۱۴۰۰ اسفند ۷, شنبه

کودک همسری؛ ثبت ۲۹۹ ازدواج بین سنین ۱۰ الی ۱۹ سال در شبستر از ابتدای سال

خبرگزاری هرانا – رئیس اداره بهزیستی شبستر از وقوع ۵۸ فقره ازدواج کودکان در سنین ۱۰ الی ۱۴ سال و ۲۴۱ مورد ازدواج در سنین ۱۴ الی ۱۹ سال در ده ماه ابتدایی امسال در شهرستان شبستر خبر داد. آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، رئیس اداره بهزیستی شبستر در خصوص آمار کودک همسری در این شهر آماری ارائه کرد.

احد نریمانی به پدیده کودک همسری در منطقه اشاره کرد و گفت: آمار ازدواج در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۶۹۸ مورد بوده که متأسفانه از این تعداد ۵۸ فقره ازدواج در سنین ۱۰ الی ۱۴ ساله اتفاق افتاده و ۲۴۱ فقره ازدواج در سنین ۱۵ الی ۱۹ ساله اتفاق افتاده و بیشترین کودک همسری در بخش صوفیان بوده است.

وی همچنین با بیان اینکه وضعیت خودکشی در شهرستان شبستر نگران کننده است افزود: در پدیده خودکشی باید به دنبال علت‌ها گشت، متأسفانه در سال‌های اخیر به دلایل متعدد از جمله افزایش مشکلات اقتصادی، افزایش اضطراب بین افراد جامعه، شاهد گسترش نگران‌کننده این پدیده شوم بوده‌ایم.

وی افزود: بر اساس آمار موجود، در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۱۵۰ نفر اقدام به خودکشی کردند که از این تعداد ۷ نفر در شهرستان شبستر به راه‌های مختلف به زندگی خود پایان داده‌اند.

رئیس اداره بهزیستی که در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده شهرستان شبستر سخن می‌گفت اضافه کرد: شهرهای شبستر، سیس، شندآباد و روستاهای دیزج خلیل و سرکندیزج از مناطق پرخطر در افکار خودکشی هستند.

آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42209

۱۴۰۰ اسفند ۶, جمعه

در پی وخامت حال؛ سهیلا حجاب به بیمارستان منتقل شد

خبرگزاری هرانا

امروز پنج‌شنبه ۵ اسفندماه سهیلا حجاب، زندانی سیاسی در پی وخامت حال از بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه به بیمارستان منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنج‌شنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۰، سهیلا حجاب، زندانی سیاسی از بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه به بیمارستان منتقل شد.

به گفته یک منبع مطلع خانم حجاب از حال رفته و به کمک سایر زندانیان به بهداری زندان منتقل شده است. این منبع در این خصوص به هرانا گفت: «زندانی هایی که او را به بهداری برده بودند را از اتاق بیرون کردند و پس از پیگیری به آنها گفته شد که به دلیل وخامت حال به بیمارستان خارج از زندان اعزام شده است.» بی خبری از وضعیت این زندانی سیاسی موجب افزایش نگرانی خانواده و نزدیکان او شده است.
خانم حجاب اخیرا به همراه ۱۳ زندانی دیگر محبوس در این بند به کرونا مبتلا شده بود. این امر در حالی بود که بهداری زندان کرمانشاه از مدتی قبل به دلیل عدم حضور پزشک به حالت تعطیل درآمده است.

سهیلا حجاب خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۳ میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه او را از بابت اتهاماتی ازجمله “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، تشویش اذعان عمومی به قصد آشوب و تشکیل گروه غیرقانونی” محکوم کرد که با اعمال ماده ۱۳۴، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است. خانم حجاب، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۳۹۹، پس از تائید حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. وی مدتی قبل از زندان قرچک ورامین به زندان سنندج تبعید و در تاریخ ۱۷ دیماه به کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه منتقل شد.

هرانا پیشتر در گزارشی از ضرب و شتم سهیلا حجاب توسط رئیس حفاظت زندان و تهدید به پرونده سازی و تبعید مجدد وی خبر داده بود. سهیلا حجاب، روز شنبه ۱۶ بهمن‌ماه از بابت پرونده‌ای که اخیرا در دوران حبس علیه وی گشوده شده به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای کرمانشاه احضار شد. خانم حجاب به دلیل عدم رعایت فاصله زمانی قانونی بین تاریخ ابلاغ و تاریخ احضار و همچنین عدم دسترسی به وکیل از حضور در جلسه بازپرسی خودداری کرد.

هرانا اخیرا در گزارشی به وضعیت بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه و مشکلات این زندانیان پرداخت.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48886

بازداشت یک متهم به تجاوز در شیراز

خبرگزاری هرانا

مردی در شیراز که متهم است تحت عنوان مسافرکش زنان را ربوده و با تهدید اسلحه آن ها را مورد آزار جنسی قرار داده است، توسط نیروی انتظامی بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صدا و سیما، فرمانده انتظامی استان فارس از بازداشت یک متهم به تجاوز در شیراز خبر داد.

حبیبی در این خصوص گفت: “در پی وصول ۴ فقره پرونده با موضوع اغفال و آزار و اذیت بانوان در حوزه سطح شهر شیراز، موضوع به صورت ویژه در دستور کار مأموران پلیس آگاهی قرار گرفت. در این راستا با اقدامات اطلاعاتی پلیس، متهم شناسایی و دستگیر و در بازرسی از مخفیگاه وی یک قبضه اسلحه شکاری، یک قبضه سلاح سرد و یک اسپری فلفل کشف شد”.

وی با بیان اینکه این متهم با استفاده از یک دستگاه خودرو پراید تحت عنوان مسافرکش، بانوان را سوار و با تهدید اسلحه، پس از اغفال، اقدام به آزار و اذیت آن‌ها می‌کرده است، افزود: “در سوابق این متهم، مواردی همچون حمل مواد مخدر و نزاع و درگیری نیز دیده می‌شود”.

لازم به ذکر است در ادبیات عرفی رسانه های دارای مجوز از کلمه آزار و اذیت برای اشاره به تجاوز و اشکال مختلف آسیب های جنسی استفاده می شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48883

بازداشت متهم به اسید پاشی در لاهیجان

خبرگزاری هرانا

یک مرد در لاهیجان که متهم به اسیدپاشی بر روی دو زن و یک کودک است، توسط پلیس بازداشت شد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، فرمانده انتظامی لاهیجان از دستگیری عامل اسیدپاشی بر روی سه نفر در این شهرستان خبر داد.

سرهنگ حمید محمدی‌نسب در تشریح جزییات این خبر اظهار کرد: “در پی تماس شهروندان با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰، مبنی بر وقوع اسیدپاشی در یکی از خیابان‌های شهرستان لاهیجان بلافاصله ماموران انتظامی به محل حادثه اعزام شدند”.

وی افزود: “عامل این حادثه اسیدپاشی مرد ۳۰ ساله‌ای بود که به‌دلیل نزاع و اختلافات خانوادگی اقدام به پاشیدن اسید بر روی صورت دو زن ۳۰ و ۲۲ ساله و یک پسر بچه ۹ ساله کرده بود”.

فرمانده انتظامی شهرستان لاهیجان با اشاره به اینکه عامل این اسیدپاشی در کمتر از یک ساعت توسط پلیس شناسایی و دستگیر شد، خاطرنشان کرد: “هر سه نفر مصدوم این حادثه برای درمان به بیمارستان منتقل شدند”.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.

در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.

FacebookTwitterاشتراک گذاری



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48880

اعتراضات بهبهان؛ محکومیت ۷ شهروند به ۵ سال و ۶ ماه حبس

خبرگزاری هرانا

نرگس درم گزین، مسعود صدیق نیا، ابراهیم ارمش، سیدمرتضی وحدانی، زینب علیپور، وهب رابین و جلال جعفری توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب بندر ماهشهر به مجموعا ۵ سال و ۶ ماه حبس محکوم شدند. از میان این شهروندان محکومیت آقای جعفری به مدت ۵ سال به حالت تعلیق در آمده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نرگس درم گزین، مسعود صدیق نیا، ابراهیم ارمش، سیدمرتضی وحدانی، زینب علیپور، وهب رابین و جلال جعفری توسط دادگاه انقلاب بندرماهشهر به حبس محکوم شدند.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب بندر ماهشهر به ریاست قاضی سیدمهران مهمان نواز در تاریخ ۳۰ بهمن‌ماه صادر و به آنان ابلاغ شده است، نرگس درم گزین، مسعود صدیق نیا، ابراهیم ارمش و زینب علیپور به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” هر یک به ۱ سال حبس تعزیری و سیدمرتضی وحدانی، وهب رابین و جلال جعفری از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” هر کدام به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. از میان این افراد مجازات آقای جعفری به مدت ۵ سال به حالت تعلیق در آمده است.
روز گذشته هرانا در گزارش هایی از محکومیت دیگر متهمان این پرونده، فرزانه انصاری فر، به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و محکومیت علی و مریم کاظمی به مجموعا ۲ سال حبس تعزیری خبر داده بود. دادگاه در خصوص اتهام خانم انصاری فر مصاحبه های وی در خصوص جان باختن برادرش فرزاد انصاری فر در جریان اعتراضات آبان ۹۸ را عامل افزایش فشار بر جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی و حقوق بشری عنوان کرده است.

همچنین صغری مطمئن، مهدی بی براک، محمد نظریان تمبی، علی آنژن، پیام جیحونی، یاسین عباسی فر، احسان مجیدپور، میلاد رمضانی، محمد رسول پور، مجید ضامن پیشه، امین صالح زاده، مسیح بدریق، محمد فاضلی، کیومرث رسولی زاده، نوید وادی، حسین اکبری بهبهانی از اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام”، همچنین ابراهیم ارمش و سیدمرتضی محدانی از اتهام “تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور” تبرئه شدند.

۲۶ تیرماه سال گذشته مردم بهبهان در میدان بانک ملی این شهر در اعتراض به “وضعیت نابسامان اقتصادی کشور” و “صدور حکم اعدام در پاسخ به اعتراضات مردمی ۹۸” اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. شمار زیادی از شهروندان معترض در جریان این تجمع و تعدادی پس از پایان اعتراضات در منازل خود بازداشت شدند. هرانا پیشتر طی چند گزارش ضمن احراز هویت شماری از بازداشت شدگان از بازداشت ده‌ها شهروند در ارتباط با این اعتراضات خبر داد.

در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در بهبهان تعدادی از شهروندان ساکن این شهر ازجمله مهرداد دشتی نیا، محمود دشتی نیا، فرزاد انصاری فر، محمدحسین قنواتی، احسان عبدالله نژاد و محمد حشم دار با شلیک گلوله نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادند. هرانا همچنین در تاریخ ۱ آبان‌ماه سال گذشته از صدور حکم ۱۰۹ سال حبس و ۲۵۹۰ ضربه شلاق برای ۳۶ تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان در بهبهان توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان خبر داد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48877

شهره حسینی از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد

خبرگزاری هرانا

شهره حسینی، مترجم و فعال مدنی روز چهارشنبه ۴ اسفندماه از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. اعزام او به مرخصی در پی ابتلا به بیماری کرونا صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰، شهره حسینی، مترجم و فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین، از این زندان به مرخصی درمانی اعزام شد.

اعزام به مرخصی خانم حسینی به دلیل ابتلا به کرونا و به مدت ۵ روز صورت گرفته است. به گفته یک منبع مطلع، تعداد بسیاری از زندانیان بند زنان با علائم بعضا شدید کرونا روبرو شده‌اند.
شهره حسینی ۲۹ دیماه ۹۹، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه و از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد به هم زدن امنیت” و “عضویت در گروه‌های معاند و تبلیغ علیه نظام” به چهار سال و دو ماه حبس تعزیری محکوم شد که در نهایت این حکم به ۳ سال و ۳ ماه کاهش یافت. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۲ سال و ۷ ماه زندان در خصوص اتهام “اجتماع و تبانی” برای وی قابل اجرا است.

شهره حسینی در تاریخ ۱۱ مهرماه ۹۹ توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد. وی در تاریخ ۱۵ مهرماه با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. ماموران در زمان بازداشت شماری از وسایل شخصی او از جمله، لپ‌تاپ، تلفن همراه، اسناد و مدارک شخصی را ضبط کرده با خود برده بودند.

وی مجددا در تاریخ ۸ آذرماه به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی حاجی مرادی احضار شد اما پس از حضور در دادسرا با افزایش مبلغ وثیقه به ۱ میلیارد تومان مواجه و بازداشت شد. او پس از بازداشت به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد.

خانم حسینی در تاریخ ۹ دیماه با پایان بازجویی‌ها از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین به بند زنان زندان اوین منتقل شد و وی نهایتا در تاریخ ۲۷ دیماه با تودیع قرار وثیقه ۱ میلیارد تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

وی پیشتر جهت اجرای حکم حبس به شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین به ریاست قاضی امیرحسین تاریان احضار شده و در تاریخ ۹ بهمن‌ماه پس از حضور در واحد اجرای احکام جهت تحمل حبس بازداشت و راهی زندان اوین شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48874

۱۴۰۰ اسفند ۵, پنجشنبه

علیرغم صدور بخشنامه؛ تداوم نقض حقوق زنان زندانی

خبرگزاری هرانا

علیرغم بخشنامه اخیر سازمان زندان ها در خصوص رعایت حقوق زندانیان و بازداشت شدگان کماکان حقوق زنان زندانی از جمله در زندان های قرچک ورامین، لاکان رشت و آمل نقض میشود. تداوم استفاده اجباری از چادر و پابند به هنگان انتقال، تداوم بازرسی بدنی به صورت برهنه، ضرب و شتم زندانیان و عدم سرکشی مسئولان زندان دستکم دو نوبت به صورت شبانه از جمله اموری است که نشان از اجرایی نشدن این بخشنامه و نقض حقوق زندانیان دارد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرغم بخشنامه اخیر سازمان زندان ها در خصوص رعایت حقوق زندانیان و بازداشت شدگان کماکان حقوق زنان زندانی از جمله در زندان های قرچک ورامین، لاکان رشت و آمل نقض میشود.

بر اساس بخشنامه اخیر سازمان زندان ها، استفاده اجباری از چادر برای زنان زندانی را ممنوع کرده است. با این حال کماکان استفاده از پوشش چادر برای زنان در زندان های لاکان رشت و آمل اجباری است. یک منبع مطلع در خصوص این اجبار به هرانا گفت: « زنان زندانی همچنان برای رفت و آمد به کارگاه یا بخش های مختلف زندان مجبور به استفاده از چادر هستند. حتی در جواب اعتراض یکی از زندانیان به اجرایی نشدن بخشنامه اخیر در زندان لاکان به آنها گفته شده است که این بخشنامه ها را برای خودشان صادر میکنند و ما هر چیزی که خودمان بخواهیم اجرا میکنیم.» در زندان قرچک ورامین نیز در مواردری به بهانه نامناسب بودن پوشش زندانی، اجبار برای استفاده از چادر در زمان اعزام کماکان ادامه دارد.

همچنین کلیه بازرسی های بدنی بدون لباس زندانیان، حین ورود به بازداشتگاه و زندان بر اساس این بخشنامه ممنوع شده است. با این حال، این روند کماکان در بند زنان زندان آمل و زندان قرچک ورامین ادامه دارد. یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا توضیح داد: «تعدادی از زندانیان اصطلاحا رای باز هستند و مثلا میتوانند صبح ها از زندان خارج شده و عصر مجددا به زندان بازگردند و این بازرسی های بدنی توهین آمیز، بدون لباس و بشین پاشو در حین آن کماکان ادامه دارد. زندانی ها هم به دلیل ترس از ایجاد محدودیت و یا از دست دادن امکان تحمل حبس به صورت رای باز در مقابل نفض حقوق خود سکوت میکنند و از اعتراض کردن میترسند.»
به موجب این بخشنامه مسئولان زندان موظف هستند شبها در تمام بندها حداقل در دو نوبت به صورت سرزده، بازدید و نظارت شبانه انجام دهند و از رعایت ضوابط و مقررات اطمینان حاصل کنند. یک زندانی متهم به جرائم مالی که چندی پیش از زندان قرچک ورامین به مرخصی اعزام شده بود در این باره به هرانا گفت: «اصل تفکیک جرائم در زندان رعایت نمیشود و این بازدیدهای شبانه به ویژه در بندهایی که زندانیان متهم به جرائم خشن نگهداری میشوند میتواند به امنیت زندانیان کمک کرده و از بروز برخی مسائل جلوگیری کند اما از زمان ابلاغ بخشنامه تا امروز این سرکشی های شبانه انجام نشده است.»

به علاوه در این بخشنامه به ممنوعیت استفاده از پابند در مواقع انتقال و اعزام زندانیان به جز متهمان به جرائم خشن اشاره شده است، با این وجود کماکان برای اعزام تمامی زندانیان محبوس در بند زنان لاکان و آمل به دادسرا و مراکز درمانی از پابند استفاده میشود. یک منبع نزدیک به خانواده یکی از این زندانیان در این خصوص به هرانا گفت: «در تمام مدت اعزام دستبند به دست زندانی است و در مسیر اعزام هم پابند بسته میشود. اصلا یک زن زندانی متهم به جرائم غیرخشن با وجود چندین مامور در کنار او چطور میخواهد اقدام به فرار کند و یا خشونتی انجام دهد که از پابند استفاده میکنند؟ گاهی دستبند به حدی سفت بسته میشود که بعد از اعزام رد آن بر دستانشان زخم میشود.»

به علاوه گفته میشود که تعدادی از نگهبانان زندان قرچک ورامین و بند زنان زندان آمل اقدام به ضرب و شتم و بی احترامی به زندانیان میکنند. یک زندانی که اخیرا از زندان آمل آزاد شده به هرانا گفت: «همان زندانبانی که چند دقیقه قبل با مشت به سر و صورت و کمر شما زده، ناگهان انگار که اتفاقی نیفتاده از زندانی میخواهد که برایش چای بیاورد حتی روی تخت زندانی میخوابد و فرد باید او را ماساژ دهد. بی احترامی و توهین به زندانیان غیرقابل تحمل شده اما هیچکس از ترس اعتراضی نمیکند.» همچنین زندانیان به بهانه های مختلف در زندان قرچک ورامین مورد ضرب و شتم قرار میگیرند. به گفته یک منبع مطلع نسرین صحرایی از بخش حفاظت زندان، فرزانه کریمی و فردی به نام صلواتی از جمله افرادی هستند که زندانیان را ضرب و شتم میکنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48864

آزادی صبا سفیدی شهروند بهائی با تودیع قرار وثیقه از تهران

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

صبا سفیدی، شهروند بهائی ساکن تهران، با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی به صورت موقت از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی تهران آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، صبا سفیدی، شهروند بهائی ساکن تهران، امروز چهارشنبه چهارم اسفند ماه 1400، با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شد.

بر اساس این گزارش، آزادی خانم سفیدی با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

این شهروند بهائی در تاریخ ۲۱ دی‌ماه پس از حضور در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شد و در مدت بازداشت تنها چند تماس کوتاه با خانواده خود داشته است.

تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48861

فرزانه انصاری فر به ۴ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا

فرزانه انصاری فر، شهروند ساکن بهبهان و خواهر فرزاد انصاری فر، یکی از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب بندرماهشهر به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. در صورت تایید این حکم، ۳ سال و ۶ ماه حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرزانه انصاری فر، شهروند ساکن بهبهان و خواهر فرزاد انصاری فر، یکی از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط دادگاه انقلاب بندرماهشهر به حبس محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب بندرماهشهر صادر و ابلاغ شده است، خانم انصاری فر از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام” به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر ۳ سال و ۶ ماه از این محکومیت به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” برای وی قابل اجرا خواهد بود.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فرزانه انصاری فر از در تاریخ ۱۳ بهمن ماه امسال در شعبه ۱ دادگاه انقلاب بندرماهشهر برگزار شد.

آرمان انصاری فر برادر و امین انصاری فر، پدر این شهروند نیز طی روزهای اخیر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.

جلسه نخست دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم انصاری فر از بابت پرونده دیگری در تاریخ ۴ دیماه در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان بهبهان به ریاست قاضی رسول رسولی نژاد همراه با شمار دیگری از شهروندان برگزار شد. جلسه دوم این دادگاه در تاریخ ۲۷ بهمن‌ماه در این شعبه برگزار شده بود.

در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در بهبهان تعدادی از شهروندان ساکن این شهر ازجمله مهرداد دشتی نیا، محمود دشتی نیا، فرزاد انصاری فر، محمدحسین قنواتی، احسان عبدالله نژاد و محمد حشم دار با شلیک گلوله نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادند. هرانا همچنین در تاریخ ۱ آبان‌ماه سال گذشته از صدور حکم ۱۰۹ سال حبس و ۲۵۹۰ ضربه شلاق برای ۳۶ تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان در بهبهان توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان خبر داد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48858

عالیه مطلب زاده، از زندان قرچک ورامین به مرخصی درمانی اعزام شد

خبرگزاری هرانا

عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان، عصر امروز چهارشنبه ۴ اسفندماه از زندان قرچک ورامین به مرخصی درمانی اعزام شد. تست کرونای خانم مطلب زاده امروز توسط بهداری زندان مثبت اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰، عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان از زندان قرچک ورامین به مرخصی درمانی اعزام شد.

اعزام به مرخصی خانم مطلب زاده در پی مثبت اعلام شدن تست کرونای وی توسط بهداری زندان قرچک ورامین صورت گرفته است. این فعال حقوق زنان در تاریخ ۲۰ دیماه سال جاری، با دستور دادستان تهران از زندان اوین به زندان قرچک ورامین تبعید شده بود.
عالیه مطلب زاده در تاریخ ۶ آذرماه سال ۹۵ در پی احضار تلفنی به وزارت اطلاعات بازداشت و در تاریخ ۲۹ آذرماه همان سال با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد.

وی در سال ۹۶ توسط دادگاه انقلاب تهران محاکمه و از بابت اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر عینا تایید شد. در دادنامه صادره، مصداق اتهامات مطروحه علیه خانم مطلب زاده، «راه اندازی و شرکت در کارگاه های توانمندسازی زنان در خارج از کشور (گرجستان)» عنوان شده است.
با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۲ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است.

وی نهایتا در تاریخ ۲۰ مهر ۹۹، پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد.

خانم مطلب زاده، پیشتر در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه سال جاری، در پی ثبت دادخواست و اعلام شکایت نسبت به نگهداری متهمان در سلول‌های انفرادی در دفتر دادستانی این زندان، از حق تماس تلفنی محروم شد. درخواست آزادی مشروط این فعال حقوق زنان از سوی دادستانی رد و به صورت کتبی در زندان به او ابلاغ شد.

لازم به ذکر است در تاریخ ۱۱ اسفندماه ۹۹، شماری از فعالان سیاسی و مدنی که طی مدت زمان بازداشت‌های خود در سلول انفرادی حبس شده بودند، با حضور در دفتر قضایی نسبت به نگهداری متهمان در سلول‌های انفرادی اعلام شکایت کردند و این دادخواست را به ثبت رساندند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48855

مزایای عیدی از عیدی زنان شاغل و بازنشسته «حذف» شده است

پیشگامان و فعالان ضدنژاد پرستی و افترا

۵۰۰ هزارتومان حق همسر و ۱۵۰ هزارتومان حق اولاد از فیش عیدی زنان مشمول عیدی که بسیاری از آن‌ها تنها سرپرست خانوار هستند، حذف شده است.

برخلاف قانون جاری، مزایای عیدی به زنان بیمه‌شده اعم از زنان کارمند دولت یا بازنشسته تحت پوشش بیمه‌های مختلف از جمله بیمه تأمین اجتماعی پرداخت نشده است. مزایای عیدی تنها به مردان تعلق گرفته و برخلاف قانون کار و تامین اجتماعی و قانون مدیریت خدمات کشوری، در بند ۵ بخشنامه مصوبه عیدی امسال، که در تاریخ ۲۷ بهمن صادر شده است، عیدی زنان مشمول، صرفاً یک میلیون و ۶۰۰ هزارتومان تعیین شده است و از ۵۰۰ هزارتومان حق همسر و ۱۵۰ هزارتومان حق اولاد محروم شده‌اند.

«وقتی فیش‌های عیدی صادر شد، زنان مشمول دیدند که از مزایای عیدی خط خورده‌اند و نصیب‌شان فقط همان یک میلیون و ششصد هزار تومانِ عیدی پایه است».

▪در مورد بازنشستگان کارگری نیز به همین صورت تبعیض جنسیتی اعمال شده است. «زنان بازنشسته، مستمری بگیر و بازمانده‌ی تحتِ پوشش سازمان تامین اجتماعی که گاهاً تنها نان‌آور خانه و سرپرست خانوار بودند، دریافتند که تنها عیدی پایه به آن‌ها تعلق می‌گیرد، یک میلیون و ششصد هزار تومان بدون ریالی حق اولاد یا عائله‌مندی».

برمبنای ماده ۳۸ قانون کار «برای انجام کار مساوی که در شرایط مساوی در یک کارگاه انجام می‌گیرد باید به زن و مرد مزد مساوی پرداخت شود. تبعیض در تعیین میزان بر اساس سن، جنس، نژاد و قومیت و اعتقادات سیاسی و مذهبی ممنوع است.»
بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، «کارمندان زن شاغل، بازنشسته و وظیفه‌بگیر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری» که دارای همسر نبوده یا همسر آنان معلول یا از کار افتاده کلی باشد یا خود به تنهایی متکفل مخارج فرزندان باشند، از مزایای «کمک‌ هزینه عائله‌مندی و اولاد موضوع بند ۴ ماده ۶۸ قانون خدمات کشوری» برخوردار می‌شوند.

⚪ در شرایطی که طبق گزارش‌های رسمی زنان در دسترسی به بازار کار با تبعیض‌های گسترده جنسیتی مواجه‌اند و فقر و بیکاری را بیش از مردان تجربه می‌کنند، نقش آن‌ها به عنوان نان‌آور خانه نیز از سوی نهادهای رسمی به‌رسمیت شناخته نمی‌شود.

⚪ تعاریف و دسته‌بندی‌های رسمی از اشتغال زنان نیز تعاریفی جنسیت‌زده و ارتجاعی‌اند و با پیش‌فرض گرفتن درآمد مردان به عنوان منبع اصلی درآمد خانواده، زنان را با عناوین «بی‌سرپرست» یا «سرپرست خانوار» می‌خوانند. بر اساس همین رسته‌بندی، دست کم ۳ میلیون نفر از زنان با میانگین سنی بین ۱۸ تا ۶۰ سال، مسئولیت کامل زندگی را عهده‌دار هستند و‌ هر روز با فقر و تبعیض بیشتری روبه‌رو می‌شوند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48852

هما دارابی استادی که در اعتراض به حجاب اجباری خود را آتش زد!

بالاترین

هما دارابی، متخصص پزشکی کودکان و روان‌پزشک ایرانی بود که از سال ۵۳ بعنوان استاد دانشگاه به تدریس پرداخت. او در زمان شاه از فعالان سیاسی مخالف شاه محسوب می‌شد.

وی پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی، به دلیل بدحجابی از دانشگاه اخراج و پس از آن مطب او نیز تعطیل شد.

هما دارابی در دوم اسفندماه سال ۱۳۷۲ در اعتراض به حجاب اجباری در میدان تجریش تهران اقدام به خودسوزی کرد، تا صدای اعتراضی باشد به ستمی که بر زنان ایران می‌رود. پزشکان تلاش بسیار کردند تا جان او را نجات دهند اما سودی نبخشید و بامداد سوم اسفندماه دیده از جهان فروبست.

او که برابری زن و مرد معتقد بود، در مورد زنان باورهای خاص داشت، باور داشت که زن برای آن به وجود آمده تا به عنوان موجودی انسانی سرنوشت بشری خویش را کامل سازد و توقف زنان برای او موضوعی بس دردناک بود. سرانجام به این نتیجه دست یافت که اگر زنان می‌خواهند زندگی‌شان دگرگون شود باید خود کاری کنند. نباید چشم به راه آینده بمانند، باید بی‌درنگ دست به کار شوند و وضع خود را زیر و رو سازند. و بر این باور بود تا رابطه‌های اجتماعی سامان نیابد، تا انسان در جایگاه واقعی خود قرار نگیرد، تا حرمت نداشته باشد، تا حد و مرزش رعایت نگردد، تا احساس برابری و جایگاه انسانی نداشته باشد، از این همه تنگنا به در نخواهد شد.

پروین دارابی خواهر هما دارابی نیز فعال اجتماعی و نویسنده‌ی ایرانی- آمریکایی است که در مورد حقوق زنان فعالیت داشته است. پس از خودسوزی هما دارابی، در سال ۱۹۹۹ با همراهی رومین تامسون اقدام به نوشتن کتابی با نام «خشم علیه حجاب: زندگی و مرگ شجاعانه‌ی یک مخالف اسلام» نمود.

اقدام به خودسوزی هما دارابی، گواهی بود به ستم جمهوری اسلامی بر زنان. حکومتی که یک زن را به جایی رساند که فکر کرد زندگی دیگر ارزش زیستن ندارد. مسئول مرگ هما دارابی است نه خودش.قطعا حکومت زن ستیز و ضدزن جمهوری اسلامی مسئول قتل اوست. انقلاب زنانه اعلام میدارد که در مبارزه علیه جمهوری اسلامی خودسوزی راه حل نیست، چرا که آسیب رساندن به خود نه تنها کار بجایی نمیبرد بلکه موجب ناقص کردن یا از بین بردن خود به عنوان یک انسان می شود. شاید اگر آن زمان هم اینترنت و تلفن هوشمند همراه جزء لاینفک زندگی امروزمان و نیز مبارزه‌مان بود، صدای هما دارابی همچون ویدا موحد و دیگر دختران خیابان انقلاب زودتر و وسیعتر و جهانی تر، شنیده می‌شد و جمهوری اسلامی نمیتوانست بسادگی روی جنایتهایش سرپوش بگذارد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48849

۱۴۰۰ اسفند ۴, چهارشنبه

بازداشت کوتاه مدت مادر زینب جلالیان، زندانی سیاسی توسط نیروهای امنیتی

خبرگزاری هرانا

امروز دوشنبه ۲ اسفندماه، گوزل حاجی‌زاده، مادر زینب جلالیان زندانی سیاسی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چند ساعت بازجویی آزاد شد. گوزل حاجی زاده، روز گذشته در ویدئویی خواهان آزادی فرزندش و ملاقات با او شده بود. زینب جلالیان، زندانی سیاسی تبعیدی زندان یزد، در چهاردهمین سال حبس همچنان محروم از مرخصی و بدون چشم‌اندازی از آزادی، حکم حبس ابد خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم تحمل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، امروز دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰، گوزل حاجی‌زاده، مادر زینب جلالیان زندانی سیاسی، بازداشت و پس از چند ساعت بازجویی آزاد شد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “روز یکشنبه ۱ اسفندماه، پیامی ویدیویی از مادر زینب جلالیان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. وی در این ویدئو اعلام کرد که از وضعیت فرزندش خبری ندارد به دنبال آن امروز نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی به منزل خانواده جلالیان مراجعه و او را بازداشت و به اداره اطلاعات ماکو منتقل کردند. خانم حاجی زاده نهایتا پس از چند ساعت بازجویی آزاد شد”.

در این گزارش به نقل از دنیز جلالیان، خواهر زینب جلالیان آمده است: “زینب رنج‌های فراوانی را به دلیل بیماری در زندان کشیده و از مداوا پزشکی محروم بوده است. نیروهای امنیتی به وی اعلام کرده بودند که در صورت قبول همکاری مورد مداوا پزشکی قرار می‌گیرد و از حق مرخصی نیز برخوردار خواهد شد”.

زینب جلالیان، زندانی سیاسی تبعیدی در زندان یزد، در چهاردهمین سال حبس همچنان محروم از مرخصی و بدون چشم‌اندازی از آزادی، حکم حبس ابد خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم تحمل می‌کند. خانم جلالیان با وجود مشکلات پزشکی همچون ناخونک چشم، ناراحتی کلیه و بیماری زمینه‌ای آسم از رسیدگی مناسب پزشکی محروم است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48820

تفتیش منزل شهناز اکملی و احضار مریم کریم بیگی به دادسرای اوین

خبرگزاری هرانا

منزل شهناز اکملی، زندانی سیاسی سابق و مادر مصطفی کریم بیگی از جان باختگان اعتراضات سال ۸۸ توسط نیروهای امنیتی تفتیش و تعدادی از لوازم شخصی وی و دخترش مریم کریم بیگی از جمله تلفن های همراه، لوازم الکترونیکی و تصاویر مربوط به جان باختگان سال ۸۸ ضبط شد. مامورین همچنین مریم کریم بیگی را به دادسرای اوین احضار کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عصر امروز دوشنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۰، منزل شهناز اکملی، زندانی سیاسی سابق توسط نیروهای امنیتی تفتیش شد.

ماموران در زمان تفتیش منزل، ضمن ضبط تلفن های همراه و لوازم الکترونیکی، تمام تصاویر مربوط به جان باختگان اعتراضات سال ۸۸ را ضبط کرده و با خود بردند. ماموران همچنین از مریم کریم بیگی خواستند که طی مدت ۵ روز در دادسرای اوین حاضر شود.
شهناز اکملی مادر مصطفی کریم بیگی یکی از جان باختگان اعتراضات وقایع ششم دی ماه ۱۳۸۸ است. وی پیش از این نیز سابقه بازداشت و تحمل حبس از بابت فعالیت های مدنی و دادخواهی در پرونده خود دارد.

مصطفی کریم بیگی در حوالی خیابان نوفل لوشاتو مورد اصابت گلوله از ناحیه سر قرار گرفت. با وجود سکونت وی در تهران، ماموران امنیتی اجازه دفن او را در شهر تهران ندادند، ازاین‌رو خانواده کریم بیگی مجبور شدند او را هنگام غروب آقتاب در شهریار کرج دفن کنند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48814

کودک همسری؛ ثبت ۲۹۹ ازدواج بین سنین ۱۰ الی ۱۹ سال در شبستر از ابتدای سال

خبرگزاری هرانا

رئیس اداره بهزیستی شبستر از وقوع ۵۸ فقره ازدواج کودکان در سنین ۱۰ الی ۱۴ سال و ۲۴۱ مورد ازدواج در سنین ۱۴ الی ۱۹ سال در ده ماه ابتدایی امسال در شهرستان شبستر خبر داد. آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، رئیس اداره بهزیستی شبستر در خصوص آمار کودک همسری در این شهر آماری ارائه کرد.

احد نریمانی به پدیده کودک همسری در منطقه اشاره کرد و گفت: آمار ازدواج در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۶۹۸ مورد بوده که متأسفانه از این تعداد ۵۸ فقره ازدواج در سنین ۱۰ الی ۱۴ ساله اتفاق افتاده و ۲۴۱ فقره ازدواج در سنین ۱۵ الی ۱۹ ساله اتفاق افتاده و بیشترین کودک همسری در بخش صوفیان بوده است.

وی همچنین با بیان اینکه وضعیت خودکشی در شهرستان شبستر نگران کننده است افزود: در پدیده خودکشی باید به دنبال علت‌ها گشت، متأسفانه در سال‌های اخیر به دلایل متعدد از جمله افزایش مشکلات اقتصادی، افزایش اضطراب بین افراد جامعه، شاهد گسترش نگران‌کننده این پدیده شوم بوده‌ایم.

وی افزود: بر اساس آمار موجود، در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۱۵۰ نفر اقدام به خودکشی کردند که از این تعداد ۷ نفر در شهرستان شبستر به راه‌های مختلف به زندگی خود پایان داده‌اند.

رئیس اداره بهزیستی که در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده شهرستان شبستر سخن می‌گفت اضافه کرد: شهرهای شبستر، سیس، شندآباد و روستاهای دیزج خلیل و سرکندیزج از مناطق پرخطر در افکار خودکشی هستند.

آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.
FacebookTwitterاشتراک گذاری



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48836

دادگاه تجدیدنظر؛ حکم حبس و ضبط تلفن همراه شیوا خلیلی، شهروند بهائی تایید شد

خبرگزاری هرانا

حکم حبس و ضبط تلفن همراه شیوا خلیلی، شهروند بهائی ساکن بابل، توسط دادگاه تجدید نظر استان مازندران تایید شد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب بابل به یک سال حبس تعزیری و همچنین ضبط گوشی تلفن همراه تحت عنوان “آلت جرم” محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم صادره علیه شیوا خلیلی، شهروند بهائی توسط شعبه دوم دادگاه تجدید نظر استان مازندران عینا تایید شد.

این شهروند بهائی ساکن بابل پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی، به یک سال حبس تعزیری و همچنین ضبط گوشی تلفن همراه به عنوان “آلت جرم” محکوم شده بود.
خانم خلیلی روز سه‌شنبه ۲۵ آبان‌ماه در پی احضار تلفنی به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر بازداشت و یک روز بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

جلسه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه شیوا خلیلی در تاریخ ۲۲ آذرماه در شعبه اول دادگاه عمومی و انقلاب بابل برگزار شد.

اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه با این خبر گفت: «این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران می‌خواهیم که گام‌های مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهایی می‌توانند از آزادی‌های مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.»

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48833

بازداشت یک متهم به تجاوز در اقلید

خبرگزاری هرانا

مردی در شهر اقلید که متهم است از طریق فضای مجازی و تحت عنوان مشاور کنکور دختران را مورد آزار جنسی قرار داده است بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صدا و سیما، مردی ۲۹ ساله در شهر اقلید که متهم است از طریق فضای مجازی و تحت عنوان مشاور کنکور دختران را مورد آزار جنسی قرار داده است بازداشت شد.

فرمانده انتظامی اقلید در این خصوص گفت: “در پی شکایت احدی از شهروندان مبنی بر اینکه فردی از طریق صفحه اینستاگرام اقدام به تبلیغ مشاوره کنکور می‌کند و با ترفند‌های خاص اعتماد دختران جوان را جلب و سپس اقدام به آزار و اذیت می‌کند که بررسی موضوع در دستور کار ماموران پلیس فتا قرار گرفت”.

سرهنگ مراد صارمی افزود: “ماموران پلیس فتا با اقدامات فنی و تخصصی موفق شدند متهم را شناسایی و وی را دستگیر کنند”.

وی ادامه داد: “تاکنون چند نفر در این زمینه مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند و این متهم برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شد”.

سرهنگ صارمی خاطر نشان کرد: “در بازرسی از منزل متهم ۱۷ عدد سکه قدیمی، یک قبضه اسلحه شکاری غیرمجاز و ۱۳ فشنگ مربوطه نیز کشف شد”.

لازم به ذکر است در ادبیات عرفی رسانه های دارای مجوز از کلمه آزار و اذیت برای اشاره به تجاوز و اشکال مختلف آسیب های جنسی استفاده می شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48830

بازداشت دو عضو انجمن نوژین هم‌زمان با روز جهانی زبان مادری

هه‌نگاو

یک زوج جوان عضو انجمن فرهنگی اجتماعی نوژین هم‌زمان با روج جهانی زبان مادری و در حین پخش تراکت و پوسترها‌‌ی ویژه این روز، توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شدند.

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، غروب دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ (۲۱ فوریه ۲۰۲۲)، یک زوج جوان به نام‌های واران محمدنژاد ۳۰ ساله و پیام میری ۳۶ ساله اهل روستای تنگیسر و ساکن سنندج توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در یکی از خیابان‌های این شهر بازداشت شدند.

به گفته یک منبع مطلع، پیام میری و واران محمدنژاد از اعضای فعال انجمن فرهنگی اجتماعی نوژین هستند در حین پخش پوستر و تراکت مرتبط با روز جهانی زبان مادری در یکی از خیابان‌های سنندج توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شده‌اند.

هه‌نگاو مطلع شده است که این زوج جوان پس از چهار ساعت بازجویی ساعت ۱۰ امشب آزاد شده‌اند.

انجمن نوژین یکی از انجمن‌های فرهنگی و اجتماعی فعال در استان کُردستان می‌باشد کە در چندین شهر این استان از جملە سنندج، کامیاران، دهگلان، سقز و بانە فعالیت داشته و کلیه فعالیت‌های آن بصورت داوطلبانه و عام المنفعه بوده است.

زهرا محمدی مسئول انجمن نوژین پیشتر توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به پنج سال حبس محکوم شده و هم‌اینک در بند عمومی کانون اصلاح و تربیت سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48827

۱۴۰۰ اسفند ۳, سه‌شنبه

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد: مرگ ۳ کودک مبتلا به کرونا از ابتدای شیوع امیکرون در اصفهان


ایسنا/اصفهان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: از ابتدای شیوع امیکرون تا امروز، ۳ کودک جان خود را از دست دادند که هر ۳ بیماری زمینه‌ای داشتند.

پژمان عقدک در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سویه امیکرون کودکان بیشتر به کرونا مبتلا شده‌اند، البته به معنای این نیست که بیشتر افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند کودکان باشند. به‌عنوان‌مثال اگر در یک روز ۴ هزار مراجعه‌کننده داریم، حدود ۶۰۰ نفر از این مراجعه‌کنندگان کودکان و نوجوانان یعنی افراد زیر ۱۸ سال هستند. از این تعداد حدود ۲۰۰ نفر به بیمارستان کودکان امام حسین(ع) مراجعه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه این آمار مربوط به ۲۲ شهرستان استان اصفهان است، گفت: حدود ۵۰ بیمارستان داریم، اما بیمارستان امام حسین(ع)، بیمارستان ریفرال کودکان است. در حال حاضر میزان مراجعه به این بیمارستان نسبت به قبل چند برابر شده، اما به‌طورکلی کودکان ۱۰ تا ۲۰ درصد از کل بیماران کرونایی در استان هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: مرگ‌ومیر کرونایی‌ها در استان در یک هفته حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر و در یک ماه حدود ۳۰۰ نفر است. درحالی‌که از ابتدای شیوع امیکرون تا امروز ۳ کودک در استان اصفهان جان خود را از دست دادند که هر ۳ بیماری زمینه‌ای داشتند.

وی از روند افزایشی بیماری در استان اصفهان خبر داد و گفت: در طول بیش از یک ماه از شیوع امیکرون در استان میزان مراجعات سرپایی، تست‌های مثبت کرونا، بستری بیماران در بیمارستان، بستری در بخش‌های آی سی یو و آمار مرگ‌ومیر افزایشی بوده است.

عقدک تصریح کرد: در ابتدای ماه حدود هزار مراجعه‌کننده به مراکز درمانی داشتیم که این تعداد اکنون به حدود ۴ هزار نفر رسیده است. تعداد تست‌های مثبت کرونا نیز از ۲۵۰ مورد در روز به ۲ هزار و ۸۰۰ رسیده، تعداد بیماران بستری از ۲۵۰ نفر به هزار و ۲۵۰ رسیده است. همچنین در ابتدای این ماه آمار مرگ‌ومیر کم بود و حتی چند روز به صفر رسید، اما در چند روز گذشته مرگ‌ومیرها به دو رقم هم رسید.

وی در مورد پیش‌بینی روند بیماری گفت: در این زمینه پیش‌بینی‌هایی انجام شده از جمله اینکه حداقل تا یک هفته بعد از اسفند همچنان در اوج بیماری باشیم و بعد امیدواریم بیماری به‌مرور روند کاهشی پیدا کند، اما احتمال این هم وجود دارد که این موج تا هفته‌های بعد از اسفند و تا فروردین هم ادامه پیدا کند، اگرچه همه این‌ها در حد گمانه‌زنی است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه متأسفانه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کل کشور کم شده و حداکثر به ۵۵ درصد رسیده است، گفت: پایبندی به پروتکل‌های بهداشتی در استان اصفهان نیز حدود ۵۰ درصد است و نیمی از افراد فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند، یا از ماسک به‌درستی استفاده نمی‌کنند، تهویه محیط‌های بسته رعایت نمی‌شود و شست‌وشو و ضدعفونی کردن دست‌ها هم به‌شدت افت پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث افزایش روند ابتلا به بیماری می‌شود، به‌ویژه اینکه امیکرون کاملاً از راه تنفس منتقل می‌شود و راه‌های تنفس فوقانی را درگیر می‌کند، بنابراین بسیاری از افراد ممکن است علامت‌دار نباشند، اما ناقل ویروس باشند.

عقدک تأکید کرد: حتی اگر این پیک را پشت سر بگذاریم و یا با پیک‌های دیگر کرونا مواجه شویم، پروتکل‌های بهداشتی که از ابتدا اعلام شد پابرجاست و مردم باید جدی بگیرند، ضمن اینکه حتماً دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۲ درصد از مردم اصفهان دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند، گفت: ۷۵ درصد از افراد دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و با توجه به اینکه بیشترین تزریق در مرداد، شهریور و مهر بوده و بیش از ۳ ماه از آن گذشته، انتظار داریم تزریق دوز سوم نیز به ۷۰ درصد برسد، اما متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42153

یک کارشناس روان‌شناسی مطرح کرد؛ سازگاری کودکان با شرایط کرونایی سخت و چالش‌برانگیز است


ایسنا/اردبیل یک کارشناس روان‌شناس گفت: دنیا طی دو سال اخیر به دلیل شرایط کرونایی شاهد تغییرات بسیاری بوده است که درک و سازگاری با آنها می‌تواند برای افراد خصوصاً کودکان بسیار سخت و چالش‌برانگیز باشد.

بابک همتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تعطیلی مدارس، دور شدن از دوستان و تعاملات اجتماعی، تغییر شرایط اقتصادی در خانواده، صف‌های طولانی برای خرید مواد غذایی، بمباران اخبار کرونا از تمام شبکه‌های خبری و اجتماعی، گفتگوی بزرگسالان در مورد بیماری، مرگ و ازدست‌دادن‌ها، همه‌وهمه می‌تواند در سلامت روان کودکان نقش بسزایی داشته باشد.

وی اضافه کرد: پژوهش‌های بسیاری نشان داده که برخی کودکان و نوجوانان به دلیل مواجه با این تغییرات دچار استرس روان‌شناختی، اضطراب، افسردگی، احساس تنهایی شده و حتی در معرض خطر خودکشی قرار گرفته‌اند.

به گفته همتی، اگرچه کودکان به شیوه منحصربه‌فرد به بحران‌ها پاسخ می‌دهند که این پاسخ به عوامل متعددی از جمله سن، تجارب قبلی، تفاوت‌های شخصیتی، شدت و مدت بحران و میزان حمایت اجتماعی موجود وابسته است.

این کارشناس روان‌شناسی به پرسش «خانواده‌ها و مراکز تربیتی در چنین شرایطی برای کاهش آسیب‌های احتمالی در کودکان چه‌کارهایی می‌توانند انجام دهند؟» چنین پاسخ داد: نکته مهم این است که والدین باید بتوانند میان رسیدگی به نیازهای عاطفی و هیجانی خود و فرزندشان در زمان بحران تعادلی برقرار کنند. وی تشریح کرد: والدین باید بدانند تنها در صورتی می‌توانند از فرزندان خود مراقبت کنند که نیازهای خود را برآورده کرده باشند، درست مثل زمانی که در هواپیما به والدین توصیه می‌شود در مواقع اضطراری ماسک اکسیژن را اول برای خود و بعد برای فرزندانشان بگذارند.

سازگاری کودکان با شرایط کرونایی سخت و چالش‌برانگیز است

اخبار کرونا برای کودکان محدود شود

به گفته این روان‌شناس، والدین باید در ابتدا فضای برای گفتگو ایجاد کنند و با آرامش کرونا را در قالب یک داستان برای کودک توضیح بدهند و در این داستان به این سؤالات پاسخ دهند که ویروس کرونا چیست، چگونه به انسان منتقل می‌شود؟ اگر به ویروس کرونا مبتلا شویم چه علایمی دارد و این علایم در کودکان و بزرگسالان چه تفاوتی با هم دارند و حتی راجع به واکنش و مبارزه بدن به این ویروس و نقش آنتی‌بادی‌های داخل بدن صحبت کنند و برای بچه‌ها توضیح دهند که چرا بیشتر در خانه هستند و کمتر در ارتباط‌اند.

همتی با بیان اینکه والدین باید بیشتر از قبل در دسترس باشند و به کودکان توجه کنند، تصریح کرد: توجه ویژه به کودکان در این دوران، به او احساس امنیت و اطمینان خاطر می‌دهد.

وی با بیان اینکه اگر کودکتان می‌خواهند در مورد اتفاقات ناخوشایند جاری صحبت کنند نباید حواس او را پرت کرد، گفت: باید به کودکان یاد بدهند که راجع به احساساتشان صحبت کنند، به احساسات آنها اعتبار دهند و با آنها همدلی کنند.

این کارشناس روان‌شناسی تصریح کرد: اخبار مرتبط با کرونا محدود شده و همچنین گفتگو درباره کرونا در منزل به‌دور از کودکان انجام شود.

همتی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عوامل استرس‌زا در این دوران آن است که احساس می‌کنیم روی هیچ‌چیز کنترلی نداریم، تشریح کرد: تنظیم یک برنامه معمول روزانه که در آن فعالیت‌های بدنی، آموزشی و تفریحی در نظر گرفته شده باشد، می‌تواند در کاهش احساس عدم کنترل مؤثر باشد.

وی بیان کرد: باید برای کودکان توضیح دهیم که اوضاع به حالت عادی برخواهد گشت اما نیازمند صبر و گذشت زمان است و ما به‌عنوان والدین در کنار تو هستیم و سعی می‌کنیم بهترین شرایط را برای تو فراهم کنیم.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42150

یک فوق تخصص ارتوپدی اطفال تاکید کرد: خطر ابتلا به راشیتیسم و پوکی استخوان در کودکان کم تحرک


ایسنا/آذربایجان شرقی فوق تخصص ارتوپدی اطفال گفت: شیوع کرونا و مجازی شدن آموزش‌ها به صورت طولانی مدت، خطر ابتلا به راشیتیسم و پوکی استخوان را در کودکان کم تحرک افزایش می‌دهد.

دکتر حسین اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نقش محدودیت‌های کرونایی و بی تحرکی کودکان بر روی سیستم عضلانی و اسکلتی کودکان، گفت: مهمترین عارضه محدودیت‌های حرکتی و کاهش تحرک، افزایش وزن بوده که افزایش کلسترول و چربی های خون بر روی وضعیت قلب و عروق افراد تاثیر منفی داشته و همچنین کاهش تحرک باعث می شود، سیستم اسکلتی فرد تحت تاثیر عواقب منفی قرار گیرد.

وی با بیان این‌که برای سلامت استخوان و سیستم عضلانی اسکلتی، فعالیت های فیزیکی اهمیت قابل توجهی دارند، افزود: هر عاملی که باعث محدودیت فعالیت‌های فیزیکی شود، باعث ضعف عفونی در سیستم عضلانی اسکلتی و کاهش چگالی استخوان‌ها و در نهایت پوکی استخوان می‌شود.

وی ادامه داد: سلامت سیستم عضلانی اسکلتی در کودکان در سن رشد، اهمیت مضاعفی دارد؛ به طوری‌که وقتی تحرک کم می شود، استخوان‌ها قوام و ثبات یک فرد سالم را نخواهد داشت و از سوی دیگر این کاهش تحرک و چاقی که ایجاد می‌شود، بر روی سیستم عضلانی نیز تاثیر منفی دارد؛ در واقع تحرک کمتر باعث افزایش وزن شده و نهایتا خود چاقی، تحرک فرد را محدودتر می‌کند و به طور مکرر عدم تحرک منجر به پوکی استخوان می‌شود.

اصلانی با بیان این‌که افزایش وزن منجر به بی تحرکی شده و در پی آن سلامتی کلی فرد به ویژه قلب و عروق و سیستم عضلانی و اسکلتی را به خطر می‌اندازد، گفت: البته کودکان می‌توانند با محدودترین فعالیت‌های فیزیکی همانند نشستن و برخاستن، بالا و پایین رفتن از پله و … سلامت سیستم عضلانی اسکلتی خود را تامین کنند و در کنار این موضوع تغذیه نقش بسزایی دارد و باید از مصرف مواد غذایی که باعث افزایش وزن می‌شود، اجتناب شود.

وی متذکر شد: بهتر است کودکان به ویژه کودکان در سنین رشد از منابع غنی از ویتامین D و کلسیم و پروتئین به خصوص گوشت قرمز، حبوبات، غلات و … برای سلامتی سیستم عضلانی و اسکلتی استفاده کنند.

این فوق تخصص ارتوپدی اطفال در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش تغذیه و فعالیت‌های ورزشی و فیزیکی در قد کودکان گفت: قد یک فرد توسط عوامل بسیار متعدد و پیچیده‌ای کنترل شده و نمی‌توان یک فاکتور را به عنوان عامل اصلی افزایش قد فرد در نظر گرفت، چنانچه در میان این عوامل مختلف چندین مورد دچار مشکل شود، روی قد فرد نیز تاثیرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: مهمترین مسئله در رشد قد، فاکتورهای ژنتیکی هستند؛ ولی به عنوان مثال، نقشه ژنتیکی فردی ممکن است برای ۱۸۰ تنظیم شده باشد، اما یک سری عواملی محیطی و خارجی مانع از دست یابی به این نقشه شده و قد نهایی متوقف شود.

اصلانی خاطرنشان کرد: مهمترین فاکتور برای رسیدن به این هدف ژنتیکی تعیین شده، وضعیت تغذیه‌ای فرد بوده و در صورتی که تغذیه سالم داشته باشیم به قد نهایی نقشه ژنتیکی خواهیم رسید؛ در غیر این صورت قد نهایی دچار ناکامی می شود.

وی افزود: در سن رشد باید از تمامی مواد غذایی لازم در بدن به اندازه کافی استفاده شود که شامل پروتئین ها و ویتامین ها هست؛ چراکه سوء تغذیه یکی از عوامل کوتاهی قد محسوب می‌شود.

وی همچنین در خصوص نقش فعالیت‌های ورزشی در افزایش قد کودکان، اظهار کرد: در عین حال که ورزش در سلامتی فرد خیلی مهم است، ولی منجر به افزایش نهایی قد فرد نخواهد شد و همچنین هیچ ورزشی باعث کوتاه ماندن قد کودکان نمی‌شود.

این فوق تخصص ارتوپدی اطفال افزود: البته برخی از فعالیت‌های ورزشی که متناسب با توانمندی فرد نیستند، به طور معکوس ممکن است منجر به کوتاه قد شدن کودکان شود؛ به طوری‌که برخی از فعالیت‌های ورزشی می‌تواند به صفحات رشد فرد آسیب بزند و این آسیب به صفحات رشد منجر به کوتاه قد شدن نهایی فرد شود؛ از این رو باید در فعالیت‌های ورزشی توانمندی های کودکان در نظر گرفته شود.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42147

انهدام باند سابقه‌دار با وعده فروش نوزاد/ کشف نوزاد ۱۵روزه از محل اختفای مجرمان

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری تمام اعضای یک باند کلاهبرداری با وعده فروش نوزاد خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سرهنگ داود معظمی گودرزی با اعلام خبر بازداشت تمام اعضای یک باند کلاهبرداری با وعده فروش نوزاد، در تشریح این خبر اظهار کرد: طی رصد و پایش شبکه‌های اجتماعی توسط کارشناسان پلیس فتای تهران بزرگ مشخص شد صفحاتی با عنوان خرید و فروش نوزاد در حال فعالیت در فضای مجازی هستند.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت افزود: با توجه به اهمیت موضوع بلافاصله اقدامات تخصصی این پرونده آغاز و با پیگیری‌های فنی مشخص شد این صفحات توسط یک گروه اداره می‌شوند و صرفاً با وعده فروش نوزاد اقدام به کلاهبرداری از افرادی می‌کنند که متقاضی این امر هستند.

این مقام انتظامی ادامه داد: با اقدامات شبانه‌روزی متخصصان سایبری پلیس فتا تمام اعضای این باند که متشکل از دو زن و دو مرد بودند، شناسایی و در یک عملیات غافلگیرانه، دستگیر شدند و یک نوزاد 15روزه نیز از محل اختفای این افراد کشف شد.

وی با اشاره به اینکه مجرمین دستگیرشده از سابقه‌داران این زمینه نیز هستند، اضافه کردند: این افراد شیاد که در گذشته نیز به همین جرم توسط پلیس فتا دستگیر شده‌اند برای فروش هر نوزاد مبلغ 120 میلیون تومان طلب می‌کردند و پس از واریز وجه توسط افراد متقاضی، دیگر پاسخگوی آنها نبودند.

گودرزی بیان کرد: در یکی از موارد نیز یکی از اعضای این باند در پوشش یک پرستار بچه به یک منزل مراجعه کرد و پس از جدا کردن نوزاد از والدین، آن باند قصد فروش آن نوزاد را داشتند که توسط عوامل پلیس فتای پایتخت دستگیر شدند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ متذکر شد: این دومین باند کلاهبردار تحت عنوان فروش نوزاد در فضای مجازی است که در یک ماه گذشته توسط این پلیس منهدم شده است.

وی ضمن تأکید بر این موضوع که قانون‌گذار در ماده 11 قانون حمایت از اطفال و نوجوانان این اقدام را مجرمانه تلقی کرده است به شهروندان توصیه کرد که به تبلیغات دروغین افراد سودجو در فضای مجازی توجه نکنند و برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تهدیدات و آسیب‌های فضای سایبری به سایت پلیس فتا به‌آدرس www.cyberpolice.ir مراجعه کنند.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42135

ابتلای ۳۳۵ معلم و ۵۶۰ دانش‌آموز به کرونا در چهارمحال و بختیاری در بهمن‌ماه


ایسنا/چهارمحال و بختیاری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: از ابتدای بهمن‌ماه تاکنون ۳۳۵ معلم و ۵۶۰ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری به کرونا مبتلا شده‌اند، همچنین در هفته گذشته ۳۲۵ نفر از اعضای کادر و بهداشت درمان استان به کرونا مبتلا شدند.

ارسلان خالدی‌فر ۳۰ بهمن‌ماه در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه تکمیل واکسیناسیون کرونا امروزه باید مورد توجه قرار بگیرد، اظهار کرد: واکسیناسیون تا درصد بالایی از مرگ و میر جلوگیری می‌کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: باتوجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال، نگرانی بابت شلوغی بازار وجود دارد، باید اقداماتی نظیر کاهش ساعت کاری اصناف انجام شود تا بتوانیم از شلوغی بازار در این ایام و انتشار ویروس جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه تاکید دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار نشدن اجتماعات است، عنوان کرد: تمامی مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری در آماده‌باش کامل قرار دارند، همچنین نظارت‌های کرونایی تشدید شده است.

خالدی‌فر با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۲۷ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری بستری هستند، توضیح داد: از این تعداد ۵۳ نفر در رده سنی زیر ۱۸ سال قرار دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: از ابتدای بهمن‌ماه تاکنون ۳۳۵ معلم و ۵۶۰ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری به کرونا مبتلا شده‌اند، همچنین در هفته گذشته ۳۲۵ نفر از اعضای کادر و بهداشت درمان استان به کرونا مبتلا شده‌اند.

پیش‌بینی افزایش موارد مرگ و میر کرونایی در چهارمحال و بختیاری در روزهای آینده

در ادامه علی احمدی- سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه هیچ شهری در کشور در وضعیت آبی قرار ندارد، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده با افزایش موارد بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی در استان مواجه شویم.

وی در خصوص روند واکسیناسیون در چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: درصد پوشش نوبت اول واکسیناسیون در جمعیت بالای ۱۲ سال استان حدود ۸۹.۷ و درصد پوشش نوبت دوم واکسیناسیون در این رده سنی ۸۱.۴ درصد است.

احمدی با اشاره به اینکه تاکنون ۳۴.۲ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری برای تزریق دز سوم واکسن کرونا مراجعه کرده‌اند، تصریح کرد: همچنین ۱۲.۷ جمعیت زیر ۱۲ سال استان برای تزریق واکسن کرونا مراجعه کرده‌اند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: در هفته منتهی به بهمن‌ماه ۲۴۵ نفر به‌علت بیماری کرونا بستری و ۲۰۸۰ بیمار سرپایی نیز شناسایی شده‌اند.

وی بیان کرد: در چند روز اخیر شاهد کاهش و توقف افزایش بیماران کرونایی در چهارمحال و بختیاری بودیم، باید دید این روند ادامه پیدا خواهد کرد یا نه؟

احمدی در پایان تاکید کرد: ۹۳ درصد واکسن‌های تحویلی در چهارمحال و بختیاری در مراکز واکسیناسیون توزیع شده است.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42129

با حکم شهرداری عروسک‌های تهران خانه به دوش می‌شوند

با دستور شهرداری منطقه ۱۲ تهران سه موزه فعال در زمینه کودکان و نوجوانان در آستانه تخلیه قرار گرفته‌اند. محل این موزه‌ها در ساختمانی قدیمی با قدمتی ۸۰ ساله در دروازه دولت تهران قرار دارد.

سه موزه حوزه کودک و نوجوان در تهران با حکم مدیریت شهری در آستانه تخلیه قرار گرفته‌اند. “موزه عروسک‌های ملل”، “موزه عروسک و فرهنگ مردم ایران” و “موزه اسباب‌بازی‌ها” ۳ موزه‌ای هستند که گفته می‌شود با دستور شهرداری منطقه ۱۲ تهران در “دستور بازپس‌گیری” قرار گرفته‌اند.
موزه‌های یاد شده تحت عنوان “موزه ملی عروسک‌ها” در محله دروازه دولت تهران فعالیت می‌کنند. این موزه‌های خصوصی با مجوز رسمی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ در تهران در خانه‌ای با قدمت ۸۰ سال تأسیس شده‌اند.
رضا دبیری‌نژاد، رئیس موزه ملی ملک در حساب اینستاگرام خود نوشت: «فضای این موزه‌ها قرار است تحت عنوان “حکم یکسان‌نگری” از سوی شهرداری تهران پس گرفته شوند.» منابع شهرداری تهران در این زمینه اظهار نظر نکرده‌اند. ظاهرا این حکم مبنی بر رعایت جوانب مثبت و منفی قضیه صورت گرفته است.
“موزه ملی عروسک‌ها” بیش از ۲ هزار عروسک را از سراسر ایران و جهان گردآوری کرده است. در این موزه عروسک‌های فرهنگی از هشتاد کشور جهان به تفکیک قاره مرتب شده‌اند.
این موزه مکانی است برای آشنایی بازدیدکنندگان با عروسک‌های مناطق مختلف ایران و جهان و شناخت بیشتر کودکان، نوجوانان و خانواده‌های آنان با آیین‌، هنر، موسیقی و میراث طبیعی ایران. از دیگر کارکردهای این موزه می‌توان به ترویج قصه‌ها، افسانه‌ها و روایت‌های مردم ایران اشاره کرد.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42126

۱۴۰۰ اسفند ۲, دوشنبه

شیوع کرونا در بند زنان زندان ارومیه؛ خدمات درمانی در دسترس نیست

خبرگزاری هرانا

طی روزهای اخیر شماری از زندانیان محبوس در بند زنان زندان ارومیه علیرغم ابتلا به کرونا از رسیدگی پزشکی محروم مانده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر شماری از زندانیان محبوس در بند زنان زندان ارومیه علیرغم ابتلا به کرونا از رسیدگی پزشکی محروم مانده اند.

گزارش شده است که شماری از زندانیان سیاسی و امنیتی نیز در میان زندانیان مبتلا به کرونا هستند. سمیه قریشی (زندانی سیاسی متهم به همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام)، گلاله مرادی (متهم به همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام)، سنور تامارا و سنور خلیفانی از جمله این زندانیان بیمار هستند.
به گفته یک منبع مطلع مسئولان این بند تنها به انتقال زندانیان مبتلا به کرونا به بهداری اکتفا کرده و سایرین را تهدید کرده اند: «فردا از تهران بازدیدکننده داریم و اگر اعتراضی به وضعیت کنید همه امکاناتی که در اختیار دارید از شما گرفته میشود.»

در خصوص خانم مرادی گفتنی است، گلاله مرادی در تاریخ ۲۸ فروردین‌ماه امسال به همراه دو فرزندش بازداشت و جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در ارومیه منتقل شد. فرزندان خانم مرادی پس از اتمام مراحل بازجویی آزاد شدند و این شهروند خردادماه سال جاری در پی اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه در ارومیه به زندان این شهر منتقل شد. وی از آن زمان تاکنون در بند زنان زندان ارومیه به صورت بلاتکلیف نگهداری میشود.

هرانا پیشتر در گزارشی به وضعیت بند زنان زندان ارومیه و مشکلات زندانیان آن پرداخته بود. این بند واقع در مجموعه زندان ارومیه در جاده کلانتری این شهرستان و در ۱۵ کیلومتری مرکز آن است. نزدیک ۳۰۰ الی ۳۵۰ زندانی با جرائم گوناگون در این بند نگهداری می‌شوند. اقلام فروشگاه زندان حتی لوازم بهداشتی به صورت بسیار محدود و با چند برابر قیمت اصلی در فروشگاه زندان عرضه می‌شود. کیفیت و کمیت غذای زندان بسیار پایین است و بارها در غذای زندان توسط ساکنین این بند برخی موجودات دیده شده است. همچنین آب نامناسب زندان موجب بروز بیماری‌های کلیوی در میان زندانیان می‌شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48802

با گذشت ۴۰ روز؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی صبا سفیدی، شهروند بهائی

خبرگزاری هرانا

صبا سفیدی، شهروند بهائی ساکن تهران، با گذشت ۴۰ روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برد. خانم سفیدی در تاریخ ۲۱ دی‌ماه پس از حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۰، صبا سفیدی، شهروند بهائی ساکن تهران، با گذشت ۴۰ روز کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برد.

علیرغم پیگیری های مکرر خانواده خانم سفیدی، تاکنون از دلایل بازداشت، وضعیت و محل نگهداری او اطلاعی به دست نیامده و عدم ارائه پاسخ روشن از سوی مسئولان قضایی شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین و نهادهای امنیتی، موجب افزایش نگرانی خانواده این شهروند بهائی شده است.
خانم سفیدی که در تاریخ ۲۱ دی‌ماه پس از حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شد تنها چند تماس کوتاه با خانواده خود داشته است.

پیشتر اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه با این خبر گفت: «این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران می‌خواهیم که گام‌های مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهائی می‌توانند از آزادی‌های مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.»

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48797

در پی عدم رعایت اصل تفکیک جرائم؛ ضرب و شتم صبا کردافشاری در زندان قرچک ورامین

هرانا

صبا کردافشاری، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین امروز یکشنبه ۱ اسفندماه توسط یکی از زندانیان متهم به جرائم عمومی مورد ضرب و شتم قرار گرفت. عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و نگهداری زندانیان سیاسی در کنار زندانیان جرائم عمومی و خشن، پیش از این نیز بارها باعث بروز درگیری و بروز خطرات جانی شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۱ اسفندماه ۱۴۰۰، صبا کردافشاری، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین توسط یکی از زندانیان متهم به جرائم عمومی مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

یک منبع مطلع در خصوص جزئیات این رخداد به هرانا گفت: “امروز ساعت ۱۲:۳۰ یک زندانی متهم به جرائم عمومی در کریدور زندان از پشت به صبا حمله کرد و ضمن ضرب و شتم، با حلقه کردن دست دور گردن، قصد خفه کردن صبا را داشت. یکی دیگر از زندانیان متهم به جرائم عمومی به صبا کمک کرده و نجاتش داد، اما در تمام مدت مسئولین زندان تنها نظاره گر بودند. درگیری لفظی بین این زندانی و صبا کردافشاری پیشتر نیز با بی توجهی مسئولان روبرو شده بود”.
صبا کردافشاری، روز شنبه ۲۵ دیماه ۱۴۰۰ نیز طی ابلاغیه ای از محرومیت خود از ملاقات مطلع شد. این محرومیت به مدت دو هفته و با حکم شورای انضباطی صورت گرفته بود. خانم کردافشاری مدتی قبل به دلیل اعتراض به نبود آب جوش برای استفاده زندانیان، توسط شورای انضباطی زندان، به مدت ۳ ماه از اعزام به مرخصی محروم شد.

پیشتر یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفته بود: «در تاریخ ۱۴ دیماه پیش از اتمام زمان ملاقات، تلفن کابین ملاقات صبا کردافشاری را قطع کردند و این مساله باعث اعتراض صبا و پدرش شد. خانم کردافشاری به نشانه اعتراض و با درخواست خداحافظی با پدرش حاضر به ترک سالن نمیشود. اما ماموران گارد زندان به ریاست فردی به نام رشوندی اقدام به هل دادن پدر او کرده و با بی احترامی از سالن بیرونش کرده و تهدیدش میکنند. نهایتا معاون زندان فردی به نام متهنی، صبا را تهدید به محرومیت از ملاقات میکند و روز گذشته بدون آنکه حتی اجازه خواندن ابلاغیه را به او بدهند از ممنوعیت دو هفته ای خود از ملاقات مطلع میشود.»

صبا کردافشاری فعال مدنی و از مخالفان حجاب اجباری در حالی که بهمن‌ماه ۹۷ پس از محکومیت پیشین خود از بند زنان زندان اوین آزاد شد، در تاریخ ۱۱ خرداد ۹۸ مجددا توسط نیروهای امنیتی در منزل بازداشت و مدتی بعد با پایان بازجویی‌ها به زندان منتقل شد. او نهایتا در تاریخ ۵ شهریورماه ۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” به ۱۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری ” و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و در مجموع به ۲۴ سال حبس تعزیری همراه با محرومیت های اجتماعی دیگر محکوم شد. به دلیل تعدد جرائم و سابقه قبلی، به میزان یک دوم به هر یک از اتهامات اضافه شده است. از این میزان ۱۵ سال زندان به عنوان مجازات اشد در خصوص وی قابل اجرا بود.

محکومیت صبا کردافشاری نهایتا با اصلاح تخلف صورت گرفته قضایی در دادرسی که باعث افزایش دو و نیم برابری میزان محکومیت قابل اجرای او به ۱۵ سال حبس شده بود و همچنین با اعمال قانون کاهش مجازات، ۷ سال و ۶ ماه زندان برای وی قابل اجرا خواهد بود.

خانم کردافشاری در تاریخ ۱۹ آذرماه ۹۹ در حالی که دوران محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کرد، به زندان قرچک ورامین تبعید شد.

صبا کردافشاری متولد ۱۶ تیرماه ۱۳۷۷ است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48794

تجمعات اعتراضی معلمان؛ تداوم بازداشت روح الله مردانی و شبنم بهارفر

هرانا

شبنم بهارفر و روح الله مردانی دو تن از بازداشت شدگان روز گذشته تجمعات اعتراضی معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شهرهای کرج و دلفان کماکان در بازداشت بسر میبرند. روز شنبه ۳۰ بهمن‌ماه، به دنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شهرهای مختلف کشور دست به تجمعات اعتراضی زدند و در پی آن دستکم ۷ تن بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شبنم بهارفر و روح الله مردانی دو تن از بازداشت شدگان روز گذشته تجمعات اعتراضی معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شهرهای کرج و دلفان کماکان در بازداشت بسر میبرند.

محمی حبیبی، عضو و سخنگوی هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران در حساب خود در شبکه های اجتماعی از آزادی دیگر معترضان بازداشتی در شهرستان کرج و تداوم بازداشت خانم بهارفر خبر داده است.
روز شنبه ۳۰ بهمن ماه، به دنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شهرهای مختلف کشور از جمله یزد، اراک، کرمانشاه، سنندج، لنگرود، همدان، اهواز، شوشتر، سمیرم، زرین دشت، قیر و کارزین، کوهدشت، کرمان، لنده، سقز، جوانرود، ایلام، اصفهان، اردبیل، شهر کرد، کرج، مریوان، شوش، بابلسر، خرم آباد، مشهد، شیروان، آبادان، تاکستان، ایذه، بروجرد، رزن، اندیمشک، اسلام آباد غرب، اقلید، قصر شیرین، رشت، نیشابور، قم، سقز، ثلاث باباجانی، سردشت، لامرد، داراب، فیروزآباد، بهشهر، ممسنی، کازرون، هرسین، بندر ماهشهر، ارومیه، بوکان، الیگودرز، ازنا، بهبهان، الشتر، شیراز، باغملک، طارم، دلفان، ساری، جلفا، یاسوج، شازند و خنداب در مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش شهرهای خود و معلمان تهران در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تجمعات اعتراضی زدند.

در روزهای اخیر شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه ای از معلمان سراسر کشور خواست که مورخ ۳۰ بهمن و ۳ اسفندماه، برای دادخواهی حقوق از دست رفته‌ خود دست به تجمع بزنند.

معلمان معترض مطالبات خود را «اجرای کامل قانون رتبه بندی فرهنگیان شاغل و همچنین قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان»، «رسمی شدن نیروهای استخدام موقت، نیروهای خدمات آموزشی، آموزشیاران نهضت و مربیان پیش دبستانی»، «پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان سال ۱۴۰۰»، «بهبود معیشت نیروهای خدماتی»، «اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی»، «آزادی معلمان زندانی»، «آموزش رایگان و با کیفیت برای دانش آموزان»، «پرداخت بیمه دانش آموزان» و همچنین «تشکیل کلاسهای درس با ظرفیت حداکثر ۱۶ دانش آموز» عنوان کردند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48791

دو زن در استان‌های ایلام و کرمانشاه به ‘قتل’ رسیدند

بی بی سی

سایت هه‌نگاو (خبرگزاری سازمان حقوق بشر در کردستان ایران) از “قتل دو زن” در استان‌های ایلام و کرمانشاه خبر داده است.

این سازمان حقوق بشری می‌گوید زنی ۲۲ ساله به نام “طاهره شفیعی” در روستای زردلان، استان ایلام به دست “پدر شوهر” خود به قتل رسید. گفته می‌شود قاتل پس ازاقدام به قتل عروس خود، با شلیک گلوله خود را کشت.

در کرمانشاه نیز مردی همسر خود، که از او با نام “فاطمه صامتی” نام برده را با “چاقو و تبر به قتل” رسانده است.

دلیل قتل‌ها به گفته این سازمان، “اختلافات خانوادگی” بوده.

هه‌نگاو پیشتر گفته بود که طی یکسال از ۲۵ نوامبر ۲۰۲۰ تا همین زمان در ۲۰۲۱ “دست‌کم ۴۴ زن ” در استان‌های کردنشین به قتل رسیدند.

موضوع این گونه قتل‌ها و زن‌کشی یکی از معضلات اجتماعی در ایران است و هر از گاهی در گوشه‌ای از کشور خبر‌ساز می‌شود.

چندی پیش غزل حیدری که شوهرش در اهواز او را کشته بود، سربریده‌اش را در خیابان گردانده بود. این خبر ضربه‌ای تکان‌دهنده به جامعه ایران وارد کرد.

شماری از فعالان زن از نبود قوانینی که امنیت زنان را تامین کند انتقاد می‌کنند.

به‌گفته آذر منصوری دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی گفته بود “لایحه تامین امنیت زنان پس از سال‌ها رفت و برگشت بین نهادهای مسئول معطل مانده است.”

منتقدان همچنین می‌گویند در کشور قوانینی وجود ندارد که در برابر خشونت علیه زنان از آنان حمایت کند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48789

۱۴۰۰ اسفند ۱, یکشنبه

نرگس محمدی بار دیگر به زندان منتقل شد

صدای امریکا

همسر نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، در توئیتی اعلام کرد که خانم محمدی بعدازظهر روز شنبه ۳۰ بهمن به زندان قرچک منتقل شد.

تقی رحمانی با اعلام این که خانم محمدی دچار گرفتگی ۷۵ درصدی یکی از عروق قلب شده بود، نوشته است که دوره نقاهت در زندان قرچک، خود «شکنجه مضاعف» است.

آقای رحمانی روز پنجشنبه گفته بود که همسرش به علت «مشکل تنفسی» به بیمارستان منتقل شده است.

نرگس محمدی بیست و پنجم آبان ماه در جریان مراسمی در آرامگاه ابراهیم کتابدار، از کشته‌شدگان آبان ۹۸، بازداشت و پس از ۶۴ روز حبس در سلول‌های انفرادی اوین، اواخر دی‌ماه به زندان قرچک منتقل شد.

خانم محمدی که در یک پرونده جدید به زندان محکوم شده، روز دوشنبه ۲۵ بهمن با انتشار نامه‌ای به تشریح وضعیت اسفناک زندان قرچک پرداخت و آن را «تبعیدگاهی برای مرگ تدریجی زندانی» توصیف کرد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48762

فشار مضاعف ماموران ستاد اجرای فرمان امام جهت مصادره منزل حسن صادقی و فاطمه مثنی

خبرگزاری هرانا

ماموران ستاد اجرای فرمان امام جهت مصادره منزل حسن صادقی و فاطمه مثنی مجددا به منزل این شهروندان مراجعه کردند. اخیرا دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم مصادره منزل این شهروندان را تایید کرده بود. این دو زندانی پیشتر به حکم دادگاه انقلاب علاوه بر مجموع ۳۰ سال حبس به مصادره محل کسب و محل سکونت نیز محکوم شده بودند. در اسفندماه سال ۹۷ محل کسب آنها مصادره شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران ستاد اجرای فرمان امام جهت مصادره منزل حسن صادقی و فاطمه مثنی مجددا به منزل این شهروندان مراجعه کردند.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «ماموران به منزل این شهروندان مراجعه کرده و پیشنهاد دادن مبلغی معادل یک چهارم ارزش منزل فعلی آنان را داده اند. پیشنهادی که با مخالفت آنها رو به رو شده است. از سوی دیگر وضعیت سلامتی فاطمه مثنی هم خوب نیست و استرس ناشی از این فشارها حالش را بدتر میکند.»
اخیرا دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم مصادره منزل فاطمه مثنی و حسن صادقی را تایید کرد. ماموران ستاد اجرای فرمان امام نیز چندی پیش جهت مصادره به منزل این شهروندان مراجعه کرده بودند. هرانا سال گذشته در گزارشی از مراجعه این ماموران جهت مصادره منزل خبر داده بود. این منزل، تنها سرپناه فرزندان و مادر سالخورده ۹۰ ساله خانم مثنی است. تنها محل کسب آنها نیز در اسفندماه سال ۹۷ توسط همین ستاد با حکمی مشابه مصادره شده بود. این در حالی است که فردوس محبوبی، مادر خانم مثنی علاوه بر کهولت سن و پوکی استخوان، طی سال‌های اخیر ۳ بار تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

این زوج در تاریخ ۹ بهمن ۱۳۹۱ در پی برگزاری مراسم ترحیم برای پدر آقای صادقی که از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی ایران بود، به صورت خانوادگی به همراه دو فرزند خود بازداشت شدند و همزمان در منزلشان نیز پلمب شد. دختر آنها پس از گذشت سه روز و پسرشان نیز که زیر سن قانونی بود پس از حدود یک ماه و نیم بازداشت و بازجویی از زندان آزاد شدند.

آقای صادقی و خانم مثنی پس از گذشت یک سال بازداشت و بازجویی که حدود ۵ ماه از آن در سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین گذشت با قرار وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه از زندان آزاد شدند.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده برای هر یک از این زندانیان حکم ۱۵ سال حبس تعزیری و مصادره اموال شامل (شش دانگ مغازه و منزل) صادر کرد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.
فاطمه مثنی در تاریخ ۸ مهرماه ۱۳۹۴ جهت اجرای حکم در منزل بازداشت شد و همسرش حسن صادقی نیز در تاریخ ۱۸ بهمن همان سال زمانی که برای ملاقات با همسر خود به سالن ملاقات زندان اوین رفته بود، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.

اکنون حسن صادقی در زندان رجایی شهر کرج نهمین سال از حبس خود را در حالی سپری می‌کند که درخواست اعاده دادرسی او و همسرش در آبان ماه ۹۷ برای دومین بار در شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی نیازی رد شد. خانم مثنی اردیبهشت ماه امسال در پی وخامت حال و خونریزی روده از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد.

لازم به یادآوری است فاطمه مثنی پیش‌تر و برای نخستین بار در سال ۵۹ و در سن ۱۳ سالگی به همراه مادر خود بازداشت شد و پس از ۳ سال از زندان آزاد شد. در دوران حبس خانم مثنی و مادرشان، سه برادر وی به نام‌های علی، مصطفی و مرتضی و همسر یکی از برادرانش اعدام شدند. اتهام آنها محاربه و بغی از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق اعلام شده بود.

حسن صادقی نیز در سال ۶۰ بازداشت و پس از ۶ سال از زندان آزاد شد. آقای صادقی در زمان بازداشت به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و شدت ضربات به حدی بوده که قسمتی از سر دچار فرورفتگی و بروز مشکلات جسمی شده است.

وی به دلیل تحمل شکنجه‌های اعمال شده در دوره‌های مختلف بازداشت و همینطور متاثر از شرایط بد زندان به بیماری‌های بسیاری از جمله آب سیاه چشم، شکستگی هر دو پاشنه پا، عفونت دستگاه گوارشی و زخم شدید معده مبتلا شده است. با این حال هم اکنون توسط مسئولین زندان بدون هیچ توضیحی از ادامه روند درمان و اعزام وی به مراکز درمانی جلوگیری می‌شود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=48759

با تلاش تیم توانای خواهران هلال احمر کرمان انجام شد؛ امدادرسانی به 8 حادثه دیده در واژگونی خودروی ساینا/ یک کودک جان باخت


ایسنا/کرمان رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کرمان از امدادرسانی تیم توانای خواهران این جمعیت به 8 حادثه دیده واژگونی سواری ساینا در محور کرمان _شهداد خبر داد.

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان کرمان؛ هادی سلطانی گفت: در پی واژگونی خودروی سواری ساینا در محور کرمان – شهداد، هشت سرنشین این خودرو دچار حادثه شدند.
وی افزود: اعضای تیم توانای خواهران این جمعیت در بازگشت از دوره توان افزایی از کویر شهداد، در دقایق اولیه این حادثه در کنار آسیب دیدگان حضور یافتند.
وی با اشاره به اینکه این عملیات قریب به 4 ساعت به طول انجامید، خاطرنشان کرد: تیم توانای خواهران جمعیت هلال احمر شهرستان کرمان در این عملیات، اقداماتی از قبیل احیای قلبی – ریوی، رهاسازی و درمان سرپایی برای مصدومین انجام دادند.
لازم به ذکر است در این حادثه یک کودک 4 ساله علیرغم تلاش امدادگران در احیای قلبی ریوی جان خود را از دست داد.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42095

۱۴۰۰ بهمن ۳۰, شنبه

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر داد؛ کودک ۱۰ ساله کرمانی به دلیل ابتلا به امیکرون جان باخت

کرمان – سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: متاسفانه یک کودک ۱۰ ساله در کرمان به دلیل ابتلا به امیکرون جان خود را از دست داد.

سعید صحبتی در گفتگو با مهر اظهارداشت: هم اکنون در بیمارستان‌های استان کرمان ۴۷۴ نفر بستری و تحت درمان‌های تخصصی هستند و طی ۲۴ ساعت اخیر نیز ۵ نفر جان خود را از دست دادند.

وی افزود: در بین قربانیان کودک ۱۰ ساله‌ای حضور دارد که علیرغم تلاش‌های پزشکی جان باخت.

وی با اشاره به اینکه کودکان جزو قربانیان امیکرون هستند گفت: خانواده‌ها باید این بیماری را جدی بگیرند.

صحبتی افزود: ۱۸۴ نفر تنها طی ۲۴ ساعت اخیر به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از امیکرون بستری و تحت درمان هستند.

وی گفت: طی هفته گذشته شاهد جان باختن یک نوزاد ۵ ماه نیز بودیم.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42083

رئیس بیمارستان بوعلی اردبیل خبر داد؛ مراجعه روزانه ۴۰۰ کودک اردبیلی مبتلا به اومیکرون

اردبیل- رئیس بیمارستان بوعلی اردبیل گفت: روزانه ۴۰۰ مورد مراجعه به بیمارستان بوعلی ویژه کودکان انجام می‌شود که عمده آنها گرفتار اومیکرون هستند.

منوچهر براک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با افزایش مبتلایان به سویه اومیکرون در بین بزرگسالان شمار کودکان مبتلا به این ویروس در استان اردبیل نیز رو به افزایش است و ما در بیمارستان‌ها شاهد بستری شدن کودکان و نوجوانان هستیم.

وی عمده علائم مراجعین را گرفتگی گلو، تب و لرز و استفراغ اعلام کرد و گفت: روزانه به طور متوسط ۸ تا ۱۰ مورد بستری کودکان را در بیمارستان بوعلی شاهد هستیم که این میزان بستری در سایر شهرها نیز بالاست.

رئیس بیمارستان بوعلی اردبیل تصریح کرد: خانواده‌ها باید مراقبت بیشتری را از کودکان داشته باشند تا در صورت ابتلاء به اومیکرون امکان مداوا و درمان آنها در کمترین زمان فراهم آید.

براک سختی کار را در ابتلای کودکان به اومیکرون یادآور شد و افزود: روز به روز بر تعداد مراجعین و بستری‌های اومیکرونی افزوده می‌شود و نگرانی ما از شیوع و ابتلای جمعیت کودک و نوجوان است که در این شرایط بهتر است برای گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال تزریق واکسن انجام شود.

به گفته وی علاوه بر کودکان که عمده مبتلایان سویه اومیکرون هستند، بزرگترها نیز در استان اردبیل گرفتار این بیماری شده‌اند به گونه‌ای که روزانه بیش از ۶۰ نفر در بیمارستان‌ها به دلیل ابتلاء به اومیکرون بستری می‌شوند.

رئیس بیمارستان بوعلی اردبیل تصریح کرد: استان اردبیل در حال حاضر ۲۵۸ بستری سویه اومیکرون دارد و روزانه نیز بین ۲ تا ۵ نفر جان خود را از دست می‌دهند.

وی اظهار کرد: خانواده‌ها با پرهیز از دورهمی‌ها نسبت به زدن ماسک اهتمام داشته و تزریق دز سوم واکسن را نیز مورد توجه قرار دهند تا شاهد قطع زنجیره شیوع این ویروس خطرناک باشیم.



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42080

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد: مرگ ۳ کودک مبتلا به کرونا از ابتدای شیوع امیکرون در اصفهان

ایسنا/اصفهان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: از ابتدای شیوع امیکرون تا امروز، ۳ کودک جان خود را از دست دادند که هر ۳ بیماری زمینه‌ای داشتند.

پژمان عقدک در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سویه امیکرون کودکان بیشتر به کرونا مبتلا شده‌اند، البته به معنای این نیست که بیشتر افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند کودکان باشند. به‌عنوان‌مثال اگر در یک روز ۴ هزار مراجعه‌کننده داریم، حدود ۶۰۰ نفر از این مراجعه‌کنندگان کودکان و نوجوانان یعنی افراد زیر ۱۸ سال هستند. از این تعداد حدود ۲۰۰ نفر به بیمارستان کودکان امام حسین(ع) مراجعه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه این آمار مربوط به ۲۲ شهرستان استان اصفهان است، گفت: حدود ۵۰ بیمارستان داریم، اما بیمارستان امام حسین(ع)، بیمارستان ریفرال کودکان است. در حال حاضر میزان مراجعه به این بیمارستان نسبت به قبل چند برابر شده، اما به‌طورکلی کودکان ۱۰ تا ۲۰ درصد از کل بیماران کرونایی در استان هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: مرگ‌ومیر کرونایی‌ها در استان در یک هفته حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر و در یک ماه حدود ۳۰۰ نفر است. درحالی‌که از ابتدای شیوع امیکرون تا امروز ۳ کودک در استان اصفهان جان خود را از دست دادند که هر ۳ بیماری زمینه‌ای داشتند.

وی از روند افزایشی بیماری در استان اصفهان خبر داد و گفت: در طول بیش از یک ماه از شیوع امیکرون در استان میزان مراجعات سرپایی، تست‌های مثبت کرونا، بستری بیماران در بیمارستان، بستری در بخش‌های آی سی یو و آمار مرگ‌ومیر افزایشی بوده است.

عقدک تصریح کرد: در ابتدای ماه حدود هزار مراجعه‌کننده به مراکز درمانی داشتیم که این تعداد اکنون به حدود ۴ هزار نفر رسیده است. تعداد تست‌های مثبت کرونا نیز از ۲۵۰ مورد در روز به ۲ هزار و ۸۰۰ رسیده، تعداد بیماران بستری از ۲۵۰ نفر به هزار و ۲۵۰ رسیده است. همچنین در ابتدای این ماه آمار مرگ‌ومیر کم بود و حتی چند روز به صفر رسید، اما در چند روز گذشته مرگ‌ومیرها به دو رقم هم رسید.

وی در مورد پیش‌بینی روند بیماری گفت: در این زمینه پیش‌بینی‌هایی انجام شده از جمله اینکه حداقل تا یک هفته بعد از اسفند همچنان در اوج بیماری باشیم و بعد امیدواریم بیماری به‌مرور روند کاهشی پیدا کند، اما احتمال این هم وجود دارد که این موج تا هفته‌های بعد از اسفند و تا فروردین هم ادامه پیدا کند، اگرچه همه این‌ها در حد گمانه‌زنی است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه متأسفانه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کل کشور کم شده و حداکثر به ۵۵ درصد رسیده است، گفت: پایبندی به پروتکل‌های بهداشتی در استان اصفهان نیز حدود ۵۰ درصد است و نیمی از افراد فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند، یا از ماسک به‌درستی استفاده نمی‌کنند، تهویه محیط‌های بسته رعایت نمی‌شود و شست‌وشو و ضدعفونی کردن دست‌ها هم به‌شدت افت پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث افزایش روند ابتلا به بیماری می‌شود، به‌ویژه اینکه امیکرون کاملاً از راه تنفس منتقل می‌شود و راه‌های تنفس فوقانی را درگیر می‌کند، بنابراین بسیاری از افراد ممکن است علامت‌دار نباشند، اما ناقل ویروس باشند.

عقدک تأکید کرد: حتی اگر این پیک را پشت سر بگذاریم و یا با پیک‌های دیگر کرونا مواجه شویم، پروتکل‌های بهداشتی که از ابتدا اعلام شد پابرجاست و مردم باید جدی بگیرند، ضمن اینکه حتماً دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۲ درصد از مردم اصفهان دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند، گفت: ۷۵ درصد از افراد دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و با توجه به اینکه بیشترین تزریق در مرداد، شهریور و مهر بوده و بیش از ۳ ماه از آن گذشته، انتظار داریم تزریق دوز سوم نیز به ۷۰ درصد برسد، اما متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42074

طی نشستی تخصصی در جهاد دانشگاهی تهران بررسی می‌شود علل بازماندگی از تحصیل و راهکارهای عملی کاهش آن در دوران پسا کرونا


پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی تهران در یک نشست تخصصی گروه پژوهشی آموزش و توسعه علل بازماندگی از تحصیل و راهکارهای عملی کاهش آن در دوران پسا کرونا را تبیین می‌کند.

به گزارش ایسنا، دکتر بهروز نظری مدیر گروه تحقیقاتی آموزش و توسعه پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که در این نشست کارشناسان، صاحب‌نظران و مسئولان وزارت آموزش پرورش، وزارت تعاون ، کار واموراجتماعی، نمایندگان سازمان های مردم نهاد(سمن ها) و کارشناسان آسیب های اجتماعی حضور دارند، در ادامه اظهار کرد: در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۹۸ پژوهشی در پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی تهران با کارفرمائی سازمان مدیرت کشوربرای شناسایی و تبیین بازماندگی از تحصیل و راه های بازجذب بازماندگان از تحصیل به شرایط آموزشی انجام شد که در نوع خود بی نظر بود براساس نتایج این پژوهش، هزینه اقتصادی ناشی از ترک تحصیل در جوامع مختلف زیاد برآورد می شود که نیازمند چاره اندیشی است.

وی با اعتقاد به این‌که با ریشه‌کنی بی‌سوادی میزان مرگ و میر، بیماری‌ها، بزه‌های اجتماعی و خشونت‌های خانگی کاهش می‌یابد، افزود: برطرف کردن معضل عدم بهره‌وری، اقتصادی تا میزان زیادی به ریشه‌کنی بی‌سوادی گره خورده است بدین معنا که به کمک سوادآموزی می‌توان نیروی بزه‌کار را به نیروی کار ماهر تبدیل کرد.

مدیر گروه تحقیقاتی آموزش و توسعه پژوهشکده مطالعات توسعه بیان کرد ‌که در میان مشکلات آموزش و پرورش کشور تصویر مناسبی از کودکان محروم از مدرسه چه از لحاظ پیشگیری و چه از لحاظ درمان در کشور وجود ندارد.

دکتر نظری با بیان این‌که کلید آغاز این کار پژوهشی در سال ۹۵ خورده شد، در ادامه خاطرنشان کرد: در آن سال براساس اطلاعات سامانه آماری آموزش و پرورش، شمار نوجوانان ۶ تا ۱۸ ساله بازمانده از تحصیل یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر برآورد شده بود اما براساس آمارغیر رسمی در مورد کودکان کار رقم های مختلفی مطرح است از ۳ملیون در نظر بگیرید و گاهی این میزان تا ۷ میلیون نفر عنوان می شود.

وی با بیان این‌که در جامعه ایرانی ۱۰ میلیون بی‌سواد مطلق وجود دارد، افزود: طبق سرشماری، چرخه بازماندگی از تحصیل تا پایان دوره آموزش عمومی، حدود ۱۰ ملیون نفر است یعنی این تعداد از کودکان و نوجوانان واجب التعلیم از فضای آموزشی بیرون هستند. هدف از انجام این پژوهش هم شناخت عوامل بازماندگی از تحصیل بود و این‌که چگونه و به چه شیوه‌هایی کودکان را به آموزش بازگرداند.

مدیر گروه تحقیقاتی آموزش و توسعه پژوهشکده مطالعات توسعه با بیان این‌که در این مطالعه بزرگ که به روش کمی و کیفی انجام شد از اسناد بالادستی استفاده شد، در ادامه تصریح کرد: نقشه جامع علمی و فناوری کشور، سند برنامه درسی ملی، سند تحول بنیادین، قانون اهداف و وظایف آموزش و پرورش، اسناد انسداد مبادی بی‌سوادی از آن جمله هستند که این ۶ سند تحلیل شدند.

دکتر نظری خاطرنشان کرد: در بخش اسنادی این مطالعه، ۳ عامل نقش‌آفرین بودند .عامل نقش‌آفرین اول منابع مالی است، فقدان زیرساخت‌های عمرانی لازم در مناطق غیربرخوردارکه به نابرابری منطقه‌ای منجر شده عامل دوم و بالاخره عامل سوم وجود کودکان ۲ زبانه در برخی مناطق کشوراست.

وی با بیان این‌که متأسفانه در این اسناد هماهنگی وجود ندارد تعریف شده است، ادامه داد: و با وجود راهبردی بودن اسناد، برای اسناد برنامه عملیاتی طراحی نشده‌اند به‌عبارتی مبانی نظری تحلیلی محکمی ندارند.

مدیر گروه تحقیقاتی آموزش و توسعه پژوهشکده مطالعات توسعه با بیان این‌که معضل در اسناد راهبردی، یکدست و همسان نبودن آن‌هاست، افزود: به‌عبارتی ادبیات مشترکی برای فهم مشترک بین سیاستگذاران و مجریان اسناد دیده نمی‌شود.

دکتر نظری با بیان این‌که در بخش مطالعه کیفی از روش تحلیل مضمونی استفاده و مصاحبه تحلیلی و تحلیل پدیدارشناسی استفاده شد، تصریح کرد: با نظر به نمونه‌های مورد مصاحبه تحلیل‌پدیدارشناختی راهگشا به نظر می‌رسید. به عبارت دیگر از یک سو تلاش شد منطق ساختاری طرد شدن از نظام آموزشی فهم، و از دیگر سو تلاش شد جهان ذهنی و معنایی بازماندگان از تحصیل را درون فهمی شود. از دیگر سو برای شناسایی فرایند بازماندگی در بستر اجتماعی و تجزیه و تحلیل و تفسیر عوامل و وضعیتهای مرتبط با این فرایند به منظور ارائه مدلی از بازماندگی از تحصیل گرانددتئوری مناسب تشخیص داده شد. اعتبار شاخص های استخراج شده از طریق محاسبه ضریب نسبی روایی محتوا ( (CVRمحاسبه و ۷۶شاخص دارای اعتبارمناسب تشخیص داده شد. برای حصول اطمینان از اعتبار ابزار آماده شده جهت پیمایش از روش های اعتبار محتوا و اعتبار سازه استفاده شد.

مدیر گروه تحقیقاتی آموزش و توسعه پژوهشکده مطالعات توسعه با بیان این‌که در مطالعه کمی سعی شد با استفاده از روش پیمایش اهمیت عوامل موثر در بازماندگی از تحصیل مشخص شود، افزود: برای این منظور کل کشور به ۱۰ منطقه تقسیم شد تا واریانس هر طبقه حداقل و فاصله طبقاتی حداکثر باشد. در نهایت جامعه اماری تحقیق از کودکان بازمانده از تحصیل تهران، سیستان و بلوچستان، کرمان خوزستان و آذربایجان غربی با یک گروه ۱۴۰۵ نفری از ۵ استان به‌صورت تصادفی انتخاب شد.

دکتر نظری افزود: هم‌چنین برای این‌که به گروه نمونه دسترسی پیدا کنیم(روش نمونه‌گیری از جمعیت پنهان) از روش گلوله برفی استفاده کردیم از وزارت تعاون لیست فرزندان کار و از آموزش پرورش آمار کودکان بازمانده از تحصیل خواسته شد بدین ترتیب جدول توزیع کودکان بازمانده از تحصیل در ۱۰ منطقه تعیین شد و پرسشگران با مراجعه حضوری به آدرس افراد پرسشنامه‌ها را تکمیل کردند هم‌چنین از جامعه مورد مطالعه خواسته شد اگر فرزند بازمانده از تحصیل دارند اعلام کنند.

وی با بیان این‌که این مطالعه با گروه مطالعاتی ۱۰۰ نفره انجام شد، در ادامه خاطرنشان کرد: در این پژوهش به یکسری عوامل و یکسری راهکارها دست یافتیم مدلی تعریف شد که مطابق آن مدل نظام آموزشی باید درباره کودکان بازمانده از تحصیل پاسخگو باشد.

مدیر گروه تحقیقاتی آموزش و توسعه پژوهشکده مطالعات توسعه تصریح کرد: برای داشتن آموزش دسترس‌پذیر، افزایش کیفیت آموزش و سیستم آموزشی حساس و مقاوم به خروج از تحصیل همگی نیازمند حمایت هستیم.

دکتر نظری با بیان این‌که در این نشست علمی تخصصی گزارشی از کار تجربه زیسته مدرسه صبح رویش(مدارس مینی‌بوسی در تهران) ارائه می‌شود، افزود: در این نشست یک چشم‌اندازی از بازماندگی از تحصیل در دوران پساکرونا هم دیده شده است همچنین درباره سواد دیجیتال و علت محرومیت از فضای مجازی در دوران کرونا صحبت خواهد شد.

وی با بیان این‌که شاخص‌های بازماندگی از تحصیل از دید آموزش و پرورش بازگو می‌شود، تصریح کرد: هم‌چنین نگاهی به اقدامات انجام شده درباره بازماندگی از تحصیل در دوران پیش از کرونا خواهیم داشت.

مدیر گروه تحقیقاتی آموزش و توسعه پژوهشکده مطالعات توسعه یادآور شد: بی‌سوادی یک معضل ملی است و در جامعه ۸۰ میلیونی ایرانی وجود حدود ۱۰ میلیون نفر بی‌سواد مطلق که توانایی خواندن و نوشتن ندارند، غیرقابل قبول است البته مسلم است که این موضوع پس از کرونا تشدید شده است.

براساس این گزارش، پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی تهران نشست تخصصی گروه پژوهشی آموزش و توسعه را با عنوان«تبیین بازماندگی از تحصیل و راهکارهای عملی کاهش آن در دوران پساکرونا» را ۳ اسفندماه ۱۴۰۰ از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳ در مرکز همایش‌های معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی تهران واقع در بلوار کشاورز، بین خیابان نادری و فلسطین پلاک ۱۱۸ برگزار می‌کند.

انتهای پیام



source https://koodak.bashariyat.org/?p=42092

تهران؛ یک قربانی کودک همسری به اتهام قتل همسرش بازداشت شد

۱۱.بهمن.۱۴۰۲هرانا در آبان ماه امسال یک قربانی کودک همسری در تهران با خوراندن قهوه مسموم به همسر خود، وی را به قتل رساند. طی روزهای اخیر، م...