تهران- مدارس شهرستان های استان تهران مانند دیگر مناطق کشور در حالی حضوری شده است که فراهم نبودن زیرساخت ها برای رعایت فاصله گذاری ایمن سبب نگرانی والدین شده است.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: حدود ۱۵ روز از حضوری شدن مدارس میگذرد، اقدامی که تحسین بسیاری از کارشناسان آموزشی و والدین را در پی داشت، اما آنچه در این بین حائز اهمیت است، این است، که در برخی از مدارس زیرساختهای آموزش حضوری و رعایت فاصله گذاری اجتماعی وجود ندارد.
این تصمیم در پی کاستیهای متعدد آموزش مجازی و تاکید اغلب کارشناسان آموزشی بر افت تحصیلی ناشی از برگزاری غیر حضوری کلاسهای درس و همچنین مشکلات متعدد زیرساختی برای آموزش مجازی اتخاذ شد، که از این جهت قابل تقدیر است، اما از سویی دیگر انتخاب بازه زمانی نامناسب برای این بازگشاییها سبب ایجاد نگرانیهایی در کارشناسان بهداشتی و نیز والدین دانش آموزان شد.
بسیاری از خانوادهها و نیز کارشناسان میزان همه گیری بالای سویه اُمیکرون، ظهور سویه جدید ویروس کرونا، برگزاری کلاسها دقیقاً پس از سفرهای نوروزی و احتمال شیوع ویروس کرونا، فراهم نبودن زیرساختهای لازم در مدارس برای رعایت فاصله گذاریهای اجتماعی و ترس از پیک جدید کرونا را عامل نگرانی از این بازگشایی شتابزده میدانند.
نباید به فاصله گذاری اجتماعی بی توجه باشیم
یکی از پزشکان فعال در زمینه مقابله با کرونا در این خصوص با اشاره به نقش مهم کودکان در انتقال ویروس کرونا به خبرنگار مهر گفت: کودکان میتوانند، به سرعت و حتی بدون علامت ویروس کرونا را به والدین خود و دیگران منتقل کنند، این امر و نیز اینکه سویه های جدید ویروس کرونا امکان سرایت بسیار بالایی دارند، از عواملی هستند، که توجه به فاصله گذاری اجتماعی را بیش از پیش حائز اهمیت میکند.
علیرضا حکمت اجتماع ۳۰ دانش آموز در کلاسهای ۱۲ الی ۱۸ متری را پر خطر دانست و گفت: میتوان از فضای باز حیاط مدارس و یا افزایش ساعات کلاس و کاهش تعداد دانش آموزان حاضر و یا تعبیه تجهیزات تهویه هوا برای کاهش نگرانیهای ناشی از سرایت ویروس کرونا در مدارس بهره جست.
وی ادامه داد: در شرایطی که تازه از تعطیلات و سفرهای نوروزی خارج شدهایم، نباید با کوتاهی در زمینه رعایت فاصله گذاری اجتماعی زمینه را برای شیوع مجدد ویروس مهیا کنیم.
تاکید بر واکسیناسیون گروههای سنی ۵ تا ۱۸ سال
بر اساس گفتههای فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران هم اکنون در این استان فیروزکوه در زمره شهرهای قرمز کرونایی قرار دارد و شهرستانهای پاکدشت، پیشوا، دماوند و ری در وضعیت نارنجی، دیگر شهرستانهای این استان در وضعیت زرد کرونایی و تنها پردیس و ملارد جزو شهرستانهای آبی هستند.
علیرضا زالی که با خبرنگار مهر گفتگو میکرد، افزود: میزان مراجعین سرپایی ویروس کرونا در سطح مراکز درمانی استان تهران افزایش قابل توجهی نسبت به یک ماه پیش داشته است.
وی با تاکید بر افزایش درصد واکسیناسیون گروههای سنی پنج تا ۱۱ سال گفت: همچنین با توجه به بازگشایی و حضوری شدن مدارس واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال نیز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
غربت فاصله گذاری اجتماعی در آموزش حضوری/زیرساخت ها فراهم نیست
زیرساختهای مدارس فراهم نیست
پدر یکی از دانشآموزان بهارستانی نیز در خصوص بازگشایی مدارس به خبرنگار مهر گفت: اینکه مدارس حضوری شود، ایده آل همه است، اما میبایست، قبل از این اقدام زیرساختهای لازم فراهم میشد و از سویی دیگر با توجه به سفرهای نوروزی و نیز عید دیدنیها و عدم رعایت چندان دقیق پروتکلهای بهداشتی و همچنین ماه مبارک رمضان و روزه داری دانش آموزان، بهتر بود، وقفهای بین تعطیلات نوروزی با حضوری شدن مدارس ایجاد میشود.
رضا اکبری با اشاره به برگزاری پر جمعیت کلاسها در مدارس این شهرستان گفت: زمانی که یک دانش آموز مبتلا و ناقل باشد، چطور میتوان در یک کلاس ۴۰ الی ۵۰ نفره پروتکلها و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرد و قطعاً تمام افراد کلاس و چه بسا همه دانش آموزان و کادر مدرسه مبتلا خواهند شد.
مادر یکی دیگر از دانش آموزان در پیشوا با وضعیت نارنجی کرونایی از سیستم تهویه در کلاسها و مدارس انتقاد کرد و در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نباید با سلامت دانش آموزان دستوری و شتابزده برخورد کرد، اینکه هنوز زیرساختها فراهم نیست، اما به حضوری شدن مدارس اصرار میکنیم، کمی عجیب است.
وی ظرفیت کلاسهای درس در مدارس را نهایتاً ۲۰ نفر دانست و گفت: در حال حاضر این کلاسها با بیش از ۳۰ دانش آموز برگزار میشوند و عملاً خبری از رعایت فاصله گذاری اجتماعی نخواهد بود، از سویی دیگر کمبود کادر مدرسه معضل دیگری است، که اجازه برگزاری شیفتی و نوبتی کلاسها را نمیدهد.
اکثریت قریب به اتفاق دانش آموزان در مدارس حاضر شدند / براجرای شیوه نامهها نظارت میکنیم
سرپرست آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر از استقبال خوب والدین و دانش آموزان این استان از حضوری شدن مدارس خبر داد و افزود: اکثریت قریب به اتفاق دانش آموزان در مدارس حاضر شدند و هرچه از زمان حضوری شدن مدارس گذشت، استقبال از این امر و میزان حضور نیز بیشتر شد.
غربت فاصله گذاری اجتماعی در آموزش حضوری/زیرساخت ها فراهم نیست
مسعود بهرامی افزود: درصد بسیار کمی از دانش آموزان نیز به دلیل داشتن علائم ویروس کرونا در مدارس حاضر نشدند، که دستورالعمل جداگانه و دقیقی برای این افراد ارائه شده است.
وی میزان مشارکت دانش آموزان شهرستانهای استان تهران در واکسیناسیون همگانی کرونا را قابل توجه خواند و گفت: بیش از ۹۵ درصد دانش آموزان دو دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
بهرامی با بیان اینکه از زمان بازگشایی مدارس تیمهای نظارتی برای بررسی میزان رعایت شیوه نامهها به مراکز آموزشی فرستاده شدهاند، گفت: همکاران من تلاش خود را به کار گرفتهاند، تا کمترین مشکل هم برای دانش آموزان ایجاد نشود.
بررسیهای خبرنگار مهر در استان تهران نشان میدهد، اکثریت والدین موافق حضوری شدن مدارس هستند، اما در عین حال دغدغههایی در خصوص عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نیز نبود زیرساختهای لازم برای بهره مندی مفید و ایمن از کلاسهای حضوری دارند، که باید مسئولین با نگاهی وسیعتر و به دور از اقدامات شتابزده و شعاری در پی رفع این دغدغهها برآیند.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=43055
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر