۱۴۰۰ بهمن ۱۳, چهارشنبه

کهگیلویه و بویراحمد‌‌؛ ترک تحصیل ۳۳۳ دانش آموز مقطع متوسطه اول و دوم در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱

خبرگزاری هرانا – بنابر اعلام مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد‌‌، دستکم ۳۳۳ دانش آموز مقطع متوسطه اول و دوم در این استان در سال تحصیلی جدید به دلیل مشکلات متعدد از جمله فقر و نبود امکانات ترک تحصیل کرده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، پدیده ترک تحصیل یکی از معضلات بزرگ آموزش و پرورش و جامعه بوده که همه ساله به میزان زیادی امکانات، منابع و استعدادهای بالقوه انسانی و اقتصادی را تلف کرده و تاثیرات غیرقابل جبرانی در ابعاد فردی و اجتماعی به جای می‌گذارد.

در استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در مناطق محروم این استان هرساله دانش‌آموزان زیادی به‌خاطر مشکلاتی از جمله نبود امکانات، فقر مالی، نبود سرانه آموزشی، اصرار والدین از ادامه تحصیل خودداری می‌کنند.

بیشتر آنها کودکان یا نوجوانانی بوده که یا به ابزار هوشمند مثل موبایل و تبلت دسترسی نداشته یا در مناطقی زندگی می‌کردند که آنتن‌دهی اینترنت در آنجا وجود ندارد.

فقر مالی در بیشتر مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در مناطق روستایی بخاطر محرومیت بسیار زیاد خانواده‌ها در واقع مهمترین عامل ترک تحصیل دانش‌آموزان محسوب می‌شود و علاوه بر نابود شدن استعدادهای ذاتی این قبیل دانش‌آموزان، سبب خسارت به منابع و امکانات آموزش و پرورش در طی سال‌های گذشته نیز می‌شود.

فقط تا کلاس پنجم
سمیرا یکی از دختران ترک تحصیل کرده روستای لیراب بخش دیشموک، گفت: در روستای ما اگر خیلی شانس داشته باشیم و والدین اجازه بدهند فقط تا کلاس پنجم می‌توانیم درس بخوانیم و از آن به بعد دیگر امکان ندارد.

وی گفت: پدران روستایی بخاطر نداشتن شغل مناسب و نبود درآمد کافی، قادر به تأمین همه هزینه‌ها نیستند و همین اندازه که شب با شکم سیر بخوابیم برای ما کافی است.

این دختر روستایی با اشاره به علاقه بسیار زیادش جهت ادامه تحصیل، گفت: از همان کلاس اول علاقه زیادی به درس خواندن داشتم و تا پایان کلاس چهارم، همیشه شاگرد اول کلاس بودم اما بخاطر مشکلات مالی دیگر نتوانستم ادامه تحصیل بدهم.

وی گفت: در روستای ما فقط تا پایه پنجم می‌توانیم درس بخوانیم و جهت ادامه تحصیل باید به دیشموک برویم اما بخاطر فاصله رفت و آمد و نبود امکانات ادامه تحصیل برای ما مقدور نیست.

نبود سرانه آموزشی لازم و امکانات بسیار اندک روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد سبب ترک تحصیل دانش‌آموزان زیادی در روستاها شده و سبب افزایش فقر فرهنگی در سطح روستاها می‌شود.

آسیب‌های اجتماعی موجود در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد بیشتر بخاطر بی‌توجهی والدین به ادامه تحصیل فرزندان خود و عدم آگاهی از اهمیت تحصیل و نقش ارزشمند آن در زندگی بوده و رشد روزافزون معضلات اجتماعی ناشی از همین بی‌توجهی روستاییان به ادامه تحصیل فرزندانشان است.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: آمار کلی دانش‌آموزان استان در مقطع متوسطه اول در سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ بیش از ۳۶ هزار نفر بوده و میانگین دانش‌آموزان ترک تحصیل در استان تعداد ۲۳۷ نفر است که از این میزان ۴۹ درصد دختر و ۵۱ درصد پسر هستند.

هادی زارع‌پور افزود: آمار کلی دانش‌آموزان استان در مقطع متوسطه دوم در سال تحصیلی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۰ بیش از ۲۶ هزار نفر بوده و میانگین دانش آموزان ترک تحصیل استان تعداد ۹۶ نفر است که از این میزان ۵۵ درصد دختر و ۴۵ درصد پسر هستند.

وی با اشاره به میزان ترک تحصیل دانش‌آموزان استان در مقایسه با میانگین کشوری، تصریح کرد: آمار ترک تحصیل دانش‌آموزان متوسطه اول ۳.۶۶ میانگین کشوری و متوسطه دوم ۱.۵۶ میانگین کشوری است.

زارع‌پور با اشاره به دلایل مهم ترک تحصیل دانش‌آموزان دوره متوسطه در سطح استان، عنوان کرد: باتوجه به اینکه بخشی از دانش‌آموزان در مناطق محروم و دورافتاده بخاطر نبود امکانات و عدم برخورداری از تجهیزات نوین آموزشی و سایر دلایل دیگر بطور کامل از آموزش بهره نمی‌برند می‌توان گفت که کرونا و شیوع آن موجب تأثیرات منفی در آموزش آنان شده است و البته علاوه بر بیماری کرونا عوامل دیگری از جمله عوامل اجتماعی، خانوادگی و فردی نیز در ترک تحصیل دانش آموزان تأثیر داشته است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=41826

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد

۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...