۱۴۰۱ مهر ۱۳, چهارشنبه

نشریه آلمانی: ایران شاهد یک انقلاب است

VOAPNN

زنان جوان ایرانی بدون حجاب در اعتراضات سراسری.

«ما شیرزنان» عنوان تازه‌ترین گزارش روزنامه «زودویچه سایتونگ» چاپ مونیخ آلمان است که می‌گوید پس از کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، زنان ایران در سراسر جهان صدای اعتراضشان را بلند کرده‌اند.

«اوین خداکریم» نویسنده گزارش زودویچه سایتونگ نیز یکی از چنین کسانی است که با غرور به میهن پدر و مادرش چشم دوخته و می‌گوید: «این یک انقلاب است.»

«اوین خداکریم» در آغاز نوشته خود که حدیث نفس یک دختر ایرانی تبار مقیم آلمان است با تمام وجود خود را یک ایرانی و شریک رنج هم‌نسلان خود در ایران می‌داند. او با یادآوری نخستین برخورد با گشت ارشاد می‌نویسد: «سیزده ساله بودم که با خواهر یازده ساله‌ام در فرودگاه تهران ایستاده بودم که زنی چادری به طرف ما آمد و گفت «با من بیایید». چون ورودی و صف‌ها در فرودگاه مهرآباد زنانه مردانه بودند، پدرم دور از دسترس بود. به ناچار دست خواهرم را گرفته دنبال زن چادری وارد یک اتاق شدیم. در آنجا زن به من گفت:«هم آستین هات را پایین بیار و هم موهات رو دم اسبی ببند و زیر روسری بذار.»

در آنجا بود که فهمیدم اینها گشت ارشادند. حالا همان برخورد را با ژینا (مهسا) کردند. دختری که به خاطر چند تار مو توسط «پلیس اخلاق» دستگیر شد و سه روز بعد احتمالاً بر اثر خشونت پلیس کشته شد. قتل او بزرگترین اعتراضات ایران از زمان جنبش سبز را سبب شد.

قدرت اعتراضات مسری است و ما ایرانیان در غربت نیز حالا شهامت آن را یافته‌ایم سکوت خود را شکسته و برای تقویت خود شبکه سازی کنیم. ما به مبارزه خانواده‌ای‌مان در ایران ادامه می‌دهیم. یادم هست بچه که بودم پدرم به من گفت: «انقلاب در خون تو جاری است.» بله انقلاب در خونم جاری است؛ چون فرزند یک خانواده زندانی سیاسی هستم. در فارسی اصطلاح «شیرزن» را داریم که نماد زنان دلاور ایرانی به پاخاسته در ایران و سراسر جهان است.

من خواهان آن هستم که جامعه بین‌المللی شفاف‌تر واکنش نشان دهد. «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان می‌گوید: «این وحشتناک است که مهسا امینی در بازداشت پلیس کشته شده است.» هرچند حکومت ایران تا به امروز قتل مهسا امینی را تکذیب کرده است.

نویسنده گزارش سپس می‌افزاید: ما در آلمان نباید بگذاریم مبارزات زنان در ایران نادیده گرفته شود؛ چرا که آزادی و تعیین سرنوشت ارزش‌هایی جهانی‌اند و مبازرات زنان خاورمیانه این حقیقت را ثابت کرده‌اند.

او سپس در خاتمه می‌نویسد: «نمی دانم چه زمان می‌توانم بار دیگر برای دیدار خانواده‌ام به ایران سفر کنم؛ اما آرزو می‌کنم روزی فرا رسد که زن ایرانی نیز آزادی پوشش خود را داشته باشد و آرزو می‌کنم روزی فرا رسد که ایران برای دو ویژگی برجسته‌اش شناخته شود: زیبایی و شجاعت زنان.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=51950

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد

۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...