ایسنا/اصفهان مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به تحصیل ۵۸ هزار نفر از دانش آموزان اتباع خارجی در استان، گفت: با ورود سیل مهاجران تخمین زده میشود ۲۰ هزار دانش آموز اتباع خارجی در سال تحصیلی جدید وارد مدارس استان شوند که میانگین تعداد دانش آموزان در کلاسهای درس را به ۳۱ نفر میرساند.
محمدرضا ابراهیمی در نشستی با خبرنگاران که عصر امروز (چهارشنبه، ۸ تیرماه) برگزار شد، با بیان اینکه آموزش و پرورش رکن اصلی هر جامعهای است، اظهار کرد: هر جامعهای که مصداق توسعه یافتگی داشته باشد درصد بیشتری از بودجه و تولید ناخالص خود را برای پژوهش و علم آموزی هزینه میکند. آموزش و تربیت از نظر اسلام جایگاه والایی دارد، به طوری که اولین پیام خداوند سبحان خواندن است و خداوند به ابزار علم یعنی قلم قسم میخورد.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان نزدیک به یک میلیون دانش آموز داریم، گفت: ۴۷ هزار معلم شاغل رسمی، ۵۵ هزار معلم بازنشسته و بیش از ۲۰ هزار معلم غیررسمی در مدارس غیر دولتی داریم، بنابراین آموزش و پرورش استان خانواده بزرگی است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه فرایند تعلیم و تربیت زیرساختهایی دارد که مهمترین آن تجهیزات، فضا و یه ویژه نیروی انسانی است، تصریح کرد: در جامعه بزرگ تعلیم و تربیت استان اصفهان به واسطه مهاجرپذیری، کمبودهایی داریم و اصفهان یکی از استانهایی است که کمبود نیروی انسانی شدیدی دارد. در سند تحول بنیادین قرار بر این است که تمام نیروهای آموزش و پرورش از دانشگاه فرهنگیان تأمین شود، ولی خروجی این دانشگاه در سالهای گذشته به میزان نیاز نبوده و از راههای دیگر نیروها تأمین شده است.
وی با تأکید بر اینکه برای افزایش کیفیت آموزش نیاز به نیروی بیشتری داریم، افزود: سال گذشته حدود ۱۶ هزار کسری نیروی انسانی داشتیم که از طریق دانشگاه فرهنگیان، ماده ۲۸ استخدامی، معلمان خرید خدمات و حق التدریس تأمین شد.
ابراهیمی در خصوص فضاهای فرسوده آموزشی نیز گفت: استاندارد مشخصی در این زمینه وجود ندارد، اما مدارس استان توسط سازمان نوسازی مدارس بررسی میشود و اگر مشکلی وجود نداشت اجازه حضور دانش آموز داده میشود اما اگر علائمی از فرسودگی ببینند بررسی، تعمیر و مقاوم سازی و یا از گردونه خارج میکنند.
وی با اشاره اشاره اینکه به واسطه عدم جریان آب در رودخانه زاینده رود، زمین دچار تغییراتی شده و فرونشست اتفاق افتاده است، تصریح کرد: فرونشست در شهر اصفهان در مناطق شمال فراوانی بیشتری دارد و طبیعتا مدارس هم درگیر آسیبهایی شدهاند که اداره کل نوسازی مدارس این مدارس را شناسایی میکند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه در هر جامعهای ممکن است قانون شکن وجود داشته باشد، گفت: کمترین قانون شکنی در جامعه معلمان است، اما به واسطه جایگاه ویژه معلمان، یک نفر هم زیاد است و باید جلوی آن گرفته شود. اگر معلمان تخلفی داشته باشند در وهله اول ارشاد و بعد اعمال قانون میشوند.
وی در مورد فضاهای آموزشی غیردولتی نیز گفت: بر اساس شیوهنامه استقرار، استانداردهای نظام مهندسی بسیار بالا رفت و براساس آن تعداد زیادی از مدارس غیردولتی استاندارد نیستند، اما عادی شدن استانداردها در حال بررسی است تا مدارس دچار مشکل نشوند.
ابراهیمی با بیان اینکه ۱۵ درصد از دانش آموزان استان در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند، گفت: مدارس غیرانتفاعی ناایمن نیستند، اما در فرمول استانداردهای جدی نمیگنجند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۰۰ مدرسه در استان اصفهان داریم که خیرین به تعهد خود عمل کرده و منتظر انجام تعهد دولت هستند، گفت: بخش عمدهای از اعتبارات سفر رئیس جمهور به تکمیل این مدارس تخصیص مییابد.
ابراهیمی در پاسخ پاسخ سوال ایسنا درباره وضعیت معلمان خرید خدمت، توضیح داد: خرید خدمات روشی ناپایدار برای تأمین نیرو است، ولی مجبور به استفاده از این روش هستیم. نقل قولها و نگرشها نسبت به این شیوه تأمین نیرو متفاوت است و زمانی قرار بود این معلمان به میزان حضور در کلاس بیمه شوند، اما بعد از آن مقرر شد بیمه کامل و قرارداد اداره کار شود، اگرچه هنوز برای اجرای آن مشکل داریم چون برخی موسسین زیر بار اجرای این کار نمیروند. ۸۰۰ نفر از معلمان خرید خدمات از سهمیه ایثارگران به استخدام آموزش و پرورش در آمدند.
وی در پاسخ به سؤال دیگر ایسنا در مورد دانش آموزان اتباع خارجی گفت: حدود ۵۸ هزار نفر از دانش آموزان استان از اتباع خارجی و بیش از ۹۰ درصد آنها اتباع افغان هستند. با سیل مهاجران تخمین زده میشود ۲۰ هزار دانش آموز اتباع خارجی در سال تحصیلی جدید وارد مدارس استان شوند که اگر این عدد محقق شود، میانگین تعداد دانش آموزان در کلاسهای درس به ۳۱ تا ۳۲ نفر میرسد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه تعداد دانش آموزان اتباع خارجی در استان معادل هزار و ۹۰۰ کلاس درس است که ۶۶۰ کلاس درس جدید نیز اضافه میشود، گفت: کمیساریای پناهندگان باید در این مورد کمک کند، اما تاکنون کمکی نکرده و نخواهد کرد. شاید ۴ مدرسه کمیساریای پناهندگان بیشتر نداشته باشیم که در مقایسه با خدمت دولت به اتباع خارجی اصلا قابل قیاس نیست، اما در هر حال تلاش میکنیم دانش آموزان اتباع خارجی از خدمات تحصیلی استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر اینکه در دوران کرونا کیفیت آموزش کاهش یافت، تصریح کرد: حتی بهترین روش آموزش غیرحضوری هم کیفیت آموزش حضوری را ندارد، اما مهمتر از آن مسائل تربیتی و پرورشی است. تابستان امسال پایگاههای اوقات فراغت داریم و باید بخشی از آسیب وارده به تربیت و پرورش دانش آموزان را کم کنیم.
ابراهیمی با یادآوری اینکه رویکرد آموزش و پرورش گسترش مهارت در میان دانش آموزان است، گفت: در سند تحول بنیادین و برنامه پنج ساله ششم نیمی از دانش آموزان پایه نهم باید به هنرستان بروند که در استان اصفهان حدود ۴۳ درصد محقق شده است، بنابراین لازم است تعداد هنرستانها افزایش یابد و تجهیزات هنرستانها به روز شود. در این راستا طرح هنرستانهای در جوار صنعت در استان درحال اجراست.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با تأکید بر اینکه پول گرفتن نباید شرط ثبت نام مدارس باشد، گفت: ثبت نام به شرط پول گرفتن تخلف است، اما اگر مردم مشارکت داوطلبانه داشته باشند قدردانی میکنیم.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۱۰ سال مدارس سرانه نداشتند، خاطرنشان کرد: اما اگر پرداخت سرانه به مدارس تقویت شود به مرور نیازی به کمک خانوادهها به مدرسه نیست.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=44296
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر