۱۴۰۱ دی ۷, چهارشنبه

خواندن ترانه «برای» در مدرسه؛ برخورد، و دانش‌آموزی که به کما رفت

07.10.1401 ایران وایر

دانش‌آموزان نقش پررنگی در اعتراضات سراسری ایران، که با جان باختن «مهسا امینی» آغاز شد، دارند. مدارس از شیوه سنتی خود خارج و برخی شهرهای ایران حتی به پایگاه نیروهای سرکوبگر بدل شدند. دانش‌آموزان بسیاری با انتشار تصاویری از برداشتن مقنعه‌های خود در مدارس، نوشتن شعار «زن، زندگی، آزادی» روی تخته کلاس، خواندن ترانه «برای»، اثر «شروین حاجی‌پور»، پایین آوردن عکس «علی خامنه‌ای» و «روح‌الله خمینی» از دیوارهای کلاس درس، و سر دادن شعار در حمایت از معترضان، با اعتراضات سراسری همراه شدند.

شاید تصاویر هم‌خوانی ترانه «برای» توسط دانش‌آموزان در حیاط یک مدرسه دخترانه در بندرانزلی استان گیلان، بیشتر در اذهان نقش بسته باشد، ولی روزهای میانه آبان‌ماه، ویديویی از هم‌خوانی این ترانه در حیاط مدرسه‌ای در شیراز نیز بسیار دست به دست شد. «ایران‌وایر» به اطلاعاتی دست یافته که نشان‌دهنده برخورد شدید با دانش‌آموزان این هنرستان است.

***

روز ۱۸آبان۱۴۰۱، در «هنرستان کیمیا» واقع در شیراز، دانش‌آموزان برای هم‌خوانی ترانه «برای»، ساخته «شروین حاجی‌پور» در حیاط مدرسه حلقه زدند.

«ایران‌وایر» به اطلاعاتی درباره این اعتراض دست یافته که نشان‌دهنده برخورد شدید با دانش‌آموزان این هنرستان است.

به گفته یک منبع آگاه، روز ۱۸آبان، دانش‌آموزان در حیاط مدرسه جمع شده و از قبل برنامه‌ریزی می‌کنند که ترانه «برای» شروین حاجی‌پور را با هم بخوانند، دیری نمی‌گذرد که ماموران امنیتی به مدرسه یورش می‌برند. این منبع آگاه می‌گوید مشخص نیست که کارکنان مدرسه ماموران را خبر کرده‌اند، یا افراد دیگری این کار را انجام دادند، ولی به نظر می‌رسد کارکنان مدرسه نتوانسته‌اند جلوی ورود نیروهای امنیتی به داخل مدرسه را بگیرند.

به گفته یک منبع آگاه، بعد از اجرای «برای» توسط دانش ‌آموزان دختر، نیروهای بسیج و سپاه وارد هنرستان کیمیا می‌شوند و با نشان دادن حکم به مدیر مدرسه، عنوان می‌کنند که حق تفتیش و بازداشت دانش‌آموزان را دارند.

او ادامه می‌دهد: «این افراد دانش‌آموزان را مورد ضرب‌و‌شتم قرار دادند و با قنداق تفنگ بر سر یکی از دانش‌آموزان به نام “سارینا محمدی” زدند، که این دختر ۱۶ ساله به مدت دو هفته در کما بوده است.»

تماس‌های «ایران‌وایر» با خانواده سارینا تا این لحظه بی‌پاسخ مانده است. به گفته این منبع آگاه، خانواده‌های دانش‌آموزان به شدت تحت کنترل هستند.

به گفته او، سه دانش‌آموز این مدرسه در این روز بازداشت شدند. دو دانش‌آموز آزاد شدند ولی گفته می‌شود که یکی از دانش‌آموزان، هنوز در بازداشت به سر می‌برد.

این فرد مطلع می‌گوید دانش‌آموزانی که آزاد شده‌اند گفته‌اند که در دوران بازداشت مورد شکنجه قرار گرفته‌اند.

هنرستان دخترانه کیمیا بر اساس اطلاعاتی که در وب‌سایت آن ثبت شده است، از جمله بهترین مدارس دولتی ناحیه چهار واقع در شهر شیراز، استان فارس است.

این مرکز به دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای در رشته‌ها‌ی شبکه و نرم‌افزار رایانه، صنایع شیمیایی و فتوگرافیک، خدمات آموزشی ارائه می‌کند.

مدیریت مجموعه را «مریم امین لاری» بر عهده دارد.

حمله به مدارس؛ مرگ و جراحت دانش آموزان، تکذیب حکومت

 ماموران امنیتی در شهرهای مختلف بارها به مدارس یورش برده‌اند و حملات آن‌ها به مدارس که باید جای امنی برای کودکان باشد، ضرب‌و‌شتم، بازداشت، ربایش و حتی مرگ دانش‌آموزان را در پی داشته‌اند.

دوشنبه۷آبان۱۴۰۱، «عمار گلی» روزنامه‌نگار کرد، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «نیروهای سرکوبگر به “دبیرستان خوارزمی” در محله شالمان و “هنرستان نمکی” در جنب آپارتمان‌های ادب در سنندج یورش برده، و چند تن از دانش‌آموزان را به دلیل سر دادن شعار بازداشت، و با خود برده‌اند.» این اتفاق، ادامه حمله زنجیروار نیروهای سرکوبگر به مدارس در ایران، طی یک ماه گذشته است.

شامگاه جمعه۲۲مهر، کانال صنفی شورای هماهنگی فرهنگیان خبر حمله نیروهای لباس شخصی به مدرسه شاهد اردبیل را منتشر و اعلام کرد که یک دانش‌آموز در این حمله کشته، ۱۰ دانش‌آموز مجروح و ۷ دانش‌آموز بازداشت شده‌اند.

حمله به دبیرستان شاهد اردبیل در روز ۲۰مهر، در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران اتفاق افتاد. خبر این حادثه دو روز پس از رخ دادن این حادثه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. طبق اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی،‌ سردادن شعار «مرگ بر دیکتاتور» از سوی دانش‌آموزان، موجب حضور نیروهای لباس شخصی در دبیرستان شده بود. در ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود، حضور آمبولانس در مقابل دبیرستان مشاهده می‌شد. در جریان این حمله که توسط ماموران امنیتی لباس شخصی انجام شد، یکی از دانش‌آموزان به نام «اسراء پناهی» کشته و تعدادی دیگری از دانش‌آموزان زخمی و بازداشت شدند.

به گفته منابع آگاه به «ایران‌وایر»، در پی مقاومت دختران دانش‌آموز مدرسه شاهد اردبیل برای حضور پیدا کردن در یک مراسم حکومتی برای اجرای سرود «سلام فرمانده»، نیروهای لباس شخصی به «دبیرستان دخترانه شاهد – شهید رانی نظام» اردبیل حمله کرده و تعدادی از دانش‌آموزان مجروح و بازداشت شده‌اند.

هرچند رسانه‌های نزدیک به حکومت کشته شدن این دانش‌آموز را منکر شدند، ولی «علی دایی»، کاپیتان و سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران که اصالت او از اردبیل است، در نوشته‌ای در حساب شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد که گزارش‌ها درباره کشته شدن اسرا پناهی در یورش نیروهای امنیتی به مدرسه این دانش‌آموز، «صحت» دارد.

شاهدان عینی و نزدیکان اسرا پناهی در گفت‌وگو با «رادیو فردا» نیز  تایید کردند که اسرا پس از ضرب‌و‌جرح، به بیمارستان منتقل شد اما آنجا درگذشت. به گفته این شاهدان، اسرا در قبرستان علی‌آباد اردبیل به خاک سپرده شد.

روزنامه‌ «هم‌میهن» چاپ تهران نیز در گزارشی، روایت برخی خانواد‌ها را منتشر کرد که خلاف روایت حکومت ایران بود.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=46311

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد

۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...