در شرایطی که مسئله «کودکهمسری» در ایران بیش از هر زمان دیگری توجهات را به خود جلب کرده، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیسی، به کودکان ۹ساله توصیه کرده که «فقط برای تشکیل خانواده برنامهریزی کنید!»
این توصیه بدان معناست که کودکان ۹ ساله باید از حالا خود را برای ازدواج و بچهداری آماده کنند.
خزعلی معاون «قاضی مرگ» در مراسم افطار با دختران ۹ ساله که اصطلاحا «روزه اولی» نامیده میشوند، گفته است: «از اکنون برای زندگی و خانوادهای که میخواهید تشکیل دهید، برنامهریزی داشته باشید تا پرورشدهنده شهید سلیمانیها باشید!»
انسیه خزعلی که خود در کودکی ازدواج کرده، با واکنشهای منفی گستردهای روبرو شده که در پاسخ به آنها گفته، «تحریف، تهمت و تقطیع در این سخنان وجود دارد و از داخل و خارج به شدت تلاش میکنند اقدامات این دولت را تحریف و تقطیع کنند.»
معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم، شب گذشته در برنامهای تلویزیونی بدون ابراز پشیمانی از گفتههایش بیان کرد: «این نیست که اگر بخواهیم حرکتی انجام دهیم بگذارند آرام برویم. اگر قطاری حرکت میکند باید منتظر سنگها باشد و اگر میخواهیم تحولی ایجاد کنیم باید بدانیم این ریلگذاری و تحول هزینه دارد وهزینههایش را بپذیریم. تعبیر آقای رئیس جمهوری این بود که زنان و خانواده مورد هجوم دشمن هستند و این حقیقتی است که دشمن برای اینکه نگذارد این حرکت پا گیرد و به جهان معرفی شود، سرمایهگذاری میکند.»
وی با اشاره به گفتهی دختران ۹ ساله که گویا به او گفتهاند میخواهند مثل قاسم سلیمانی باشند توضیح داد: «گفتند ما میخواهیم «سلیمانی» باشیم، ما به این دختران گفتیم شما هم میتوانید «سلیمانی» باشید و هم پرورشدهنده «سلیمانی» باشید و باید در افق دور تمام جنبهها و ابعاد وجودی خود را ببینید. تاکید کردیم جنبههای فردی خود را ببینید که این جنبههای فردی باید رشد کنند تا یک فرد به آن قله کمال خود برسد.»
خزعلی در پاسخ به انتقادات مطرح شده بیان کرد که در آن مراسم به دختران گفته «باید در جامعه و خانواده به مزیت نسبی که دختران دارند و عنایتی که خدا به دختران کرده تاکید شود. شغل مادری چیز کمی نیست، مادری با تولید مثل متفاوت است. مادری یک مقام مقدس است که میتواند تاثیرگذار باشد.»
این نوع توصیههای ایدئولوژیک موجب شد تا انسیه خزعلی تیتر بسیاری از رسانههای داخلی شود و انتقاد و خشم مردم را برانگیزد. خانوادههایی که همیشه دغدغهشان اختلافات تربیتی میان خانواده و مدرسه است، با شنیدن چنین خبری از افزایش ابراز نگرانی خود نوشتند.
معاون امور زنان «قاضی مرگ» در حالی بر افزایش «کودکهمسری» تأکید دارد که بر اساس آمار سازمان ثبت احوال، ازدواج دختران کمتر از ١۵ساله در سال ٨٣، نزدیک به ٣٠هزار و ٣٠٠ مورد بوده است که این رقم در سال ٩٣ به ۴٠هزار و ۴٠۴ مورد افزایش یافته است.
همچنین هزار و ۵٧٢ مادر کمتر از ١۵ساله در سال ٨٣ به ثبت رسیده که در سال ٩٣ این رقم به هزار و ٧١٣ نفر افزایش یافته است.
بر اساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ و پیشبینیهای جمعیتی متکی بر آن، تعداد ازدواج و طلاق در پاییز ۱۴۰۰ به ترتیب برابر ۱۴۴ هزار و ۶۷۹ و ۵۰ هزار و ۳۵۷ مورد بوده است که نسبت به فصل قبل به ترتیب ۷/۲ و ۱/۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰/۲ و ۵/۱ درصد افزایش یافته است.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=43186
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر