اول برنامه «مهمونی» محور گفت‌و‌گوی ایرج طهماسب با مهمان بر سر بیرون رفتن، برنگشتن و «گرفتن» خواهر اوست.

این گفت‌وگو با این که شائبه دستگیر شدن خواهر مهمان را ایجاد می‌کند اما درباره ازدواج اوست.

این قسمت از برنامه با واکنش‌های گسترده و البته منفی کاربران شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد و بسیاری، با انتشار عکس دختران کشته شده در جریان خیزش انقلابی، اعتراض خود را به «شوخی» طهماسب با بازداشت‌شدگان اعتراضات نشان دادند.

یکی از کاربران با انتشار عکس حنانه کیا، دختر جوان کشته شده در اعتراضات نوشت: «-خواهرمو گرفتن -یعنی ازدواج کرد؟ -آره آقای طهماسب، داشت ازدواج می‌کرد، نامزد داشت. اما گرفتن کشتنش.»

کاربر دیگری در اعتراض به استفاده از عبارت «گرفتن» و شوخی با دستگیری دختران، با انتشار عکس یلدا آقافضلی، درباره بازداشت، تهدید و اعمال فشار بر او، آزادی و سپس مرگ او پس از پنج روز نوشت.

نیک یوسفی، فیلمسازی که در جریان خیزش انقلابی هم بازداشت شده بود نیز با انتقاد از ایرج طهماسب، تصاویری از کیان پیرفلک، نیکا شاکرمی و حنانه کیا منتشر کرد که به خیابان رفتند و هرگز به خانه بازنگشتند.

آتش شاکرمی هم با انتشار عکسی از نیکا نوشت: «بله آقای طهماسب … خواهرزادمو گرفتن و زنده برنگشت. کشتنش. این حرف شما مصداق بارز شکنجه‌ست.»

خاله نیکا شاکرمی در اینستاگرام خود تاکید کرد: «کسی حق نداره تو هیچ برنامه طنزی با هیچ لحن کنایه‌آمیزی در مورد بچه‌های ما حرف بزنه. از عادی‌سازی افتادین تو لاین دلقک‌بازی.»

او در ادامه یادآوری کرد: «قراره تا کجاها رو ببینیم؟ قراره بعد از دلقک‌بازی و به مسخره گرفتن داغ ما، بعدش این داغ رو چطور به خیال خودتون از معنا تهی کنید؟ شماهایی که می‌گید با کنایه انتقاد کرده به حکومت؛ این مساله نه کنایه برداره نه جاش تو برنامه طنزه و نه می‌شه جز با خشم و اشک ازش حرف زد.»

برخی کاربران هم به این نکته اشاره کردند که بسیاری از بچه‌هایی که در جریان اعتراضات کشته و دستگیر شدند، مخاطبان ثابت برنامه‌های ایرج طهماسب در سال‌های گذشته بوده‌اند اما اکنون بازداشت آنان از سوی طهماسب، به تمسخر گرفته می‌شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55394

۱۴۰۲ فروردین ۵, شنبه

تغییر اتهام ژینا مدرس‌گرجی، فعال حقوق زنان به تشکیل گروە برای براندازی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

ژینا مدرس‌گرجی

ژینا مدرس‌گرجی، فعال حقوق زنان، که در جریان اعتراض‌های سراسری بازداشت و به اجتماع و تبانی علیە امنیت ملی و تبلیغ علیە نظام، تفهیم اتهام شده بود، در پرونده‌ای دیگر که اخیرا برای وی گشوده شده به اتهام «تشکیل گروە برای براندازی» تفهیم اتهام شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ژینا مدرس‌گرجی، فعال حقوق زنان کە در اوایل خیزش انقلابی زن،زندگی، آزادی بازداشت و سپس با تودیع وثیقە آزاد شد، با انتشار پستی در صفحە اینستاگرامش از تغییر اتهامش بە «تشکیل گروە برای براندازی» خبر داد.

خانم مدرس‌گرجی اشارە می‌کند کە بە اتهام “تشکیل گروە برای براندازی” تفهیم اتهام شدە و منتظر جلسە دادگاە بە دنبال دفاعیە وکیلش هستند. او پیش‌تر یک بار بە اجتماع و تبانی علیە امنیت ملی و یک بار بە اتهام تبلیغ علیە نظام متهم شدە بود.

این فعال حقوق زنان، روز چهارشنبه ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۱ توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات در خیابان صفری سنندج به شیوه‌ای خشونت‌آمیز بازداشت و پس از ۴۰ روز بازداشت در بند زنان زندان سنندج در تاریخ ۸ آبان‌ماه ١٤٠١ با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.

اکنون بازپرس پروندە قرار وثیقە او را بە یک میلیارد تومان افزایش دادە است.

او قبل از بازداشت از سوی اطلاعات سپاە احضار و نیروهای امنیتی او را تهدید کرده‌ بودند که در صورت شرکت در تجمعات اعتراضی شهر سنندج “دیگر آفتاب را نمی‌بینی”.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55392

۱۴۰۲ فروردین ۴, جمعه

حکم ۱۸ سال حبس فاطمه سپهری تأیید شد

صدای آمریکا

فاطمه سپهری

برادر فاطمه سپهری از تأیید حکم ۱۸ سال حبس برای این زندانی سیاسی خبر داد و به نقل از وکیل او نوشت این حکم از ۲۱ اسفند سال ۱۴۰۱ «لازم‌الاجرا» است.

اصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری، روز پنج‌شنبه سوم فروردین در توییتی اعلام کرد: «حکم ۱۸ سال حبس خواهرم تأیید شد.»

او به نقل از غلامحسین دوست‌علی مکی، وکیل خانم سپهری، نوشت: «پرونده خانم فاطمه سپهری، مطروحه در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی مشهد، که به تحمل ۱۸ سال حبس محکوم شده بود، متأسفانه به دلیل عدم قبول و تایید وکالت من، حکم صادره مورد اعتراض قرار نگرفته و از تاریخ ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۱ قطعی و مجازات اشد لازم‌الاجرا است.»

فاطمه سپهری، فعال سیاسی و از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴» اوایل ماه اسفند توسط دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۸ سال زندان محکوم شد که ۱۰ سال از این حکم «برای تبلیغ علیه نظام، پنج سال برای همکاری با دول متخاصم، دو سال برای توهین به خمینی و خامنه‌ای، و یک سال برای یک اتهام دیگر» صادر شده است.

این حکم توسط «شعبه یک دادگاه انقلاب» به ریاست «قاضی منصوری» صادر شده است.

پیش از این فاطمه سپهری گفته بود حاضر نیست برای بخشش از خامنه‌ای درخواستی کند.

خانم سپهری ۳۰ شهریور در آغاز موج جدید اعتراضات ایران بازداشت شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55388

همگام با اعتراض های ۱۴۰۱ صدای توماج صالحی باشیم



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46929

پیرانشهر؛ زانیار تندرو، معترضی که بینایی چشم راست خود را از دست داد

02.01.1402 کردپا

زانیار تندرو، فرزند حمزه و خدیجه اهل پیرانشهر آبان‌ماه ١٤٠١ در جریان خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی بر اثر شلیک نیروهای سرکوبگر بینایی چشم راست خود را از دست داده است.

زانیار دو بار در جریان خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی بر اثر شلیک نیروهای سرکوبگر زخمی شده است.

وی بار اول در شب جانباختن زکریا خیال، از جانباختگان اعتراضات پیرانشهر بر اثر اصابت گلوله‌های ساچمه‌ای از ناحیه دست و سینه مجروح و مداوا پزشکی وی در منزل صورت گرفته بود.

شامگاه پنجم آبان‌ماه ١٤٠١، زانیار تندور برای بار دوم در جریان خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی بر اثر شلیک نیروهای سرکوبگر از ناحیه کتف، دست و چشم به شدت زخمی شده بود.

زانیار در این حادثه بینایی چشم راست خود را از دست داده و چشم چپ وی نیز در معرض خطر قرار دارد.

این جوان ١٨ ساله در مراکز درمانی پیرانشهر، ارومیه، تبریز و شیراز تحت مداوا پزشکی قرار گرفته است.

زانیار تندرو به دلایل امنیتی و فشار نهادهای امنیتی مجبور به خروج از ایران شده است.

زانیار تندرو متولد یکم فروردین‌ماه ١٣٨٤ در پیرانشهر است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46926

۱۴۰۲ فروردین ۳, پنجشنبه

زندان ارومیه؛ یک زن و چهار مرد به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شدند

هه نگاو

زندان ارومیه؛ یک زن و چهار مرد به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شدند

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اواخر بهمن‌ ماه ١٤٠١، شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی نجف‌زاده، ۵ شهروند اهل ارومیه به نام‌های نسیم نمازی، وفا هناره، آرام عمری بردیانی، رحمان پرحازو و منصور رسولی را به اتهام “مشارکت در همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع اسرائیل” به اعدام محکوم کرده است.

همچنین، این دادگاه از بابت اتهامات مشابه، کامران هناره، فخر‌الدین دودکانلوی میلان، اشکان عثمان‌نژاد گندوک، حسن عمرپور و امیر مشتاق گنگچین، پنج زندانی دیگر اهل ارومیه را هر کدام به ده سال حبس محکوم کرد.

در این میان، نام منصور رسولی، از پنج زندانی محکوم به اعدام شناخته‌شده‌تر است. پیشتر تصاویر و ویدئوهایی مبنی بر “بازجویی” از وی توسط “گروه‌های منتسب به اسرائیل” منتشر شده بود.

این ده زندانی اهل ارومیه، طی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، توسط نیروهای اداره اطلاعات ربوده شدند. این شهروندان هرکدام چند ماه را در سلول انفرادی اداره اطلاعات ارومیه توام با شکنجه جسمی و فیزیکی سپری کرده‌اند.

به تازگی، آرام عمری، رحمان پرحازو، امیر مشتاق‌ گنگچین، فخرالدین دودکانلوی میلان و اشکان عثمان‌نژاد در اعتراض به صدور حکم اعدام و حبس علیه خود به مدت چند روز دست به اعتصاب غذا زده و متعاقب آن به سلول انفرادی منتقل شدند.

این پنج زندانی، روز گذشته پس از انجام ملاقات حضوری با خانواده‌های خود به صورت موقت اعتصاب غذای خود را متوقف کرده و به بند زندانیان سیاسی بازگردانده شدند.

نسیم نمازی از زندانیانی بود که همزمان با محی‌الدین ابراهیمی، زندانی سیاسی اعدام‌شده در زندان ارومیه، به سلول انفرادی جهت اجرای حکم منتقل یافت و امکان اجرای حکم وی، کماکان جدی است.

 



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55381

خودکشی نوجوان ۱۷ ساله در گرگان

25.12.1401 هرانا

خبرگزاری هرانا – فرمانده انتظامی شهرستان گرگان از خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله بر اثر سقوط از ارتفاع در این شهرستان خبر داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صدا و سیما، روز چهارشنبه بیست و چهارم اسفند ماه، یک نوجوان در گرگان اقدام به خودکشی کرد و جان خود را از دست داد.

فرمانده انتظامی شهرستان گرگان در این رابطه اعلام کرد: “این دختر ۱۷ ساله عصر دیروز به قصد شرکت در کلاس مشاوره تحصیلی از منزل خارج شد و پس از آن پاسخگوی تماس خانواده نبوده است.”

علی تجری ادامه داد: “بعد از اعلام این موضوع توسط مادر این نوجوان به کلانتری ۱۱ گرگان، صبح امروز در حالی که تلاش پلیس برای یافتن او ادامه داشت با اطلاع یکی از شهروندان به مرکز فوریت‌ های پزشکی ۱۱۵ مبنی بر مشاهده جسد یک خانم جوان در کنار مجتمع تجاری ، پلیس به محل اعزام شد و با بررسی مشخصات مشخص شد جسد متعلق به فرد گمشده است.”

وی در پایان افزود: “بر اساس نظر افسر بررسی صحنه، خودکشی نامبرده بر اثر سقوط از ارتفاع صورت گرفته و تحقیقات برای بررسی علل حادثه در دست اقدام است.”



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46918

۱۴۰۲ فروردین ۲, چهارشنبه

پایان ایام مرخصی سها مرتضایی، به زندان قرچک ورامین بازگشت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سها مرتضایی

سها مرتضایی، زندانی سیاسی، پس از اتمام دوران مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت . او در حال سپری نمودن محکومیت تحمل سه سال و هشت ماه حبس تعزیری خود می‌باشد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یکشنبه ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، سها مرتضایی، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی، پس از اتمام دوران مرخصی درمانی، با توجه به مخالفت دادستانی با تمدید آن، برای تحمل ادامه حبس به (زندان قرچک ورامین) بازگشت. این فعال دانشجوی از جمله دانشجویانی است که دارای رتبه ۱۰ در آزمون سراسری سال ۱۳۹۸ بوده و به دلیل فعالیت‌های مسالمت آمیز خود به تحمل سه سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد.

براساس این گزارش، سها مرتضائی در حالی در آخرین ساعات سال ۱۴۰۱،‌ نتوانست در کنار خانواده خود باشد که دادستانی تهران با تمدید مرخصی وی حتی برای یک روز هم مخالفت کرد و این فعال دانشجویی با اعلام واحد نظارت بر زندانیان سیاسی امنیتی به (زندان قرچک ورامین) بازگشت.

لازم به اشاره است، سها مرتضائی، در تاریخ ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، برای انجام مراحل درمانی، پس از تودیع قرار وثیقه به مرخصی اضطراری ۹ روزه اعزام شده بود.

این فعال دانشجویی، در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، هنگامی که عازم محل کار خود بود در تهران، توسط ماموران نیروی انتظامی با حکم جلب بازداشت و برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود به زندان اوین منتقل و چندی بعد هم به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

سها مرتضایی، اواسط آبان ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از اعلام اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۳ سال و ۸ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد.

در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸، پس از ارجاع پرونده سها مرتضائی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، جلسه دادرسی وی در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، به ریاست ابوالقاسم صلواتی برگزار و این فعال دانشجویی به همراه وکیل مدافع خود دفاعیاتشان را به دادگاه ارائه کرده بودند.

سها مرتضائی، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر از بابت بازداشت وی در جریان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از فعالیت در احزاب و دسته‌جات سیاسی و صنفی و رسانه‌ای محکوم شد. این فعال دانشجوئی در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ماشالله احمدزاده از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55379

پیام نرگس محمدی به مناسبت سال‌نو: پیروزی سهل نیست، اما قطعی است

ایران وایر

نرگس محمدی٬ فعال حقوق‌بشر و زندانی سیاسی، در پیامی به مناسبت سال‌‌نو، تاکید کرد که پیروزی سهل نیست، اما قطعی است.

«نرگس محمدی»، فعال حقوق‌بشر و زندانی سیاسی، در پیامی به مناسبت سال‌‌نو که متن کامل آن در حساب کاربری اینستاگرامش منتشر شده، تاکید کرد که پیروزی سهل نیست، اما قطعی است. او افزود: «این لحظه نیست، اما دور هم نیست.»

او در بخشی از این پیام مکتوب که از پشت دیوارهای بلند زندان اوین نوشته شده، تاکید کرد: «بهار دلنشین را به مادران داغدار که جای فرزندانشان بر سر سفره های هفت سینمان خالی است و به زندانیان که خانواده‌هایشان چشم انتظارند و به مبارزان و تلاشگران آزادی و برابری و به مردم سرافرازم تبریک می‌گویم.»

این فعال حقوق بشر افزوده است: «بهار پایان انتظار است، انتظار رفتن زمستان. ما هم انتظار را پایان خواهیم بخشید. انتظار پایان حکومت دینی استبدادی. ما مردمیم و قدرت داریم.»

در بخش دیگری از این پیام آمده است: «ما امروز همدیگر را داریم. سیستان‌و‌بلوچستان، کردستان، خوزستان، آذربایجان، خراسان ، تهران و … همه با همیم. ما به آزادی و برابری باور داریم. این باور در “زیست ذهنی” ما محبوس نیست، با قدرت و زیبایی خیره کننده‌ای به عمل و کنش سخت درآمده، در خیابان‌ها، میدان‌ها، دانشگاه‌ها، زندان‌ها و خانه‌هایمان.»

نرگس محمدی همچنین تاکید کرد: «کنشگران آن مردمند که “جنبش انقلابی” خلق کرده اند. فزونی قدرت ما رمز و نشان پیروزی ماست. باید قدرتمان را به هر شکل و در هر سطحی از بازنمایی اجتماعی در هر مکان و زمانی و با هر نشان و نمادی که استبداد را به هیچ انگارد، به رخ حکومت و چشم جهانیان بکشیم. نمادهای مقاومت و “هیچ انگاری” حکومت را گسترده‌تر و همه‌گیر‌تر کنیم. حکومت در مقابل ما و ما در مقابل حکومتیم. افزونی قدرت ما، بی‌قدرتی حکومت و امید ما، یاس حکومت و زندگی ما، مرگ حکومت استبدادی است. پیروزی سهل نیست اما قطعی است.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55377

تفهیم اتهام و تعیین وثیقه جدید برای ژینا مدرس‌گرجی، فعال حقوق زنان

حقوق بشر کردستان

ژینا مدرس‌گرجی روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان هفته گذشته با حضور در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج مورد تفهیم اتهام جدید قرار گرفت و بازپرس پرونده میزان وثیقه‌ او برای تبدیل قرار بازداشت را به یک میلیارد تومان افزایش داد.

بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، اتهام جدید ژینا مدرس‌گرجی «اقدام علیه امنیت ملی» از طریق تشکیل گروه غیرقانونی و عضویت در آن اعلام شده است. این در حالی است که پیشتر اتهام او «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده بود.

ژینا مدرس گرجی، روزنامه‌نگار و از فعالان باسابقه و شناخته‌شده حقوق زنان است. او در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات در خیابان صفری سنندج به شیوه‌ایی خشونت آمیز بازداشت و پس از ۴۰ روز بازداشت در بند زنان زندان سنندج در تاریخ ۸ آبان با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.

این روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان پیش از بازداشت نیز بارها از سوی نهادهای امنیتی تهدید به بازداشت شده بود. ماموران امنیتی با تماس‌های تلفنی و مراجعه به کتاب‌فروشی محل کار خانم مدرس گرجی به او گفته بودند در صورت حضور در اعتراضات و ادامه فعالیت‌هایش بازداشت خواهد شد.

ژینا مدرس گرجی در تاریخ ۲۵ بهمن ماه پس از حضور در اولین جلسه دادگاه خود در حساب شخصی اینستاگرام خود نوشته بود: «دادگاه‌ام یک‌شنبه ۲۳ بهمن برگزار شد. پنج‌شنبه که وکیل‌ام، آقای عبداللهی، برای آخرین مرور پرونده به دادگاه رفته بودند، متوجه شدند که قاضی‌ام را از آقای سعیدی شعبه‌ی یک انقلاب سنندج به رئیس دادگستری سنندج، آقای اکبری، با دستور تهران تغییر داده‌اند. جلسه برگزار شد؛ آقای قاضی اکبری پرونده‌ی من را نخوانده بود و تازه داشت تورّق می‌کرد. بیش‌تر از این که یک جلسه‌ی دادگاهی باشد، جلسه‌ی نصیحت و تحلیل وقایع، البته از دید ایشان، بود. درنهایت، گفت: «پرونده‌ات را بعداً می‌خوانم، ولی تو دفاعیه‌ات برای «تبلیغ علیه نظام» را بنویس». من و وکیل‌ام دفاعیه را نوشتیم. آخرسر، فرم عفو را به من دادند که در آن نوشته بود: «این‌جانب…فرزند…با شماره‌ی پرونده‌ی…از جرمی که مرتکب شده‌ام نادم و پشیمان‌ام. تعهد می‌دهم که تکرار نشود و در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران باشم (شاید با تغییراتی جزئی چون دقیق جمله‌بندی را به‌یاد ندارم) من فرم را امضاء نکردم چون به قاضی گفتم که خودم را مجرم نمی‌دانم که بابت‌اش نادم و پشیمان باشم و طبق قانون هم در حالت کنونی در پرونده‌ام فعلاً متهم هستم نه محکوم. چندبار اصرار کردند که امضاء کنم چون به‌نفع پرونده‌ام است، ولی همچنان اصرار داشتم که مجرم نیستم. به من گفت من سیاه‌نمایی کرده‌ام. با گزارشات، نوشته‌های‌ام، اکت و کارهایم، عکس‌های‌ام در نمایشگاه‌ها و حتا عنوان کتاب‌هایی که پیش‌نهاد خرید و مطالعه‌شان را در کتاب‌فروشی‌ام می‌دهم. همه در پرونده‌ام بودند. گفت می‌دانیم مردم در سختی و مشقت هستند به‌خصوص ازلحاظ اقتصادی ولی راه‌حل این نبود که اتفاق افتاد و اگر قضیه را جمع‌وجور نمی‌کردیم الان به سوریه‌ی دوم تبدیل شده بودیم.» گفت که پرونده را می‌خواند و باتوجه به دفاعیه‌ی من حکم صادر می‌کند. قضیه‌ی امضاء‌کردن فرم عفو این روزها خیلی مطرح می‌شود. پس از توضیحات وکیل‌ام متوجه شدم که عفو برای محکومیتی که مدتی مشخص از حبس‌شان گذشته جبرست و انتخابی نیست. آن‌ها هیچ فرمی امضاء نکرده‌اند و از زندان آزاد شده‌اند ولی برای متهمین انتخاب است. من فکر می‌کنم ما نمی‌توانیم بازداشتی‌ها را با توجه به امضاء کردن یا نکردن قضاوت کنیم. خیلی‌ها را دیده‌ام که زندگی‌شان طوری بوده و هست که دیگر تحمل هیچ فشار و هزینه‌ای را ندارند. مادرانی که بچه‌ی کوچک دارند. کسانی که دچار تروماهای حادی شده‌اند. پس هم‌جنس‌گرایی که ترس از رفتن به زندان مردان را دارد که مورد اذیت و آزار (حتا روانی) قرار گیرد. کسانی که بیماری جسمی، یا افسردگی و… داشته‌اند ووو؛ نه کسی که امضاء می‌کند شکست‌خورده و مخبر و خائن است! نه کسی که امضاء نمی‌کند قهرمان! مراقب تفرقه‌ها باشیم».



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55369

۱۴۰۲ فروردین ۱, سه‌شنبه

شانزدهمین نوروز زینب جلالیان در زندان

شبکه حقوق بشر کردستان

با نزدیک شدن به نوروز و آغاز سال ۱۴۰۲ سال‌های حبس زینب جلالیان از ۱۵ سال می‌گذرد و وارد شانزدهمین سال می‌شود. این زن کُرد قدیمی‌ترین و تنها زندانی سیاسی زن با حکم حبس ابد در ایران است. او در تمامی این سال‌ها علاوه بر شکنجه‌های متعددی که تحمل کرده از حق مرخصی حتی برای درمان پزشکی محروم بوده است. وی از زمان بازداشت در کرمانشاه تا امروز که در زندان یزد به سر می‌برد، بارها به شکل غیرقانونی و خشونت‌آمیز بین زندان‌های مختلف کشور جابه‌جا شده است.

در این گزارش همزمان با شانزدهمین سالگرد بازداشت و حبس زینب جلالیان به آخرین وضعیت او در زندان یزد پرداخته خواهد شد. بررسی مفصل روند بازداشت خودسرانه، پروسه دادرسی ناعادلانه، شکنجه‌های شدید و… این زندانی سیاسی را می‌توانید در این گزارش که سال پیش منتشر شد، مطالعه کنید.

زینب جلالیان که در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ در کرمانشاه بازداشت شد، هم‌اکنون در زندان یزد نگهداری می‌شود. او در تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۹۹ بدون هیچ دلیل قانونی به این زندان انتقال یافت. حدود ۶ ماه پیش از انتقال وی به زندان یزد، ابتدا در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ به طور ناگهانی و بدون ارا‌ئه هیچ حکم و دلیلی توسط ماموران امنیتی از زندان خوی که محل نگهداری وی و نزدیک‌ترین زندان به محل سکونت خانواده‌اش در ماکو بود به زندان قرچک ورامین منتقل شد و پس از ۲ ماه در حالی که به کویید-۱۹ مبتلا و با درخواست بازگشت به زندان خوی در اعتصاب غذا به سر می‌برد، مجددا به شکلی مشابه به زندان کرمان انتقال یافت و برای مدتی نیز در سلول انفرادی این زندان نگاه داشته شد. این زندانی سیاسی مجددا در تاریخ ۱ مهر ۱۳۹۹ توسط ماموران امنیتی از زندان کرمان خارج و پس از دو روز مشخص شد که به زندان کرمانشاه منتقل شده است. این در حالی است که به دلیل بستن دست‌بند و پابند به این زندانی سیاسی در تمام طول مسیر و کشیدن او روی زمین توسط ماموران امنیتی در حال انتقال به خودرو، مچ دست و پای وی به شدت مصدوم شده بود و به دلیل وضعیت وخیم سلامتی‌اش، مسئولین زندان زنان کرمانشاه ابتدا از تحویل وی خودداری کرده بودند.

زینب جلالیان برای دومین بار در زندان یزد به کویید-۱۹ مبتلا شد و با وجود وخامت حال جسمی‌اش برای مدت طولانی در یک اتاق عمومی مخصوص افراد دارای اعتیاد با شرایط بسیار بد بهداشتی و بدون مراقبت‌های لازم پزشکی نگهداری شد. او پس از دو بار ابتلا به کویید-۱۹ به دلیل عدم رسیدگی پزشکی و طی دوران نقاهت به مشکل ریوی و آسم دچار شده است. این بیماری‌ها که به تایید پزشک زندان هم رسیده است به علاوه بیماری‌های قبلی او از جمله ناراحتی کلیوی و گوارشی، برفک دهان، ناخنک چشم، ضعف بینایی، عفونت دندان و… که در طی دوران حبس و به دلیل شکنجه‌ها متعدد و شرایط سخت زندان به آنها دچار شده، باعث وخامت وضعیت جسمی و سلامتی زینب شده است.

زینب جلالیان طی دو سال و نیم اخیر به دلیل جابه‌جا شدن بین زندان‌ها مختلف و دوری مسافت یزد با شهر محل سکونت خانواده‌اش در ماکو و همچنین محدودیت‌های اعمال شده از طرف نهادهای امنیتی نه تنها موفق به ملاقات با خانواده‌اش نشده، بلکه تماس‌های تلفنی او نیز به یک بار در هفته و تنها با پدر و مادرش محدود شده است. ماموران اداره اطلاعات در زندان یزد با این زندانی سیاسی ملاقات‌هایی داشته و به او هشدار داده‌اند هرگونه اطلاع‌رسانی در مورد وضعیت او که از طریق وی و خانواده در رسانه‌ها صورت گیرد، باعث تشدید فشارها و انتقال دوباره او به زندانی دیگر خواهد شد.

ماموران امنیتی در ماکو اسفند ماه سال گذشته در واکنش به یک پیام ویدیویی گوزل حاجی‌زاده، مادر زینب جلالیان در مورد وضعیت فرزندش، اقدام به بازداشت وی و همچنین علی جلالیان، پدر و سه برادر زینب به نام‌های پاشا، ابراهیم و یوسف در ماکو کردند. هر چند اعضای خانواده پس از یک شبانه روز و به دلیل بیهوشی مادر زینب در بازداشتگاه آزاد شدند، اما اداره اطلاعات در مورد هرگونه اطلاع رسانی و مصاحبه با سازمان‌های حقوق بشری و رسانه‌ها در مورد وضعیت زینب به آنها هشدار داده بود. ماموران امنیتی همچین از خانواده زینب خواسته بودند در مصاحبه‌ایی ویدیویی علیه فعالیت‌های او و احزاب اپوزیسیون کُرد صحبت کنند که این درخواست با واکنش شدید آنها روبرو و رد شده بود.

زینب جلالیان در حالی وارد شانزدهمین سال حبس خود می‌شود که به گفته وکلای او بر اساس قانون جدید مجازات اسلامی که در سال ۱۳۹۲ تصویب شد، ادامه حبس موکل‌شان خلاف قانون است و او باید آزاد شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55361

۱۴۰۱ اسفند ۲۹, دوشنبه

زهرا صدیقی همدانی، فعال جامعه ال‌جی‌بی‌تی آزاد شد

ایران امروز

شش رنگ که در زمینه حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی فعالیت می‌کند خبر داده زهرا (ساره) صدیقی همدانی، فعال جامعه ال‌جی‌بی‌تی که به اعدام محکوم شده بود، با قرار وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان ارومیه آزاد شده است.

به گزارش شش رنگ، الهام چوبدار، زن دیگری که در ارتباط با اتهامات خانم صدیقی همدانی آبان ماه ۱۴۰۰ بازداشت و به اعدام محکوم شده بود، روز ۲۲ اسفند با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شده است.

شش رنگ ابراز خوشحالی کرده که خانم صدیقی همدانی می‌تواند نوروز را در کنار خانواده‌اش به سر ببرد.

خانم صدیقی همدانی ساکن کردستان عراق بود و در شبکه‌های اجتماعی نسبت به وضعیت جامعه ال‌جی‌بی‌تی اطلاع‌رسانی می‌کرد.

این دو نفر در دی ماه ۱۴۰۰ در دادسرای عمومی ارومیه به «فساد فی‌الارض» از طریق «ترویج» همجنسگرایی و«ترویج مسیحیت» و «ارتباط با رسانه‌های معاند جمهوری اسلامی» متهم شده بودند و چندی بعد حکم اعدام‌شان بر اساس همین اتهامات صادر شده بود.

بازداشت و حکم‌های اعدام این دونفر واکنش‌های زیادی در جهان در پی داشت.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55351

بهاره هدایت از زندان اوین: بقای جمهوری اسلامی نافی بقای ایران است

صدای آمریکا

بهاره هدایت. آرشیو

بهاره هدایت در آستانه نوروز در نامه‌ای از زندان اوین تأکید کرد که «براندازی مشروعیت خود را از ضرورتش می‌گیرد» و «منطق ایجاب براندازی کماکان برقرار است.»

بهاره هدایت، زندانی سیاسی در زندان اوین، روز یک‌شنبه ۲۸ اسفند در نامه‌ای ابراز امیدواری کرد: «در این هشتمین بهار در اسارت، آرزویم این است که این پاره‌های عمرم، چیزی به التیام زخم‌ها و نجات نهایی ملت ایران علاوه کند.»

این کنشگر سیاسی زندانی تأکید کرد: «منطق ایجاب براندازی کماکان برقرار است. براندازی یک ایده از روی تفنن در پی پایه‌گذاری یک هویت سیاسی جدید درون منجلاب مناسبات فعلی نیست، اگر به ضرورت خود قائل باشد. برعکس، براندازی مشروعیت خود را از ضرورتش می‌گیرد.»

خانم هدایت با اشاره به این که هشت بهار زندگی‌اش را در زندان گذرانده، گفت: «اگر این عمر، سهم من است از دنیا، حاضرم آن را یک‌جا بدرقه راه تحقق اراده ملت کنم؛ بی‌هیچ ملال و شکایتی.»

این زندانی سیاسی، با تأکید بر این که «جمهوری اسلامی بدل به غیراخلاقی‌ترین عنصر حیات روزمره ایرانیان شده»، اضافه کرد که «بقای» جمهوری اسلامی «نافی بقای ما، فرزندان ما و سرزمین‌مان است» و «آن‌چه در ید اختیار ما است، عزم ما برای آزادی و بازپس‌گیری ایران‌مان است.»بهاره هدایت پیش از این در آذر ماه در نامه‌ای از زندان اوین، مسیر جنبش اعتراضی ۱۴۰۱ را از جریان اصلاح‌طلبی جدا دانسته و با قطعی دانستن «انقلاب» گفته بود که جمهوری اسلامی «باید برود» و همگرایی گروه‌های سیاسی حول محورهایی از جمله «یکپارچگی ایران»، روند «براندازی» تسهیل می‌شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55349

شیرین عبادی در پارلمان اروپا: در تاریخ بنویسید جمهوری اسلامی دانش‌آموزان را مسموم کرد

24.12.1401 ایران اینترنشنال

شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، روز چهارشنبه ۲۴ اسفند در سخنرانی در پارلمان اروپا خواستار حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی شد. او گفت باید در کتاب‌های تاریخ نوشته شود که جمهوری اسلامی دختران دانش‌آموز را با حملات شیمیایی مسموم کرد.

شیرین عبادی خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و از نمایندگان پارلمان اروپا خواست با حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی، در سمت درست تاریخ بایستند.

در ابتدای نشست پارلمان اروپا به مناسبت روز جهانی زن، روبرتا متسولا، رییس پارلمان اروپا، گفت که زنان ایرانی برای آزادی خود هزینه زیادی می‌پردازند و ما همچنان در کنار آنان خواهیم بود.

اورزولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا نیز گفت که «جهان از مبارزه و پایداری زنان ایرانی شگفت‌زده شده» و مبارزه آنان همه زنان در جهان را تحت تاثیر قرار داده است.

او همچنین به اقدامات شیرین عبادی در حمایت از حقوق زنان در ایران اشاره کرد.

عبادی نیز در این جلسه گفت که تعداد زیادی از شهروندان اروپایی در ایران در زندان هستند و دو نفر از آنان (جمشید شارمهد وحبیب فرج‌الله چعب) به اعدام محکوم شده‌اند و جمهوری اسلامی از آنان برای معاملات سیاسی استفاده می‌کند.

برنده ایرانی جایزه صلح نوبل همچنین آماری از کشته شدگان اعتراضات و زندانیان ارائه و اعلام کرد جمهوری اسلامی آماری در این رابطه اعلام نمی‌کند.

شیرین عبادی خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه از سوی اتحادیه اروپا شد و گفت که مردم ایران مخالف دخالت جمهوری اسلامی در دیگر کشورها و همچنین مخالف برنامه اتمی جمهوری اسلامی هستند که پول زیادی صرف آن شده است.

او تاکید کرد بر خلاف ادعای مقام‌های جمهوری اسلامی دلیل اصلی خراب شدن وضعیت اقتصادی، فساد در حکومت است و جمهوری اسلامی به دلیل ادامه پولشویی، به کنوانسیون‌های بین‌المللی مانند پالرمو نمی‌پیوندد.

شیرین عبادی همچنین خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: «لطفا در کتاب‌های تاریخ بنویسید که حکومت با گاز شیمیایی دانش‌آموزان را مسموم کرده است.»

او یادآوری کرد مقام‌های جمهوری اسلامی این اقدام را به «دشمن خارجی» نسبت می‌دهند و از بازداشت افرادی در این باره خبر داده‌اند اما مسمومیت‌ها ادامه یافته است و این نشان می‌دهد آنان مقصر مسموم سازی دانش‌آموزان نبودند.

عبادی در پایان سخنرانی خود گفت: «برقرار شدن دموکراسی در ایران باعث صلح و ثبات منطقه خواهد شد و بی‌تردید بدون تغییر رژیم در ایران به اوکراین هم نمی‌توان کمک کرد.»

در جلسه روز چهارشنبه پارلمان اروپا تعدادی از نمایندگان هم به نقض حقوق زنان در ایران، افغانستان و دیگر کشورها اشاره کردند.

 



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46906

نرماشیر؛ چهار شهروند از جمله دو کودک در یک استخر کشاورزی غرق شدند

21.12.1401 هرانا

خبرگزاری هرانا – چهار شهروند از جمله دو کودک در شهرستان نرماشیر، به دلیل استفاده از پلاستیک در کف استخر کشاورزی و کمبود نیروی امدادگر غواص، غرق شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، فرماندار شهرستان نرماشیر واقع در استان کرمان، از غرق شدن چهار نفر در استخر ذخیره آب کشاورزی در یکی از روستا‌های این شهرستان خبر داد.

فرماندار شهرستان نرماشیر با اعلام این خبر گفت: “دو دختر پنج ساله هنگام بازی وارد محوطه استخر یک گلخانه کشاورزی در روستای بدرآباد نرماشیر شدند که هر دوی آنها به داخل استخر سقوط کرده و غرق شدند. همچنین دو پدر این کودکان که از کارگران فصلی گلخانه بودند دقایقی بعد از حادثه برای نجات جان بچه ها اقدام کردند؛ اما آنها نیز در استخر گیر کردند و نتوانستند جان خود و فرزندانشان را نجات دهند.”

آقای طبسی‌ نژاد در ادامه عنوان کرد: “استخر کشاورزی مورد اشاره مجهز به حصار و فنس لازمه است، اما به دلیل استفاده از پلاستیک در کف استخر، این کودکان به عمق استخر سر خوردند و وجود همین نوع پلاستیک ها باعث شد که پدران آنها نیز نتوانند خود را از استخر بیرون بکشند.”

او افزود: “به دلیل کمبود نیروی امدادگر غواص و تا رسیدن غواص از هلال احمر بم به محل حادثه، یکی از افراد محلی که غواص دوران جنگ بوده توانست اجساد را بیرون بکشد.”

به گفته فرماندار نرماشیر، این افراد اهل شهرستان ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان بودند که برای کار به نرماشیر آمده بودند.

فقدان نظارت دقیق بر ایمن سازی حوضچه‌ها و استخرهای کشاورزی پیشتر نیز باعث بروز حوادث اینچنینی بوده است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46899

۱۴۰۱ اسفند ۲۸, یکشنبه

برنامه پانصد و پنجاه و چهارم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه پانصد و پنجاه و چهارم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران شنبه 4 مارس 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان: شراره هادیزاده رییسی

نوای نای (به نام خداوند رنگین کمان خدای ریرا خدای کیان ): کیمیا قزلباش

معرفی فعالین صنفی ( منصور اسانلو ) : عبدالمجید بازداران

گزارش نقض حقوق هنر و هنرمندان : امیررضا ولی زاده

گلبانگ( دوباره آفتاب میشود برادرم…!): خدیجه شیبانی وزیری

صرفا جهت اگاهی ( مختصری از زندگی عزیزالله عزیزی اولین شهروند بهایی مقیم اروپا): کیمیا قزلباش

زن زندگی آزادی ( الهه محمدی ) : کیمیا قزلباش

گزارش نقض حقوق کار و کارگر : صادق نوری

مروری بر بخشی از زندگی جوان شاهمرد از ربوده شدن تا حکم اعدام: کاوه قزلباش

گزارش نقض حقوق محیط زیست : محمود رضا صالحی

شگفتی های ایران زمین( تنگه دم اسب): فرشته خیام

 

برنامه پانصد و پنجاه و چهارم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران یکشنبه 5 مارس 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان:شراره هادیزاده رییسی

گلبانگ ( چرا ای مادرم …!): پروین محمدی افقا

صرفا جهت اگاهی ( کنوانسیون بین المللی رفع هرگونه‌ تبعیض نژادی ماده یک تا چهارم): زینب ایزدی

سرای سخن ( حکایتی از هنرمندی که به ایران امد…): زهرا باجلان

افشاگری نرگس محمدی (از درون زندان به وجود شکنجه و تعرض زندانیان شهادت می‌دهم) : لیلا رمضان

گزارش نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی : حسن حمزه زاده

گلچین سخنرانی ( آپارتاید در جمهوری اسلامی): اسفندیار سنگری

برنامه پانصد و پنجاه و چهارم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران دوشنبه 6 مارس 2023

گزارش و تحلیل موارد نقض حقوق کودک و‌نوجوان در دی ماه ۱۴۰۱: فهیمه تیموری

روز جهانی عدالت اجتماعی : محمد گلستانجو

سوء استفاده جنسی از کودکان : مهین ایدر

برنامه پانصد و پنجاه و چهارم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران سه شنبه 7 مارس 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان: شراره هادیزاده رییسی

معرفی فعالین صنفی ( رضا شهابی): عبدالمجید بازداران

گزارش هفتکی نقض حقوق زنان: پروین محمدی

اعلام همبستگی هنرمندان بین المللی با جنبش زن زندگی آزادی در برلیناله: سعید پورمند

یهودی ستیزی در جمهوری اسلامی از دیدگاه خانم شیرین عبادی: کیمیا قزلباش

زن زندگی آزادی ( آزار و تعرض جنسی برنامه ی حکومت اسلامی برای سرکوب زنان معترض ): کیمیا قزلباش

گزارش نقض حقوق‌کودک‌و نوجوان : منصوره صادقی

بیانیه ۲۰ زن زندانی برای درخواست آزادی فعالان محیط زیست: لیلا رمضان

گلبانگ( رقاصک ساحل به ساحل میشوم در تو…):خدیجه شیبانی وزیری

پیمان دادخواهی مبنایی برای همبستگی جهت پیش برد جنبش زن زندگی آزادی: لیلا رمضان

برنامه پانصد و پنجاه و چهارم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران چهارشنبه 8 مارس 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق سایر پیروان ادیان : آرمان توکلی

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان :منصوره صادقی،محمودرضا صالحی

مهاجرت متخصصان و دانشجویان از ایران:کیمیا قزلباش

گزارش هفتگی نقض محیط زیست:فرشته خیام

صدای کارگران(نامه ایی از جانب اتحادیه کارگری کانادا در حمایت از فعالین کارگری بازداشت شده در ایران):سیاوش نوروزی

گزارش نقض حقوق کار و کارگر :اسد اکبری

برنامه صرفا جهت آگاهی:مجازات اعدام ابزاری برای سرکوب معترضان :کیمیا قزلباش

معرفی ورزش (اسکواش) :سینا اشجعی

برنامه پانصد و پنجاه و چهارم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران پنجشنبه 9 مارس 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق کودک و نوجوان:فهیمه تیموری

شگفتی های ایران زمین (تنگه بوچیر و براق ):فرشته خیام

گزارش نقض حقوق کار و کارگر:عبدالمجیدبازداران

نوای نای (متنی از ذوالفقار شریعت)؛طیبه نجاتیان

گزارش نقض محیط زیست:فرشته خیام

گزارش هفتگی نقض حقوق ورزش و ورزشکاران:طیبه نجاتیان

بررسی ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی و نقض حقوق پیروان سایر ادیان:لیلا رمضان

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:فهیمه تیموری،محمود رضا صالحی

نوای نای(روستایی ساده دل ):کیمیا قزلباش

برنامه پانصد و پنجاه و چهارم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران جمعه 10 مارس 2023

گزارش و تحلیل موارد نقض حقوق زنان در بهمن ماه ۱۴۰۱: شراره هادیزاده رییسی

تحلیل و بررسی کنوانسیون شیکاگو : اصغر خدابنده سامانی

جنبش دانشجویان در اعتراضات زن زندگی آزادی: کیمیا قزلباش



source https://zanan.bashariyat.org/?p=55341

تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد

۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...